פדיון ימי חופשה

• פותח הנושא שאול מוסקוביץ
  • פורסם בתאריך
ש

שאול מוסקוביץ

Guest
שלום,

אני שכיר בחברת היי-טק ועזבתי מקום עבודה (התפטרות). היו לי x ימי חופש צבורים ורציתי לשאול בנוגע לפדיון ימי החופשה.
לפי מה שהבנתי מהמעסיק הוא אמור לפדות את כולם בתלוש השכר הבא.

כמה שאלות:
1. האם החישוב צריך להתבצע לפי תלוש השכר האחרון, לפי סעיף של ״תעריף ימי מחושב״? כלומר x ימי חופש * תעריף ימי מחושב, או שזה אמור להיות משכורת גלובלית חלקי 22?
2. כמה מס משלמים עבור ימי החופש?
3. אני מבין שביטוח לאומי לא משלמים עבור ימים אלה, זה נכון?

GoldenEyes

Well-known member
שלום,

אני שכיר בחברת היי-טק ועזבתי מקום עבודה (התפטרות). היו לי x ימי חופש צבורים ורציתי לשאול בנוגע לפדיון ימי החופשה.
לפי מה שהבנתי מהמעסיק הוא אמור לפדות את כולם בתלוש השכר הבא.

כמה שאלות:
1. האם החישוב צריך להתבצע לפי תלוש השכר האחרון, לפי סעיף של ״תעריף ימי מחושב״? כלומר x ימי חופש * תעריף ימי מחושב, או שזה אמור להיות משכורת גלובלית חלקי 22?
2. כמה מס משלמים עבור ימי החופש?
3. אני מבין שביטוח לאומי לא משלמים עבור ימים אלה, זה נכון?
משכורת גלובלית /22 ואז להכפיל ביתרת ימי החופשה
המס הוא מס רגיל כמו של משכורת
על פדיון ימי חופשה בעת גמר חשבון אין ניכוי בטוח לאומי

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
1. לפי תעדיף העבודה היומי שלך - בין אם הכתוב בתלוש השכר ובין אם משכורת גלובלית חלקי 22 - הנכון מבינהם.
2. תלוי במדרגת המס האישית-שנתית שלך.
3. אכן, אין תשלום ביטוח לאומי על פידיון חופשה צבורה.

ש

שאול מוסקוביץ

Guest
תודה חברים!

רק שאלה נוספת, לגבי המס, מדרגת האחוז החודשית/שנתית שלי נמוכה ממי שהורידו לי בתלוש. הורידו לי מס לפי המדרגה של המשכורת האחרונה שכוללת את ימי החופש, הבראה וימי עבודה, ולא לפי המשכורת החודשית הרגילה שלי, ועדיין לא הסתיימה השנה כדי לחשב סכום שנתי. מה דעתכם, האם ניתן לדרוש תיקון, אושהדבר תקין?

קלייטון.ש

Well-known member
תודה חברים!

רק שאלה נוספת, לגבי המס, מדרגת האחוז החודשית/שנתית שלי נמוכה ממי שהורידו לי בתלוש. הורידו לי מס לפי המדרגה של המשכורת האחרונה שכוללת את ימי החופש, הבראה וימי עבודה, ולא לפי המשכורת החודשית הרגילה שלי, ועדיין לא הסתיימה השנה כדי לחשב סכום שנתי. מה דעתכם, האם ניתן לדרוש תיקון, אושהדבר תקין?
סביר שתקין ואין להם מה לתקן.
לפי המשך ההכנסות שלך ביתרת השנה תבדוק בשנה הבאה אם כדאי לך להגיש דוח שנתי למס הכנסה, ואם כן תקבל החזר.

ש

שאול מוסקוביץ

Guest
מה זאת אומרת סביר שתקין? אני פשוט מנסה להבין, החישוב אמור להיות לפי החודש האחרון או לפי חישוב שנתי? מה החוק אומר בנוגע לזה?

קלייטון.ש

Well-known member
מה זאת אומרת סביר שתקין? אני פשוט מנסה להבין, החישוב אמור להיות לפי החודש האחרון או לפי חישוב שנתי? מה החוק אומר בנוגע לזה?
החוק אומר שמס הכנסה מחשבים בדצמבר על כל השנה.
אי אפשר באמצע השנה לחשב משכורת שנתית.
בדרך כלל באמצע השנה מחשבים מס מצטבר על החודשים מינואר ועד חודש החישוב. אם בחודש החישוב המשכורת עלתה, ייתכן שהחישוב יעלה את אחוז המס השולי. תלוי כמה המשכורת עלתה.
כך עושים בדרך כלל ולכן סביר שהחישוב תקין.
תבדוק בתלוש אם יש חיווי מאיזה חודש בוצע מס מצטבר. לא חייב להיות חיווי אבל אם יש תראה שם אם עשו לך חישוב מינואר.
אם עשו מינואר, מה שסביר, זה בסדר.

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
1. חישוב ערך יום חופשתך - לפי ממוצע שכרך ב3 החודשים הקודמים לחופשה/לפידיון.
2. לפי מדרגת המס האישית שלך.
3. שאלתך לא ברורה. ככל שהמעסיק פורק, הביטוח הלאומי משלם לעובדים את הסכומים שבהם היה חב המעסיק (עד סכום של 114 אלף ש"ח), לרבות בגין עילת פידיון חופשה.

למעלה