עתודאי העתיד- הקיץ הבא שלכם:

אחד מהם

היו לי מועדי ב' ואמרתי להם שאת הרוב כבר עברתי בצורה קצת יותר יסודית בהכשרה קרבית.

ארגינין

New member
נו צחקתי!!

אני יודע שאנחנו 05!! אבל כתוב לנו חובשים קרביים בתעודת הסמכה.. שיהיה :)) אה ועוד משהו- חלאססססססססססססססססססססס לקרוא לי שמש!!! מורן יא מושחתת חכי חכי, הנקמה עוד תבוא, הנקמה עוד תבוא (תמשיכי לדחוס גריסים בינתיים)

ארגינין

New member
מה נסגר איתך

מי זאת החובשת שהתגלגלה? חחחח טוב בואי נסיים את זה ככה, אנשים לא מבינים את ההומור הסודי שלנו. רק נלמיץ על שיר השבוע: ABOVE & BEYOND- GOOD FOR ME

ארגינין

New member
OMG!

מאיפה הגעת? אתה הבחור השלישי בארץ חוץ ממני שיודע מה זה A STATE OF TRANCE!!!!!! מסנג'ר ומיד!!! (שלח לי במסרים) אנחנו בדרך ל- 5 אנשים שמכירים את ארמין

derwansin

New member
לגבי הצניחות, ועוד כמה דברים

הצניחה הקרבית האחרונה שעשו בצהל הייתה הצניחה במיתלה, אז אל תבנה על זה... ולקורס הקצינים שהזכרת שהוא לא ג'ובניקים ולא לוחמים (שזה נקרא קק"צ יבשה), קוראים קורס קצינים אג"מ. ולגדוד השלישי של גבעתי קוראים צבר. בכלל, הרופאים שראיתי אותם ממש לוקחים חלק בלחימה עצמה תוך כדי הטיפול בפצועים היו של ה-669.

ארגינין

New member
אז יש עוד כמה שלקחו חלק

ובלי קשר לזה שיש עוד רופאים שלוקחים חלק בלחימה, לא אמרתי שאני בונה על להיות מוצנח, ציינתי שאם כוח מוצנח, גם הרופא של הכוח יהיה מוצנח ביחד איתם. (דיבור מטאפורי או איך שלא קוראים לזה). לא יודע אם קק"צ אג"מ אבל עכשיו נזכרתי שקוראים לזה מעוזצודק, הגדוד השלישי זה צבר.. וואלה צודק

derwansin

New member
התכוונתי ללחימה עצמה...

ולא להיות "במגמה לאחור" בריכוז המאמץ... (יכול להיות שהמילים האלה יצאו לי מהפה? אולי באמת הייתי צריך להמשיך לקבע :))

ohad60

New member
אם המצב ממש קשה

אז רופא ייכנס גם ללחימה לטפל בפצועים. אבל כמו שנאמר אל תבנו על זה, זה כמעט לא קורה למעט מלחמה. כנ"ל לגבי הליכה מבצעית לרופא עם התיק של ה20 ק"ג...

natalysh

New member
אין כבר קק"ץ אג"מי/בסיסי

יש מגמות - להב, מעוז ונחשון.

