פגיעה בזכויות האדם במכביה ?

garey

New member
AmitNHB התנך נכתב לפני המדע ידידי

עוד לפני שקמו מדענים {וחלילה לא מזלזל בהם} כל מה שנכתב הוא עוד לפני שמדען בכלל היה קיים ,הפרושים נכתבו לפני המדענות ,וגם עם הדברים היו ידועים ליהודים הקדומניים ,אז באמת הם היו חכמים ,וואלה רק בבוקר קיבלת דוגמא בידיעות אחרונות על מימצא ארכיאולוגי מדהים כולל תמונה , פסוקים מספר" ויקרא"אודות בר כוכבא ומצדה, אני לא ימצאתי את הגלגל היהודי אלה זה שנתן לנו אותה , סוטים תמיד יהיו והיו זה נכון ,אייך חשבו על כבד את אביך ואימך , או על על תינאף ,על תיגנוב, הרי הם היו שבטים פרימיטיבים ???? על תרצח {לא היו שוטרים או שכן עם מדים כחולים} תשמע ידידי , שאלה לי אלייך בכנות ,ברית מילה ערכו לך ולי ולהרבה ,בר מיצוות ערכו חתונות גם ,לא עלינו קבורות גם ,הכל לפי הדת היהודית למה......... כי אנו יהודים ודתינו היא אחת ,כמו הנוצרים כמו למוסלמים וכמו לקתולים, ההבדל שהם רוכשים כבוד לדתם עד מאוד וחייתי במדינות אלו 3 שנים , כך שכיום אני לפחות יודע שכל מה שנכתב בגלגל {התנ"ך}חכם נכון ואמיתי עד כדי שאות אחת לא יכולים להוסיף גם כיום כי אין מקום לתוספות, שבת שלום ,ג'רי מזרחי ,באמת אין טעם להוסיף הבעיה היא אחרת פוליטיקה שעשו הדתיים לכן הרבה אנשים חצו את הקווים ,ואלו שיקולים אחרים לגמרי הספר הוא אחד יחיד ומיוחד ,שאר הפוליטיקה היא .........הרס מוחלט בכל דבר ב.ב בהקשר לטענה שהעולם שטוח כניראה הלכו 40 שנה במדבר בשטח שטוח בחום רב נידפק להם השכל מרוב ים של שטח שטוח ,זה היה בהומור חחחחח ג'רי

AmitNHB

New member
ואני גם מסכים שיש בו מן החכמה.

תראה ג'רי, בכל תקופה של ההיסטוריה היה צורך בחוק כלשהו. לא תרצח, לא תגנוב, וכו'... אני בהחלט מסכים שהיה חכם מאוד וחיוני לחשוב עליהם, ואין לי שום ספק שחיו אנשים חכמים גם בתקופות עתיקות, בדיוק כמו שחיים היום. אבל... מכאן ועד לחזות דברים על דיוקם, או לטעון שאלוהים, בכבודו ובעצמו, דיבר אל אדם זה או אחר, הדרך היא ארוכה. יתרה מזאת, ישנם דברים שעשו בתקופות אז, שאינם רלונטים לימינו שלנו, וברית המילה היא דוגמא מצוית לכך. מדוע עשו ברית מילה אז ? מפני שהעורלה היא מקום בו עשוי להצטבר הרבה לכלוך, מה שהיה מוביל למחלות. בהחלט הגיוני לפני מאות שנים, אבל כיום, כאשר אנשים שוטפים עצמם במים וסבון בכל יום, האם עדיין יש צורך במנהג פרימייבי זה, אשר כל המחקרים הרפואיים מראים, שאין בו שום תועלת, ואף פוגע בצורה משמעותית בתפקוד המיני (דבר ברור מאליו, שכן העורלה מלאה בעצבים) ?? כנראה שלא, שכן התהליך אסור בחלק ממדינות מערב אירופה (אלא אם כן האדם בוגר) וגם משרד הבריאות האמריקאי פרסם כבר מזמן המלצה ברורה שלא לבצע אותו. אפשר להשתייך ללאום גם מבלי להאמין בצורה עיוורת בכל הפירושים, שנתנו לדברים שהיו רלונטים לפני אלפי שנים. אם כי, כל אחד ואמונתו הוא, ואני מכבד זאת. אני מסכים איתך בהחלט, שהפוליטיקה בארץ גרמה להרבה אנשים לסלוד מן הדת במקום לכבד אותה גם אם לא מאמיים בה, וזוהי בדיוק הבעייה של המדינה. שאין הפרדה בין דת למדינה.

