ע ד כ ו נ י ם

אוראושר

New member
מותר לעשות הכל אבל עד גבול מסוים

זה נכון עמית שמותר לעשות הכל - אבל לרדוף אחרי החתולה??? חומיזה זה לא כואב לך אחרי השאיבה? אני אחרי שאיבות לא מסוגלת לרדוף אחרי אף אחד...
וחומיזה נוסף - אם אפשר להתפנק ולהגיד שאסור לעשות זה וזה וזה... למה לא? מה לא מגיע לנו??? יום נפלא

עמית@

New member
כאב נורא (רדפתי אחריה כפופה..)

לא שאני ממש ממליצה על מרדף אחרי חתולים כמתכון להשרשה מוצלחת..

חמודה, זאת שאלת מיליון ה- ../images/Emo130.gif

לאף אחד אין תשובה מוחלטת, וכל פעם אומרים לי משהו אחר. חשבתי פעם לעשות "סקר" כאן בפורום, ובסוף ללכת לפי מה שהרוב יגיד... רוצה להתבלבל? בפעם הראשונה אמרו לי להיות במנוחה 3 ימים, ולא לעשות עבודות פיזיות מיוחדות שדורשות מאמצים. שאלתי אם מותר להרים קלסרים... מהתשובה הבנתי שעדיף שלא. נשארתי בבית 3 ימים, ולא זזתי כמעט מהמיטה. כשחזרתי אחרי 3 ימים לעבודה, עבדתי כמו פדלאה. כמובן- כל זה לא הועיל (ויש אומרים שזה אפילו מזיק, אבל את החוכמה הזאת שמעתי רק אח"כ). בפעם השניה, אחרי החזרת המוקפאים היפים שלי, אמרו לי רק -צריך מנוחה. תשארי קצת בבית. מותר להסתובב בבית אבל אל תנקי וכו´. זה מה שעשיתי, הזמן עבר לי יותר מהר (שוב נשארתי בבית 3 ימים) אבל גם זה לא מי יודע מה עזר. אם עדיין לא התבלבלת, תשמעי לקט של המלצות ששמעתי כששכבתי במיטה שעה אחרי ההחזרה הראשונה (אין לי מושג מי אמרה את זה. לא ראיתי אותה. אם את כאן- אני מתנצלת מראש על הצותתות. לא היתה לי ברירה, תקעו אותי במיטה): אל תנקי. אל תעשי סירים (לדעתי הכוונה אל תשטפי כלים.) אל תתכופפי. אל תרימי כלום, בטח לא חפצים כבדים (קלסרים, כבר אמרנו?). תני לבעלך או לעוזרת לעשות הכל. בנוסף להכל, ראיתי בפורום של בוצ´ן ששאלו אותו הרבה פעמים מה מותר ומה אסור (וגם אני שאלתי) והוא תמיד, אבל תמיד אומר שמותר לעשות הכל הכל. אם את לא רצה מרתון בד"כ, אז אל תתחילי עכשיו, אבל כל פעילות רגילה שאת עושה תמיד- אפשר. בקיצור- העסק ממש לא ברור ולכן זו שאלת מיליון הדולר. לי יש עוד כמה ימים להחליט מה לעשות, בינתיים אעקוב אחרי התשובות שתקבלי. את הזבל אני אף פעם לא מורידה.

אוראושר

New member
זה מזכיר לי...

ת´פעמים הראשונות שאני עברתי הפרייה. לא תאמינו אבל בעלי לא נתן לי אפילו להתקלח!!! אז כשהוא היה ישן הייתי נכנסת בשקט להתקלח ובפעם האחרונה שעשיתי טיפול כשנכנסתי להריון בילדה שלי עשיתי הרבה יותר דברים ובכל זאת נכנסתי להריון. היום אחרי כל טיפול אין לי ברירה - כמו למשל להרים את הילדה שלי - מה אני לא ארים אותה בגלל זה ? איך בדיוק אני אסביר לה שאמא שלה מנסה לגדל משהו כמוה בבטן???

