עתודה - הנדסאי

elevation99

New member
קבל ח"ח על הציטוט + עוד פרטים

אכן, בגדול, זה לא שווה. 1) בצבא עוברים קורס של כמה חודשים ביחד עם חיילים רגילים, ומשרתים באותו תפקיד כמו של חיילים רגילים, בלי שום עדיפות מבחינת תורנויות,מגורים,יחס,יציאות וכו'. העבודה עצמה היא עבודת תחזוקה ברמה בסיסית ביותר (החלפת כרטיסים, השמשת מכשירים וכו') 2) אם בשבילך קבע זה יתרון - למרות החתימה כיום כמעט שלא לוקחים עתודאים טכנולוגיים לקבע, יש הרבה קיצוצים. 3)במידה ורוצים ללמוד אח"כ לתואר ראשון צריך ללמוד הכל מהתחלה, מקבלים פטור על אולי 2 קורסים. חוצמזה אני מכיר הרבה אנשים שסיימו הנדסאים בעתודה טכנולוגית והשתחררו-רק אחד מהם המשיך לתואר ראשון במקצוע שלמד. 4) תואר הנדסאי היום בשוק העבודה שווה מעט, מבחינת שכר ומעמד אפשר אולי להשוות אותו להנהלת חשבונות. מקצוע אפור ובינוני כזה. את הדברים הרציניים עושים מהנדסים, הנדסאים הם מעין עוזרים שעושים את "העבודות השחורות". בקיצור, אם את רואה את עצמך לומדת לתואר ראשון מתישהו בחיים אין לך מה לחפש שם, ואם לא, רק תדעי שבלי תואר ראשון צריך הרבה מזל/קשרים כדי להסתדר בחיים.

1234aaa

New member
מסתייג מהשורה האחרונה.

יש מספיק אנשים הצליחו בחיים בלי תואר ראשון שני או חמישי..

elevation99

New member
אולי זה היה ככה פעם

היום זה באמת קשה. היום גם לתפקידים שוליים לגמרי, בלי תואר ראשון אין לך סיכוי, ולו רק בגלל העובדה שלכולם יש. ותלוי גם איך אתה מגדיר "להסתדר בחיים".

1234aaa

New member
בגדול אתה צודק כמובן (רק בגדול)

אבל זה לא אומר תואר ---> מיליונר אין תואר --> קבצן. קח את המוכרים בשוק הכרמל ,אתה יודע איפה הם כולם גרים? ברמת אביב ג'. והם ממש עשירים.. סתם דוגמא שהבאתי לך עכשיו.

elevation99

New member
תראה, תשמע

אתה ראית אותי אומר שתואר->מיליונר ואין תואר->קבצן? ממש לא. בביטוי "להסתדר בחיים" מתכוונים ללחיות ברווחה כלכלית. עם תואר הנדסאי אפשר לחיות עם ה 5 אלף בחודש, אבל זאת בינוניות שאין לאן להתקדם ממנה. אני לא מדבר על ההנדסאים של לפני 30 שנה עם ותק רציני שאוכלים מהנדסים של היום בלי מלח. היום אם אתה מתחיל מהנדסאי מאוד קשה "להסתדר". ותואר לא חייב להיות רווחי, הענין הוא שבמקומות רציניים, למשל הבנקים או חברות סלולריות וכו',גם למשרות זוטרות מחפשים אנשים אקדמאים, ולא משנה אם יש להם תואר ראשון בסריגה או בהנדסת שקשוקה, העיקר תואר. ומי אמר לך שהמוכרים בשוק הכרמל גרים ברמת אביב? אתה חותם לי על זה? רוב בעלי הבאסטות אצלנו בשוק בבירת הנגב גרים דווקא בשכונה ד', מהכרות אישית עם אחד כזה :) ברור שאני יכול למצוא לך עוד מקצועות כאלה שאפשר להסתדר בהם בלי תואר, למשל אינסטלטור או מוסכניק, אבל שוב,בשביל להיות אחד כזה ולהצליח צריך מזל ואישיות מסוימת (לא משהו שלילי חלילה) ולא נראה לי שאנשים בגיל 18 חושבים כבר מעכשיו בכיוון הזה (אלא אם כן אבא שלהם מוסכניק או אינסטלטור).

יוסי99

New member
המוכרים בכרמל

אם מישהו חושב שהם עשו את הכסף מהבאסטות, הוא טועה ובגדול: א. מדובר ב"מכבסת הכספים" הגדולה במדינה, כל הכרמל נקנה מכספים של ברוני הפשע. ב. אין מסים בכרמל. בפעמים האחרונות שפקחי מס הכנסה ניסו להכנס לשוק, הם הגיעו מהר מאד לאשפוז בטיפול נמרץ. לפיכך, אין יותר ביקורות בשוק, ו/או על אנשיו. גם כשהם כן באים לעשות ביקורת, אם זה קורה - מעדיפים לפרק להם את הצורה וללכת לכלא חצי שנה, מלפתוח את ספרי החשבונות. [הכל אמיתי ובדוק, לא חשוב איך]

