פאזל-משחק מחשבה

פאזל-משחק מחשבה

שלום. לפני מספר שבועות עלה לי רעיון למן משחק פאזל חדשני [כזה בסגנון של תשבצים וסודוקו וכדומה], ופיתחתי אותו. עכשיו אני רוצה להפיץ אותו, למכור את הרעיון למערכת עיתון כלשהי שתרצה להשקיע בזה [ואני מאמין שעם דחיפה מתאימה זה יכול להצליח אולי אפילו כמו הסודוקו]. ניסיתי לפנות לעיתונים "ישראלי" ו"ישראל היום" אבל לא נענתי, וחשבתי לפנות ישירות למשרדים. השאלה היא האם עלי להוציא פטנט או סימן רשום או משהו כזה, או שאני יכול פשוט לגשת למשרדי עיתונים ולהוציא מהם הסכם שיאפשר לי להציג בפניהם את הרעיון בלי שיוכלו 'לגנוב' אותו, לקחת אותו ללא התחייבות. אני רוצה לציין שאני לא מבין בפטנטים וכל העסק הזה, ואני רוצה לקדם את המשחק. תודה מראש לכל הייעץ. עמרי.

סנטימנט

New member
פטנט על משחק

בישראל לא ניתן לקבל פטנט על רעיון למשחק מהסוג שאתה מתאר. בארה"ב זה אפשרי בהחלט. בשל כך, האפשרות היחידה למנוע שימוש ברעיון שלך בישראל היא באמצעות הסכמי סודיות. הסכמי סודיות לא נותנים מענה מושלם לבעיה, אך הם בד"כ עדיפים מכלום. מומלץ מאוד להיוועץ בעו"ד העוסק בתחום לפני המשך פגישותיך עם מערכות עיתונים, כדי לגבש אסטרטגיה שתאפשר לך לשמור על זכויותיך.

פטנט על משחק

פיזבן שלום, התשובה שקיבלת אינה מדויקת. לעתים, ניתן יהיה לקבל בישראל פטנט על משחק, אם המשחק כולל אלמנט טכני חדשני. עם זאת, לא ניתן להגן בישראל על חוקי המשחק. מומלץ בחום לקבל ייעוץ מקצועי בעניין זה. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

סנטימנט

New member
השאלה שנשאלה היתה שונה

התשובה שנתתי מדוייקת ומוכוונת לשאלה שנשאלה. השואל אמר שהגה משחק חשיבה, מהסוג שמתפרסם בעיתון. לא משחק פיזי-מכני. לכן מה שכתבת לגבי "אלמנט טכני חדשני" לא רלוונטי.

משחק מחשבה

סנטימנט יקר, אני מקווה שלא נעלבת. אין כל כוונה להעליב. כמנהלי הפורום, יש לנו אחריות לתקן ולחדד במקום שבו אנחנו חושבים שהדברים לא לגמרי ברורים או מדויקים - ואתה ממש לא חייב להסכים איתנו. אמת - הכותב דיבר על משחק מחשבה, אבל מדבריו לא לגמרי ברור מה המשחק. יכול להיות, למשל, שהוא פיתח תשבץ או סודוקו תלת-מימדי. משחקי מחשבה רבים דורשים, למשל, להוציא טבעת מחוט ודברים מהסוג הזה. לכן, היות ולא ברור לחלוטין מהשאלה על מה מדובר, אז גם אם נדמה שלא מדובר במקרה של המצאה עם אלמנט טכני, עדיין יש סיכוי מסוים שזה המצב - ולסיטואציה הזו ביקשנו להתייחס. בכל אופן, אנו מודים לך על המאמץ שאתה עושה כדי להשיב לאנשים ולסייע להם. בברכה, AZF.

סנטימנט

New member
אל דאגה

אינני נוהג להיעלב מדיונים וירטואליים. הכל כאן נעשה במסגרת דיון אקדמי ולכל דעה יש מקום. תודה על האירוח בפורום

למעלה