עשור למותו של בגין

קימי

New member
הליכוד של בגין..

הליכוד של היום חסר הנהגה אידיאולוגית, הוא מלא בעסקנים שחוץ מקולות, כח והשפעה לא מעניין אותם כלום, לדעתי בגין בטח מתהפך בקיברו כשהוא מביט בתנועת הליכוד כיום.. ומעבר לכך מנהיגי הליכוד נפגשים עם מנהגי הטרור אני חושבת שבגין לא היה עושה את זה. מצחיק אותי להזכר בכתבות שדנו באירועים שלפני ועדת קימפ דיויד, שהערבים הפיצותמונות של בגין כמבוקש ע"י הבריטים. אני מקווה שאני לא מבלבלת עם שמיר, אבל עד כמה שידוע לי גם לבגין היה אסור להכנס לבריטניה כי הוא הוגדר כטרוריסט..

אלפסי

New member
געגועי לבגין

בגין היה המנהיג הגדול ביותר של העם היהודי לדורותיו. הכי קרוב אליו היום הוא נתניהו. שובו של נתניהו ישיב לעם את הרוח החשובה לו כעת.

מרכין ראש לזכר מנחם בגין../images/Emo16.gif

מגדולי המנהיגים שקמו למדינת ישראל ועמה, המנהיג הימני היחיד שהלך בדרך השלום, איש מצפון ואמת. יהי זכרו ברוך.

עשור למותו של בגין ../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

לציון 10 שנים לפטירתו של המנהיג הגדול ביותר שידעה תנועת הליכוד לדורותיה (ולעניות דעתי התנועה הציונית בכלל), אני מציע לנהל מחר דיון בפורום לגבי השאלות: האם הליכוד של היום ממשיך כהלכה את דרכו של בגין, במידה שלא מדוע, והאם ניתן לשנות זאת. להשתתפותכם אודה.

בקטריוס

New member
ביבי הוא היורש של בגין

לדעתי אצל ביבי אהבת הארץ ואהבת האדם חזקה כמו אצל בגין. ביבי יעשה הכל שלא תיפול שערה מראשו של יהודי. אם יהודי אחד יפגע ביבי ישרוף את כל הפלשתינים.

smile2life

New member
בגין שלי

אמנם אני בן (רק) בן 26, אמנם אני שמאלני ולא רצוי פה אבל היום - כאשר אנו זוכרים עשור לפטירתו של מנחם בגין אני מרגיש צורך להביע את געגועי לאחד מדור הנפילים שבנה את המדינה. אדם ענו, גאון שהגדיר מחדש את הקשר בין האדם ברחוב - שדואג שלמשפחתו יהיו לחם וחלב - לבין הפוליטיקאי השבע. התמונה שחזקה ביותר של בגין שיש לי בזכרון היא לא תמנותו בקמפ דייויד עם קרט וסאדאת אלא דווקא הדקה הזו שהתקשרו אליו מהרדיו ושאלו כמה עולה לחם או מרגרינה. והבן אדם, בתור ראש ממשלה ענה מבלי לחשוב אפילו. לזכותו יאמר שהיה ענו, בניגוד לראשי ממשלה אחרים מהליכוד ומנהעבודה (חשבון הדולרים של גברת רבין המנוחה, העתיקות של דיין וכד´). אני לא רוצה להשמיץ אבל באמת כשאני מסתכל על ההנהגה הנוכחית של תנועת הליכוד אני כמעט ולא רואה אידאולוגים גדולים דוגמת מנחם בגין בהנהגת הליכוד. וחבל שכך. בברכת תל-חי, מני [כן זה שמוחק] מנהל פורום מרצ (294)

Charlie

New member
מדוע לא?

מדוע אינך רצוי פה? משום שאינך מתלמידי ז´בוטינסקי? אתה ושכמותך רצויים פה, כמו גם אנשי המחנה הלאומי וכמו שאר אזרחי ישראל לסוגיהם, כולל כמובן ערביי ישראל ושאר המיעוטים. לגבי בגין, אכן, יחיד במינו וחבל שאין כמותו יותר בתנועת הליכוד.

תתפלא, אתה כן רצוי פה

כל עוד אתה לא משקר כמו חלק מחבריך, שמנפחים את מספרי ההרוגים של צה"ל לטובת מטרותיהם הפוליטיות (ארלוזורוב, ריאליסט והדומים להם), אתה רצוי כאן בהחלט. כל השמאלנים הם אחי. באשר להודעתך- אני מודה לך. חבל רק שאבותיך הפוליטיים לא הכירו בגדולת האיש, ומיררו את חייו מיום הגיעו לארץ ועד ליום התפטרותו מראשות הממשלה. לא הניחו לו לרגע ואין מילת נאצה וגנאי שלא המציאו לו. עם זאת, מכיוון שאיני יכול להטיל עליך את חטאיהם, אני מודה לך באמת ואשמח מאוד לראותך כאן יותר.

