פוליו- אני בלחץ...

elraviv

New member
תימרוסל נמצא רק בחיסון שבא מספר מנות בבקבוקון

הסיבה היא פשוטה - ברגע שדוקרים את הבקבוקון שוב ושוב עלול להיווצר זיהום. ולכן מוסיפים תימרוסל לחיסון.
זה נכון לא רק לחיסוני השפעת - זה נכון לכל חיסון. - כך שאם חיסון מגיע בבקבוקון אחד או ישירות במזרק חד פעמי. אין בו כספית.
אני רואה שהבהרת את זה לסגמון כבר ב 10/2012, ואני חזרתי על זה בסוף 1/2013 - והוא עדיין מסרב בכל תוקף להכניס מידע חיוני זה לאתר שלו.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=2321&messageid=167246473
טוב לא פלא - תנועת האנטי-חיסונים השקיע רבות בקישור כספית=אוטיזם,
וזה התפוצץ להם בפרצוף אחרי שלא נצפת ירידה לאחר ההוצאה של הכספית ב 2001 בארה"ב. לכן הם כל הזמן מנסים לטעון שעדיין יש כספית בחיסונים.
אבל אני לא דואג, תוך 5 שנים הם יצברו מספיק "מחקרים" על אלומיניום,
קראתי אחד ממש טוב שעבר ביקורת עמיתים - בעיתון על כימיה
כי כימאים לא מבינים כלום באפידמיולוגיה ועבדו עליהם עם הטעיות סטטיסטיות - אבל זה לא רלוונטי, יש מחקר סימן שזה נכון (כל עוד המחקר הוא לרעת החיסונים כמובן).
ואחרי האלומיניום הם ימצאו משהו איזה רכיב חיסונים אחר, כי הרי לא ייתכן שחיסונים לא גורמים לאוטיזם. כלום בעולם לא השתנה חוץ מחיסונים (וגיל הבאת ילדים לעולם ושימוש במחשבים ושינוי דפוסי העבודה ופריחה של חקלאות אורגנית והגדלת הניידות של אנשים ברחבי העולם כך שכל וירוס מסין מגיע תוך יומיים לארה"ב ו..)
אישית אני מאמין שגידולים אורגניים (גידול שלא מרססים אותו הוא מיצר יותר רעלים "טבעיים" כדי להגן מפני חרקים - ובניגוד לריסוס, הם בצמח עצמו אי אפשר לשטוף אותם) קשורים לאוטיזם
http://media.boingboing.net/wp-content/uploads/2013/01/1WZ6h.png
לתומכי הכספית או האלומיניום אין גרף קורולציה כ"כ טוב.

כפי שזכרתי, טעית.

אתה רואה שהתגובה המיידית שלי להודעה הנ"ל שלך בזו הלשון:
"זה בהתאמה למידע שהצגנו באתר על חיסוני השפעת.
ערכתי עכשיו תיקון נוסף כדי לחדד את נושא השאריות שישקף בדיוק את מה שמצויין בעלון הצרכן.
תודה!"

כלומר, גם הודיתי לך, גם תיקנתי באתר על מנת למנוע אי הבנה. אז מדוע אתה כותב כאן: "...אבל זה לא מנע ממנו לכתוב ולהמשיך להתעקש שיש..."?

א. כי התעקשת במשך שרשור שלם כשהמידע היה בידך

כל הזמן הזה, אבל לא טרחת לקרוא אותו (או לא הבנת מה אתה קורא). בתור אתר שמתיימר לתת שירות ומידע לציבור בנושא כה רגיש וחשוב, האחריות שלכם צריכה להיות הרבה הרבה יותר גדולה ונראה שזה לא מזיז לכם. אחרים לא אמורים לתת לכם עריכה מדעית או הגהה. אם אתם לא יודעים לעשות את זה כמו שצריך, עדיף שפשוט לא תעשו את זה כי אתם גורמים נזק בדיסאניפורמציה שאתם מפיצים. לו זה היה חד פעמי, ניחא, אבל זה סיסטמטי אצלכם באתר וגם כאן בפורום.

ב. כי לא ראיתי את התיקון באתר שמבהיר שבחיסוני השפעת בישראל אין כספית (או שמתעלם לחלוטין מהעובדה הזו). למעשה אתם ממשיכים לכתוב על כספית באתר, וגם כאן בפורום המשכת לכתוב על כספית בהשך, והמשכת להביא מידע על חיסונים שבהם משתמשים במזרק עם כמה מנות אף שזה לא ניתן בארץ, כך שזה גם לא היה חד פעמי.

לא יפה.

