פגיעה כספית גבוהה ברכב שנסע ללא טסט

איתמר50

New member
פגיעה כספית גבוהה ברכב שנסע ללא טסט

שלום.
לפני שבוע רכב נסע באמצע הכביש רוורס מהיר ופגע ברכב של אבא שלי בן ה-70 שנהג מאחוריו והרכב הפוגע הודה שהוא אשם ונתן לו את כל פרטיו, הנזק לרכב של אבא הוא 7000 אלף שזה לא נזק מכני אלא נזק קוסמטי לפח של האוטו. הרכב הפוגע פנה לחברת הביטוח שלו שתטפל בעניינים. יש לציין שלאבא יש ביטוח חובה בלבד.
יש לי שתי שאלות. 1. האם אבא יוכל לבחור באופציה של לא לתקן את הפח של האוטו ולקחת את הכסף שצריכים לשלם לו בעבור הנזק לכיסו הפרטי . ?
2. התברר לי בבדיקה שעשיתי שאבא איחר את מועד הטסט של האוטו שלא בכוונה, ואם כך יוצא שכאשר האוטו של אבא נפגע הוא היה בלי טסט, האם זה יכול לגרום לבעיות עבור התשלום שמגיע לאבא? כלומר, האם בחסרת ביטוח שמשלמת מעניין אותה אם נהגו אם הרכב הנפגע היה עם טסט או בלי, עם רשיון או בלי... או שזה לא מעניינם (רשיון כן יש לאבא)
יש לציין שהנהיגה בלי הטסט זה דבר שהיה לא בידיעתו והוא אינו נוהג יותר עד שהאוטו יעבור טסט

תשובה

1. כן, וחברת הביטוח תוכל לטעון שמגיע תשלום ללא מע"מ, אלא אם יתוקן בפועל. יש על כך הנחיה של המפקח על הביטוח שמאשרת זאת, אך יש גם פסיקה סותרת (אם כי של בימ"ש שלום, ועל כן הפסיקה אינה מחייבת).
2. לא אמורה להיות לכך משמעות.

למעלה