תודה לך, להלן חלק ממעשיו:

הוליך את המאבק האקטיבי נגד הבריטים, בעוד מחנה הפועלים מקפיד על הבלגה שהיתה הופכת את ישראל לפוקלנד (כלומר: אלהים יודע האם ומתי הבריטים היו עוזבים). בהיותו ראש ממשלה הקים למעלה מ120 התנחלויות. התנגד לכל פשרה טריטוריאלית בא"י המערבית, כולל בעזה (על סיני ויתר כי מעולם לא הוותה לגבי א"י. בידי מכתב אישי ממנו המאמת זאת). סיפח את רמת הגולן. הפציץ את הכור הגרעיני העיראק, למרות התנגדות השמאל. היה האויב המר ביותר של השמאל, שמצידו לא הפסיק להסית נגדו ולהשחיר את פרצופו ("מוקיון", "פשיסט", "רוצח"... כבר שכחת, אה?) פתח במלחמת חורמה כנגד אש"פ בלבנון. אני מניח שכבודו מסכים מכל הלב לכל הדברים הללו, ולכן הוא מרכין את ראשו בפני בגין. אם כן, כבודו הוא ליכודניק שרוף, ואני מצפה ממנו לפעול יחיד עימי להצלחת המפלגה.

צר לי לחלוק עליך, חברי לתנועה

כמובן לא לגבי מה שאמרת על בגין... אבל נתניהו? אני אוהב אדם זה מאוד, אך אין בכלל מה להשוות. אין ספק שיש דמיון מסויים ביכולת לסחוף אחריך המונים, אך מלבד זאת ההבדלים רבים. הצניעות, היושר, ההתרחקות מהשררה. אני מקווה שנתניהו ישכיל ללמוד את כל הדברים האלה מבגין בפעם הבאה שיהיה ראש ממשלה (וככל שהדבר תלוי בי הוא יהיה). אתה מדמיין את בגין מעשן סיגר? ועוד משהו- זה נלמד את גדולתו של בגין: לנתניהו מראה מרשים ו"כובש": גבוה, חסון, פוטוגני. עובר טלביזיה הכי טוב בעולם. בגין? רזה, קירח, ממושקף, אחד הפוליטיקאים הכי פחות "מרשימים" שהיו לנו. ועם כל זה, סחף אחריו המונים ופיצץ כיכרות בכמויות של אנשים שנתניהו לא יוכל לעולם אפילו לחלום עליהן. זה היה האיש הגדול שאהבתי. כל מנהיגי ישראל מאז לכתו מתגמדים לעומתו.

אלפסי

New member
בקטריום - חזק ואמץ.

ביבי הוא ממשיך דרכו של בגין לא רק באהבת האדם אלא גם בקדושת הציונות. ביבי הוא הציוני הגדול ביותר.

smile2life

New member
עוד הגזמה פראית

"ביבי הוא הציוני הגדול ביותר" ראבאק תכניסו את עצמכם לפרופרציות. ביבי הוא כולה בן אדם, לא אל - בסה"כ אדם שיודע לתמרן בני אדם ע"י התקשורת ובזה הוא באמת גדול ואפילו גאון. ביבי יודע איך לרקוד על ארבע מאות חתונות בת אחת: מצד אחד הוא ציוני גדול ומפקיר את חברון - עיר האבות - אצל ערביי יש"ע- ומן הצד השני מסית נגד אלו ממחנה השלום שעושים את אותו הדבר. מצד אחד אין לו שום כבוד ליהדות האורתודוכסית וערכיה (נואף, לא שומר שבת, מועל, מלבים פני חבריו ברבים) ומן הצד השני לוחש על אוזנו של הרבה כדורי כי "אנשי השמאל שכחו מה זה להיות יהודים"..... לתפיסתי אין כל פסול במה שנתניהו עושה אבל שיכתוב את ז במצע שלו לפני כשהוא רץ לראשות הממשלה

byron

New member
אין לי תשובה לזה../images/Emo7.gif

אני רק רוצה להרכין ראש לזכרו של רה"מ הראשון בארץ הזו שהצדיק את היות המדינה דמוקרטית. איש דגול והגון שכולנו מתגעגעים אליו ולשכמותו אישית אני מחזיק מהרבה מנהיגי הליכוד כממשיכי דרכו אם לא בכל הדברים אז כל אחד מהם ממשיך במשהו לפחות. אם רק ההגינות והאינטגריטי יחזרו למפלגה, אין סיכוי שאיזו מפלגה אחרת בארץ הזו תזכה

התנצלות

אין לי מושג למה זה לא מוקרן... זה מה שהיה כתוב בשבע לילות, 24 שעות ולוח השידורים של הכבלים.