טלי2

New member
יעל ../images/Emo20.gif

מה לא הייתי עושה? הייתי משתדלת לא להרים חפצים כבדים ו לא הייתי עושה פעילות פיזית מאמצת, מצד שני כן הייתי מתנועעת (אני מאמינה פשוט שתנועה חשובה) ובעיקר הייתי עושה דברים שעושים לי טוב - כי אני מאמינה שזה יותר מכל דבר יכול לעזור לי. אז בהצלחה גדולה טלי2

TWEETY =^.^= 6

New member
מותר או אסור זו השאלה המכרעת

אז אני עדין לא עליתי כיתה ל-IVF , ואני עדין בשלב ההזרעות. וכמו שלא צריך לנוח אחרי יחסי מין סוערים
אין צורך לנוח אחרי הזרעה,,,,אבלללל אני שיש לי קצת מין הדם המרוקאי (מזל שרק קצת
) הופכת לפולניה אמיתית (שלא תפגענה הפולניות זה רק תאור) מיד אחרי ההזרעות. ובמה הדברים מתבטאים?? אחלה שאלה
את הדרך חזרה מבית החולים אני עושה בסופר נינוחות וחס וחלילה מלרוץ
שחלילה לא יצאו ה.......בקפיצות (ממש פסיכת אני יודעת) אחר כךךךך בבית הולכת מיד לישון איזה חצי יום, כי אומרים שילדים גדלים בשינה (יודעת שלא דיברו על עוברים) וכשאני קמה,,,,חוץ ממחשב וטלוויזיה שום דבר לפחות שבוע. ואם אני ממש חייבת לעשות משהו אז אני עושה בסופר פחד - נו פולניה כזו כבר אמרתי לא?. אחר כך אני אומרת לעצמי,,,,רגע רגע גברתי הנאווה, עובר שלא יחזיק מעמד בקצת לחצים, נקיונות, סחיבות ועוד מיני ירקות, הוא לבטח עובר חלש, אז מה את צריכה ילד חולני, עובר שנופל הוא לא בריא ולא חזק ולכן טוב שנפל. בקיצוררררר מאלאנים של מחשבות מטורפות ופסיכיות וממש לא הגיוניות, אבל הן שם והן חזקות יותר מהרציו שלי. אז אחרי שבילבלתי לכם קצת במוח ושיתפתי במקצת מהמחשבות המטורפות שלי, אני הולכת לסדר את הארון ולהחליף קיץ בחורף - זו לא עבודה קשה נכון??? שיווווו אני מקווה,,,,בלילות האחרונים קופאת מקור כי פחדתי לסדר ולהשתגע.
לכוווווווווולם

באאבו

New member
עוד קצת על מותר ואסור.. ../images/Emo45.gif ../images/Emo31.gif

גם אני שמעתי שאחרי שנגמרת תקופת ההורמונים ומתחילה תקופת ההמתנה, אין צורך לשנות מהרגלנו.. גם לי אמרו שאפשר לעשות הכל כ-ר-ג-י-ל!! ודוקא אצלי, תמיד תמיד!! יוצא לי לעבוד קשה בדיוק בתקופה הזו, שאני כבר מחשיבה את עצמי ל"בהריוניסטית"... פעם עברנו דירה, פעם בדיוק היה פסח (ואצלנו פסח זה יציאת מצריים..) ועוד מלא פעמימים שאני כבר לא זוכרת מה היה... כל הזמן עולה אצלי השאלה, שאולי אם הייתי שומרת קצת יותר, אז... בקיצר, אפשר קצת להשתגע מזה.. בנוגע ל- IVF... מישהי תוכל לספר לי בבקשה איך בדיוק הולכת השאיבה?? כואב עד כמה?? (נותנים לנוח בבית באופן אוטומטי, או שזה תלוי במצב רוח של הרופא??) ואחרי כמה ימים חוזרים להחזיר את העוברים?? וגם אז זה כואב?? שניהם בהרדמה מלאה??
.. ועוד הגיג אחד אחרון... קרה לכם פעם שאתן חושבות על זה שאולי אולי אולי.. רק אולי.. טעו במבחנה של הזרע / ביציות ויחזירו לכן / יזריעו לכן מפרי בטנם של אחרים???
בררררררררר...

