פדיית ימי חופשה לאחר פיטורין

מצב
הנושא נעול.

יצאתי לחופשת לידה+3 חודשי חל"ת בסיומם פוטרתי. התבקשתי לא להגיע למשרד ב45 יום ששולמו לי כדין. ללא קשר לפיטורין היו לי 7 ימי חופש שנצברו לזכותי, החברה פדתה את ימי החופשה וכללה אותם ב45 יום.האם זה חוקי? האם לא היתה חובתם לשלם על ימים אלו בנוסף ל45 יום?

שיר ורד

New member
החוק לא אוסר על חפיפה

יצאתי לחופשת לידה+3 חודשי חל"ת בסיומם פוטרתי. התבקשתי לא להגיע למשרד ב45 יום ששולמו לי כדין. ללא קשר לפיטורין היו לי 7 ימי חופש שנצברו לזכותי, החברה פדתה את ימי החופשה וכללה אותם ב45 יום.האם זה חוקי? האם לא היתה חובתם לשלם על ימים אלו בנוסף ל45 יום?
החוק לא אוסר על חפיפה
בין ימי חופשה לבין 45 יום של עבודה לאחר הלידה. למעשה המעסיק הוציא אותך לחופשה של 45 יום, חלקה על חשבונו וחלקה על חשבון יתרת ימי החופשה שלך. אבל, היה עליו לשלם גם על תקופת הודעה מוקדמת כחוק, אם אל שילם, זכותך לתבוע אותו.

אבל אם לקחתי חל"ת לא מגיע לי הודעה

החוק לא אוסר על חפיפה
בין ימי חופשה לבין 45 יום של עבודה לאחר הלידה. למעשה המעסיק הוציא אותך לחופשה של 45 יום, חלקה על חשבונו וחלקה על חשבון יתרת ימי החופשה שלך. אבל, היה עליו לשלם גם על תקופת הודעה מוקדמת כחוק, אם אל שילם, זכותך לתבוע אותו.
מראש? נכון? אז את אומרת שאין לי על מה לערער כי למעשה אין לזה התיחסות בחוק והם יכולים לנהוג כראות עינהם.

שיר ורד

New member
מה שאני אומר זה

מראש? נכון? אז את אומרת שאין לי על מה לערער כי למעשה אין לזה התיחסות בחוק והם יכולים לנהוג כראות עינהם.
מה שאני אומר זה
שלערער בודאי אפשר. אפשר גם לתבוע, אבל הסיכוי להצליח בתביעה לא ברור. לדעתי את יכולה לתבוע על כך שפוטרת במהלך תקופת ההריון ללא אישור הממונה על עבודת נשים (בהנחה שעבדת לפחות 6 חודשים) , ולצרף לכך את התביעה בגין תקופת הודעה מראש. את יכולה גם להתלונן למחלקת האכיםה במשרד התמ"ת על שפוטרת במהלך ההריון ללא איושר המפקחת, לא תראי מזה אגורה, אך המעביד עשוי לשלם קנס גבוה.

פוטרתי לאחר הלידה ולא במהלך ההריון

מה שאני אומר זה
שלערער בודאי אפשר. אפשר גם לתבוע, אבל הסיכוי להצליח בתביעה לא ברור. לדעתי את יכולה לתבוע על כך שפוטרת במהלך תקופת ההריון ללא אישור הממונה על עבודת נשים (בהנחה שעבדת לפחות 6 חודשים) , ולצרף לכך את התביעה בגין תקופת הודעה מראש. את יכולה גם להתלונן למחלקת האכיםה במשרד התמ"ת על שפוטרת במהלך ההריון ללא איושר המפקחת, לא תראי מזה אגורה, אך המעביד עשוי לשלם קנס גבוה.
פוטרתי לאחר הלידה ולא במהלך ההריון

מיכלין

New member
אני התלוננתי שם ,אך מכיון שהמעביד

מה שאני אומר זה
הזדרז (אחרי התלונה) להכניס לי את הסכום של 45 ימי עבודה נוספים,המחלקה המשפטית לא תתעסק בענין...כך הסבירה לי המפקחת על עבודת נשים. מה ההסבר לכך??

שיר ורד

New member
כנראה שאין להם מספיק כח אדם

הזדרז (אחרי התלונה) להכניס לי את הסכום של 45 ימי עבודה נוספים,המחלקה המשפטית לא תתעסק בענין...כך הסבירה לי המפקחת על עבודת נשים. מה ההסבר לכך??
כנראה שאין להם מספיק כח אדם
והם מעדיפים לטפל במקרים חמורים יותר, למשל עובדת לאחר לידה שמפוטרת ללא כל פיצוי כספי.

שיר ורד

New member
אם עשו את זה בדרך הנכונה

אז אשאל שוב.כפי שציינתי כללו את
פדיית ימי החופש שלי ב45 יום שלאחר החל"ת.האם זה חוקי? האם ניתן לערער על כך?
אם עשו את זה בדרך הנכונה
אז זה חוקי. כלומר אם הודיעו לך מראש שהם מוציאים אותך לחופשה במהלך תקופה זו, ותהליך ניתוק יחסי עובד מעביד, נעשה רק בתום תקופה זו.

לא כל כך הבנתי את התשובה

אם עשו את זה בדרך הנכונה
אז זה חוקי. כלומר אם הודיעו לך מראש שהם מוציאים אותך לחופשה במהלך תקופה זו, ותהליך ניתוק יחסי עובד מעביד, נעשה רק בתום תקופה זו.
לא כל כך הבנתי את התשובה
מה שקרה זה שביקשו ממני לבוא ב45 יום האלו.והודיעו לי שבסופם אהיה מפוטרת .לאחר יום אחד שביליתי במשרד נאמר לי כי מבחינתם אין צורך שאגיע יותר.האם זה עונה על הגדרתך?

שיר ורד

New member
אפשר ללכת עם זה לבית הדין לעבודה

לא כל כך הבנתי את התשובה
מה שקרה זה שביקשו ממני לבוא ב45 יום האלו.והודיעו לי שבסופם אהיה מפוטרת .לאחר יום אחד שביליתי במשרד נאמר לי כי מבחינתם אין צורך שאגיע יותר.האם זה עונה על הגדרתך?
אפשר ללכת עם זה לבית הדין לעבודה
ולטעון שהם לא נתנו לך חופשה, אלא ויתרו על עבודתך. לגבי הודעה מוקדמת נפסק שויתור של המעביד על עבודת העובד בתקופת הודעה מוקדמת לא יחפוף ימי חופשה, ואפשר לנסות לבקש להפעיל את אותו כלל גם לגבי אותם 45 יום. מה שברור בכל מקרה שגם עם מותר להם לחפוף את ה-45 יום עם ימי החופשה, אסור היה להם לחפוף את ימי ההודעה המוקדמת עם ימי החופשה, כך שאם תקופת ההודעה המוקדמת + מספר ימי החופשה שנותרו לך (כולל אלו שנצברו בתקופת ה-45 יום, עולים על 45, הם צריכים לשלם את ההפרש בין הסכום לבין 45.

מצב
הנושא נעול.
למעלה