פגיעה בעת יציאה מחנייה

mamma1

New member
פגיעה בעת יציאה מחנייה

שלום,
בעת יציאה ברברס מחנייה נפגע רכב חולף. אני יצאתי באיטיות ברברס, לתוך כביש בתוך איזור החנייה, כאשר הרכב השני הגיע במהירות גבוהה בין המכוניות בכביש החניון (להערכתי נסע לפחות 40 קמ"ש). לא ראיתי אותו לפני הגעתו בגלל שהמכוניות חונות באלכסון בחניון זה ומסתירות אחת לשנייה. הוא נפגע מקדימה ע"י וו הגרירה שיש לי מאחור. האם אני נחשבת כאשמה בגלל שאני נסעתי ברברס או שהוא אשם כי נסע מהר ופגע בי מאחור?
תודה!

shlang

New member
את אשמה כי: 1 - נסעת לאחור מבלי לנקוט בכל

אמצעי הזהירות
2 - נסעת לאחור ונכנסת לנתיב הנסיעה שלו.
3- מהירות נסיעתו לא רלוונטית (איך בדקת וראית? היית ברכבך)
4- נהג לא ציפה שמישהו יצא מחניה ולא יתן זכות קדימה
לכן האשמה היא שלך ולמרות זאת ייתכן שבית המשפט יטיל על הנהג הנפגע רשלננות תורמת של חלק מהנזק

creth11

New member
איך את קובעת שנסע מהר ?? אפילו לא ראית אותו

לדבריך, ואם נאמין לך בכל 100% אזי את מעידה שלא ראית אותו כלומר את אפילו לא יכולה לשער את מהירותו לפני הפגיעה.
אם נסכם את עדותך במילים פשוטות -
נסעת לאחור בלי שטח ראיה ובלי לוודא שהנתיב אליו את ניכנסת פנוי ופגע בך רכב הנוסע בנתיב נסיעה בלי שראית אותו כלל וכניראה שגם הוא לא ראה אותך והופתע המכניסתך לנתיבו.
ובעת את מנסה להטיל בו בוץ
ייתכן שבימ"ש ייקבע אחריות תורמת מוגבלת של הנהג השני אבל רוב רובה של האחריות לנזק יהיה שלך.
מבחינת אשמה - את אשמה בתאונה ראי הסבר שכבר נכתב לך.

mamma1

New member
יודעת שנסע מהר

אחד כי שמעתי אותו ואת העצירה שלו, שנית כי שנייה קודם לא היה כלום והוא צץ פתאום

creth11

New member
את מבינה שזו טענת סרק חסרת ערך??

אם היה בוחן תאונות ייתכן והיה הוא כבעל מיקצוע לפי נתוח הנזק לקבוע מהירות משוערת. מכיוון שאני מניח שלא היה אזי כאמור בכותרת - טענת סרק
העשויה לעצבן את השופט, והוא בטוח יחקור אותך מה מביא אותך ליטעון טענה שכזו והוא לא ישמח שאת מטילה סתם רפש בנהג שניפגע מחוסר אחריותך.
בקצרה- לא מציע לטעון כך בבימ"ש.

mamma1

New member
בסדר אבל תרגע

למה אתה חושב שאני סתם מנסה להאשים מישהו או להטיל בוץ בשפתך. מדובר בנהג ארס פראי שלא "הופתע מיציאתי" כמילותך, הוא נסע במעבר בתוך חניון בו מכוניות חונות יוצאות כל הזמן, ראה את אור הרברס שלי (יצאתי באלכסון), אז הוא לא שה תמים. מה גם שהוא והמוסך עשו קומבינה לסחוט הרבה כסף מהביטוח על פגיעה קטנה. דורשים ממני 2500 שקל על טיפול קטן. צילמתי את הדפיקה הקטנה, אבל הטלפון שלי נגנב לפני שבוע ולכן אין לי הוכחה עבור הביטוח.
אני מקבלת את זה שאני יצאתי ברברס ובגלל זה זאת אחריותי ולכן חברת הביטוח שלי תשלם, וזה שיש לי מה להגיד נגדו לא אומר שאני רעה ומתחמקת

gady19

New member
שמאי יכול לקבוע את הנזק

בכל מקרה אם הוא תובע את הביטוח זה לא משנה הסכום
יתכן שאם הוא תיקן ללא שמאי הוא בבעיה

shlang

New member
בגלל שזה קרה בחניון, ציינתי שיש לו אשמה

תורמת, אל תשלמי לו, תני לו שיתבע אותך וצייני במשפט שהוא שגם נהג בחוסר זהירות כי מדובר בחניון בו רכבים נכנסים ויוצאים ,וכנהג, עליו לקחת זאת לתשומת ליבו ולנהוג גם ביתר זהירות
אגב, איך את יודעת שהוא ארס? (ערס)

גבע אבי

New member
היא לא צריכה לדעת, היא אישה.. (בצחוק כמובן)

מאחר וכל העניין הוא נזק בלבד, יש לסגור את העניין בין חברות הביטוח.
גם אם תגיעו לבית הדין לתביעות קטנות, השופט יאיץ בכם להגיע לפשרה. מ
אז תחסכו את הזמן והעצבים בבית הדין.
גם להערכתי, יש לפותחת השרשור אשם עיקרי

למעלה