פגיעת אופנוע מאחור

yair999

New member
פגיעת אופנוע מאחור

אופנוע פגע ברכבי מאחור בזמן שהרכב עמד ראשון ויחיד ברמזור אדום.
למיטב הבנתי אין ספק שהאופנוען אשם בתאונה.
לאופנוען יש ביטוח חובה בלבד.
שאלות:
1. תיקנתי את הרכב בעלות של 11,000 ש"ח במוסך הסדר.
האם הייתי חייב להענות לדרישת האופנוען לתקן את הרכב במוסך שהוא יבחר ואז (כך אמר) היה משלם את הנזק שלהערכתו לא צריך להיות יותר מ- 2,500 ש"ח?
2. אם האופנוען יסרב לשלם את עלות התיקון, אני מתכוון להפעיל את הביטוח המקיף שלי ולתבוע את האופנוען בתביעות קטנות.
במקרה כזה, האם אני יכול לתבוע את עלות התיקון או שבית המשפט לא יאשר יותר מההוצאות בפועל (דמי השתתפות עצמית + עליית פרמיה עתידית בגין רישום תביעה).
3. דרך מומלצת אחרת לפעולה?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
תשובות

1. אינך חייב, אתה רשאי לבחור בעצמך באיזה מוסך לתקן, אבל המלצה שלי - לבדוק את האפשרות שמציע האופנוען, יתכן והמוסך בסדר ובהחלט קיימים הבדלי מחירים כאלה בין מוסכים (לפני שנים רבות , המחירים היו אז אחרים, מישהו פגע ברכבי מאחור, במוסך "שלי" ביקשו (שמונה מאות) 800 ש"ח, ניגשתי למוסך שהפוגע ביקש, הוא שילם שם 50 ש"ח (חמישים), התיקון היה טוב, עשיתי זאת כי חשבתי שאיני צריך לשתף פעולה עם מישהו שרוצה לעשוק נהג שטעה)
2. תקבל רק את הוצאותייך בפועל - בעניין נזק עתידי - עליית פרמיה - תצטרך להביא אישור מהביטוח שבגלל התביעה הפרמיה שלך תעלה ב X שקלים, את ששילם לך הביטוח - הביטוח עשוי לתבוע מהפוגע. אתה לא יכול לקבל פעמיים.
3. את הדרך האחרת המלצתי לך בסעיף 1 אבל מאחר שתיקנת זה מאוחר מדי. אבל תוכל לדבר עם האופנוען שישלם לך בלי משפט את כל הוצאותייך שיש להניח שהן פחותות מ 2500 ש"ח, הסכום שהוא העריך את הנזק והיה מוכן לשלמו.

theitay123

New member
היי

שלום.
אני מבין שמדובר בתאונת דרכים.
אני ממליץ בחום שתפנה בהקדם לעורך דין המתמחה בתאונות דרכים על מנת שיסייע לך.
אם אתה לא מכיר, אני מכיר את משרד עורכי הדין הזה שמתמחה בנושא וייצג אותי בעבר: לחץ כאן
בהצלחה.

למעלה