פוליו: צוותים רפואיים מסרבים להתחסן

grishab

New member
על איזה חשש כללי אצל הרופאים אתה מדבר ?

הרי ה"חשש הכללי" קיים אצל הציבור הרחב חסר הידע הרפואי. הרופאים שמחזיקים בידע הרפואי אמורים לדעת במה מדובר ולא לחשוש להתחסן אם זה בטוח ב 100% כמו שטוען משרד הבריאות ? או שאולי הם באמת יודעים כמה דברים על חיסונים שאנחנו לא ?

nightriders

New member
הוא שאמרתי

זה בדיוק אותו חשש שקיים אצל הציבור הרחב.

כמו שנטען כאן בעבר (ובמידה מסוימת בצדק) לא כל הרופאים מבינים בחיסונים. אי אפשר מצד אחד לטעון שרופאים לא מבינים בחיסונים ומצד שני לטעון לתאורית קונספירציה שהם יודעים ומסתירים משהו.

אז כיוון שאצל הרבה מהם הידע הוא לא יותר מאשר הציבור הרחב בהחלט הגיוני שיהיו להם אותם החששות.

ומשרד הבריאות לא טוען שחיסונים בטוחים ב 100% - אתה חוטא לאמת.

zlp

New member
הפוך

הרופאים שלא מבינים בחיסונים הם אלה שלא מתחסנים...
הרופאים שמבינים הם אלה שממליצים עליהם.

grishab

New member
הפוך

הרופאים שלא מבינים הם אלה שממליצים על חיסונים ומתחסנים בעצמם.

הרופאים שמבינים בחיסונים הם אלה שלא מתחסנים...

פולספגן

New member

עזוב אותו, הוא חי בעולם משלו, כנראה מחיסונים שקיבל בבת אחת

zlp

New member
יכול להיות שהם יודעים משהו שהציבור הרחב

לא יודע.

אבל אם זה ככה, איך עשרות אלפי עובדי מערכת הבריאות מצליחים לשמור את הסוד לעצמם?

rainbow i

New member
הם לא שומרים אותו לעצמם

והם מעבירים אותו בעל פה ולא בכתב גם למטופליהם.

אנשים לא מטומטמים, גם אם לפעמים נוח לחשוב כך.
ורופאים רבים, בעיקר רופאי ילדים רואים בהצטבר נסיונם עוד ועוד ילדים שחייכו, ויצרו קשר עין ואפילו פטפטו איתם במלים ראשונות...והם בדקו אותם יותר מפעם אחת והיה ברור שבריאותם תקינה - ופתאום (לגמרי במקרה, בלי שום הוכחה מדעית ובלי שום מחקר מבוסס), מיד אחרי חיסון הם חוזרים פגועים.

אלו רופאי ילדים, אחיות טיפת חלב, אחיות קופ"ח, נוירולוגים, קלינאי תקשורת, מרפאים בעיסוק, אף אוזן גרון ועוד רבים אחרים.
אם תבדוק במחשבי משרד הבריאות תגלה כמה רבים מהם אינם מחסנים את ילדיהם.
הם לא עושים קבוצות בפייסבוק. הם לא משחקים בלייקים.

והם לא צריכים יותר הוכחה "מדעית" לדבר שעומד מול עיניהם כמו דגל אדום.

הם גם יודעים מה להמליץ לבני משפחתם וקרוביהם. לגמרי בלי מחקר מבוסס.
וכיוון שערבות הדדית וערך חיי אדם לנגד עיניהם, הם גם לא ימשיכו לשתוק עוד הרבה זמן.
אף רופא (כמעט) לא יכול לשאת עם מצפונו את העיוות הזה לאורך זמן. למה? כי גם הם בני אדם.

למרות שלפי השקפתך הם כולם טועים.

zlp

New member
באמת? כי "הם" שותקים עשרות שנים.

לדברייך יש איזו מסורת סודית שמועברת בעל פה, מין "הבונים החופשיים" של רופאים נגד חיסונים, אך רק יודעי ח"ן שמעו עליה.

אם את רוצה שיאמינו לך עלייך להביא הוכחות.

rainbow i

New member
איתי זה לא יעבוד לך

אתה מוזמן להתנצל ולחזור בך, או לבקש בעצמך שהודעתך הזאת תימחק (מצדי תנסח שוב).
מעולם לא דיברת איתי.
אם אתה רוצה לצטט מדברי על מנת להשתמש בהם כטיעון אתה מוזמן להרגיש בנוח. אבל, אתה לא יכול לייחס לי דברים שלא נאמרו או נכתבו על ידי.

"עשרות שנים"? "מסורת סודית"? "בונים חופשיים"? "רופאים נגד חיסונים"? - בשום מקום לא אמרתי או כתבתי דברים בכיוון הזה.

בא לך לנסות להציג אותי כאדם קיצוני? בא לך לסלף קצת את דברי למטרותיך?
בפעם הבאה שיבוא לך - תיעזר בדברי בדיוק כפי שנכתבו.

zlp

New member
אני מתנצל אם נפגעת

אבל דברייך מדברים בעד עצמם:

הם לא שומרים אותו לעצמם והם מעבירים אותו בעל פה ולא בכתב גם למטופליהם.

השווי מול לדברייך יש איזו מסורת סודית שמועברת בעל פה

עשרות שנים- כיוון שזה פרק הזמן בו ניתנים החיסונים בישראל.

בונים חופשיים- אלגוריה. משל. לא חשבתי שזה עניין רגיש. מתנצל אם זה אכן כך וחוזר בי משתי המילים הללו.