TWEETY =^.^= 6

New member
יקירתי,,,,,חסרת לי היום

אז ככה לפי מה שאני זוכרת שקראתי,,,אבל אנא ממך קחי הכל בערבון מוגבל מאחר והזכרון שלי לאחרונה הולך על ארבע.
רק השאיבה נערכת בהרדמה מלאה ולפעמים קצת כואב אחרי. ההחזרה נערכת כ-3 ימים אחרי והיא דומה להזרעה רק נערכת בחדר ניתוח. ולגבי הטעות במבחנות, אני תמיד שואלת מה כתוב על זה שלא יצא לי חלילה ילד שחור כמו כושי סאמבו
ואנ´לא מרשה לך לעבוד קשה גם כשפסח בפתח , תני לעולם להחרב לפחות שבוע
יהיה עוד הרבה פעמימים
שחופשי על הבר תתכרעי על העולם

קצת לגבי IVF

שאיבת הביציות מתבצעת כ-36 שעות אחרי הכוריגון, בהרדמה מלאה (אפשר גם הרדמה חלקית אם רוצים). לגבי הכאב, זה מאוד אינדיוודואלי. לי לא כאב כמעט בכלל. אחרי שהשפעת ההרדמה פגה, היתה לי תחושת אי-נוחות בבטן, שזה הגיוני כי אחרי הכל בוצעה שם פעולה לא בדיוק טבעית. יש כאלה שסובלות יותר ובעיקר מי שיש לה היפרסטימולציה. ההחזרה היא כמו הזרעה אבל נעזרים ב-US חיצוני. מעולם לא עלה בדעתי שטעו במבחנה. אני רואה איך הרופאה במעבדה מדביקה את המדבקה שלי ולפני ההחזרה היא מראה לי את המבחנה ומוודאה שזו אכן אני. יש כאלה שנעזרים בשירותים של מכון פוע"ה והם דואגים לוודא שאכן לא קורות טעויות. מרב

באאבו

New member
איך מכון פוע"ה משגיחים?? ../images/Emo129.gif

קודם כל, היי טוויטוש...
.. נראה לך שאשכח אותך?????? ועכשיו ל"פחות חשוב"
.. אז אני מבינה שהכאב הוא לא וודאי, וכמו שמלמישהי אחת צילום רחם היה נורא ואיום ולאחרת היה כלום (כמוני..). אז זה כבר מרגיע. ולגבי המדבקה, גם אני רואה לפני ההזרעה שהמבחנה היא באמת שלי, אבל בכל זאת.. זה נראה כל כך מוזר שמבינים לך את הילדים לעתיד שלך בתוך מבחנה קטנה יחד עם עוד ילדים לעתיד של אבאים אחרים... אבל, זה היה סתם מהגיגיי נפשי... לא משהו שממש צריך התייחסות .
לגבי פוע"ה... איך יש להם את האפשרות להקפיד שלא יהיו טעויות????? ואני אף פעם לא מצליחה לדבר איתם כי אני כל היום בעבודה, וקצת מביך לדבר פה על קונדומים
... אבל איך משיגים באזור המרכז (ת"א) את הקונדום המפורסם..??? - גם זה לא בהול, בעלי מסתדר גם בלי - אבל מעדיף..
יאלה, נשיקות לכולן..
באאבו

TWEETY =^.^= 6

New member
שיווו מה לי ול ../images/Emo111.gif מים

עד פה יקירתי,,,,,אני יכולה לעזור בטופסולוגיה ובקצת ממני ומהנסיון הפיצפוני שלי,,,,אבלללל עד לקטע של קונדומים ושאר ירקות. כבר אמרתי בעבר שאצלי היתרון הגדול הוא, שזה שעושה בכוסית לא מקטר מאחר והוא מקבל כסף על זה, כך שאני לא בקטע של קונדומים, כוסיות ועוד כאלה וכאלה דומים.
ולמה מביך??????????????תאמיני לי אחרי כל הטיפולים שאנחנו עוברות, כבר שום דבר לא מביך. אני 35 שנה לא הלכתי לגניקולוג מהבושה, ובגיל 35 זו היתה הפעם הראשונה שלי שבה עזרתי אומץ והלכתי אבל לא לפני שסחבתי חברה איתי, וגם בפעם זו הלכתי רק בגלל שרציתי ילד,,,,ואילו היום חחחחח צחוק הגורל, אני הולכת ,מתישבת, מרימה, פותחת, סוגרת, (פתאום נזכרתי בשיר של הילדים על הפרה בראש הגבעה
) ושיתפוצץ העולם,,,,אז אופו הבושה ואופו נעלים

