עשרת הפרקים שהכי אהבתם בדור הבא

Y. Welis

New member
חדש כאן, אבל לא בתחום

יש מאמר משלי באתר סטארבייס במסגרת פרוייקט 'מס"ב ואני' (על לוחות משדרים והערצת הסידרה).

Y. Welis

New member
creationists - 'בריאתנים'

אלה שטוענים שהעולם נברא, ולפני 5700 שנה, ולא נוצר לפני 4 מיליארד שנה במהלך יצירת מערכת השמש מענן גז. יש להם אוניברסיטאות, מומחים ובכלל תרבות שלמה שמנסה לחתור תחת זו המדעית. יש מקומות באמריקה שחייבים ללמד אותה לצד התיאוריות המדעיות המוכרות. המימשל האולטרא-שמרני ודתי באמריקה כיום תומך בבריאתנים ומקדם אותם. אני מניח שאין קשר בינם לחברה שעורכת את הכנסים, אבל השם מזכיר...

Y. Welis

New member
כמה מהטובים שזכרתי

לפי סדר השידור - מהעונה השלישית והמשובחת ביותר - * Yesterday's Enterprise - מרגש והירואי, וכמובן מעניק לטאשה סוף ראוי יותר (כמו שעשו לאחרונה לד"ר ב'סטארגייט'). כולל גם הופעה מצויינת של וופי גולדברג. * The Offspring - אולי הפרק המרגש ביותר בעונה השלישית, ובכלל. עבודת במוי ראשונה של פרייקס ומבטיחה מאוד (הוא האחד שנעשה במאי), ושחקנית לא מוכרת ומצויינת. * The Best of Both Worlds - שני החלקים, על ההיתקלות הרצינית הראשונה עם ה'בורג' והמוצלחת ביותר (כמעט כל פרק או סרט שעסק בהם ניסה לשחזר אותה, כולל פרק הפתיחה של DS9 שמתחיל בה). אם היה ניתן לעשות סרט, זה היה הטוב ביותר. עונה רביעית - * Remember Me - בעיקר בזכות הסצינה שבסוף כאשר רק היא (קראשר) ופיקארד נותרים ביקום, ופיקארד לא חושב בכלל שיש משהו מוזר בכך... מימוש מבריק ביותר לרעיון מדעי - מד"ב במיטבו. * First Contact - אם זה אכן זה - על חייזרים שחוטפים את רייקר בזמן שהוא ישן, עורכים עליו ניסויים ומחזירים אותו. ירידה נהדרת על תרבות ה-UFO, ומשהו שמדבר למי שסובלים מעייפות כרונית - רייקר מקיץ משינה מלאה, אבל מרגיש שהוא ישן רק שעה אחת, ולא מבין מה קורה לו. משהו שהיה קורה לי מדי כמה ימים. * Galaxy's Child - על הד"ר הוירטואלית שמסייעת לג'ורדי בפיתרון בעיות. שחקנית חביבה מאוד וכמה דברים מעניינים על אינטלגנציה מלאכותית והחיים במציאות שכזו. * כמה מפרקי בארקלי הפרנואיד (בעיקר הפרק שבו הסתבר שהפחד שלו מקרן השיגור היה ממשי מאוד..) * הפרק שבו קראשר נחטפת ע"י מאהב חייזרי אבל שרמנטי לכוכב - בהשראה חזקה מספרה של אן רייס The Witching Hour (אפילו השמות רמזו על כך). * הפרק האחד לפני אחרון בעונה 7, על הפגישה במאות אנטרפרייז מזמנים שונים. מהצד השני, צריך לציין פרק מעונה 5, כשפיקארד פגש נציגה של גזע שאינו מוגדר מינית, שהיה משעמם בצורה בלתי רגילה ופשוט מרדים (כנראה בגלל הנסיון הלא מוצלח להכניס תוכן 'נכון פוליטית').

n i v1

New member
כמה תיקונים

הפרק האחד לפני האחרון בעונה 7 של הדור הבא הוא preemptive strike על ההצטרפות של רו לארן (המאממממת!!!!) למאקי. פרק על, משחק על, סופר על. הפרק על האנטרפרייזים הוא parallels שכבר דובר פה בשרשור והוא לא לפני האחרון כאמור. שנית, כשפיקארד פוגש גזע א-מיני זה לא פיקארד, זה בכלל רייקר, שמתאהב בנקבה
. זה אחד הפרקים החשובים ביותר בסדר... הוא מדבר על הומוסקסואליות
שם הפרק: the outcast זה רק לי או שהשרשורים האלה עשו לכם תיאבון לסטר טרק?!

Y. Welis

New member
זה של רייקר הוא אכן עם יצור שאין לו

זהות ברורה (או שהיא נראית כנקבה ובעצם זכר). זה של פיקארד עסק בג'נדר והיה משמים בצורה בלתי רגילה - פשוט נרדמתי בכל פעם שראיתי אותו (וגם משום ששעת השידור היתה מאוחרת). את לארן שיחקה מישל פורבס, לא? היתה אנרגטית מאוד. יותר מאשר ב'מאדום לשחור' (אם כי גם בעונה 2 של '24').

למעלה