כפר שמריהו, אתה לא נוהג בהוגנות כרגע.
עברתי בחזרה על כל השרשור אליו הפנית, לא מצאתי ולו התיחסות אחת שלי (שלא לומר "התעקשות") בנושא העומד בסתירה לעלון היצרן בכלל, או כספית בחיסונים בכלל. שוב. אם אתה מכיר דיון שבו אני התעקשתי בניגוד למצויין בעלון היצרן - הבא אותו. אם לא, תנהג לפי מצפונך עם מה שעשית כאן עכשיו.

זה שלא ראית את התיקון, עד שהפניתי אותך אליו, איננו אומר שהוא לא תוקן. המידע משקף נאמנה את האמור בעלון היצרן.

elraviv

New member
"כפר שמריהו - אתה לא נוהג בהגינות..."

הרגע בדקתי - עדיין בחיסוני השפעת אצלך באתר יש כספית - למה? כי בזנזיבר משתמשים בגירסה עם כספית, בארץ לא!!
ואתה יודע שלא!! וכבר עברנו על זה... ואתה מתעקש לא לתת מידע חיוני לקוראים שלך - כן, אני אחזור עליו שוב.
הכספית משמשת רק בבקבוקונים בהם יש מספר מנות

אז אתה בא ומתלונן שכפר שמריהו לא נוהג בהגינות??? איפה ההגינות שלך???
כן קראתי את התשובה שלך - שזה "לא עומד בסתירה לעלון היצרן". אז הפתעה זה כן עומד בסתירה!
אם אתה יכול לצטט קטע בעלון שמדבר על חיסון שלא נמצא בארץ - אתה באותה מידה יכולת לצטט עלון של הרכב רעל עכברים שכן נמצא בארץ - זה יותר רלוונטי מאשר חיסון שלא נמצא בארץ.

הצג את המידע הזה במקום להשתלח

למיטב ידיעתנו, חיסון זה משמש בישראל, ולכן יש התייחסות אליו.
אם יש לך מידע אחר, נשמח לראות ולתקן לפי הצורך.

גם אם יש וגם אם אין, אין לזה קשר למה שכפר שמריהו כתב שעשיתי, כאשר לא עשיתי זאת.

אני יודע שאתה במשימה עם אג'נדה והנתונים היבשים לא מעניינים אותך, אבל כאן לא תוכל להשתלח ולהשתולל כמקובל ב "חשיבה חדה" שלכם בפייסבוק. אנא כתוב לעניין, או שלא תכתוב.

לקוראים שהנתונים היבשים כן מעניינים אותם

החיסונים vaxigrip וגם fluvirin ניתנים בישראל, לפי תדריך החיסונים של משרד הבריאות (עמוד "מבוגר 2").
לפי עלון היצרן של חיסונים אלו, הוא מכיל תימרוסל, וציטוט מדוייק מעלון היצרן מופיע באתר העמותה.

אנא הימנעו מקריאות סתמיות של בעלי עניין והיצמדו לנתונים היבשים כפי שמוצגים (כמובן, תמיד נשמח לקבל הערות לתיקון היכן שכשלנו או שדברים השתנו).

החיסון אכן ניתן, אבל לא באמצעות מזרק רב-פעמי!

התחסנתי לשפעת בעצמי לא מעט וגם משפחתי וחבריי וכולם קיבלו זריקה במזרק אישי, זה מה שנותנים בקופות החולים. אם לכם יש מידע אחר אתם אלה שצריכים להביא אותו, או פשוט להדגיש בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים שזה רלוונטי אך ורק למי שמקבל זריקה ממזרק רב-פעמי ולא אישי, וכך תתנו באמת מידע אמין ומלא לגולשים שלכם. אבל הרבה יותר קל להפחיד בכללי מלדייק...

ולא, אני לא חושב שאני לא הוגן, אני חושב שהמידע שאתם מוסרים לא הוגן וכבר הסברתי לך למה אין ספור פעמים. באמת שאין לי כוח לעוד דיון עקר.

תמשיך להתחמק

אם טענת או לא טענת שהמידע שאנו מוסרים אינו הוגן - איננו רלוונטי למה שעית כאן. אתה טענת שאני (באופן אישי), כאן בדיון מסויים, המשכתי להתעקש על משהו שעמד בניגוד למידע בעלון היצרן לאורך שרשור שלם.
לא הצלחת להציג את זה, הראיתי שקרה שם בדיוק ההיפך - לא רק שלא התעקשתי, אלא תיקנתי באתר על מנת למנוע אי הבנה על ידי הקוראים. אתה יכול להמשיך להתחמק מהמעשה שעשית לי כאן, אבל העובדות לא השתנו, רק התדמית שלך (לפחות בעיני).

