עשן מדורות באזור מגורים

rosnatsh

New member
עשן מדורות באזור מגורים

אני גרה בפתח תקווה, באזור חדש שנמצא בשלבי בנייה. בשל כך, יש הרבה שטחים פתוחים בסביבת הבית שלי. אני מתחילה לחשוש שמחר- ערב ל"ב בעומר, המקום יהיה הומה במדורות של ילדים שיגרמו לעשן נוראי, ריח בלתי נסבל ופסולת איומה בבוקר שלאחר מכן. אני סובלת מאסטמה קשה ואני חושבת שלא אעמוד בכל הבלאגן הזה.
האם יש משהו שאפשר לעשות כדי למנוע מילדים להדליק מדורות באזור? אני אמורה לפנות לעייריה?
במידה וזה מאוחר מידי כי לא נערכתי מראש, האם אוכל לתבוע את העייריה על גרימת נזק לבית שלי ולבריאות שלי?

נזקי עשן

על מנת לתבוע מהעיריה נזק ו/או על מנת לנסות ולדרוש מהעיריה למנוע את פעילות הדלקת המדורות באזור, יש צורך להוכיח שהעיריה הנה בעלים /מחזיק /בר רשות בקרקע וכן שהיא נתנה היתר ו/או רשות לפעילות הזו ו/או לא מנעה אותה למרות ידיעת והכרת הסיכון.
ניתן לפנות לעיריה ולברר האם ניתנה על ידה רשות ו/או היתר לקיומן של מדורות במקום, ובמידה וכך הדבר לפנות ולבקש מהעיריה להמנע ממתן ההיתר או הרשות. כמו כן יש לבדוק עם העיריה האם השטחים האמורים בבעלותה ו/או בחזקתה ו/או בשליטתה ובמידה והתשובה חיובית לדרוש ממנה כי תמנע מתן היתר ו/או רשות לפעילות כאמור .

למעלה