garey

New member
AmitNHB ממש ממש אתה מצחיק

ולא חלילה מזילזול,מים וסבון לז..... זה למטרה אחת ברית מילה זה לליכלוךולמחלות ,בעולם כולו רובם עושים זאת אפילו בבית חולים ע"למ ללשמור על הגיינה ,ויופיו של הבולבול,האמן לי האיכות המינית שלי שופעת יותר מידי ,4 ילדים ומי יודע עוד כמה בעולם...... אני גם בעד שדת תופרד מפוליטיקה והדת ניכנסה לפוליטיקה לצבור כוח וכסף , אהבתי דבר אחד בדתיים בכנסת כל הזמן ביקשו כסף כסף למטרת החינוך ולמטרת אוכל לעניים ,חינוך הם עשו ראיתי זאת בהמון מקומות אוכל גם והוצאת מסוממים לישיבות שלדעתי עדיף מאשר יפרצו לך ולי את הבית ולעוד רבים, הבעיה שחלקם מעלו באמון הציבור כמו פוליטיקאים רבים כאן החלו לשנוא אותם,עם היו מפרידים הכל היה אחרת בוא נסיים זאת כי שנים הויכוח לא יסתיים ,יחי חופש הביטוי ג'רי מזרחי

AmitNHB

New member
מילה אחרונה לגבי ברית המילה.

כמו שאמרתי, לכלוך ומחלות לא רלונטים היום בגלל השיפור ברמת ההיגיינה שלנו, ומחקרים רפואיים מוכיחים שאין שום מחלה, אשר נפוצה יותר אצל אנשים, שלא נימולו. היופי הוא בעין המתבונן, וגם אם זה באמת יותר יפה, זו לא סיבה מספקת כשלעצמה לבצע "ניתוח פלסטי" שכזה בולד בן 8 ימים. בעולם כולו ? הרב ? אני בספק גדול מאוד, אבל גם אם זה נכון, זה נעשה בשם הדת ולא בשם המדע. כמו שאמרתי, התהליך הוא מנוגד לחוק בחלק ממדינות מערב אירופה, ומשרד הבריאות האמריקאי פירסם המלצה ברורה מאוד בעניין. אם עדיין ישנו רב למבצעי תהליך זה בעולם, כי יש מיליארד מוסלמים ואולי גם מיליארד ורבע סינים או מיליארד הודים, אשר עושים את זה (אין לי מושג) אז מה זה מוכיח בדיוק ? לגביי האיכות המינית, לא אמרתי שמדובר בסירוס, אבל לא צריך לעשות מחקר רפואי מקיף בשביל להבין, שכאשר חותכים חלק עם כל כך הרבה עצבים, ישנה פגיעה ברגישות האיזור. למרות זאת נעשו מחקרים בנושא, וע"פ עדויות של אנשים, שעברו תהליך זה בגיל מאוחר, ההשלכות ברורות מאוד. תראה, באמת שלא אכפת לי שאנשים יעשו את זה לעצמם. זה הגוף שלהם, אבל למה לולד בן 8 ימים ? שיגדל, יהיה בוגר ויחליט בעצמו. אני יודע שזו נורמה מאוד חזקה בישראל, אבל אילו היו מספרים לנו על שבט באפריקה, שחותך לכל התינוקות את הזרת ביד ימין, היינו מזדעזעים, לא ? טוב, זו דעתי בכל אופן. אני לא חושב שאצליח לשכנע אותך, כמו שלא הצלחתי לשכנע רבים אחרים בישראל. אני רק ממליץ לך ולאחרים להתעניין קצת יותר במחקר המדעי בנושא, ולא להסתמך על מה שכתוב בספרי דת ותו לא. יחי חופש הביטוי אמרת, ואני מסכים. עמית.

למעלה