עשן בעיניים

עשן בעיניים

השבוע עברתי בגירון ובעל בית הקפה קרא לי ואמר, שאשמח לדעת שהוסרו המאפרות ולא מעשנים שם יותר. שאפו! זה אחלה מקום, עם אחלה שירות, ובלי סיגריות - גם שווה. היום העלתי בהקשר זה פוסט בבלוג שלי, שכן אנו בפתחו של קרב בין המעשנים לחוק. אנחנו באמצע. אם יש מקומות שאינם שומרים על איסור העישון כאן ברעננה, ספרו. שנדע....ונדיר רגלינו משם. אגב, אחד הטוקבקיסטים בפוסט שלי ציין מסעדה בנחלת בנימין בתל אביב, שמיום חמישי בו נאסר העישון ועד עתה, עלו הכנסותיהם היומיות בכ- 20%. כדאי לספר את זה בבתי הקפה שאתם אוהבים.

magy

New member
ואף על פי כן - נוע תנוע

אמר חכם ....... מה לדעתך צריך לעשות עם "הפושעים" שמעשנים? הפסיקו לרדוף אחרי גנבים ורוצחים, אנסים ופדופילים , על מנת שכל הכוחות יוקדשו לרדיפה אחרי המעשנים המזהמים את כדור הארץ. ציד מכשפות כזה לא היה מאז ימי הביניים. המעשנים הם הסיבה להמסת הקרחונים וגאות הים אפילו לחור באוזון. לדעתי, צריך לאסוף את כל המעשנים ולהגלות אותם לאי בודד באחד האוקיאנוסים הרחוקים ממקום ישוב ושם, שיחנקו עם העשן של עצמם. וכל יתר המזהמים - בים באויר וביבשה, - מפעלים, כלי תחבורה, אנטנות סלולריות שישארו במקומם. הם לא מזהמים מאומה. מגיע לכולם פרס איכות הסביבה והגנת הטבע. חבל שאין בארץ עונש מוות ל"פושעים" המענשים..........

את לוקחת את זה למחוזות האבסורד

הרשי לי לנסות להראות לך את הדרך חזרה מהמחוזות המאוד דמגוגיים הללו: רוב מקרי התחלואה המתגברת מסרטן ולב בגיל שאינו גיל גבורות, הם תלויי סביבה - - תזונה - פעילות גופנית - עישון פאסיבי או אקטיבי - זיהום אוויר. מה שאת מציעה זה לא לטפל בכלום עד שהכל יהפוך למושלם. איך הכל יהפוך למושלם, אם לא נטפל עד אז בכלום? עישון זה הרגל מגונה. נקודה. להכניס עשן לריאות ולנשוף אותו לאוויר שגם אני ואת נושמות, זה גם הרגל מגונה, מזיק וממית, וגםבעייה מהותית בהתחשבות בסביבה. החלק הראשון - השאיפה שגורמת לתחלואה מוגברת - הוא גם על חשבוננו, באופן ישיר. מניעה ע"י הגבלת ומניעת עישון, תקטין הן את התחלואה והן את עלויותיה. אבל מעל הכל - איכות חיים. תפגעי בשלך - למה בשלי???? אני בעד החוק ואף חושבת שהיה עליו להחמיר יותר, תוך תיקצוב גבוה של אכיפה. אישית, כבר שנים, אני מדווחת לכל סובבי על מקומות שאינם מכבדים את החלוקה לאיזורי עישון ואי-עישון. אכיפה עקייפה באמצעים כלכליים....

אין ספק שעישון מזיק אך ואך גדול

מי שבוחר לעשן זה עניינו וזכותו להחליט מה לעשות עם גופו ועם עצמו. אם לאנשים מפריע וזה מובן צריך למצוא פתרון אך הפתרון הוא בהחלט לא כמו זה שנחקק שהוא פשוט פגיעה בזכות הפרט לפי דעתי. הבנתי גם שהחוק אינו מתיר לפתוח בית קפה/מסעדה/פאב למעשנים- מדוע? באיזו זכות נכנסים לבנאדם לחיים עד כדי כך? לדעתי זה חוק טיפשי ביותר- לקחו רעיון טוב ועשו אותו הכי דפוק שאפשר אך אני בהחלט בעד ההפרדה בין המעשנים ללא מעשנים. (איזור סגור למעשנים ואיזור סגור ללא מעשנים כך שלא יורגש העשן בכלל. חבל שלא משקיעים את האנרגיות האלו למניעת שימוש בחומרי טעם וריח וצבעים מסרטניים שהם הרבה הרבה הרבה יותר מסוכנים ונפוצים.

אני ממש לא מסכימה איתך

הפגיעה בזכויות הפרט היא אך ורק בזו של מי שלא בוחרים לעשן - לא של מי שבחרו לעשן. על המחוקק להגן על מי שזכויותיו נפגעו, בהגדרה ובהכרח מתוך הסיטואציה, תוך שמירת האיזון מול זכויות המעשנים לממש את בחירתם במתחמים בהם זכותם אינה פוגעת באחרים. זו החקיקה. היא הגיונית, מתקדמת, וגם היא מרגיזה (באטופן אנוכי, ילדותי וקפריזי לטעמי) את אלה שלקחו להם את הצעצוע כי הוא פגע באחרים, זו עדיין לא סיבה לנהל על זה שיח זכויות. מרגע החקיקה - שיח הזכויות פתור, ובצורה טובה.

