עשרת הפרקים שהכי אהבתם בדור הבא

n i v1

New member
עשרת הפרקים שהכי אהבתם בדור הבא../images/Emo41.gif

כשחשבתי על זה, לשאול אתכם מהם 10 הפרקים הכי טובים נראה לי קצת מוזר. מה יותר טוב ממה זה לא דבר אובייקטיבי, יותר הגיוני לשאול מהם הפרקים שהכי אהבתם. זו שאלה פתוחה, תתפרעו. (נראה איך כל זה ילך ואז נעבור גם לסדרות האחרות)

אני אנסה

במקומות 1 ו-2, הפרק הראשון והאחרון: Encounter at Farpoint & AGT. 3. Ship in a bottle 4. Darmok 5. The Pegasus 6. Home Soil 7. The measure of a man 8. Half a life 9. Chain of Command 10. Family

n i v1

New member
חיים

האמת שהפתעת אותי, מסתבר שאני שמרן יחסית אליך בפרקים, הייתי חושב על פרקים "מסורתיים" יותר. בחיים לא הייתי חושב על הפגאסוס, על משפחה או על חצי חיים למשל... מעניין, אתה יכול לפרט למה?

שאלת אילו פרקים אני אוהב ../images/Emo13.gif

חצי חיים הוא פרק שמאוד ריגש אותי. פרק שעשוי בצורה מאוד טובה, ומעביר את המסר של המב"כ לטעמי - שהעובדה שלחברה אחרת יש קוד מוסרי שונה משלנו אינה עושה אותו פסול, ושאסור לנו לראות בערכים שאנחנו מאמינים בהם את האמת האבסולוטית. (מישהו צריך להראות את הפרק הזה לאמריקאים בהקשר למסע הדמוקרטיזציה הצלבני שלהם במזה"ת). משפחה הוא פרק אנטי-קליימקס לאקשן של פרקי לוקיוטוס. אני מודה שכבר הרבה מאוד זמן לא ראיתי אותו, אבל אם אני זוכר נכון זה הפרק שאנחנו פוגשים מצד אחד את אחיו של פיקארד, שמגדל את הענבים שלו בקנאות ומסרב להכניס אפילו רפליקייטור הביתה, ומצד שני את האחין שחולם להגיע לכוכבים ולהיות מדען חוקר כמו דוד ז'ן-לוק. התרגלנו לראות בטכנולוגיה כדבר מובן מאילו שנכנס ושולט בכל תחומי החיים (במאה ה-20 כמו במאה ה-24), וכאן אנחנו רואים זויות שונות של העניין. גם הדברים שעוברים על הדמויות האחרות מעלים קונפליקטים שונים בין דרך החיים שאותה התרגלנו לראות אותם חיים לבין אלטרנטיבות שאותן זנחו. זה מרענן ומעניק פרספקטיבה קצת אחרת לחיים על האנטרפרייז. הפגאסוס. אחד הפרקים שאני באמת הכי אוהב בכל הטרק לדורותיו. פשוט כי הוא פרק טוב, בלי קשר למסר שלו. השאלה שמאוד ברוח רודנברי גם דיי אקטואלית (כמו הרבה דברים) - האם אנחנו צריכים להיות יותר צדיקים מהאפיפיור ולהקריב ייתרון צבאי משמעותי לטובת שלום? האם מישהו מעלה על הדעת למשל שמדינת ישראל תחתום על הסכם שלום עם (נעשה את זה פשוט) סוריה שבו היא מתחייבת שלא לפתח יותר טנקים, מבלי להטיל מגבלה דומה על הסורים? זה סוג ההסכם שהפדרציה חתמה עם הרומיולאנים. חתיכת דילמה. ואז קצין שהשתתף בניסוי סודי ביותר בפיתוח טנק כזה, משמש כאמצעי בידי התסריטאי כדי להגיש לנו את הדילמה. אחד הפרקים הטובים של רייקר (שהוא אחת הדמויות שאני הכי לא מספמט), אחד הפרקים הטובים של הדינמיקה פיקארד-רייקר, ואחד הפרקים עם הדילמות המוסריות האמיתיות הטובים בסדרה (ולא רק טכנובאבל עתידני שייפתר תוך 42 דקות.)

n i v1

New member
עדיין עושה על זה פרוססינג

אני אתן לעוד כמה לשרשר ואז אשים את הבחירות שלי.

