פוליטיקה בפורום

פוליטיקה בפורום

רקדתי לפני שבוע אצל יענקל´ה זיו ומדריך מסויים פנה אלי - הוא כמובן זיהה אותי ככותבת והוא גם נכנס לפורום כקבוע רק שאינו מגיב - הוא העיר את תשומת ליבי לכך, שהפורום הפך למעין "פוליטיקה" ורוקדים מפארים ומשבחים את המדריכים על פי אמות מידה של ההשתתפות בחוגיהם, אישית, ניסיתי להיות אובייקטיבית ופירגנתי לכמה מן המדריכים כאשר פשוט טיילתי בין החוגים, הדר יוסף, בית דני, אוניברסיטת ת"א, קאנטרי דקל, ביכורי העיתים ועוד. אך מה שהפריע לאותו המדריך הוא שנערה בת 14 כותבת ומהללת את בתיה משום שהיא רוקדת רק אצלה (לדוגמה) ורוקד אחר הלל ושיבח את זיו מבאר שבע ועוד ועוד... יתכן אומנם שאנו הרוקדים נוטים ל"החזיק את הגב" של המדריך המועדף עלינו - המדריך שאצלו אנו רוקדים בקביעות וזה אך טבעי לכתוב לשיבחו, אך מצד אחר, יתכן, ויש אינרס פוליטי לרומם - להזכיר - לשבח ולפרסם מדריכים כאן מעל גבי הפורום - לשם העניין עצמו - "פרסום" - מה דעתכם, אנא כתבו בכנות, ללא כל חשש, לא במסרים אישיים בבקשה - ובכלל ממי יש לכם לחשוש אנו כולנו בני אדם לי אישית יש חשש אחד בלבד והוא דבר מופשט - "בורא עולם" מכל השאר איני חוששת ואם שמתם לב אני מאד מאד חשופה בפניכם עם כל הפרטים ואפילו השתלתי תמונה!

לעדה החביבה-כיום המדריכים בריקודי

העם,כמעט כולם כרמה ובמקצועיות גבוהה מאד.בעבר החוגים היו קטנים יותר, לפעמים רקדו בחוג רק 10 רוקדים והיו גורמים כמו ההסתדרות שסיבסדו את החוג.רבים מהמדריכים היו ברמה נמוכה או בינונית.כיום מי שמדריך לא מעולה לא יכול לשרוד.אז בקיצור אני יכול להגיד אפילו שהיום כל המדריכים מצויינים.ובהתאם לדברי כל המדריכים שהוזכרו בפורום כולם מצויינים רק שלכל מדריך יש אופי אחר וכל אחד בוחר את המדריך המתאים לו.למשל המדריכה בתיה לפעמים תוך כדי הריקוד מרוב התלהבות ועודף אנרגיה היא פתאום צועקת,אזיש כאלה שלא סובלים את הצעקות שלה ויש כאלה כמו הנערה בת ה-14 שלא מפריע לה הצעקות הפתאומיות ואולי היא נהנית מזה.

אני מכירה את בתיה ואת צעקותיה עוד מ

מהתקופה שרקדנו בקאנטרי דקל ביום ה´ לפני שהתחלתי לרקוד באוניברסיטת ת"א - הם היו חבורה כזו מאוגדת והיא ובעלה רקדו שם עוד לפני שהחליטה ללכת לקורס המדריכים - גם שם היא צעקה! בבלי לא מחכה לה - גם שם תהיה לבד! (סתם--- זה הזכיר לי את השיר של חוה אלברשטיין - לונדון לא מחכה לי - גם שם יהיה לבד!) אתה אכן צודק - המדריכים כיום הם ברמה גבוהה - רובם הייתי אומרת.

איזה פוליטיקה איזה בטיח

איך אפשר לטעון שרקדנית צעירה, בת 14 , שמתחילה לקבל , את יסודות החויה בריקודי עם - שהיא מהללת את המדריכה שלה - בגלל פוליטיקה. ועוד מביאים חיזוק לטענה - שהיא רוקדת קבועה - רק אצל אותה מדריכה . מי יודע יותר טוב , את טיב ההדרכה : אורח , שבא לזמן קצר , רואה מעט וקובע נחרצות מה טוב ומה רע - או איש הבית, אשר מלוה את המדריך בכל פעולה, בלימוד, בליטוש וביחס האישי , שהוא מעניק לחניכיו. אני קראתי - איך כותבים יצאו ב"חירוף נפש"- להגן על המדריך שלהם. האם זו פוליטיקה ? ואם כן - האם זה אסור ? שכל אחד יהיה לו את "הפוליטי" שלו. לא תשמע דעה אחידה על בני אדם. כשם שעל חלק מהכותבים האנונימיים בפורום, מבטאים הערכה שונה בתכלית - כל קורא והערכתו. קראתי שהעליבו חברים וקבעו, בהינף קולמוס , שהם חלשים בהבנת הנקרא. לעגו לאחרים , שפלטו שגיאות כתיב - וכעבור זמן מצאנו אצל המבקרים - שגיאות חמורות. לדעתי, כל אחד יחוה דעתו, ושיפחד מ"בורא עולם" - בהכפשת שמו של מדריך לשוא. המדריכים ראויים , לדעתי , לתמיכה ולעידוד - כדי שיצליחו בתפקידם. מוטב לתת הערכה חיובית מעודדת מופרזת , מאשר עוקצנות ורינון הורסים, שיפגעו במדריך ובפעולתו.