"הרגל מגונה"? עם כל הכבוד, זה די משעשע.

מי קובע מהו הרגל מגונה ומהו לא? הרגל מגונה איננו מונח חוקי. ובנוסף, ממש קשה לי להאמין שעישון פאסיבי גורם למוות של אנשים, לא בדמי ימיהם ולא בגיל גבורות. לאדם שמעשן כמות קטנה של סיגריות ביום במשך כל ימי חייו אין סיבה לחשוש לחייו על פי כל הסברות, אז אין מה לדבר על עישון פאסיבי.

מאחר ונקבע מחקרית שעישון פאסיבי גורם לתחלואה

מי נאנחנו, אזובי הקיר, שנאמר בנחרצות שלא כך הוא?

בתור אזוב קיר עם קצת רצון

אני יכול לנחש שהמחקר כלל את כל המעשנים הפאסיביים יחד, גם את אלה שהם מעשנים פאסיביים בברים רק בפאבים וברים וגם את אלה שהם מעשנים פאסיביים שבני הזוג או אדם קרוב ממשפחתם הוא מעשן כבד. מעבר לכך, המילה "תחלואה" היא מילה מאוד כללית. אי אפשר לפרט בדיוק לאילו מחלות גורם העישון הפאסיבי?

היו המוני מחקרים, as you know

מדברים עליהם כבר שנים.....זה לא משהו חדש. ממה שאני יודעת, מידע כללי, המחלות הן אותן מחלות וההבדלים בין מעשנים לפאסיביים הם שיעורי התחלואה בשתי הקבוצות הללו, לא מהותה.

ATAF151

New member
בעד החוק

כלי תחבורה ומפעלים לפחות גורמים גם תועלת לרמת החיים שלנו, עישון זה נטו נזק. וכמו שלא תרשי לבעל מסעדת לרסס נגד נמלים במשך דקות ארוכות צמוד למקום שאת יושבת, כך גם אנחנו לא מרשים לעשן לידינו (ועוד לריסוס נגד נמלים לפחות יש גם יתרון של הרחקתם). אני גם ממש לא מבין אותך מדוע את מעשנת? את גורמת לעצמך נזק בריאותי אדיר, מבזבזת כסף רב, מדביקה לעצמך ריח מסריח ומקשה על עצמך במקומות בילוי, תחבורה ציבורית ועבודה בהם אוסרים על עישון. אני מבין שהנוער לפעמים מתחילים לעשן בגלל קלות הדעת והאופי הלא יציב שלהם, אבל למיטב ידיעתי את לא נערה שמחפשת להרשים את מלך הכיתה, או מחפשת למרוד בהורים ולעשות להם דווקא.

magy

New member
../images/Emo45.gif פיצפונת

וגם למעשנים מגיע לחיות בלי חוקים דרקוניים. לא אני מביאה את הנושא אל האבסורד המדינה עושה את זה במקומי.... יום אחד ירוקנו את בתי הכלא מפושעים אמיתיים כדי לפנות מקום "לפושעי הסיגריות"... שלא יוכלו לשלם את הקנסות שיוטלו עליהם ועל בעלי בתי הקפה. כבר יש גם "מלשינון מעשנים". אולי לא ידעתם. עליהום.............. רוצו לצוד אותם פרס על כל ראש. לא ביקשתי לעשן בבית קפה ולהזיק לאחרים. ביקשתי לעשן בשקט ולהרוג את עצמי לבד......אבל שיקצו לי מקום אני לא אויב האנושות. ושלא יטיפו לי..........אני מטיפה לעצמי מספיק אבל מי שלא מעשן, לא מסוגל להבין את ההתמכרות. הרי לא נולדתי אתמול ואין ניסיון גמילה שלא עברתי........ בשישים השנים האחרונות....

מגי, אלו בדיוק מחוזות האבסורד

לא ימלאו את בתי הכלא במעשנים, רק ידאגו באכיפה נאותה של החוק, שאת תממשי את זכותך להתמכר להרגל המרעיל הזה מבלי להרעיל אחרים שלא בחרו כבחירתך (ויש לך זכות - אני האחרונה להטיף בנושא, כפי שגם כתבתי בפוסט שלי. רק לא על חשבוני - שם נגמרת הזכות שלך). החוק אינו דרקוני. להיפך - יחסית לעולם הנאור - הוא מינימליסטי. אני מניחה שיוחמר בהדרגה. ספציפית לגבי צעירים, הנושא עלה בועדת החינוך האחרונה, כולל הצעה לסגור אד-הוק עסקים שמוכרים סיגריות בודדות, שהצרכנים המרכזיים שלהם הם בני נוער. אני מציעה שכשאתם רואים מכירה כזו - תודיעו כאן או לפיקוח.