רופאים נגד חיסונים השווי עם אלו רופאי ילדים, אחיות טיפת חלב, אחיות קופ"ח, נוירולוגים, קלינאי תקשורת, מרפאים בעיסוק, אף אוזן גרון ועוד רבים אחרים.
אם תבדוק במחשבי משרד הבריאות תגלה כמה רבים מהם אינם מחסנים את ילדיהם.
הם לא עושים קבוצות בפייסבוק. הם לא משחקים בלייקים.

אני שב ומתנצל אם נפגעת, אבל למעט המקום היחיד בו הבהרתי זאת, אינני חוזר בי.
הדברים הללו מעוגנים היטב במה שכתבת.

rainbow i

New member
איך אומר דר אודי קלינר?

חשוב לקרוא הכל (בשבילך: לאט לאט, מההתחלה ועד הסוף) ולא קריאה סלקטיבית.

ובמיוחד בשבילך - הדברים מתייחסים לקבוצה רחבה של עובדים במערכת הבריאות שהחליטו לחדול מהנוהג הנפסד של "זה לא מהחיסון".

אני מתייחסת למטופליהם שנפגעו מחיסון.

אגב, זה דבר שהייתי ממליצה בחום לכל ההורים. לפני מתן כל חיסון הייתי ניגשת יום קודם לביקור אצל הרופא. ככה, רק לביקור ובדיקה שיגרתיים. כדאי לדעתי שרופא (שמכיר את הילד ואת מצבו הבריאותי הכללי) יצהיר שהתינוק בריא ואין כל מניעה לתת לו חיסון.

ואני מתייחסת לכך שחלקם, אינם מחסנים לפי התכנית הנהוגה כמדיניות משרד הבריאות. ורובם דוחים ומפצלים את החיסון של גיל שנה. מעטים מאלו שהכרתי בשנים האחרונות גם אינם מחסנים כלל.

אתה לא צריך להתנצל אם נפגעתי. אתה צריך להתנצל על הנוהג לסלף, לעוות, להוציא מהקשר, ולשים מלים בפי שלא נאמרו ולא נכתבו על ידי.

אז גם אוכל לדון בדברים, ולכבד אותך בדיון הזה לפחות כמו שאני מכבדת את עצמי.

zlp

New member
אם תקראי את הדברים שלך בקריאה נייטרלית

תראי שניתן היה להבין אותם גם בדרך אחרת מזו שאליה התכוונת.

rainbow i

New member
במקרה כזה

נהוג לאמר "כפי שאני מבין את דברייך, ובטח לא "לדברייך".

אני לא יכולה להיות אחראית לאיך אתה מבין - אם בדרך כזאת או אחרת.

ובטח לא שתצטט "לדברייך" ביטויים ורעיונות שלא הופיעו שם כלל.

אתה מוזמן לתקן ולחזור בך

zlp

New member
קצת על דיון אינטרנטי

א. בוודאי שמה שאני כותב הוא מה שאני מבין שאת אומרת. זהו טיבעה של השפה.
שאלות פילוסופיות כגון האם תתכן בכלל שפה, האם הכרה יכולה להיות משותפת ועוד- הן מעניינות מאוד, אך מקומן לא כאן.

ב. אכן טעיתי. כתבת בצורה דו-משמעית. אני חוזר בי.

ג. כשאת כותבת, עלייך מוטלת האחריות לכתוב בצורה בהירה שאי אפשר להבינה לשתי פנים.
אם לא עשית זאת ומישהו הבין אותך לא נכון, הדבר המקובל לעשות הוא לחדד את דברייך ולהתנצל שהם נכתבו בצורה של כפל משמעות.
לא נהוג לזעום על מי שבחר אחת מן האפשרויות, גם אם אפשרות זו שגויה וכלל לא עלתה על דעתך בעת שכתבת את הדברים.

rainbow i

New member
צר לי. באמת

בעיקר עליך, וגם על חברך.
הצעתי לכבד אותך כפי שאתה מכבד את עצמך, או לפחות ככל האפשר קרוב לזה.
אתה יכול לייצר כפל משמעות ומצדי גם ארבעים משמעויות מכל מלה שלי.
אתה יכול גם לחזור ולקרוא את הודעותיך שלך בפורום הזה ולספור בעצמך את מספר הפעמים שהתקוממת וסירבת לקבל שישימו לך מלים בפה.
תיקח בחשבון שיש הרבה אנשים שקוראים כאן ואינם כותבים. והם רואים אותך ואת דרכיך.
אלו מביניהם שמתלבטים באמת רואים את ההתחכמויות הרטוריות העלובות האלו מבינים בדרך של דוגמה (מכוערת להפליא) איך אדם מיישם בהתנהלותו את ההפך מערכים משותפים והדדיות.
אשריך.

גם אני הבנתי את דברייך כמו zlp

וקחי בחשבון שאנשים יגיבו לך תמיד לפי מה שהם הבינו מדברייך (אלא מה?) ואין פה משהו חריג או סיבה מיוחדת להעלב, הוא ניסה להציג את מה שהוא הבין מדברייך בהכללה, כדי לתת אנלוגיה או להציב מראה ולהראות איך הדברים מצטיירים. זה מה שאנשים נוהגים לעשות בתקשורת ביניהם ובדיונים בפרט ואני לא מצליח להבין את התגובה הקיצונית שלך כאילו זה לא יעלה על הדעת או שהוא צריך לבקש למחוק את התגובה שלו...

למעלה