פוטנציאל התשואה של טבע - 0%

קרלטון

New member
פוטנציאל התשואה של טבע - 0%

כך לפי גולדמן סאקס אשר מדביקים לה המלצת מכירה.

""אנו צופים שהרווח למניה יישאר ללא שינוי או ירד במהלך חמש השנים הקרובות, ברמה של סביב 5 דולר או פחות", היא כותבת. התחזיות הנוכחיות של גולדמן זאקס לטבע נמוכות מקונצנזוס האנליסטים, ולהערכת רובין תחזיות הקונצנזוס ירדו בעתיד"."

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000866510#fromelement=hp_firstarticle

יעקב ו

New member
יש משהו שאני לא מבין כאן

האם זה אומר שהמניה לא טובה?

נניח שהיא תעשה 5 דולר ב-8 שנים הבאות והכסף הזה יגיע לבעלי המניות (שאלה בפני עצמה האם הוא לא יעלם בדרך). אז בעל מניה יקבל 5 כפול 8 שזה 40 דולר ועדיין ישאר עם מניה של 40 דולר ביד. זה נותן תשואה שנתית של 5 לחלק ל-40 שזה 12.5%. זה רע? זה מעל לממוצע הרב שנתי של שוק המניות אז למה למכור מניה שנותנת מעל לממוצע?
אז נכון שהיא לא מחלקת את ה-5 דולר כדיבידנד אבל אז הכסף אמור להצטבר בקופה או להיות מבוזבז על משכורות למנהלים או רכישות לא אחראיות.
כלומר ברור שה-5 דולר האלה הם לא בכיס אבל גם בחברות אחדות הן כלל לא בכיס.

KobeRider

New member
קודם כל הרווח למנייה עכשיו הוא 2 ולא 5

ה-5 זה בהנחה שנגמרו המחיקות והחברה חוזרת לרווחיות רגילה.

טבע משלמת 1$ דיבידנד, זה הכל. היא לא תשלם 90% מהרווח שלה, היא לא REIT. במקרה הטוב היא תכפיל את הדיבידנד בשנים הקרובות, במקרה הרע היא תקפיא אותו. כלומר הטווח הריאלי של הציפיות שלך צריך לנוע בין תשואה תזרימית של 2% ל-5%. האם זה שווה סיכון של מנייה? לא בטוח. במיוחד לא כשיש חברות אחרות בתחום יותר גדולות ממנה, עם דיבידנד יותר גדול [נוברטיס, מרק, JNJ, פייזר - כולן מניבות יותר מטבע].

לא שאני חושב שהיא ספציפית חברה גרועה להשקעה עכשיו, אבל בהינתן שזו התחזית הנכונה, למה לא להשקיע במספר חברות גדולות יותר, יציבות יותר ומניבות יותר?

קרלטון

New member
ומכיוון אחר

בתמחור הנוכחי או עוד קצת למטה, יתכן שטבע מתקרבת לסטטוס של מטרה פוטנציאלית לרכישה, מצד אחת האתיות הגדולות (אם נניח שלא תהיינה בעיות של הגבלים עסקיים)? יחסוך להרבה אנשים הרבה כאבי ראש...

יעקב ו

New member
נניח שאתה צודק

ונניח שהיא תרכש, אז מדובר בפרמיה של נניח 30-40% על מחיר השוק?
האם זה לא מגדיל את הכדאיות, באוו מחיר אתה מקבל כרטיס הגרלה?

קרלטון

New member
כן, אבל זו די ירייה באפילה

לא ברור כיצד לייחס לאפשרות הזאת סבירות כזאת או אחרת שאפשר לכלול בתמחור.

קרלטון

New member
נראה לי שיוכלו לוותר סופית על הבניין החדש שהם

בונים, ואולי גם על הבניין הישן. יש לי מחסן 2X2 מטר בחצר שאני מוכן להשכיר להם במחיר אטרקטיבי.