ATAF151

New member
יש התמכרויות קשות יותר

זה נכון שאחת הסיבות לא להתחיל לעשן היא בגלל ההתמכרות וההשתעבדות לסיגריה שזה גורם (ואני זוכר בטירונות איך שכולם הלכו לישון מתים מעייפות, המעשנים חיפשו והתחננו לסיגריות ממש כמו מכורים). אבל, אם אפשר להיגמל מסמים שזה התמכרות הרבה יותר קשה, אז אפשר להיגמל גם מסיגריות. הרי ברור שאם חו"ח תחלי ויגידו לך שאת חייבת להפסיק כי אחרת המחלה תהרוג אותך, אז את תפסיקי לעשן. ובנוסף אני מקווה שבזמן הריון את לא מעשנת. ובקיצור קשה להיגמל, אבל זה אפשרי וראלי. וזכרי שגם אם לא תפגעי במחלה קשה בגלל הסיגריות, עדיין תרוויחי אייכות חיים משופרת בגלל הנשימה שתשתפר. אבל שוב כמובן שזכותך המלאה להמשיך.

lulyK

New member
למיטב ידיעתי סיגריות קטלניות בהרבה מסמים.

אני יכולהלחפש לך מספרים בהמשך היום, אם זה משנה משהו.

ATAF151

New member
קטלניות יותר במספר אבל לא באחוז

סמים יותר מסוכנית מסיגריות, אבל בגלל שיש הרבה יותר מעשני סיגריות ממעשני סמים, אז יש יותר מתים מסיגריות מבחינה מספרית אבל לא אחוזית.

lulyK

New member
ומספרית זה לא חשוב?

הסיגריות קוטלות יותר אנשים מתאונות הדרכים.

ATAF151

New member
סתם מסקרנות

ברגע שאני רואה אדם שעושה בחירה מוזרה בתחום כלשהו, אני שואל אותו מסקרנות מדוע הוא עושה כך, וזה ללא קשר לזכותו החוקית להזיק לעצמו. ולמשל אם אדם אומר לי שהוא מחזיק באופן קבוע עשרות אלפי שקלים בעו"ש, אז אני שואל אותו מדוע הוא לא שם את זה בפקדון נושא ריבית, זוהי שאלה לגיטימית למרות זכותו החוקית לעשות מה שהוא רוצה.

חוסר סובלנות קיים גם אצל שוחרי איכות החיים

מעניין מדוע כל הליברליים הגדולים שדואגים לאוויר הצח שלהם מעולם (ותבדקו את זה במשטרה) לא הגישו תלונה על משאית שהוציא לחלונם טונה של עשן שחור ומסריח, אוטובוס שכיסה את עין השמש בפיח בכמות העולה באלפי מונים על המותר בחוק... יש חוק כנוביץ שקיים עשרות שנים בנדון אבל עשן דיזל ושמן שרוף לא נראה IN כמו מסעדת יוקרה או בר מפורסם אבל מה יותר יאפי חינני וכיפי ללכת למסעדה , לאכול טוב לשלם 200 שקל ולתבוע את בעל המסעדה ב 10,000 ש"ח?? ללכת לבר עם חברים, להעביר ערב בכיף ואחר כך לתבוע את בעל המקום באלפי שקלים?? זה כבר לא נראה אידאולוגיה זה נראה עסק מכניס. "אהלן חברה, ראיתם איך תקעתי את מסעדת... אתמול??? נכון שאני גדול ??? שאדם חובש כיפה מנסה לבקש לא להרעיש ליד בית כנסת בשבת זו התערבות גסה בזכויות הפרט אבל להכנס לריאות של מישהו אחר, או לכפות על בעל עסק לעשות משהו המנוגד לדעתו זה הגנה על זכויות הפרט (שרומסת זכויות פרט אחרות) אבל את מי זה מעניין? אז לכל " יפי הבלורית והסחר " לכו למקום שלא מעשנים ואל תלכו בכוונת זדון למקומות של מעשנים רק מיתוך יצר נקמה אינפנטילי. זכויות הפרט חלים על כל פרט ולא רק על אילו שחושבים שאלוהי האוויר הצלול בחרם.

"יצר נקמה אינפנטילי"?

יש כ- 1000 מתים בשנה מעישון פאסיבי. נרצחו פאסיבית, אי אפשר לשים אצבע על הרוצח/ת. החוק בא להגן על מי שלא בחרו למות מעישון, אבל אתם ממיתים אותם גם ככה. הכפייה אגרסיבית, חצופה ומכוערת של ההרגל המרעיל הזה. אין כאן נקמה, יש מניעה, שגם אם היא מרגיזה אותך - היא נכונה לחלוטין ולכן תתקבע ואף תוחרף (כמו שקרה במקומות אחרים במערב) עם הזמן. ועוד לא דיברנו על הפגיעה שההרגל המגונה מבחירה שלך גורמת לאיכות החיים שלי. אני הייתי מרחיבה ואוסרת על מכירת סיגריות במרכולים והכפלת המס. גם זה יגיע.

למעלה