פאלם או פוקט ? מה השיקולים ?

moshea4

New member
פאלם או פוקט ? מה השיקולים ?

מחפש מכשיר חדש במקום הישן מאד שלי . ככל שאני קורא יותר אני נהיה מבולבל יותר. שמעתי כמעט את כל הטיעונים לכל הצדדים . פאלם מערכת הפעלה ישנה כדאי פוקט... דווקא לא כדאי פאלם ראה Treo 650 .. פוקט נתקע יותר ... פוקט לא נתקע יותר... פוקט איטי יותר ... לא פאלם... יש תוכנות תומכות אין תוכנות תומכות מישהו למען השם יכול לעשות סדר ולהמליץ על קניה שלא נתחרט עליה ? תודה תודה תודה לכל מי שיתפוס יוזמה ! משה

אני לא כל כך מומחה בעניין

אבל בעבר אני זוכר שהחלוקה הייתה מאוד ברורה: פאלם - מתאים יותר לאופי "המשרדי" מה שנקרא, ז"א יומן, טלפונים תוכנות משרדיות וכו', והיתרון העיקרי שלו היה הגרפיטי. פוקט - יותר מחשב מאשר יומן, המאפשר שמיעת מוזיקה, סרטים וכו'... כיום ההבדל הזה כבר לא כזה ברור, לא יצא לי לראות את הTX אבל רק מלראות בתמונות ולראות את המפרט הוא כבר נהייה ממש כמו פוקט. אני אחרי התלבטויות קשות אם לקנות פוקט, החלטתי שאופי השימוש שלי כרגע במחשב כף יד הM515 הישן שלי עונה עליהם בצורה מעולה (שמה שאני צריך זה בעיקר יומן) ולכן נשארתי איתו.

פאלם אלא אם אין ברירה וחייבים פוקט

ברמה העקרונית פאלם עושה כל מה שפוקט עושה רק יותר טוב. יש נקודות בודדות בהם יש לפוקט יתרון ואם הם קריטיות למשתמש אז יש סיבה לשקול פוקט. הנקודות הן: - סקייפ - מכשיר משולב GPS מעבר לשניי נקודות אלה פאלם יותר טוב.

2cookie

New member
גם אם מחפשים מכשיר עם מקלדת

מובנית גדולה ונוחה? גם אם רוצים משולב עם דור שלישי? גם אם מעדיפים מבחר כלשהו על אפשרות אחת בלבד? גם אם המצלמה המובנית בכל זאת חשובה? גם אם יכולות המולטימדיה (ORB למשל, מאיץ גרפי כלשהו, מסך VGA) בכל זאת חשובות? וכו' וכו'...

2cookie

New member
שיקול בכל זאת

כי בפוקט, אם אתה רוצה GPS אתה לא צריך להתפשר. אתה יכול לקנות מכשיר שיש בו גם GPS, גם מקלדת, גם WIFI, גם BT וגם וגם וגם.. אם אתה קונה את המכשיר הזה אתה מתפשר על לא מעט דברים.

AYELET1

New member
JJ נראה לי התפשרות לא קטנה ...

לא קטנה תרתי משמע
(ואגב הוא ללא GPS כזכור) יש לו את היתרונות שלו אבל גם את החסרונות ונראה לי לא במקום להכניס JJ לכל תשובה ללא פרוט החסרונות (בראש ובראשונה הוא עוד יותר בלוק מהמנוח...)

2cookie

New member
לא דיברתי על JJ

התכוונתי שאם רוצים מכשיר עם GPS מובנה לא חייבים לקנות מכשיר מנוון יחסית כמו הגארמין. אפשר לקנות 6515 שהוא משולב, או A630 שיש בו WIFI או N560 עם מסך VGA וכו'...

AYELET1

New member
הנקודה היא שהמכשיר המנוון זז מהר

יותר... למרות שהמקלט שלו חלש יחותר משל האסוס 63X

AYELET1

New member
וזה לא שהמקלט רע כל כך,

רק שהוא לא SIRF III בפירוש אין צורך בSIRF III ברוב המקומות וברוב הרכביעם (וגם לרכבים כאלו יש פתרון) הגרמין חד משמעית מהיר יותר (ניסיתי)

2cookie

New member
זה לא סוד שבחלק מהיישומים

פאלמים מהירים יותר, אבל אין ספק שמהירות היא לא השיקול היחיד.

lsshay

New member
מהירות הפאלם בהחלט לא השיקול היחיד

איכות מקלט ה-GPS היא שיקול חשוב מאד במיוחד שהלקוח של גרמין בישראל הוא צה"ל ועל האיכות שלו יכול כל קצין שטח זוטר להעיד

amitp

New member
הם מקבלים היום רכבים צרפתיים,

הקצינים הזוטרים? (שוב...
) אני שואל פשוט משום שאת הניווטים שלי אני עשיתי רגלית ובשטח פתוח, אבל אולי משהו השתנה מאז...

lsshay

New member
לכל קצין זוטר יש קצין בכיר שנוהג

ברכב צרפתי או אחר

moshea4

New member
אז יש המלצות לדגם ספציפי ?

אני מעונין בעיקר ביומן, ספר טלפונים, רשימות למיניהן, סינכרון עם הדאר האלקטרוני שלי. אם אפשר גלישה באינטרנט , GPS רצוי אך לא חובה. והעיקר, אמינות אמינות אמינות שונא שמחשב נתקע זה פשוט מטריף אותי. אם אפשר לתת המלצה ברורה זה יהיה מקסים, תודה על התשובה בינתיים. יום נהדר, משה

+++

בפורום פאלם תקבל בעיקר המלצות על מכשירי פאלם. לפי הצרכים שציינת כאן, לדעתי, הכי יתאים לך TX. למרות שבעבר היו לו כמה מחלות עם העברית, הוא מכשיר טוב ויציב ויש אותו לרבים כאן בפורום והם מרוצים ממנו עד הגג. צריך אמנם קצת לקנפג אותו בהתחלה שיעבוד בצורה אופטימלית אבל זה לא סיפור גדול.

robm

New member
מה צריך לקנפג?

הזמנתי TX ואני רוצה להגדיר הכל מהתחלה כמו שצריך. יש המלצות או חומר כתוב? מה להתקין וממה להיזהר? איזה תוכנות לא תואמות? איזה תוכנות מומלצות וכדאי להתקין? איזה Filemanager? איך להעביר דברים מה Vx ל TX ? תודה מראש, רוברט

לאונידס

Active member
נראה ש TE2 יספיק מעל ומעבר

ובעודף תוכל לקנות עוד תוספות נדרשות כמו כרטיס זיכרון נרתיק וכו' (אולי אפילו אנטנת GPS).

למעלה