natalysh

New member
עתודאי העתיד (2) - הקיץ הבא ../images/Emo123.gif../images/Emo123.gif

חשבתם שבצבא עושים אפס עגול כמו שעשיתם בבה"ד 10? אז חשבתם... אני לא אפרט יותר מדי, אבל בהכנה אתם תעשו הכל מהכל מהכל - מסדר לכל דבר בערך, שמירות, שיעורים, התנסויות, בר-אורים, עבודות רס"ר, ניווטים, שפצו"רים וכו'... הסגל של ההכנה הוא לפחות ברובו של חיל הרפואה והוא איכותי ומקצועי יותר (סגנים). כל ההכנה והתקשורת עם הסגל סובבת סביב "בה"ד 1" האימתני, ומנסים להשליט אווירת בה"ד 1 בכל מקום, וגם מצליחים. בימים הראשונים, והכי קשים לפי דעתי, תהיו עסוקים בלשפצ"ר כל דבר לגופכם/לאפוד שלכם, אי לכך ובהתאם לזאת הצטיידו בהרבה איזולירבנד, מציתות וכו'. אחרי זה נכנסים לקצב ומתחילים לתקתק שיעורים ומסדרים וזה ההופך להיות קל יותר. כחלק מתרבות "בה"ד 1" תעשו ספורט ופק"לים בכל הזדמנות אפשרית. כמו עוד בעלי תפקידים רבים והתנסויות שיפלו עליכם במהלך ההכנה, מישהו מביניכם יהיו קא"ג (קצין אימון גופני), כפי שהייתי, שיהיה אחראי שכל פעם שיהיה לכם משעמם מדי (קרי אם יש לכם 30 שניות פנויות לפני הכניסה לחדר האוכל), תראו את הרצפה מקרוב במצב 2... כל הפק"לים מטרתם להעביר אתכם את בר אור הסוף, או לפחות לשפר אותו מבר-אור ההתחלה. למעט אלו מכם שיפצעו במהלך ההכנה, רובכם תשתפרו מבר-אור ההתחלה... מלבד לימודים על כל דבר אפשרי בערך בצה"ל (קשר, אמל"ח, אב"כ, עזרה ראשונה, מורשת ישראל וכו'...) תלמדו עוד משהו חשוב והוא ניווטים. אנחנו בצענו 3 ניווטים בגבעות גורל - 1 מודרך, 1 זוגות ו-1 גולם. מי שעוד החזיק איתן עד הניווטים שמתקיימים בחלקו האחרון של הקורס, סביר כי יגדל דברים על הרגליים/יסובב אותן/יתייבש בחלק זה מלבד מעטים (Phrenum ר"ר). הניווטים מתקיימים בנעליים צבאיות (גם לבנות! #!#$%!!) בלבד, ומי שיש לו פטור מנעליים צבאיות לא יוצא לניווטים, ועם אפוד מלא (בסביבות 8 קילו), נשק וכו' (3+ קילו) ומ.ק. על הגב (12 קילו). כל זאת ועוד למרחק של בין 6 ל-12 קילומטר. הרשו לי להבטיח לכם כי תדעו כאב וסבל מהם. מי שהצליח להגיע לניווט האחרון ללא יותר מדי נזקים נפשיים כבר מגיע בכיף לשבירת הדיסטנס שהייתה אחד הרגעים היותר כיפיים בקורס. הדיסטנס, אגב, הוא כמו הדיסטנס בין תל אביב לירושלים, וכך גם המשמעת. מעטים האנשים שלא חטפו הערות משמעת בהכנה. סה"כ הדיסטנס והמשמעת הקשים סייעו בלפתח הווי/חיקויים/צחוקים סביב המסדרים והמש"ש (מסדר שימון שמירה) ולכן היה שמח בסוף הקורס. הייחודיות של ההכשרה הזו היא כי זו הפעם הראשונה שבאמת רואים צבא אמיתי. לא, הטירונות 0-אמו שעשינו היא לא צבא, וגם לא קורס החובשים באווירת שכונת בה"ד 10... עושים בהכנה דברים לא קלים, וזה בטח יעזור לנו בבה"ד 1 ובכלל. אני הייתי ממליצה לא לפספס את ההכנה הזו, כי היא מועילה וגם בסופו של דבר חוויתי (קשה כן, גורמת לך רצון למות בגיל צעיר כן, גורמת לך להעריך כל פיפס באזרחות כן, אבל חוויה - גם כן!). ועכשיו חבר'ה, אפשר לחזור לאזרחות

Yoni86

New member
תוספות:

