פגיעה בדלת שנפתחה כאשר רכב חונה במפרץ חניה.

sharon1003

New member
פגיעה בדלת שנפתחה כאשר רכב חונה במפרץ חניה.

שלום רב,

ביום אחד נסעתי להחזיר את ילדיי מהגן (2 ילדים בני שנתיים).

החניתי את האוטו במפרץ חניה מסודר בצד ימין (צילמתי את הרכב ורואים בבירור את הקו של תחנת האוטובוס לשעבר שאני יחסית רחוק מהקו וישנו רווח, כלומר חניתי בצמוד למדרכה כמה שאפשר), כאשר הכביש הוא דו סיטרי.
את אחד הילדים שמתי בצד של המדרכה, את הילד השני לא הייתה לי ברירה והסתכלתי שאין רכב בצד שמאל אשר אני עלול להפריע לו בפתיחת דלת, ואז ניגשתי לדלת שבצד שמאל לכיוון הכביש ופתחתי אותה,
קשרתי את הילד וממש בסיום הקשירה של הילד למושב (דבר שלוקח מס' שניות לא מעטות שהדלת היתה פתוחה לכיוון הכביש), הגיח רכב ופגע בקצה הדלת השמאלית של הרכב שלי (אציין שהכביש היה בירידה).
לקחתי מהנהג פרטים וגם הוא לקח ממני.

עכשיו הופתעתי לשמוע שהנהג שפגע בי בדלת שהיתה פתוחה תובע אותי !!!

קראתי הרבה פסקי דין בנושא וברוב פסקי הדין רשום בתקנה 80 שאכן שמי שהדלת שלו פתוחה ופותח אותה בהפתעה לכיוון הכביש אשם (אגב זה מה שכתב התביעה רושם, שהדלת נפתחה בהפתעה, דבר שבכלל אינו נכון ושקרי לחלוטין והדלת של הרכב שלי הייתה פתוחה זמן רב יחסית כאשר קשרתי את ילדי).

אני מזומן לבית משפט השלום בנושא.

אני לא מבין למה ביותר מ-90% מהמקרים זה שפתח את הדלת אשם ?
בכל פעם קראתי שהאשימו את זה שפתח את הדלת בזה שהוא לא היה זהיר, היו לו ברירות אחרות בכדי שלא יסכן רכבים אחרים, שיכל להכניס את הילדים מהצד השני וכו' וכו'.
במקרה שלי, אני חושב שנהגתי בזהירות יתרה בזה שהסתכלתי לפני בכדי לוודא שאין רכב אשר מגיע מצד שמאל ובנוסף לי אין כ"כ הרבה ברירות, הרי יש לי 2 ילדים, אני חייב להכניס כל ילד מצד אחר,
צד אחד של המדרכה וצד אחר של הכביש.

בנוסף אציין שיש לי עד לנושא ומאמין שראה את המתרחש ויאמת את מה שכתבתי.

לאור קריאת פסקי הדין באינטרנט רציתי לשאול מה דעתכם בנושא ?

האם עליי לחוש בהרגשה שאני מפסיד מראש במשפט ?

shlang

New member
גם אני הייתי תובע אותך, בצד של הכביש

רק לנהג מותר לרדת וגם תוך כדי נקיטת זהירות מירבית, הנהג הפוגע יטען (וטוען) שהדלת נפתחה בפתאומיות ולא הספיק לבלום ולכן פגע בה, תנסה להסתדר איתו לפני המשפט שלא תשלם יותר, לנהג הפוגע אין גם רשלנות תורמת,

תשומת הלב שלך לתוך הרכב-והדלת פתוחה

"קשרתי את הילד וממש בסיום הקשירה של הילד למושב (דבר שלוקח מס' שניות לא מעטות שהדלת היתה פתוחה לכיוון הכביש)"

מעבר למה שנאמר על פתיחת דלת בזהירות בהתאם לתקנה, וכן שחובה להעלות נוסעים מהצד של המדרכה,
כבר ראיתי פסיקות שקובעות שהתעסקות בתוך הרכב כשהדלת פתוחה, ולא משנה מה הסיבה, כשהדלת פתוחה אל צד הכביש, מהווה חוסר זהירות של הנהג וחוסר תשומת לב שהרשיע את הנהג. מס' שניות או לא, שיהיה גם חצי שניה, זה מספיק. באותו רגע עבר רכב ופגע לך בדלת, אז מה זה משנה? מה שקובע זה שיש משמעות לכל אלפית שניה בדרך, אולי כשאתה יושב וקורא את ההודעה הזו אין משמעות קריטית לשניה פה או שם, לא כשאתה בכביש, בחניה, בדרך ובכל מקום דינמי.

creth11

New member
בקצרה - פתחת, שילמת !!!!

וקיבלת שיעור חינם, כמה שתשלם זה יותר זול מפיעת גוף שלך או של יקירך.

sharon1003

New member
תודה על התשובות

שלום לכולם ותודה רבה על התשובות.