נועם@בת

New member
כבר היו דברים מעולם באבו

נדיר שיש טעויות, אבל יש. ליאור הזכיר פעם בפורום סיפור, שגם אני שמעתי אותו. למישהי החזירו בטעות עוברים לא שלה. רק אחרי ההחזרה עלו על הטעות, ושטפו לה אותם החוצה. (שמעתי את זה מפי הבחורה, כך שזאת לא סתם שמועה ). אני לוקחת השגחה של מכון פוע"ה. זה אמנם עולה המון כסף (בין 400 ל750 שקלים), אבל שלוות הנפש שלי שווה את זה. המשגיחה מקבלת מידי את הזרע, וצמודה לעובדת המעבדה. היא מוודאת שהביציות הן אכן הביציות שלי. והזרע הוא הזרע של בעלי. אחרי ההפריה, הצלחת מוכנסת לתוך אינקובטור והמשגיחה נועלת אותו. רק בידי המשגיחה (או המכון) יש מפתח. היא פותחת אותו למחרת לבדיקה, ונועלת שוב. ובהחזרה, היא מוודאת שמחזירים את העוברים שלי ולא אחרים. בנוסף לעובדי המעבדה אני יודעת שיש אדם שכל תפקידו הוא לוודא שהכל תקין. מעבר לעניין ההלכתי- שווה לי להיות רגועה בעניין. לגבי קונדום- מספר הטלפון של מכון פוע"ה הוא 02-6515050. תתקשרי ותשאלי מי המשגיחה שגרה הכי קרוב אליך, כדי לקנות ממנה את ה
נועם נועם

באאבו

New member
וואו הדהמת אותי!!! ../images/Emo12.gif ../images/Emo12.gif

שיווו... אז כן היו דברים מעולם... אני חייבת לעוף עכשיו, ולא יכולה להגיב באריכות.. אבל בהחלט נראה לי שאקבל את הרעיון של מכון פוע"ה... זה מעין סוג של בייביסיטר, לא??
(הלוואי שיפתח את המזל
) יאלה, מחכים לי.. תודה ונשיקות, המון!!
באבו

אוראושר

New member
מוזר אבל ../images/Emo5.gif

אני אוהבת את השאיבה יותר מאשר ההחזרה את השאיבה עושים בהרדמה מלאה והחזרה אחרי יומיים בערך בלי הרדמה לכן אני לא אוהבת את ההחזרה - שונאת להרגיש משהו שם... לא אשקר לך אחרי השאיבה כואב, אבל כל אחת וכח הסיבולת שלה - לי אין בכלל! וגם זה תלוי כמה שואבים. ככל ששואבים יותר כך הכאב גדול יותר - בכל אופן אצלי. אז שיהיה כמה שפחות כואב לגבי המנוחה - לי תמיד הרופא נותן כמה ימים שאני מבקשת. בהתחלה הייתי מתפנקת ולוקחת שבוע! חופש עכשיו ממש אין לי זמן לחופשות יש לי מלא עבודה וחומיזה אני שומרת את החופשות למחלות של הילדה שחס וחלילה לא יבואו!!!

מרב.

New member
יעלונה מתוקה ../images/Emo29.gif

(הירח זה על שם הלונה
) מגיע לך צל"ש ואות הכוח-הבלתי-נלאה (בקרוב יונפק על מדליה) על היכולת שלך לתפור חו"ל-ארץ שוב ושוב לצורך הטיפולים. זה חייב להצליח ולו רק כי די כבר עם הנסיעות האלו (זה נהיה מסוכן לטוס בימינו הטרופים
). גם הטיסות, גם הניתוק מהאיש, מהבית ומהכלבלבונצ´יק בוודאי לא עושות את הטיפולים יותר קלים, שיצליח כבר, נו!!! אז יבול של 6 ביציות אכן מעט מאכזב- כי כשעוברים את הטרטורים הרגילים, ובמיוחד את אלו שאת עוברת, הרצון הוא ליבול שופע יותר, אבל הלוואי שהמוכשרים הקטנים יפצו בהשתרשות החלטית ואיכותית על הכמות. ואשר למה לעשות או לא לעשות אחרי החזרה: אני חושבת שאם הם מיועדים להשתרש, הם ישתרשו גם אם תרימי את המזוודה או תורידי את הזבל. לצאת לטיפוס הרים או לעשות ספינינג זה כבר סיפור אחר, אבל באמת שלא נראה לי שמשהו מהפעולות הרגילות והיומיומיות שאת עושה יכול לפגוע בעוברונים המוכשרים שלך. שיהיה בהצלחה יעלי, לא נספור לך ת´ימים, אבל נחכה בכיליון עיניים לצהלולי השמחה שלך... מרב

למעלה