פגניות תחת מתקפה?

זו לא תופעה חדשה

ומתרחשת בישראל מספר שנים באיחור רב אל מול ארה"ב, למשל (המאמר הוא משנת 2000). אנשים מחפשים להאשים כל מיני תופעות בכדי למצוא תירוץ להתדרדרות מוסרית ולשקיעתה של תקופה, בגלל שקשה להם להשלים עם כך שאכן מדובר בסיומה של תקופה, בכדי להצדיק נבואות זעם (שבלעדיהן אין צידוק לאמונתם שלהם). בכלל, לאנשים קשה לקבל את השונה, ולא משנה באיזו עטיפה אינטלקטואלית הם יעטפו זאת - מדובר בפחד מהשונה והחדש (או הישן, או המחודש), באימפוטנציה ובתחושה כי "סוף העולם קרב".

Raidho

New member
שמתם לב?

קודם כל, מי זה אלי אשד?
דבר שני שמתם לב לקישור, שמופיע למטה, בתגובות? כתבה הרבה יותר עניינית, שכן עושה תחקיר, אבל עדיין מציגה אותנו (או לא אותנו) באור שלילי למדי...

gwizard

New member
אתה מצחיק

אתה שואל "מי זה אלי אשד" ובאותה נשימה מביא לינק לכתבה שלו במקור ראשון (עיתון ימני לאומני דתי). והכתבה היא לגלגנית ומבזה ולא עניינית בכלל. תקרא שוב בבקשה.

Raidho

New member
yet...

לא ידעתי שזה עיתון דתי וימני, אבל הכתבה, למרות הטון הלגלגני, מתארת משהו ועושה תחקיר מסויים לגבי מה שקורה. נכון שהיא מביאה דעה אנטי פאגאנית למדי, אבל שמעו - מה שמתואר שם לא מוצא חן גם בעיניי. זה נשמע לי יותר כמו הזייה היפית, מאשר עבודת אלילים. ודרך אגב תופעה של התמסחרות מסויימת, אופנה ופוזה בתחום שלנו - ההית'ניזם - קיימת ועוד איך, אז מי שלא יהיה, האלי אשד הזה מתאר משהו שקרה, וליו דווקא לטובה. חוץ מזה, כבר הבנתי שהוא עיתונאי, או לפחות מאמין שהוא כזה, לא זאת הייתה השאלה שלי; מי זה הבן אדם, מה ההיסטוריה שלו איתנו ובכלל מה הקטע שלו. ואת הלינק הבאתי לא אני, אלא אחד שהגיב לכתבה הראשונה.

gwizard

New member
אלי אשד

תשמע, אתה צודק שהתיאור של הדברים המופיעים בכתבה לא נשמע מי יודע מה פאגאני. אבל התיאור מסולף, זאת בדיוק הבעיה. אני מסרב להאמין שאלי אשד טיפש מדי מכדי לראות את הדברים איך שהם. לא, אני חושב שהוא מבין טוב מאוד, אך מכוון שהוא לא מאמין בזה - הוא בכוונה מראה אותם ככה שזה יראה טפשי. בנוגע להיסטוריה שלו - הוא כתב כמה ספרים (תוכל למצוא אותם באתר האישי שלו), במיוחד אחד על טרזן משהו. בכל אופן, אם תרצה לעשות עליו מחקר קטן, כפי שאני עשיתי, חפש "אלי אשד" בגוגל.

הוא לא משקר

הוא פשוט עושה "עבודה עיתנואית" גרועה - יותר לכיוון הסנסציה מאשר לכיוון האמת. באופן כלשהו, הוא כן משקר, מאחר והוא מסתיר חלק מהאמת - ומראה רק את הקצוות ומסיק (לפחות בכתבתו) מהפרט אל הכלל, כאשר אני די בטוח שיצא לו לדבר עם כמה פרטים שהראו לו את הדברים קצת אחרת. אך עיתונאים כמו עיתונאים - לוקחים רק את מה שנראה להם לנכון, ולעזאזל האמת.

Vendetta

New member
ה"ימני" בכלל לא חשוב

לא רואה מה הקשר בין זה לבין תוכן הכתבה...

מיכל328

New member
כן אבל

אומנם לא קראתי את הכתבה על הטקס של הנשים שהכותב דיבר עליה, אבל עושה רושם שהנשים שם לא ממש היו מודעות לקשר בין פאגאניזם למה שהן עשו.. כל ההצהרות האלה - אנטי מוצרי היגיינה לווסת, "אל אחד זה משעמם מידי" וכ"ו... ממש לא נראה לי.. זה מזכיר לי את הפמיניסטיות האלה בשנות ה50 וה60 שהפסיקו ללבוש חזיות ולא התגלחו (לא שיש לי בעיה עם זה), אבל בהקשר שלנו - לא מוצא חן בעיני שיש נשים שעושות טקסים למינהם ויוצאות בהצהרות לא מי יודע מה קשורות לפאגאניזם... תקנו אותי אם אני טועה..... מיכל

gwizard

New member
צודקת

גם אני לא רואה שום קשר בינם לבין הפאגאניות המודרנית. לצאת בהכרזות כל אחד יכול, אבל זה לא אומר כלום. אני לצערי פספסתי את הטקס המדובר (הייתי בצבא אז), אבל נראה לי כי הן באמת פמיניסטיות "רגילות" (לא להתלהב) שמצאו לגיטימציה בפאגאניזם. מעבר לכך, מי שם לב באיזה מאמר מצוטט בדיוק אותו הדבר מילה במילה ? כן, ניחשתם, אלי אשד.

Tatu4Taty

New member
צורם מאוד

כל הכתבה הזאת נוסחה בצורה כל כך לגלגנית ומזלזלת, אני לא מבין איך האייל עצמו נתן יד בפרסום הכתבה.

אורי רז

New member
סלח לי על הפגנת האטימות, אבל ...

חופש הביטוי מתיר לאנשים לבטא את עצמם, אבל לא מחייב אנשים אחרים לתת להם במה ו\או להקשיב להם. לי יש אתר פרטי שאני משלם עבור האירוח שלו - לאף אחד אין זכות להכנס לאתר שלי ולהוסיף דפים להנאתו. יתר על כן, לו מישהו היה עושה זאת, עם או בלי חופש הביטוי הייתי תובע אותו לדין על השחתת האתר שלי. לרשויות מקומיות, שממומנות ממיסים, יש זכות להגביל תליית מודעות ללוחות מודעות, וחברות ציבוריות או בבעלות ציבורית חלקית (כמו בזק והבנקים) רשאיות לאסור על הציבור הרחב לתלות מודעות על קירות הבניינים שלהן ועל ארונות סעף. למיטב ידיעתי האייל אינו מקבל כספים ציבוריים, ולכן אינו חייב לתת במה לכל אדם בשם חופש הביטוי, בדיוק כפי שאדם שקנה בית אינו חייב לאפשר לכל אדם לתלות כרזות על קירות ביתו.

L e s t a t

New member
אלי אשד, זה גם סוגייה

מעניין שלפי הכתוב בדפיוצר שלו בבמה חדשה, הוא עוסק\חובב\מתעניין בכישוף כאוס (אלא אם כן זו הלצה כלשהי). טוב, בכל מקרה זה לא מעיד על אמונתו הדתית.

למעלה