אתה יכול לעצור גם באות הראשונה.
זה לא משנה.
ברגע שמתווים לך בחוק בדיוק מה לעשות ואומרים שזה טוב, בעוד שאם אתה בוחן את האפשרויות, מסתבר שאתה יכול להתנהל יותר טוב, בלי שום "עזרה" מהמדינה, אז הולכים האפשרות הטובה יותר.
הכל דיבורים. יש גם הרבה סיכונים בכספיי פנסיה (אף אחד לא מבטיח שחצי שנה הבורסה תיפול, וכשתצא לפנסיה יחשבו לך את הכספים בזמן שהכספים נחתכו). יש גם עניין של חדלת פרעון של מדינה, ואז יכול לקרות לנו מקרה יוון, שיקצצו בפנסיה.
גם פה אף אחד לא ידע ממש לתת תשובות מהימנות.
עדיף לי פנסיה בטוחה, שאני יודע מה מתנהל בפנסיה, וכמה אקבל, מאשר משהו שאני מקבל תשובות דיי מגמגמות של לא יודעים, אולי וכו' (וגם אני מקבל תשובות של "לא יודע" ו"אולי" לדבאוני מלא מעט סוכני ביטוח אין פה דבר ברור בהתנהלות הפנסיונית וכמה באמת אקבל את הזכויות, וכשמגיעים לגיל פרישה, גם לא תמיד יש את הכוחות להתמודד עם כל הביוקרטיה, אז עדיף כשצעירים ועושים בוכטות של כסף).
אגב, לפני איזה 30 שנה, לא היתה רפורמה בכספיי ביטוח מנהלים. הכספים היו פטורים ממס, וכנראה לא היו הרבה אנשים שרצו לטחוב את היד לצלחת הכסף.
אני לא אומר חלילה שסוכניי ביטוח לא צריכים להתפרנס, אך כספים שמופקדים צריכים לקבל תשואה, ואין הבטחה שיהיה 6% בשנה, שזה מה שהחברת ביטוח לוקחת (וזה צריך להיות טוב, כי אלו לא כספים מעכשיו, אלא קופה דיי ותיקה).
מסקנה - שחיקת הערך הראלי של הכספים, רק בשל עמלות מטורפות, וזה לא לסוכנים. אלא לחברות הביטוח.
אני מוכן להגיע להסדר עם תשלום קבוע מראש לסוכן ישירות דרכי ולא דרך חברת הביטוח. יש דבר כזה? כך, אני יכול להתמקח וזה יהיה מצב של win win ביני לבין הסוכן. נכון שחברות הביטוח ירוויחו פחות, אך הם גם כך מרוויחות מיליונים (שבדרך כלל הולכים לקמצוץ של בכירים, עם משכורות מנופחות של מאות אלפי שקלים, אם לא יותר).
כך, גם סוכניי ביטוח ירוויחו יותר, וכך גם אני אשן בשקט בלילה, שהכספים לא יישחקו ריאלית (לא צריך לבנות על כך שהכספים נותנים תשואה ולכן אנו יכולים לקחת לך אחוזים). 6% זה המון (יש שחיקה ברורה, וכמה שענו לי פה בפורום, עדיין לא הצלחתם לשכנע אותי שזה לא נכון).