יעקב ו

New member
טבע

אני רואה 2.25 דולר רווח אז כנראה ההנחה של 5 היא לשנה הבאה.
1 דולר דיבידנד על 40 זה 2.5%. אני מניח שזה המינימום. כנראה השאר לא יגיע כדיבידנד אלא כרווח.

לגבי שאר החברות שהזכרת קובי - נראה לי שלטבע מכפיל בשנה הבאה 8 ולשאר לפחות פי 2, דווקא זה סיכון. אתה יכול לקבל דיבידנד אבל הסיכון של נוברטיס והשאר הוא שהמניה תרד.

בסה"כ טבע היא מניה חבוטה בהחלט אבל אם היא תעשה כל שנה 5 דולר למניה אני עדיין חושב שזה לא רע.

mnakash

New member
יש פטנט שפוקע בקרוב על הקופקסון

הרווחים יחתכו. לא ריאלי לחשוב שהרווח המייצג בשנים הקרובות יישאר כמו בשנים האחרונות. סביר לחשוב שהוא ייתכוץ ב 30-60% ( לא רוצה לעשות ספקולציה בלנסות ולדייק כי אין לי מושג).
לפי מורנינגסטאר רווחי השיא מעולם לא היו 5$ אולי הם יהיו כאלה עוד שנה או שנתיים אם לטבע יהיה מזל אבל בסופו של דבר הפטנט ייפקע, התחרות תנשך והרווח ייתכווץ משמעותית.
בלי הקופקסון (ובלי מחיקות מוניטין ושאר אירועים חד פעמיים שלא קשורים לתפעול ) טבע עם מכפיל של בערך 20. זה די משקף את הצמיחה בגנריקה שצפויה לה מהתבגרות האוכלוסיה בעולם, דור הבייבי בום באמריקה והארכת תוחלת החיים.

mnakash

New member
התייחסתי למה שכתב יעקב

" אם היא תעשה כל שנה 5 דולר למניה ..."

לא לאנליסטים.
אם התכוונת ש5$ זה ריאלי בעתיד אחרי פקיעת הפטנט ושזה מה שהאנליסטים מעריכים כרווח מייצג אז זה מעניין ואשמח אם תרחיב איך אתה רואה את זה קורה. אני חושב שלטבע ייקח בערך עשור לצמוח לשם. יכול להיות שההערכות על תרומת הקופקסון שגויות וזה הופך את הכל. יכול להיות שהן לא מספיק שמרניות וההיפך הוא הנכון.

KobeRider

New member
אבל זה מה שהאנליסטים אומרים

לפחות לפי הקטע שקרלטון צירף. "הרווח למניה יישאר ללא שינוי או ירד במהלך חמש השנים הקרובות, ברמה של סביב 5 דולר או פחות". הם הגיעו ל-5, לא אני [וגם לא יעקב] ואין לי מושג איך הם הגיעו לשם, אז לצערי אני לא יכול להרחיב. אני רק יכול לשער, ועל זה הערתי, שזה כולל את [ירידת] הקופקסון מתישהו - הם הרי מדברים על טווח של 5 שנים.

ואגב, הם לא היחידים, לפי יאהו, ממוצע כל האנליסטים נותן לטבע EPS של 5$ ב-2013, וקצת מעל 5$ ב-2014.

http://finance.yahoo.com/q/ae?s=TEVA+Analyst+Estimates

mnakash

New member
או ירד.. או פחות....

