עשיתי טעות נוראית...

נאוה

היום דיברתי איתה בבוקר על הרעיון היפה שנתת לי. היא לא בדיור התלהבה אבל הסכימה. וקבענו להיום לשעה שלפני ארוחת ערב (כשמירי עסוקה). מתנות באמת עובדים נפלא עליה ג´אנק פוד פחות היא ילדה של אוכל ביתי. ושוב תודה רבה על הרעיון. ותמסרי ליהונתן שהוא ממש עודד אותי חן אמא של רינת

אין סיבה שהיא תתלהב...

אין לה מושג מה המשמעות של זה - אולי היא כל הזמן תשמע איך היא צריכה להיות או לעשות אחרת .... זה זמן שבונים אותו - אם תזרמי איתה יהיה הכי טוב כי היא תראה שאת "בעניינים" "אימא גזעית" "אימא כייפית" זהו זמן של כייף לא של חינוך... במשך הזמן, אם זה יהיה טוב - היא לא תוותר ואפילו תעדיף את זה גם בזמנים אחרים... בהצלחה!!!!!

נאוה

אני לא יודעת מאיפה להתחיל דמעות חונקות אותי עשיתי כמו שאמרת חזרתי אחרי העבודה עם דובי חדש ושאלתי מה היא רוצה לעשות היא אמרה שהיא ממש רוצה שנראה את הסרט שלה כשהיא הייתה קטנה סרט ביתי אז ראינו הבעייה שכל כמה דקות היא קראה למירי שתבוא הסברתי שמירי עסוקה וקטנה לא הרפתה ואמרה שהיא תראה שוב עם מירי אחרי הארוחה אחרי הסרט היא אמרה שהיא רוצה לשבת במרפסת ולקרוא בספר בדיחות היה נחמד אבל כל בדיחה שלישית היא רצה להקריא למירי. בסוף אמרתי שהיה כיף ולא זכיתי לתגובה הדדית וכששאלתי עם בא לא שוב לעשות שעה שלנו מחר היא אמרה לא יודעת לא חושבת אולי אבל זו רק ההתחלה הלכנו לאכול ארוחת ערב דברנו הכל כרגיל עד שמירי אמרה שמחר אחרי הלימודים הם יכינו יחד עוגה והילדה אמרה: "יש אתך זה כזה כיף לא כמו עם אמא" ועכשיו הן רואות את הסרט והילדה הרבה יותר נהנת אוף........... חן אמא של רינת

מתי מירי איננה?

בטח יש לה יום וחצי חופשיים בשבוע... דברי עם רינת, כשמירי לא בסביבה - אולי תצאו לטייל או משהו... זה אגב רעיון נחמד - הליכה ספורטיבית משותפת של חצי שעה או שעה ביום הולכים ומדברים.... בדרך חזרה, מחזירים את הקלוריות עם ארטיק או גלידה
בכל מקרה, שיחה ביום שמירי איננה ורינת לא יכולה ישר לרוץ אליה ספרי למירי איך את מרגישה... שאלי אותה באופן ישיר מה עושה את הזמן עם מירי לכל כך כייפי ומה כל כך קשה לה בבילוי שלה איתך... ועוד דבר, וזה חשוב!!!!! את לאאאאאאאא שואלת אותה אם היא רוצה לעשות את זה גם מחר זה נתון - אתן מבלות יחד!!! ואתן עושות דברים ששתיכן יכולות להפיק מהם הנאה... זה לא קורה מהיום למחר, בטח יהיו עוד הרבה דמעות... תחזרי ושתפי - אנסה להנחות אותך איך להתמודד עם הקשיים... זה בסדר לומר לה: "אני אימא שלך וזה מעליב אותי שאת מעדיפה לבלות עם מירי. אני אוהבת אותך, ורוצה שיהיה לך הכי טוב בעולם אני יודעת שטוב לך עם מירי, אולי בגלל שהיא כולה שלך, אני אוהבת את עבודתי ואני שמחה שמצאתי לך כזאת מירי אוהבת אבל... אם אני צריכה לבחור בינך לבין העבודה שלי, את מנצחת בלי מאמץ... אני מרגישה שהתרחקת ממני וחשוב לי שנהיה קרובות... אני מתכוונת לעשות שינוי ביחסים שלנו זה דורש מאמץ של שתינו... מירי עובדת אצלנו. היא מקבלת כסף כדי להיות איתך. אני שמחה שמצאתי עובדת טובה שכל כך אוהבת אותך ושאת אוהבת אותה אבל... כשהיא תפסיק לקבל משכורת או כשהיא תתחתן, היא תעזוב... אני כאן - הייתי ואהיה בעתיד. אם לא נצליח לשפר את יחסינו בתנאים הקיימים (כשאני עובדת ויש לנו את מירי לעזרה), אחליף עבודה, נוותר על מירי ובטח נחיה ביתר צמצום אבל הקשר שלי איתך חשוב יותר!!! מה את חושבת שאפשר לעשות כדי שנוכל ליהנות ביחד?" משהו כזה... תקלטי את רוח הדברים... אל תצטטי. רק תתחברי לכאב שלך בבטן ודברי אליה משם...
שולחת לך בינתיים
ים לחיזוק ולנחמה. מחכה לך קצת דרך, אבל אין מחיר לפרס
התאור שלך הזכיר לי את התקופה הראשונה שהתחלתי בפרוייקט הזה עם יהונתן. בעיקר רבנו -
עכשיו זה כייף והתכנים נעשו יצירתיים יותר... סבלנות, זה יבוא...
נוסף לעידוד

