**ערעור על ד"וח חניה**

ערעור על המצב ברחוב

אני לא ביצעתי פרסה לשם החנייה, אלא פניתי שמאלה וחניתי עם הפנים לכיוון גב התמרור (כאשר חניתי כלל לא הבחנתי שיש תמרור) והטיעון שלי הוא שלאורך כביש יחסית ארוך יש חוסר הוגנות בהצבת תמרור בודד בתחילתו. מה גם שמדובר באזור הסמוך לתחנת רכבת, כך שנראה כי יש ניסיון "להכשיל" את מי שלא מכיר את האזור.
עובדות נוספות לגבי הסביבה - היו כ-8 מקומות חנייה כחול לבן בתחילת הכביש (לא בצד שחניתי, אבל כן בצד ממנו הגעתי) אשר 3 מהם היו חסומים באמצעות קרשים ובלוקים שהוצבו ע"י שיפוצניקים שעבדו בבית סמוך (הצדקה). בנוסף, בכביש הגישה לתחנה ובמתחם החנייה שלה יש מכוניות רבות החונות באדום לבן ולא מקבלות דו"חו (אכיפה מפלה). האם עובדות אלו עוזרות לבסס את הערעור שלי?

kompy

New member
אם כך, אז עברת עברה נוספת של חניה בניגוד לכיוון התנועה

אין פה נסיון "הכשלה", הצבת תמרור מחוייבת רק בכיוון הנסיעה.
אין כל אכיפה סלקטיבית(גם אם חנו באדום לבן), הרי אינך יודעת את זמן החניה ואת זמן הופעת הפקח.
יכלת לצלצל לרשות המקומית ו/או למשטרה ולדווח על חסימת חניות חוקיות ע"י השיפוצניקים(אין כל הצדקה שיעשו זאת), החוק אוסר זאת מפורשות.
אין לך כל סיבה להגשת ערעור.

shlang

New member
מה שכתבת בפיסקה השניה , ממש לא רלוונטי, ביצעת 2 עבירות

האחת - חנית בניגוד לתמרור האוסר חניה, השניה - חנית בניגוד לכוון התנועה
התמרור מוצב כדין, אין כל הגדרה בחוק עד לאיזה מרחק התמרור תקף, אלא מה מבטל אותו
הדוח נרשם לך כדין, לא מציע לך להשפט

**ערעור על ד"וח חניה**

שלום,
קיבלתי דו"ח חניה לאחר שהחניתי את רכבי בשולי כביש פנימי במושב במרכז, אשר בתחילתו מוצב תמרור "אין חניה". על פניו אכן החניתי במקום אסור, אבל למעשה החניתי באותו מקום לאחר שהגעתי מכיוון בו לא יכולתי לראות את התמרור (התמרור חד צדדי ופונה ליכוון הנסיעה בלבד) ולאורך כל הכביש בו נסעתי לפני שעברתי לצד השני בכדי להחנות לא היה כל שלט שאסר על החניה (ר' תרשים מצורף).
האם יש לי פה קייס לערעור?
תודה מראש!

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
מה שביכולתך לעשות

לבקש מהרשות המקומית ביטול הדו"ח, אולי יתרצו ויבטלו
במידה ולא יבטלו - לשלם - הסיכוי לצאת זכאי במשפט שואף לדעתי לאפס

ביטול הדו"ח

זה מה שהתכוונתי לעשות מראש - להגיש ערעור בכתב לרשות הרלוונטית. האם יש לי סיכון כלשהו בהסתבכות עם הרשעה נוספת?

shlang

New member
יש סיכון (למרות שלדעתי לא יעשו זאת) שעל סמך התיאור

שלך ולצורת החניה יירשם לך דוח נוסף של חניה בניגוד לכוון התנועה

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
לא חושב

רק ש"החנינה" תרשם אצלם ותילקח בחשבון אם וכאשר תגיש בקשות כאלה בעתיד

be_roo

New member
בוא נחשוב בהגיון" האם צריך להציב את כל התמרורים שוב ושוב כל

10 מטרים כדי שנהגים שמבצעים פרסה בכל נקודה באמצע הדרך יראו אותם?
&nbsp
אם היה מדובר על תמרור מהירות והיו תופסים אותך במהירות מופרזת, גם היית טוען שאין לך דרך לדעת מהי המהירות המותרת ולכן צריך לוותר לך?
&nbsp
עשית פרסה? לקחת אחריות על פעולה מיוחדת שמפילה את כל האחריות עליך.

גבע אבי

New member
כן, והנה לשון החוק

תקנה 72 א 1 בהדגשה שלי

. (א) לא יעצור אדם רכב, לא יעמידנו, לא יחנהו ולא ישאירנו עומד, כולו או חלק ממנו, באחד המקומות המנויים להלן, אלא לשם מניעת תאונה או לשם מילוי אחרי הוראה מהוראות תקנות אלה או אם סומן בתמרור אחרת; ואלה המקומות:

(1) בצד שמאל של הדרך אלא אם הכביש הוא חד-סטרי, או בניגוד לכיוון הנסיעה; לענין תקנת משנה זו לא יראו בכביש חד-סטרי כביש שהוא חלק מדרך המחולקת על ידי שטח הפרדה;
ענישה - סעיף 5962 100ש"ח 0 נקודות

shlang

New member
אז בכלל עברת עוד עבירה שנסעת, אפילו 1 מ' בנתיב

הנגדי שלא לצורך עקיפה, כלומר בחנייה זו יש לך 3 עבירות

למעלה