פוטרתי אחרי 11חודש ושבוע=מה מגיע לי

מצב
הנושא נעול.

the 11one

New member

האם מגיע לי הבראה? האם מגיע פיצויי- פיטורין? כמה ימי הודעה מוקדמת? עבדתי שם כל חודש בין 15-22 יום בחודש, כל פעם כ-6 שעןת. בנוסף, המעסיק היה מחייב להגיע כל יום 5 דקות לפני הזמן ולא שילם עליהן.האם לתבוע החזר עליהם? תודה

ככלל, רק מי שמועסק שנה ומעלה יהיה

האם מגיע לי הבראה? האם מגיע פיצויי- פיטורין? כמה ימי הודעה מוקדמת? עבדתי שם כל חודש בין 15-22 יום בחודש, כל פעם כ-6 שעןת. בנוסף, המעסיק היה מחייב להגיע כל יום 5 דקות לפני הזמן ולא שילם עליהן.האם לתבוע החזר עליהם? תודה
זכאי לפיצויי פיטורים ו/או שמי הבראה. אולם, אם יש חשש שהפיטורים שלך בוצעו בסמוך לתום שנת העבודה הראשונה רק בכדי להתחמק מתשלום הפיצויים, נאי שתוכל לתבוע את הפיצויים. אנא ציין מה היתה סיבת הפיטורים.

the 11one

New member
סיבת הפיטורין לטענת המעסיק:

זכאי לפיצויי פיטורים ו/או שמי הבראה. אולם, אם יש חשש שהפיטורים שלך בוצעו בסמוך לתום שנת העבודה הראשונה רק בכדי להתחמק מתשלום הפיצויים, נאי שתוכל לתבוע את הפיצויים. אנא ציין מה היתה סיבת הפיטורים.
בעיית איכות , (למרות שקודם לכן קיבלתי כמעט תמיד רק משובים טובים), ואף האחראי ציין בפני מוסד חיצוני חודש קודם לכן שהנני עובד קבוע. והאם דמי הבראה לא מגיעים אחרי חצי שנה??

שיר ורד

New member
תשובות

בעיית איכות , (למרות שקודם לכן קיבלתי כמעט תמיד רק משובים טובים), ואף האחראי ציין בפני מוסד חיצוני חודש קודם לכן שהנני עובד קבוע. והאם דמי הבראה לא מגיעים אחרי חצי שנה??
תשובות
דמי הבראה מגיעים רק אחרי שנה. יש כנראה עילה לתביעת פצויי פיטורים. לא סביר שמעסיק גילה בעיית איכות רק לאחר 11 חודשי עבודה, אלא אם כן יוכיח שהיתה הרעה משמעותית בביצועי העובד או התנהגותו בחודש/חודשיים האחרונים. גם במקרה כזה, מצפים מהמעביד שיעיר תחילה לעובד על הירידה באיכות ורק אם זו נמשכת יפטר אותו.

שיר ורד

New member
הודעה מוקדמת

הודעה מוקדמת
אני מבין ששכרך שולם על פי שעות עבודה או ימי עבודה בפועל, לכן מגיעים לך 11 יום של הודעה מראש. בתקופה זו אתה אמור להמשיך לעבוד כרגיל . אם המעסיק מותר על עבודתך בתקופה זו, עליו לשלם לך כאלו עבדת בימים אלו. אם ימי העבודה לא היו קבועים, יש לשלם לך בהתאם לחלקיות עבודתךבמהלך תקופת העבודה. לא הייתי מציע להגיש תביעה רק בגין אותם 5 דקות. זה עשוי להראות קנטרני ע"י השופטים ואם המעסיק עוד יוכיח שבדרך כלל לא הגעת בזמן הנדרש אתה עשוי להדרש לשלם הוצאות משפט. אבל, אם תצטרך להגיש תביעה לקבלת זכויות אחרות, אפשר להוסיף זאת בתור דרישה נוספת בתביעה. בסך הכל זה יוצא כ 20 שעות עבודה במצטבר.

מצב
הנושא נעול.
למעלה