ריאליסט

New member
אם כבר מתגעגעים לבגין......

תזכור טוב טוב: 1)שבגין (למרות שלא הסכמתי עם השקפותיו בנושאים מדינים וכלכליים),ראה בשלטון החוק נר לרגליו.אהרון ברק-המושמץ ע"י גורמים בימין ,היה מידידיו הטובים,עליו סמך בדיוני קמפ-דיוויד עם המצרים. 2)בגין הקים ב-77 את הממשלה השמאלנית ביותר שהיתה במדינת ישראל.ממשלה שלצידו ישבו דיין וויצמן,ויחדיו (למזלינו),השיגו הסכם שלום עם הגדולה באויבותינו-מצריים.רק כשהוא מסר 100 אחוז(!!) משטחי סיני (שבה הבטיח לגור עם פרישתו מהפוליטיקה),וכשהחליט ל"טרנספר" את כל מתישבי סיני,למסור אזור כה עשיר בנפט,ובעל חשיבות בטחונית מאין כמותה,למצרים--אז אף אחד,לא קרא לו "בוגד","עוכר ישראל","טרנספריסט" (אפילו לא גורמים אופוזיציוניים במפלגתו שלו-כמו גאולה כהן).אף אחד לא הלך אחרי ארונות מתים,פניו לא כוסו במדי איש ס.ס.,וכיכר ציון שתקה. אתה יודע למה??-כי מה שחשוב לאינטרסנטים בליכוד זה לא הויתורים של רבין או ברק-אלא שהויתורים,והבאת שלום תהיה של הליכוד! הרי לו ממשלת רבין שלפני 77 היתה מגיעה לאותו הסכם עם סאדאת,בגין היה מעורר מהומות בכל הארץ,על בגידתו של רבין.תמונות אוסלו היו חוזרות על עצמן.בסופו של דבר גם בגין היה פוליטיקאי. 3)את הצדדים החיוביים באישיותו של בגין, הדגישו בתכנית ביום שבת,מקורביו האמיתיים-לא,לא אנשי ליכוד דהיום כי אם יחיאל קדישאי,עוזרו,ו...דן מרידור,שהטיב להבין מהר מהו הליכוד של היום-עם ביבי-בלי ביבי,ועזב את המפלגה-ממש כמו בנו בשרו של מנחם בגין,בני בגין. 4)ממשיכיו האמיתיים של מנחם בגין (עם התמיכה וההתנגדות שהיתה לי כלפיו),הם לא הליכוד,אלא פורשי הליכוד.היום מורשת הליכוד רחוקה ממורשת בגין כרחוק מזרח ממערב-לא שלטון החוק מולו,לא צדק חברתי כי אם קפיטליזם קשוח שמילטון פרידמן הוא סוציאליסט לידו,ובטח לא באיכות העלובה של ממשיכיו:ביבי,הנגבי,ליבנת ועוד "כשרונות" רבים "וטובים". ולסיום:לו אדם כמו מרידור היה מנהיג את הליכוד,לא הייתי מהסס להצביע בעדו.(מעניין שאפילו שולמית אלוני-שדעותיה כה רחוקות מדעותיו של מרידור,ראתה בו-ולא בברק,את המועמד העדיף לראשות הממשלה בבחירות 99).

הערה בקשר לאמינות הכותב

אני מוצא לנכון להפנות את תשומת ליבם של חברי הפורום שהכותב הנ"ל שיקר במפגיע לגבר מספר ההרוגים של חילי צה"ל בלבנון וניפח אותו בכ70%, וכל זאת על מנת לשרת את עמדותיו הפוליטיות. הוא לא התנצל על שקר זה, אשר מהווה את חילול זכרם של חילי צה"ל, ומנגד לא הביא נתונים שיש בהם כדי להוכיח את אמיתות הנתונים. לפיכך נוצרה מבחינתי חזקה שבעובדה כי מדובר בשקרן ואני מציע לכל חברי הפורום לקחת בעירבון מוגבל ביותר את אמיתות גבריו.

Charlie

New member
כלום עובדה זו משנה במשהו את עובדת

אמיתות דבריו הפעם? זה כואב, אבל ברוב הדברים הלה דייק. הליכוד של היום לא מזכיר ולו במעט את הליכוד של בגין ואתה יודע זאת טוב ממני. גם אני חושב כי פרישת אנשים דוגמת בני בגין, דן מרידור ואפילו דוד לוי הזיקה לליכוד. כשאני מתבונן בעשיריה הפותחת של רשימת הליכוד לבחירות 1999 אני בנקל יכול למצוא שם מקום מכובד לאישים הנ"ל. אשמח מאד אם נתניהו יוכיח כי "השתנה" לטובה ביחסי העבודה שלו ובהתנהלותו האישית ויחזיר את הבנים האובדים הביתה, לליכוד.

למעלה