ככה, מגיעים ביום הראשון לבה"ד 6. לפני הכל נכנסים לכיתה ושם משום מה כולם מקבלים פתאום פרופיל של כ.ק למעט יחידי סגולה. למה? ככה. הרי זה מאוד הגיוני שבעיות רפואיות הם סתם המצאה ואנחנו סתם מוותרים לעצמנו ורק מי שימות במהלך הקורס באמת ראוי להקלות. אחרי זה תגיעו למ"מ שלכם שיתן לכם פק"לים. לא יודע לפי מה הוא החליט אבל פתאום מצאתי את עצמי סוחב מא"ג. היה פשוט חוויה לסחוב אותו בידיים עד שמישהו מחליט לספר לך שבעצם הנשק הוא מיועד לתלה-צוואר ופשוט הרצועה שלך הרוסה וצריך להחליף אותה. ואז מתחיל הכיף האמיתי. מצבות, פק"לים, מש"שים, א"גים, נקנ"שים וכל מיני ר"ת. תקבלו תפקידים כמו קא"ג ותצטרכו לבנות תוכנית אימונים. כשבאתי למדריך כושר של הבסיס הוא לא הבין איך נותנים למישהו בלי רקע בתור מדריך כושר לבנות תוכנית אימונים. כל הזמן פק"לים. לא רוצה להתלונן כי זה באמת עוזר, רק בטווח הקצר. כולם השתפרו בבר אור סוף אבל משום מה היום פי 3 יותר אנשים עם פטורים בגלל כאבים בלתי מוסברים כנראה מהעומס. אנחנו עברנו השלמת טירונות חשובה ביותר על איך מפרקים נשק ומה זה מצב בודדת אחרי שכבר שבוע אני מפרק אותו בעצימת עיניים. וכשתגידו את זה למ"כיות היקרות (ע"ע כוסיות עם צורך לחוש את עצמן - מצטער על הסלנג הנורא :) הן יטענו שהן פשוט באו לעשות את העבודה שלהן ושלא נקשקש. בקיצורף מספיק להתלונן, היה טוב וטוב שהיה. אוהב את כולללללללללללללללללללללכם. מחלקה 1 אריות. כל הזין בחתך מיד סגיטלי, רפואנים 05.

אח יוני יוני

תחשוב בהיגיון: איך יתנו לך לסחוב מא"ג עם כ"מ? (עזוב, אני קיבלתי ג'ריקן 20, בקטנה) ומישהו באמת צריך ללמד אותך להוציא גימלים! (לא כאלה מקרטון ירוק). לדעתי להשלמת טירונות הייתה מטרה חשובה, איך היית זוכה לראות את קורין משתטחת על הריצפה בפרצוף אומלל, ויותר טוב, את שגיא? מחלקה 1 אריות נכים! כל הזין במרפאה :) (טיפ לעתיד: תעשות הכל בשביל לקבל את תפקיד הקא"ר. אמנם החובשים ישנאו אתכם, ויבואו לתת לכם מכות בסוף הקורס כי תכריחו אותם לעבוד, אבל לפחות יש אחלה שירותים במרפאה!)

Yoni86

New member
רונלי :(

לצערי הרב אבד לי הגימל ביחד עם הפנקס שלי :(

oshratush

New member
נשמע סבבה לחלוטין...

ושהיו חוויות ממש טובות מה רע בשבועיים הכנה לעבור....

Dr casper

New member
ווהו!!

אפילו אותי שילבת בסיפור איכשהו - נראה מי מספיק חד עין כדי לשים לב! (אני לא מדבר על הד"שים שבסוף). הכל אמת לאמיתה, למרות שזה נראה כאילו העתקת את העלילה של גבעת חלפון. גם אתם מרגישים ריקנות כזו אחרי שהכל נגמר והיינו תקועים אחד בתחת של השני 24 שעות ביממה, 25 יום? נתראה בשנה הבאה (מי שלא בא הוא ביצה סרוחה בארוחת בוקר של אליהו ליד המגש עם הטוסטים), אביאל

למעלה