עשן בעיניים

מזיהום אוויר של מכוניות ותעשיה מתים פי 10

אז בדמגוגיה גם משפעת מתים כל שנה כמה מאות אנשים. ואלכוהול הרבה יותר מזיק מעישון והרבה יותר נפוץ והרבה יותר אנשים נדקרים / נשדדים / נרצחים / נרמסים על הכביש וסתם מתים משחמת הכבדת אז מה? זו הסיבה שנחזור על הנסיון האדיוטי של של "תקופת היובש" בארצות הברית? בואי נסגור את כל הברים / מסעדות / בתי קפה ( רוצה מקיאטו בטעמים גבירתי? יש לנו אייריש קופי נהדר....) ונעבור לאי בודד. קדימה לדיקטטורה - איפה הוגו צ'אבס שצריך אותו במתחם רוטשילד בתל אביב ??? גם ל"מעשנים" יש זכויות כמו לשותי האלכוהול ובדיוק באותה רמה כמו ל"לא מעשנים". לעולם לא משיגים זכות של אחד על חשבון זכותו של אחר לשיטה של היום קוראים עריצות שלטונית . לא כל אבן שטיפש זורק למערכת החוקים היא זהב...

ATAF151

New member
אין קשר

בלי תעשיה ותחבורה, רבים בעולם יהיו במצב של עוני ומוות מרעב, לעומת זאת אף אחד לא יפסיד מהפסקת העישון. זה כמובן עדיין לא אומר שלא צריך לשפר את התחבורה והתעשיה כך שתזהם במינימום האפשר. אבל שיפור בתעשיה מצריך משאבים כספיים אדירים, ומשאבים כאלו ישפרו את אייכות החיים אבל שוב זה יבוא על חשבון השקעה למשל בעניים, בבריאות ובחינוך, ולכן זה נעשה באיטיות. אתה יודע מה? לי מתחשק לשבת בבית קפה בשולחן סמוך אליך ולרסס שם נגד נמלים במשך דקות ארוכות, אתה מסכים? אם לא אז למה? למה למנוע ממני את זכותי לרסס נגד נמלים?

צמרת3

New member
לדעתי עמירם מתכוון שזכותינו לבחור

לא להכנס למסעדה או בית קפה שמעשנים, ולבחור רק מקומות של לא מעשנים, ובכך להטיל חרם צרכני כלשהו. הבעיה שאם אין את החוק הזה אז אנחנו מבקשי האוויר הצח נשאר עם מספר מצומצם של מקומות בילוי . זה לא ישים ונוצרת אפליה לרעתנו. לכן יש לאכוף את חוק העישון להם יש אפשרות לצאת עם הסיגריה החוצה לנו לא. אגב שמעתי שבחו"ל גם בחלקים שנמצאים בחצר של בתי הקפה לא מרשים לעשן.

צודקת

והארגומנט של "תבחרו לאן להכנס" אינו חוקי ואינו חוקתי, שכן הוא מצמצם את חופש הבחירה באופן אפלייתי: המעשנים יכולים להיכנס לכל מקום ופשוט לבחור לא לעשן במקומות האוסרים זאת. הלא מעשנים, יכולים להפעיל אקט של בחירה רק על כניסה למקומות של לא-מעשנים.

magy

New member
אני מרגישה

שהעשן שלי חודר לפורום ...... ומזהם.. אז תודה על האירוח.... הקצר... אני לא רוצה לעשן את הפורום הנקי. אני , כנראה לא נאורה. למרות שאני מכירה עוד כמה אנשים נאורים באמת, שמעשנים........

אה? ../images/Emo2.gif

אם זה מה שקורה כשאני מסכימה איתך, מה יקרה אם פעם אני לא אסכים איתך

ואגב, חוק עישון קיים כבר שנים

ואני אישית הבאתי לאבדן הכנסות של מי שלא שמרו עליו, בעקביות, לפחות 3-4 פעמים בשנים האחרונות. כבר שנים שאיזור העישון צ"ל בחדר אחורי ולא בחזית ובמקומות הטובים במסעדות. אז זאת לא כפייה אינפנטילית? טפאס בר בנחלת בנימין העלה את הכנסותיו בשבוע של אי-עישון בעשרים אחוז. אתה שייך למיעוט נכחד של מי שחושבים שעישון זה הבונטון.

a r t h e m i s

New member
אנחנו מחרימים כבר שנים

מקומות שלא מקפידים על החוק. מהראשונים שהכניסו את החוק למחוזותיהם היה קפה אילנ'ס באחוזה ומאז אנחנו נאמנים להם בפרט ולרשת בכלל !!!

m a l i b i

New member
מסכימה עם החברים כאן, שיש

להחרים מקומות בילוי שלא מקפידים על אויר נקי ממעשנים. זכותם של המעשנים לעשן ולגרום לעצמם נזק בריאותי ואף למות באם זה רצונם, אך שלא יזהמו לי את האויר הנקי שאני רוצה לנשום. מעולם לא עישנתי והיתה תקופה שמאד היה קשה לי עם המעשנים למיניהם בסביבתי. שמחה שיצא החוק הזה ומאחלת לכל העוסקים במלאכה שיוכלו לאכוף אותו.

magy

New member
ומפעל קומפוסט, המדיף חומרים רעילים ומבחילים

בוער כבר שבוע כקילומטר מביתי..... ואף אחד לא מצליח להתגבר על האש... וכל הקריות ואזור חיפה סובלים מריח ורעל.......באויר...... חופשי חופשי...... שבוע שלם. אתם יודעים כמה תושבים יש באזור הזה? המון!! למה לא עושים כלום נגד המפגע הזה? כל הלא מעשנים, סובלים מהמפעל הבוער, קצת יותר מעשן הסיגריה שלי.

ATAF151

New member
מה הקשר

צריך להבין שקל יחסית לאכוף את חוק מניעת העישון, כי בסך הכל המלצרים או בעל המסעדה צריך לתלות שלטים ולפנות למעשן בבקשה שיפסיק. לעומת זאת יש זיהומים אחרים שיותר קשה ויקר לאכוף, ולכן הם אכן נאכפים פחות טוב והעובדה שהם נאכפים פחות טוב עדיין לא אומרת שצריך לא לאכוף גם את חוק העישון. אני לא מכיר את הפרטים של השרפה ליד ביתך, אבל אם יש כזו אז בוודאי שצריך לפעול במלוא הכח כדי לכבות אותה, ואם הייתי גר צמוד לשרפה כזו הייתי לוחץ על כל הגורמים לטפל בזה לא פחות ממה שאני לוחץ על מעשנים שלא לעשן לידי.

למעלה