אני מבין ויודע שדלת פתוחה מהווה בעיה והפרעה לתנועה וכ'ו וכו', אבל מצד שני אני יכול לבוא ולהגיד
שגם לרכב השני היה חלק וצד בעיניין והוא לא היה זהיר. יש חוק/תקנה (אם אני לא טועה מס' 20) שאומרת שהרכב ינהג בצורה זהירה,
ויש מצב גם שהנהג לא התאים את מהירות הנסיעה שלו לתנאי הדרך.
ונגיד ויש דלת פתוחה אז צריך להיכנס בי ? בדרך ישנם הרבה מכשולים והנהג הפוגע היה גם צריך לשים לב.
באותה מידה אם הייתי גם זז לאחור לפני שהרכב הפוגע נכנס לי בדלת , הרכב יכל לסכן לי את החיים וגם להרוג אותי .... ומה אז ??? גם הייתי אשם ??
לדעתי צריך כאן לבוא חוק שטוען שאם ישנה דלת שפתוחה זמן רב (לפחות מס' שניות)ויש פעילות קצרה שלא יכלה להימנע באותו האיזור כמו קשירת ילד וכו' וכו'
אז הרכב הפוגע אשם. (להבדיל מדלת שנפתחת מתוך האוטו ובהפתעה מוחלטת)

בנוסף יש לי 2 שאלות שקשורה לנושא:
מה כל אחד אחר היה עושה במקומי שצריך להכניס 2 ילדים אחד מכל צד ?? האם יכלתי לנהוג אחרת ??

חומר למחשבה :)

מה דעתכם ???

גבע אבי

New member
זו דעתי

יש לי שני נכדים וותמיד תמידהם נכנסים חרכב מצד המדרכה.
ריפוד מלוכלך מטביעת רגל שווה הרבה פחות מפגיעה

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
חומר למחשבה

1. אם התשובות שקיבלת לא נראות לך - תוכל לחכות ולראות מה יפסוק השופט (ואגב, לא ברור מדוע המשפט ומדוע לא תבע את הביטוח שלך)
2. מה אני הייתי עושה? - מכניס את שני הילדים מצד ימין, קודם את זה שיושב משמאל ואח"כ את זה שמימין (אולי אני חריג אבל חיי וחיי ילדי חשובים לי יותר מקצת נוחות)

creth11

New member
אתה מנסה להיתחכם, בהצלחה השיעור יהיה כספי

למזלך הרב
הפעם למזלך אין נזק גופני אבל אם לא תפנים את השיעור הזה אזי בפעם הבאה השיעור עשוי להיות גם כואב פיזית.
לא מכניסים ולא מורידים ילדים מצד הכביש לעולם לעולם !!!!
גם שתיקח אותם לביה"ס בעתיד לעולם לא תעלה ולא תוריד אותם לצד הכביש
לאחר שתחזור על הכתוב ותלמד אותו בלי לנסות להיתחכם ולהסביר למה אתה צודק תלך לרכבך ותמצא את הפיתרון איך ליישם את השיעור שקיבלת
אתה לא הראשון המסיע יותר מילד אחד.
גם אם השופט יעביר חלק משני של האשמה לנהג השני אני מקווה שאת השיעור למדת
ומקווה לטובתך שתתחיל ליישם את הנילמד מאתמול

sharon1003

New member
לא מנסה להתחכם

היי,
אני ממש לא מנסה להתחכם, מדובר על ילדים בני שנתיים שאפילו בקושי יכולים ללכת.

לא מעשי להכניס ילד בן שנתיים מהצד של המדרכה לצד הנגדי של הרכב (להזכיר יש 2 כיסאות של תינוק ברכב שתופסים מקום וזה פשוט לא מעשי).

גבע אבי

New member
אתה סתם עצלן, גם במחשבה

אם אני יכול, עם משקל השנים עלי ועם הגב הפגום שלי לעשות את זה, גם אתה יכול.

be_roo

New member
כן, אתה יכול לטעון שהאשמה מתחלקת בין שניכם

ואולי השופט גם ישתכנע.

אבל הבעיה העיקרית שלך היא לא פסק הדין אלא שלא הפקת לקח מהסיפור.
במקום להגיד "החיים שלי ושל ילדי חשובים יותר מאי נוחות של כמה דקות, ואני לא רוצה לפגוע בחינוך ילדי לזהירות וללמד אותם שמותר לצאת לצד הכביש, ולכן מעתה תמיד אוציא ואכניס אותם מצד המדרכה", אתה מעדיף לנסות לשכנע את כולם שהצדק איתך.

אני אשאל ככה, אם הוא לא היה פוגע רק בדלת אלא מרסק אותך על הכביש, זה היה משנה לך שהוא אשם ואתה צודק?

יש שם למה שאתה עושה, קוראים לזה דארוויניזם.

shlang

New member

gady19

New member
בהנחה שיש לך ביטוח מקיף

הביטוח צריך לדאוג לכל הנושא המשפטי והפיצוי
בקשר לכל הנושא זה תלוי בשופט
לפי דעתי לפחות רכב נוסע צריך להיזהר אם באפשרותו ולא להכנס בדלת פתוחה
צריך להוכיח רשלנות מצידו עיי תרשים מדויק של הארוע. הכל אופן זה משפט שלא בדיוק קשור
לחוקי התעבורה אלא משפט פיצויים , למרות שניתן לצטט במשפט גם חוקי תעבורה,
מה שעלול לקרות שאפילו אם תהיה אשמה שווה בין הנהגים חברת הביטוח של הנהג הנפגע
עלולה לתבוע את הנהג השני על שיבוב , בסכום מלא או חלקי אפילו אם שולם לנהג הנפגע חלק מהנזק.
בכל אופן כדאי לחפש מקרים דומים באינטרנט.
בכל מקרה אם יש לך ביטוח מקיף תפנה עם כל הנושא לסוכן שידאג ליצוג משפטי,
ואו אולי עדיף לשלם דרך הביטוח את הנזק כי ולשאת בנזקים של העדר תביעות
( צריך לבדוק האם תביעות קודמות עלולות לגרום לחברת הביטוח לסרב לבטח ( נדמה לי 3 תביעות בשנה ) ולהכניס לחישוב. אבל על זה מתיעצים עם סוכן הביטוח ו בפורום ביטוח.

למעלה