נאוה

המצב רק מתדרדר. אני מצטערת שפתחתי את תיבת הפנדורה הזו. למירי יש חופשים בבקרים כשרינת בבית ספר וביום רביעי בערב. היום הצעתי לה ללכת לסיבוב בשכונה היא אמרה בפירוש שלא ככשאלתי למה אמרה שלא כיף לה. כששאלתי למה לא כיף לה אמרה שזה בגלל שאני לא מירי בשלב הזה הפסקתי לשאול. דברתי היום עם מירי. שמתי את כל הכלפים על השולחן. מירי צחקה, לא לקחה אותי ברצינות. היא אמרה שרינת אוהבת אותי פשוט בגלל שהיא (מירי) כולה שלה אז לכן רינת מרגישה ככה. אולי את צודקת ואני צריכה להיות יותר סמכותית ופשוט להגיד לה מה עושים ומתי ולא לשאול. אני חושבת שאולי אני אדבר עם רינת למרות שזה דיי קשה בשבילי. אני יודעת שזה נשמע רע ואגואיסטי אבל אולי הגיע הזמן להגיד למירי שלום? חן אמא של רינת

אמא של

לא רק שלא עשית טעות נוראית ,אלה עשית את הדבר הכי טוב שיש ,בחרת לבתך מטפלת כזו שהיא אוהבת כמו אם שניה,אבל את? תמיד תשארי האמא שלה אל לך לפקפק לרגע בכך. את עוברת עכשיו תקופה קשה וכנראה שזה חלק ממנה. זה שהיא מתגעגעת למירי הוא כיוון שאינה רגילה,הרי מירי שוהה איתה הרבה זמן.אל ההעדרויות שלך היא כבר התרגלה. לטעמי אל לך לפטר את מירי אלה לברך על כך שבחרת כזו מטפלת נפלאה.

ניצת

תודה רבה לך על התגובה. כולכן פה בפורום חושבות שזה נפלא שיש לי מטפלת מדהימה אבל אף אחת לא חושב איך הרגשתי היום בבוקר כשאמרתי לה שאני אבוא לראות את ההצגה שלה בבית ספר והיא פשוט אמרה טוב וכשמירי אמרה שהיא תבוא גם היא קפצה עליה משמחה... בכל מקרה מתוך אהבתי לבתי אני לא אפטר את מירי.

אמא של רינת

אני חושבת שיכולה לדעת איך את מרגישה... ביתי הקטנה הולכת לדודתה כל חופשה בשמחה ולא רוצה לחזור הביתה.בחופש הגדול זו בכלל חגיגה, היא נוסעת לדודתה,אח"כ לסבא,ולחברים וחוזר חלילה כך שהיא בקושי נמצאת בבית שבוע וגם בו היא מקטרת "אמא משעמם לי"... בהתחלה תמהתי וליבי נחמץ אבל...הבנתי דבר חשוב מאוד: רק ילד שבטוח בעצמו ובאהבת ההורה יוכל להביע בחופשיות אהבה לאחר מבלי לחשוש שאהבת ההורה שלו תפגם.

ניצת.

אצלך המצב קצת שונה בתך תמיד אתך ולפעמים היא הולכת למשפחה ואז כיף לה. אצלי המצב שונה היא אף פעם לא באמת איתי אף פעם. אני מסכימה עם מה שאמרת על הביטחון אבל מה שמציק לי שרינת רואה במירי משהו כמו אמא שנייה היא כאילו מחליפה אותי... חן אמא של רינת.