1234aaa

New member
יוסי,

אני לא הכי בקיא בכל הקטע של המס ,אבל תקן אותי אם אני טועה. אם אני אקח בנאדם שמרוויח 4000 ש"ח לחודש ואפתור אותו ממס הכנסה, הוא עדיין לא יוכל לקנות BMW ? זה שהם מרוויחים הרבה אפילו בלי מס הכנסה מראה שהבאסטות כן ריווחיות. נכון אם הם היו משלמים מס והכל אולי הסכום היה מצתמק פי 2 אבל עדיין עניים הם לא היו הופכים.. מה גם שתרשה לי לפקפק במה שאתה אומר ,ש"יפרקו" פקחי מס באמצע ת"א? והמדינה לא עושה כלום? אם זה יקרה פעם אחת זה יכנס לחדשות ומהר מאד יטפלו בהם,אני לא אומר שאין שם הלבנות כספים וכאלה אבל עד לעד למצב שאתה מתאר יש מרחק.. (שוב בארץ הקודש הכל ייתכן אבל לפי הגיון בריא לא נראה לי מה שאתה כותב..)

יוסי99

New member
אתה יכול לקחת את הגיונך הבריא

ולעשות איתו מה שאתה רוצה. אני לא נוהג לזרוק סתם דברים באוויר (תתפלא). כתבתי בהודעה הקודמת שמדובר בעובדות, בשביל מה להתווכח ? מן הסתם זה לא קורה כל יום ולא כל הבאסטיונרים, אבל ידוע לי על כמה מקרים מהסוג הנ"ל. אתה רוצה לבדוק בעצמך את המצב החוקי "במרכז ת"א" ? בבקשה. יש בכרמל (בתוך השוק, לא בחניון ליד הכרמלית) מקומות שניתן לחנות בהם רכב (ציבוריים לחלוטין). תנסה, כאדם מבחוץ, לבוא ולחנות. אני נותן לך 15 דקות גג עד שיצאו אליך עם אלות, או ישירות לרכב. שנית, אדם שמרוויח 12000 במקום 7000, זה משמעותי, והם מרוויחים לרוב בהקפים הרבה יותר גדולים שהחבות במס בהם יותר גבוהה - אם נצא מתוך הנחה שכספי פשע מגיעים לשם, מן הסתם ברור לך שאדם לא מחזיק בסטה אחת, אלא כמה שיותר מקומות עליהם הצליח לשים יד לפני האחרים.

1234aaa

New member
ואני מציע לך..

לקחת קורס או שתיים בתרבות דיון\נימוסים אם יש דבר כזה בכלל.. (קשה לי לראות אותך עובר את המבחן אגב..) וחוץ מזה ענית לעצמך ,לא כולם כאלה אבל עובדה שהבאסטות כן מכניסות כסף. מה הנקודה שלך? שאם לא ה"פטור" הזה ממס הם כולם היו מקבצים נדבות?

יוסי99

New member
אין בעיה

רק תבדוק אם מלמדים שם הבנת הנקרא ["הכל אמיתי ובדוק" כתוב שחור על גבי לבן בהודעה הראשונה, לא הבנתי כיצד דעתך והגיונך הבריא משתלבים] אה כן, די עם הרגשי הזה, עברנו את גיל 6 די מזמן.

Spidi man

New member
../images/Emo45.gif ממש חשוב מה שכתבת !

חיל חימוש הציעו לי להיות טכנאי או הנדסאי (יג' - יד') במקצוע מכונות. המון אנשים אומרו לי שזה לא הכי שווה. עד היום אני עומד באמצע, לא יודע אם להמשיך או לא. אני לא הכי מת על המקצוע, אבל תמיד חשבתי שיש בזה איזה פיתוי מסויים.(עתודה, משכורת מכובדת...) אחרי מה שרשמת כאן, אני בהחלט חושב לוותר על ה"תענוג". כבר הרבה זמן חיכיתי לשמוע ממישהו איזו פיסת מידע על הדבר הזה שנקרא "עתודה טכנולוגית". החתימו אותי על 3 שנים (סדיר - כרגיל) ועל עוד שנת קבע. וכל זה כמובן בלי הלימודים (שנה - שנתיים). אני שמח שרשמת על זה !

stav firer

New member
לא ועוד פעם לא

אני כרגע מסיים עתודה טכנולוגית ומקווה להמשיך לb.tech שזה מעין עתודה אקדמאית. העתודה הטכנולוגית זה בזבוז של שנתיים שלא ניתן להחזיר אותם אחר כך פשוט חבל

Phant0m

New member
שלום מיכל...מצטער על השאלה

אבל זה פשוט מעניין. ע"פ הכרטיס שלך, יש לך שם משפחה נדיר ומעניין... האם את קשורה באופן כלשהו למשפחה המפורסמת ?

ramil

New member
כהנא זה דווקא שם די נפוץ

זה בערך כמו שייכנס לכאן אחד בשם גולדשטיין.

tivoli

New member
טכנולוגית...

אם את רוצה "להתלכלך" במקצוע הזה בצבא,אז זה בסדר. אבל אין על תואר אקדמאי...חוץ מזה שזה פחות קבע...

למעלה