עתודאי העתיד (2) - הקיץ הבא ../images/Emo123.gif../images/Emo123.gif
חשבתם שבצבא עושים אפס עגול כמו שעשיתם בבה"ד 10? אז חשבתם... אני לא אפרט יותר מדי, אבל בהכנה אתם תעשו הכל מהכל מהכל - מסדר לכל דבר בערך, שמירות, שיעורים, התנסויות, בר-אורים, עבודות רס"ר, ניווטים, שפצו"רים וכו'... הסגל של ההכנה הוא לפחות ברובו של חיל הרפואה והוא איכותי ומקצועי יותר (סגנים). כל ההכנה והתקשורת עם הסגל סובבת סביב "בה"ד 1" האימתני, ומנסים להשליט אווירת בה"ד 1 בכל מקום, וגם מצליחים. בימים הראשונים, והכי קשים לפי דעתי, תהיו עסוקים בלשפצ"ר כל דבר לגופכם/לאפוד שלכם, אי לכך ובהתאם לזאת הצטיידו בהרבה איזולירבנד, מציתות וכו'. אחרי זה נכנסים לקצב ומתחילים לתקתק שיעורים ומסדרים וזה ההופך להיות קל יותר. כחלק מתרבות "בה"ד 1" תעשו ספורט ופק"לים בכל הזדמנות אפשרית. כמו עוד בעלי תפקידים רבים והתנסויות שיפלו עליכם במהלך ההכנה, מישהו מביניכם יהיו קא"ג (קצין אימון גופני), כפי שהייתי, שיהיה אחראי שכל פעם שיהיה לכם משעמם מדי (קרי אם יש לכם 30 שניות פנויות לפני הכניסה לחדר האוכל), תראו את הרצפה מקרוב במצב 2... כל הפק"לים מטרתם להעביר אתכם את בר אור הסוף, או לפחות לשפר אותו מבר-אור ההתחלה. למעט אלו מכם שיפצעו במהלך ההכנה, רובכם תשתפרו מבר-אור ההתחלה... מלבד לימודים על כל דבר אפשרי בערך בצה"ל (קשר, אמל"ח, אב"כ, עזרה ראשונה, מורשת ישראל וכו'...) תלמדו עוד משהו חשוב והוא ניווטים. אנחנו בצענו 3 ניווטים בגבעות גורל - 1 מודרך, 1 זוגות ו-1 גולם. מי שעוד החזיק איתן עד הניווטים שמתקיימים בחלקו האחרון של הקורס, סביר כי יגדל דברים על הרגליים/יסובב אותן/יתייבש בחלק זה מלבד מעטים (Phrenum ר"ר). הניווטים מתקיימים בנעליים צבאיות (גם לבנות! #!#$%!!) בלבד, ומי שיש לו פטור מנעליים צבאיות לא יוצא לניווטים, ועם אפוד מלא (בסביבות 8 קילו), נשק וכו' (3+ קילו) ומ.ק. על הגב (12 קילו). כל זאת ועוד למרחק של בין 6 ל-12 קילומטר. הרשו לי להבטיח לכם כי תדעו כאב וסבל מהם. מי שהצליח להגיע לניווט האחרון ללא יותר מדי נזקים נפשיים כבר מגיע בכיף לשבירת הדיסטנס שהייתה אחד הרגעים היותר כיפיים בקורס. הדיסטנס, אגב, הוא כמו הדיסטנס בין תל אביב לירושלים, וכך גם המשמעת. מעטים האנשים שלא חטפו הערות משמעת בהכנה. סה"כ הדיסטנס והמשמעת הקשים סייעו בלפתח הווי/חיקויים/צחוקים סביב המסדרים והמש"ש (מסדר שימון שמירה) ולכן היה שמח בסוף הקורס. הייחודיות של ההכשרה הזו היא כי זו הפעם הראשונה שבאמת רואים צבא אמיתי. לא, הטירונות 0-אמו שעשינו היא לא צבא, וגם לא קורס החובשים באווירת שכונת בה"ד 10... עושים בהכנה דברים לא קלים, וזה בטח יעזור לנו בבה"ד 1 ובכלל. אני הייתי ממליצה לא לפספס את ההכנה הזו, כי היא מועילה וגם בסופו של דבר חוויתי (קשה כן, גורמת לך רצון למות בגיל צעיר כן, גורמת לך להעריך כל פיפס באזרחות כן, אבל חוויה - גם כן!). ועכשיו חבר'ה, אפשר לחזור לאזרחות