First Thing First../images/Emo24.gif

ראשית , תנחומי על מות אחיך. זה דבר נורא שמשפיע על כל מני פרופורציות והסתכלויות. שלא תדעו עוד צער
שנית , הרגשתי נימת מה של התנצלות על הצורך לקחת אופר , בגלל ההורים , בגלל המקצוע וכו´. אז אל ! אל תתנצלי , אני בטוחה שרבות היו מוכנות לקחת עזרה שכזו לו רק יכלו , גם עם הורים בסביבה ועבודה בשעות רגילות. להיפך , זה נותן לך את האפשרות לפתח את "אותך" כמו שאת רוצה ואמא מרוצה = ילדה מרוצה . אז על מנת שתהיי לגמרי מרוצה , גמני באה לאמר שאכן , אין לך מה לחשוש , כל מה שאמרו לפני אני מאמצת בשתי ידיי. רק להיות עם היד על הדופק שאכן , מה שרואים מבחוץ זה גם מה שבאמת ולא להשאיר את המטפלת לגמרי לגמרי בלי פיקוח. כלומר , להראות התעניינות (ובאמת להתעניין) במה שקורה בזמן שאת לא נמצאת וללמוד את ההווי המיוחד שנוצר ביניהן. הרי קורה גם ששלושתכן ביחד , לא? אז אל תנטרלי לגמרי את מירי כשאת בסביבה כדי שרינת תראה שאת בעצם "בעדן" כגוף ובעדן כל אחת בנפרד. ובמקביל באמת לבדוק באופן סמוי או גלוי אם ישנה איזושהיא פרובוקציה מצד מירי כלפי רינת להרגיש , או לבטא רגש כזה רק כלפי חוץ , וזו לא רק תוצאה של הדברים הטבעיים שקורים בשטח ובשל גילה של רינת. לפעמים אנחנו ההורים בעצם "מובן מאליו" בשביל הילדים שמרגישים שאין צורך בעידודים מיוחדים כדי להראות לנו שהם שאוהבים אותנו , כי "אמא יש רק אחת"
וברוכה הבאה אלינו

אביגיל.

אבדתי את אחי, ועכשיו אני מאבדת את בתי אומנם באופן שונה אבל בכל זאת. אני לא מתנצלת על כך שלקחתי אופר אני פשוט חושבת שאולי זו הייתה טעות. אני אומנם מאוד מרוצה בעבודה אבל בבית המצב על הפנים. מירי היא בחורה צעיאה בלי דאגות בלי כלום וברור שלרינת כיף איתה אבל למה לא יכול להיות לה כיף גם איתי. פעם הייתי הכל בששבילה. אני פעם לא מנטרלת את מירי אבל כשאנחנו ביחד היא מתעלמת ממני לחלוטין. מירי מנסה לשתף אותי אבל רינת כועסת שאני גם שם. ובאמת הגיעה הזן לשיחה רצינית ביני לבין מירי.

מירי פופינס ../images/Emo70.gif

(תודו שהסימפטומים די דומים ) בהצלחה עם השיחה ונחזיק לך אצבעות .

אביגיל

תודה רבה. אני באמת מקווה שזה יעבור בשלום. אני אדבר איתה אולי עוד היום בערב ואם לא אז מחר. חן אמא של רינת נ.ב אני לא ממש יודעת מה להגיד אני פשוט אשפוך את הרגשות שלי.

חשבתי על עוד משהו

אולי יש את העובדה שרינת יודעת שאותך יהיה לה תמיד ואילו מירי היא לא לנצח. מירי תהיה שם כל עוד רינת תצטרך אותה, ורינת גדלה ומתבגרת ועוד מעט היא תוכל להכין לעצמה לאכול ולהשאר לבד בבית בלילות אם יזעיקו אותך, ואז מה יהיה עם מירי? אך מצד שני אולי רינת מאותת לך משהו, את לא נמצאת מספיק, אז אני לא צריכה אותך...

לחגית המון תודה

חגית, את הארת את המצב באור שעד עכשיו לא ראיתי וזה כל כך שקוף. אני לא חושבת שרינת מנסה לאותת לי משהו אבל אני כמעט בטוחה שרינת מבינה שמירי היא לא לנצח ועוד שנתיים שלוש נגיד לה שלום. אולי אני צריכה להדגיש בפניה שגם אחרי היא ומירי יוכלו לישמור על קשר. לפני שנה בחופש חברה טובה שלי באה אלינו מחו"ל לחודשיים בחודשים האלה רינת קצת זרקה את מירי והייתה עם החברה. כששאלתי למה רינת אמרה לי שהחברה לא לנצח. אולי עלי לדבר בעדינות עם רית ושם חגיתהמון תודה חן אמא של רינת