אכן פיספסתי את זה לפני שהסבת את תשומת ליבי..
ממש מצחיקים החברה האלה. גם 0, 2.5 וגם 4.8 זה פחות מ 5. בכל זאת יש הבדל עצום בינהם.
חוץ מזה שבשביל להגיע ל5$ הרווחים צריכים לעלות לשם מהרווח הנוכחי. הם סותרים את עצמם עם "הרווח למניה יישאר ללא שינוי או ירד"

אני חושב ש 5$ לטבע אחרי הפטנט זה אופטימי מדי ואני לונג על טבע.
לו הייתי חושב שזה הרווח המייצג אחרי הפטנט הייתי מצפה שהמניה תהיה ב60$ ומעלה עכשיו.
גולדמן זאקס כנראה נזהרים בלשונם. הרווחים של טבע ב2015 יהיו נמוכים משמעותית מ5$ אלא אם כן הם יוציאו שפן מהכובע או שאחרים יודעים דברים שאני לא. אני לא רואה איך רווחי הגנריקה צומחים ב100% תוך שנתיים ואת טבע מצליחה להמשיך באותה רווחיות אחרי שהתחרות של הקופקסון תפעל בשיא הכוח. הלוואי ואני טועה והרווח יהיה 5$. אז דווקא הפתיח שלהם שגוי בעיניי וטבע תניב תשואה חיובית גבוהה משמעותית מ0% וכנראה גם מהשוק.

mnakash

New member
אגב אם משתמע אחרת

ברוב הנושאים ורוב הזמן אחרים יודעים דברים שאני לא וזה כולל את טבע והביצועים העתידיים שלה.
טל"ח
אין לראות בדברים אלו המלצה ל....
ועוד כהנה וכהנה

קרלטון

New member
לפי הנתונים הנוכחיים

וגם לפי נתוני 2012, אם אתה מוריד מהדו"ח את ה-Non Recurring Items, ומוסיף את ההשפעה של תוכנית ה-Repurchase, אז הם כבר קרובים מאוד ל-5 דולר למנייה, לא?
בנוסף, האג'נדה המהוללת של המנכ"ל הנוכחי היא התייעלות, יכול להיות שגם משם הם מגרדים כמה אחוזים כירידה בהוצאות.
מה שצריך לקרות עכשיו זאת צמיחה של המוצרים האחרים באותו קצב של ירידת הכנסות מהקופקסון (ויתכן תוכניות נוספות של קניית מניות...).
בצורה אופטימית, תחרות גנרית רצינית לקופקסון תתחיל רק לקראת סוף 2015, ואז יקח לה שנתיים - שלוש להתעצם עד שתוריד משמעותית את הרווחים ממנו.
ככה שיתכן שההערכות האלה אופטימיות אבל אני לא חושב שהן מאוד יוצאות דופן.
אני לא מחזיק טבע

mnakash

New member
אשרי המאמין

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000866454

אני לא חושב שהמכירות מהקופקסון יידעכו לאפס אבל יירדו והשוק בהחלט מתמחר את זה נכון ב40$ בערך.
תהיה צמיחה בגנרי אבל אין לזה סיכוי לכסות על ההפסד לדעתי (אבל זו רק הערכה ואני לא מתעמק כמו האנליסטים בחברה). לו הסנריו הזה היה מקובל על השוק המחיר היה גבוה הרבה יותר.

קרלטון

New member
אין לי איזו עמדה נחרצת בעניין

אלא מנסה לבחון עד כמה בלתי סביר התסריט שכן ישארו סביב ("או פחות מ-"
) 5 דולר. הנה עוד אופטימי:

"האנליסט ד"ר רוני גל...כתב במזכר ששלח למשקיעים כי צעדי ההתייעלות שתבצע החברה עשויים לכסות את מרבית ההפסדים שייגרמו לה לאחר שתיווצר תחרות בשוק התרופות לטרשת נפוצה.

טבע, הנחשבת לאחת מיצרניות התרופות הגנריות הגדולה בעולם, מתכננת לבצע קיצוצים בהיקף של 2 מיליארד דולר ב-5 השנים הקרובות, במטרה להגדיל את הרווחיות בטווח הארוך וכדי להתמודד עם התחרות שיציבו חברות תרופות שונות לקופקסון, התרופה שאחראית על כ-40% מרווחי החברה. טבע צפויה לאבד את זכויות הפטנט על הקופקסון במהלך 2015".

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000828150

למעלה