זה שאתה, בני משפחתך וחברייך חוסנו לשפעת ממזרקים חד פעמיים - עדות אנקדוטלית נחמדה. רשמנו לפנינו.
הואיל ומשרד הבריאות מפרט ברשימת החיסונים שלו גם שני חיסונים עם בקבוקים רב-מנתיים (המכילים תימרוסל), והואיל ואין לנו שום דרך לדעת באיזו תחנה, באיזה יום ולאילו מתחסנים עושים שימוש בחיסונים האלה, אנחנו לא יכולים להבטיח לאף אחד בישראל שחיסון המכיל תימרוסל, המופיע ברשימה של משרד הבריאות, לא ינתן לאף אחד.
אנו מציגים את הנתונים כפי שהם, ואם מתחסן רוצה להתחסן נגד שפעת אבל חושש מהתימרוסל - הוא יודע בדיוק אילו חיסונים לוודא שאינו מקבל. ככה עובד אתר המספק מידע.

מי שמתחמק כאן באמת זה אתה, ונטפל לניסוח

במקום למהות. כן, התעקשת עם אחרים לאורך שרשור שלם בשעה שהמידע היה בידך ולא מתפקידי היה לתרגם ולהסביר לך אותו, זה היה מתפקידך!

כן, המשכת להתעקש על הכספית כאן בשלל דיונים אחרים, גם אם לא באותו שרשור ממש. אז סליחה שזכרוני אינו מושלם ולא זכרתי שבאותו שרשור עשית כאילו אתה מתקן ובעצם לא באמת תיקנת ולא באמת שינית את דרכיך.

כן, לא תיקנת את המידע בצורה מניחה את הדעת באתר. העלון לצרכן משותף לכל הצורות של החיסון, גם לאלה שלא ניתנות בישראל. אם ראית אי פעם שניתן בישראל חיסון ממזרק רב פעמי, או יש לך מידע כזה, בבקשה. אבל המידע שיש לי אינו "אנקדוטלי" אלא מידע מעשי לאורך שנים בכל מקום שבו ראיתי אי פעם שמחסנים. אם אתה לא בטוח, ברר, בדוק, שאל – ככה עובד אתר המספק מידע!

ולא, לא אכפת לי מה אתה חושב עליי. בטח לא אחרי אותו דיון שבו האשמת אותי בצורה מכוערת שלא טרחתי לצפות בידיעה חדשותית על סמך פרשנות שלך למידע שהבאתי אף שצפיתי בה לפני שכתבתי כי אני אדם הגון שלא כותב לפני שהוא קורא או צופה, ואם איני קורא או צופה אני מציין זאת כגילוי נאות. אני כבר יודע מה אני חושב עליך ועל ההתחמקות מאחריות שלך לאיכות המידע שאתם מביאים באתר, כתבתי זאת לא פעם ואמשיך לעשות זאת שוב ושוב למען ידעו כולם.

פולספגן

New member
הוא דווקא כן מתקן -

לראיה, תשווה בין הציטטות שציטטתי ממה שהיה קודם לפני הערותיי ולעכשיו אחרי התיקונים שהוא עשה.

רק חבל שלא נתן קרדיט או לפחות לכתוב
על הערות.

תיקונים

כן, פולסבגן, ערכנו שינויים בדף המידע על בהלת הפוליו. הגיעו אלינו מספר שאלות על הים, גם ההערה שלך.
תודה על הפניית תשומת הלב.

ההבדל ביננו

(זה שלא תיקנתי את המידע באתר בצורה המניחה את הדעת שלך(!) איננה אומרת שהמידע באתר איננו מדוייק).

הנה, שוב, הבאת דוגמא למשהו שלכאורה אני עשיתי לך, וגם בפעם ההיא, לאחר שאי ההבנה הובררה, אני טרחתי להתנצל בפניך.
יש לנו כאן כבר שתי דוגמאות שאתה(!) הבאת, ובשתיהן קרה בדיוק ההיפך ממה שאתה טוען או הדרך שבה אתה מנסה להציג אותי.
עכשיו אתה טוען שהתעקשתי על הכספית ב "שלל דיונים אחרים". אני מניח שאם אבקש ממך להראות לי התעקשות שכזו, לא תצליח. אבל העיקר שאתה זורק רפש ומרגיש מאד טוב עם עצמך.

תמשיך להיות בטוח כל כך בעצמך, לנהוג בחוסר כבוד לאחרים, שלא לומר להוציא דיבתם רעה, ונראה איזו תדמית תצלח לך מזה כאן, ולא רק בעיני.

זה שהמידע לא ברור לגולש ומביא מידע לא רלוונטי

גם לאחר שהובהר מדוע אינו רלוונטי אומר שהמידע לא מדויק (בדוק אולי את פירוש המילה "מדויק" במילון), וכפי שראית, זו אינה רק דעתי.

