פוליגרף

מצב
הנושא נעול.

sidcup

New member
פוליגרף

פוליגרף
כתנאי לתחילת עבודתי חתמתי לאחרונה על הסכמה להבדק בפוליגרף "מעת לעת" כל עוד אני עובד החברה. כתוב שם כי "הנני מקבל על עצמי מראש את תוצאות בדיקת הפוליגרף ומסקנותיהן, ואני מסכים כי תוצאות הפוליגרף יהיו ראיה סופית ו/או מכרעת ן/או בלעדית לרבות ראיה בפני בית משפט או בפני כל ערכאה שיפוטית אחרת, ואני אהיה מנוע מלטעון כנגד ראיה זו". הייתי חייב לחתום, אחרת לא הייתי מתקבל. האם יש לי זכות לסרב להבדק?

שיר ורד

New member
יש לך זכות לסרב להיבדק

פוליגרף
כתנאי לתחילת עבודתי חתמתי לאחרונה על הסכמה להבדק בפוליגרף "מעת לעת" כל עוד אני עובד החברה. כתוב שם כי "הנני מקבל על עצמי מראש את תוצאות בדיקת הפוליגרף ומסקנותיהן, ואני מסכים כי תוצאות הפוליגרף יהיו ראיה סופית ו/או מכרעת ן/או בלעדית לרבות ראיה בפני בית משפט או בפני כל ערכאה שיפוטית אחרת, ואני אהיה מנוע מלטעון כנגד ראיה זו". הייתי חייב לחתום, אחרת לא הייתי מתקבל. האם יש לי זכות לסרב להבדק?
יש לך זכות לסרב להיבדק
אך למעביד תהיה זכות לפטר אותך על הפרת סעיף בחוזה. אני חושב שהחלק השני בהתחיבות איננו חוקי, במיוחד שידוע שישנן טעויות רבות בתוצאות בדיקת פוליגראף. אך רצוי לקבל חות דעת של עו"ד המתמצא בדיני חוזים ודיני ראיות לגבי משמעות ההתחיבות הזו. דרך אגב, יתכן ואתה יכול להתחכם להתחיבות. על פי ההתחיבות אתה מתחייב להבדק בפוליגרף מעת לעת, אך לא נאמר , מה השאלות שמותר לשאול אותך, אתה יכול להחליט לסרב לענות על שאלות מסוימות ובכך להפוך את הבדיקה לחסרת משמעות. לשם כך, אני מציע שבכל פעם שידרשו ממך להבדק בפוליגראף, תדרוש לקבל את רשימת השאלות מראש. אם ישנן שאלות שנראות לך בעיתיות, אתה יכול לסרב להשיב עליהם , אך מומלץ שתתיעץ תחילה עם עו"ד לפני סרוב להשיב על שאלות הנוגעות לנושאים שביחסי עובד מעביד.

מצב
הנושא נעול.
למעלה