יאללה פרוססינג

תפתח את סטארטרק.קום, תעבור על השמות ותחבר לך רשימה. נו? אין לנו את כל היום!

n i v1

New member
טוב, אז ככה

קודם כל תודה לנילי על הקישור לעצלנים, עזר לי. אני ארשום פה את כל הפרקים שבחרתי, 16 פרקים שאני אוהב במיוחד וחושב שהם הכי טובים ואז אסנן את העשרה שלי. The Neutral Zone אם יש פרק אחד שאני אוהב בעונה הראשונה זה זה . פרק הגילוי של הרומיולאנים מאז הסדרה המקורית והפעם הראשונה ש(לא) מדברים על הנזקים של הבורג The Measure of a Man עונה שנייה, פרק המופת על עבדות. Peak Performance אני אוהב את הפרק הזה כי זו אחת הפעמים הראשונות שדאטה יוצא מעורו הלוגי. אחד הפרקים שלימדו אותי לצאת מהקופסה בגיל צעיר. Yesterday's Enterprise The Most Toys אולי הפרק האהוב עלי בעונה 3, דאטה מסרב להיות עבד ומסרב להיות מוצג כאייטם באוסף של חייזר.אנושיות לשמה. The Drumhead פרק מצוין מעונה 4 בו נפתח משפט שדה לאנשי הספינה. Darmok. אין מה לומר עליו. פרק מושלם. Disaster מאד אוהב מה שקורה בספינה ואיך הצוות מתנהג פה Hero Worship- פרק נוגע ללב על הערצה של ילד Cause and Effect The Perfect Mate- פה למדתי את המשפט האלמותי: i found you unreachable שכל כך נגע לליבי I, Borg כי מקבלים אויב והופכים אותו לחבר Chain of Command, Part II- כי פיקארד הוא מלך, איך שלא תסתכלו על זה. Thine Own Self- פרק מופת של עונה 7, דאטה מאסד את זהותו ומוצא אותה שוב Preemptive Strike רו לארן, להעריץ אותה. הכאב לב שבסוף, אוחחח AGT/סוף אני מוריד את הבאים: The Neutral Zone Cause and Effect Hero Worship Disaster Yesterday's Enterprise Peak Performance היה קשה.

itstzar

New member
הנה שלי

AGT elementry dear data Who Watches The Watchers? Déjà Q The Inner Light relics chain of command tapestry parallels lower decks לא לפי סדר למרות שall good things עדיין מוביל.. היה קשה לצמצם יש כל כך הרבה טובים

n i v1

New member
שאלה

lower decks? פרק ענק, אבל בחיים לא הייתי חושב לשים אותו ברשימה. למה דווקא הוא? אותה שאלה על who watches... ?

itstzar

New member
ככה!

ויותר מפורט, חשבתי על איזה פרקים אני חושב קודם כשאני חושב על הדור הבא, הגעתי לכמעט 20 ואז התחלתי לנפות ונשארתי עם הפרקים שאני זוכר הכי טוב , יותר עניין אותי הסיפור, ועד כמה הוא גרם לי לחשוב אחר כך, לא רק בהקשר הפרק, אלא על הרעיונות שעומדים מאחורייו

n i v1

New member
אפרופו: הצעה

אני בעד שמי שכותב שמות של פרקים שיוסיף משפט וחצי על כל פרק, בכל זאת עבר המון זמן, ויש פה אנשים שלא גדלו על הסדרה ולא יודעים אותה בעל פה כמו סדרות אחרות. למשל אם תדברו איתי על חע9 ועל וויאג'ר, שמות של פרקים לא יאמרו לי הרבה. אני בטוח שזה אותו המצב על TNG שלא לדבר על המקורית או אנטרפרייז

PILPIL

New member
אני כל כך חייבת לעשות חזרה על החומר

אף פעם לא יצא לי לראות TNG מסודר מהתחלה עד הסוף, למרות שזו הסדרה האהובה עלי עלי אדמות, וקשה לי להיזכר בפרקים אהובים. אגב - ארצות הברית זה גן עדן עלי אדמות לחובבי סטאר טרק. או לחילופין - גיהנום. מאז שהגעתי אני מנסה לא לבזבז את כל היום שלי בלראות סטאר טרק. כל היום יש סטאר טרק בטלוויזיה. כל יום פרק או שניים של TOS, ובימים שני-שישי יש כל יום 3 פרקי TNG ופרק אחד של DS9. ככה בקלות אני יכולה להשלים את החסרים שלי. אם לא יהיה לי שום חיים חוץ מטלוויזיה.

PILPIL

New member
נחמד, בינתיים מסתגלים

ובינתיים אני לא מוצאת כנסים מעניינים, חוץ מאלו של creation. שמתי עין על הכנס הזה: http://www.creationent.com/cal/stlv.htm רק חבל שזה כל כך יקר ועוד מלא זמן. עדיין לא מצאתי את הקהילה הטרקית המקומית. יש מצב ש- creation השתלטו על עולם הכנסים בארה"ב? מישהו יודע על פעילות טרקית לא מסחרית באזור לוס אג'לס?

למעלה