בפעם ההיא טרחת להתנצל אחרי שדבקת בכך שאני שקרן כמה וכמה פעמים ורק אחרי ששלחתי לך מסר ובו כופפתי לך את היד והבהרתי שלא אעבור על כך בשתיקה נכנעת בלית ברירה. אז סליחה אם איני רואה בזה קרדיט לזכותך או לא רואה איך זה "ההפך". זה שהתנצלת לא לוקח בחזרה את העקשנות שלך להשמיץ אותי (על משהו שפשוט החלטת שלא עשיתי כי ככה נראה לך) ומעלים אותה, וזה שבסופו של דבר עשית תיקון באתר למראית עין לא אומר שהמידע שם מדויק, או שלא הייתה לך אחריות עליו כל זמן שהמידע כן היה ברשותך ובכל זאת כתבת אחרת.

לגבי הכספית, לא, אין לי כוונה למצוא לך עוד דיונים. כל מי שהיה כאן בפורום בחודשים האחרונים ודאי זוכר כמה פעמים חסון וקס ניהל איתך כאן דיונים ארוכים על למה אתם ממשיכים להתייחס אליה כשהיא כבר לא רלוונטית וזה לא עזר לו. מי שרוצה מוזמן להריץ "כספית" בחיפוש הפורום ולהיווכח.

אני לא כל כך בטוח בעצמי. אבל כשאני לא בטוח, אני פשוט לא כותב. כשאני כותב זה אחרי שקראתי ובדקתי, ולכן אני יכול להרשות לעצמי להיות בטוח. היו מקרים שאתה או אחרים ניסיתם לגרור אותי בכוח לדיון מסוים והבהרתי לך שאין לי כוונה לעשות זאת. ויודע מה עוד? מכיוון שאני לא מתרגם מקצועי וגם לא רופא, אני גם לא מייעץ בנושאים רפואיים ולא מציע לקהל הרחב שירותי תרגום בנושא רפואי רגיש.

לגבי הוצאת דיבה, אני לא עוסק בזה. גם אם הביקורת שלי נוקבת, אני מתייחס עניינית למה שכל אחד כותב ובניגוד לכותבים אחרים כאן בפורום לא משמיץ אישית ולא חופר לאחרים בחיים הפרטיים. את ההאשמות שלי לגבי המידע הלא מדויק גיביתי בדוגמאות וגם אחרים עשו כך. מה לעשות, כשתופעה חוזרת על עצמה שוב ושוב, כבר אי אפשר לטעון שזו טעות חד פעמית. כמו כן היו מקרים שחסון ואחרים תיקנו אותך (זכור לי לגבי ריכוזים שגורמים נזק) ועדיין התעקשת שהמידע שלך נכון ולא תיקנת בסופו של דבר.

תמשיך להתגונן

אתה כמובן זוכר סלקטיבית מה שנוח לך לזכור, וכך גם מציג את הדברים כאילו "כך אכן היו".

ההתעקשות שלי לגבי הכספית הינה לגבי שתי נקודות, עליהן אני עדין מתעקש:
1. חיסונים המאושרים לשיווק בישראל המכילים תימרוסל ברשימת המרכיבים שלהם - יופיעו באתר עם מידע זה.
2. הכנסת הכספית לחיסונים בעבר - מהווה פשע שגרם לנזק חמור מאד להרבה מאד מתחסנים, ואי אפשר לטאטא את זה מתחת לשטיח בנימוק של "כבר לא עושים את זה יותר ולכן העיסוק בנזקי הכספית אינם מעניינים".

אתה כמובן יכול להחזיק בדיעה שונה, אך בין זה לבין להציג את זה כאילו אני "מתעקש על משהו בניגוד לנתונים" - רב המרחק. ואם אתה יכול להציג דיונים בהם התעקשתי בניגוד לנתונים (שלא על שתי הנקודות הנ"ל) כדי לגבות את ההאשמות שלך - הצג אותם, ואל תברח מהאחריות שלך למילים שלך.

אני מבין שאי ההבנה שהיתה ביננו שגרמה לי להאשים אותך במשהו בטעות, ושגם התנצלתי לאחר שהבהרת לי היכן הטעות, גורמת לך להרגיש מאד טוב עם עצמך. תהנה.

elraviv

New member
תמשיך להסיט את הדיון

בו נראה אותך ממשיך להסיט את הדיון. ועוד לטעון שאני מתעלם מהנתונים היבשים.
הנתונים היבשים הם שהכספית נמצאת אך ורק בחיסונים שמגיעים מספר מנות בבקבוקון.
הנתונים היבשים מראים שאתה מסתיר את הנתון הזה.

למעלה