פגיעה מהותית בשכר - מה עושים ?

• פותח הנושא r307
  • פורסם בתאריך

r307

New member
פגיעה מהותית בשכר - מה עושים ?

שלום, אני עובד כאיש מכירות מצטיין כ 6 שנים באותה חברה. השכר שלי בנוי מבסיס קבוע ותגמולים (תמריצים) עבור מספר המכירות שלי באותו החודש. בתקופה האחרונה החליט המנהל הישיר שלי כי הוא מעוניין לשנות ולהפחית את שיטת התגמול, ובאופן חד צדדי למרות התנגדותי בנושא הפחית לי את התגמול בשכר. ההפחת היתה מהותית והקטינה את שכרי באלפי שקלים. בתגמול החדש אני מקבל כמחצית מהסכום שקיבלתי קודם. 1. אבקש לדעת האם זה חוקי לשנות את התגמול בניגוד לרצוני ? 2. מה הזכויות שלי במקרים כאלה ? 3. האם זו עילה להרעה בתנאי השכר ? 4. האם אני יכול להיתפטר ולקבל את כל הזכויות שמגיעות לי כאילו החברה פיטרה אותי ? חייב עזרה דחוף ? תודה, משה

masada

New member
מספר תשובות

1. זה חוקי, אבל אז נשאלת השאלה מה ההשלכות. גם פיטורים הם אקט חוקי, רק שלפעמים צריך לשלם עליהם פיצויים, זה לא הופך אותם ללא חוקיים. 2. הזכויות שלך הן להמשיך לעבוד בתנאים הפחות טובים ולחלופין להתפטר ולדרוש את כל הזכויות שלך, כאילו פוטרת בשל הרעת התנאים. זכור, כי עליך להודיע למנהל שלך, שזוהי הרעת תנאים. יש דרכים לעשות כן, ויש זמן מקובל. אם עסקינן בשינוי שאירע לפני שנה (לדוג'), הרי שהודעה כיום, לא תיראה טוב (בלשון המעטה), אם זה היה היום בבוקר, וישר אח"כ רצת לכתוב את ההודעה, זה ייראה יותר טוב. 3. לפי התיאור שלך, זו אינה העילה, זו בדיוק הרעת תנאים. 4. ההשלכה של הרעת תנאים היא היתר להתפטרות בדין מפוטר.

אני מניחה שיש לך חוזה עבודה

המפרט את תנאי העסקתך. הבוס שלך בהחלט נוהג בעריצות ויש לך הרעה ניכרת בתנאי העסקתך. החוזה הוא הקובע. עלייך לכתוב לו מכתב המפרט את דרישותיך ותן לו שבוע לתגובה במקביל יש בבית הדין לעבודה לשכות לסיוע שם תוכל לקבל סיוע ראשוני בנושא הפיטורין הכול תלוי בראש ראשונה בהסכם שיש לך כי אם מפורט אחרת יש לך עילה להתפטר ולקבל את כל זכויותיך שמן הסתם גם מפורטות בחוזה בינך לבין המעסיק החמדן...

למעלה