../images/Emo62.gifבאנו חושך לגרש ../images/Emo13.gif

רק דבר אחד, זו (נדמה לי) פעם שנייה שאת אומרת שאת אינך חושבת שרינת מאותתת לך משהו. איך שהוא נראה לי שאת מאד מתקוממת מהאמירה שלי שאולי יש שם איזה איתות. יכול להיות שאני טועה וזה משהו שאת צריכה לבדוק בינך לבין עצמך וזה נכתב לא על מנת שתעני לי כאן (אלא אם בא לך
) אבל נראה לי שיש בך איזו שהיא התנגדות לרעיון של איתות מרינת אליך, ואולי עצם ההתנגדות הזו שיש לך (מה שנקרא בשפה המקצועית - הדחקה -מקצועית לא שלי כמובן
) מסתירה ממך כמה פיתרונות שנמצאים ממש מתחת לאף. מה שעוד חסר לי בסיפור זה מתי זה התחיל, כמה זמן הרדיפה שלה אחרי מירי נמשכת וההרגשה של הבריחה ממך? יחד עם כל הרעיונות שעלו כאן, אין ספק שהשעות הרבות שרינת אינה איתך עושות את שלהן וכמו בכל מצב בין שני אנשים, לשני האנשים יש את התרומה שלהם, אז אין זה אומר שעשית טעות נוראית כמו שהצגת בכותרת של ההודעה הראשונה שלך, אבל גם אין זה אומר שלך אין את החלק שלך במצב. בוקר טוב סוף שבוע מתקרב והשמחה גדולה.

חגית

בקשר לאיתותים של רינת, רינת היא לא אחת שתאותת או תשמור משהו בבטן היא אומרת את הכל בצורה ישירה ובוטה (שפוגעת לפעמים). בכל מקרה היום בערב לפני שאלך לישון אחשוב על זה שוב אולי יש משהו בדברייך. הסיפור התחיל כשמירי באה אלינו לפני כארבע שנים אבל הרדיפה ממש לפני כמעט שנה קצת פחות אחרי העדרות שלי מהארץ למשך חודש. בכל מקרה קיבלתי פה כל כך הרבה רעיונות יפים שאני כבר הרבה יותר אופטימית חן אמא של רינת

לחן אמא של רינת

כל מה שכתבו לך כאן נראה הגיוני אך את היחידה שיכולה להבין או לנחש מה נכון נראה כאילו היא מנסה באמת להענישך ולאמר לך אני מסתדרת בלעדייך מגיעה לך כי את עזבת אותי הרבה עכשו תהיי את בודדה (לא בדיוק אבל בערך), אני לא חושבת שאת צריכה להרגיש רע עם עבודתך להפך את משתדלת וטורחת וחיה את חייך כמו שצריך הילדה מספיק גדולה לשיחות רציניות ולפי דעתי את צריכה להגיע איתה לשיחות אלו נכון ומובן שקשה לך לעשות זאת כיון שמירי שם או בגלל שביתך עצובה עם מירי לא שם אך אין ברירה את חייבת להגיע אל הילדה ובהקדם את צריכה להסביר לה שאת האמא היחידה שלה וגם לגרום לה להבין ולהעריך את זה יש בי הרגשה שביתך יודעת שזה מתסכל אותך ומנצלת זאת אל תתני לה להרגיש זאת ובטח אל תאמרי לה אנחנו לא שונים מילדים ויודעים להסתיר דברים ואף לשחק משחקים אז אם היא רוצה את "המשחק" הזה שחקי איתה יחד ובסוף הכל יכול להיות יפה הרבה יותר הריי מה שהיא מנסה לעשות זה להוציא ממך משהו ואת אמורה לגלות מה ואיך ולגרום לה להבין שאת איתה ולא נגדה ובטח לא דבר שאמור להפריע ולהרע לה נסי להיות כפי שהיית לפניי מירי חייב להיות משהו שאת שרק איתך ובך היא אוהב בהצלחה, מוצאת

מוצאת אותך

אני לא חושבת שהיא מנסה להעניש אותי. ניסיתי לגשש איך היא מרגישה לגבי העבודה שלי ואין לה תלונות כי יש לה את מירי. אני מנסה להסביר את כל מה שאמרת לרינת אבל היא לא מבינה או שהיא לא רוצה להבין. לשחק משחקים אני לא רוצה אני מאמינה רק בכנות ובנסיון להגיע ללב של הילדה. לפני מירי היינו עושות הכל ביחד כל מה שהיא עושה עכשיו עם מירי לא נותר לה מקום בשבילי חן אמא של רינת

למעלה