מסכימה עם דבריך ועל זה יאמר שרק על

המת מפסיקים לדבר (אמא שלי נוהגת לומר) כל עוד האדם חי ונושם מדברים עליו - שידברו! מפסיקים לדבר עליו כאשר הוא מסיים את חיי - אז כול עוד אנו בחיים - נושמים - רוקדים - שיידברו! וכן, מסכימה עם דבריך שיש להגן עד המדריכים שאנו נהנים לרקוד אצלם למרות שניתן גם להעביר ביקורת בונה - זה רק יעזור אם הם יקראו את דברינו.

אחרי מות - קדושים

אני חושב שדברי אמך לא תמיד צודקים. שמעתי על מתים - שבחייהם היו נעלמים , ואיש לא דיבר עליהם. אבל אחרי מותם - הפכו לנופת צופים. ובכל יום זיכרון - מדברים עליהם , כאילו הם עוד חיים. יש גם אנטי תיזה

נוצר

New member
פוליטיקה בפורום

כל הכבוד !!! את צודקת! רויטל

נראה טבעי שרוקד שרוקד במקום מסויים

והוא מרוצה ממנו, ישאף לספר הלאה לכולם על כמה שהוא מבסוט. משהו בבחינת "לא נהנית - ספר לנו, נהנית - ספר לחבריך". מי שיגיע מתחומי הפסיכולוגיה חברתית יכול להיות שיכנה את זה פעולת דיסוננס קוגנטיבי. אם להשתמש בדימוי שכבר נעשה בו שימוש בפורום - הרי אם אכלת במקום מסויים והארוחה היתה לעילא ולעילא, הרי שתשאפי לספר לכמה שיותר אנשים שנהנית, לא? אם ב"פוליטיקה" את מתכוונת לפרסום אישי, הרי סביר להניח שיש מי שנכנס ושם הודעה המהללת מדריך מסויים כי יש לו אינטרס (למשל - לפרסם את החוג עצמו, למשוך רוקדים נוספים וכו´). לדעתי אילו הן יותר ההודעות המופיעות מצד אורחים חולפים וחד פעמיים בפורום. אבל פוליטיקה? כאילו מה? מי שמהלל מרקיד מסויים מקבל ממנו אחוזים?
Oh yeah איפה נרשמים?

לדינדונית - תגובה

מסכימה עם רוב דברייך. אך לא תמיד מי שמהלל מקבל כפי שציינת "אחוזים" אם בכלל - אבל מקבל נקודות חיוב אצל אותו המדריך שעמו יש לו קשר עם בכלל וזו הייתי אומרת מעין חנופה?

נקודות כמו כוכבים של ישראכרט? ../images/Emo13.gif

ומה בדיוק נקודות החיוב הללו נותנות? הוא ילמד את הריקוד יותר טוב? המרקיד יחזור על הלימוד יותר? וסליחה על הציניות
אנשים פועלים מתוך מניעים שונים, אבל אני מאמינה שמי שכותב שנהנה אצל מרקיד מסויים (ושוב, מתכוונת לאנשים הקבועים ולא לאורחים שצצים לרגע), פועל מתוך נתינה אלטרואיסטית של "היה לי טוב, ואני רוצה שגם האחרים ידעו שבמקום X נהניתי". אולי זו גישה נאיבית, אבל אני מעדיפה לתת קרדיט לכותב ולהאמין שדבריו באמת באים מהלב. מלבד זאת, ריקודי עם הם בבואה של החיים. כמו שבתחומים אחרים יש אנשים שפועלים מתוך חישובי כדאיות של "מה יצא לי מזה?" - ככה גם בריקודי עם.

לדינדונית - נקודות כמו כוכבים

הכוונה היא שנקודות החיוב מעידות על שני דברים: א. אם הכותב כותב לעיני הרוקדים בפורום - אז באמת יש לפעמים מגמה פירסומית של בואו תרקדו אצל מדריך זה או אחר משום שאני רוקד בחוג זה ומשום כך הוא גם החוג הטוב ביותר. ב. אולי יכנס אותו מדריך ויראה את זה הכותב בזכותו וזה יעשה לאותו מדריך טוב על הלב. ג. אולי אותו מדריך יאיר את פניו לאותו הרוקד שרוקד קבוע בחוגו. את הרי יודעת שלפעמים אנשים כותבים למען שייראו או יקראו אותם האנשים הנכונים... זה בוודאי שלא תמיד נותן הרבה כפי שציינת הוא לא ילמד את הריקוד טוב יותר בשל כך או המרקיד בוודאי שלא יחזור על לימוד הריקוד טוב יותר בשל כך - אבל את יודעת - לא תמיד כותבים כאן את כל האמת ולפעמים אכן זה מקום לפרסם מדריך זה או אחר או חוג זה או אחר - חושבני שהרבה מאיתנו עושים זאת.

דינדונית - פרסום לא נכון מסוכן למדר

בפרסום - כל אחד חושב שעל ידי קריאת החומר הפרסומי - המפורסם מתעצם ומתחזק, וכל האחרים מתגמדים על ידו. להיפך, פרסום מוגזם לחוג ולמדריך - מחייב יותר ומשפיל מאוד - אם הפרסום לא מוצדק. במיקרים מסוימים - הנמושות של החוג והמרקיד - היו ידועים רק לקומץ קטן של אנשים. משתתפי החוג בלבד. אחרי הפרסום, וביקור הרבים אצל המדריך "המהולל" - הוא מושפל עד דקה. והרבה יותר רוקדים מגלים את אפסותו ונחיתותו של החוג. מי שקונה מוצר בגלל הפרסום - "אוכל אותה" , לפעמים. ומוטב לקבוע עמדה ודעה ,על פי נסיון אישי. מי שמבקש לעזור לחוג ולמדריך עלוב - מספק שרות דוב. על זה נאמר : שמור אותי משונאי ועוד יותר מאוהבי. אם המדריך טוב וראוי לפרסום - מצוה וחובה להביא זאת לידיעת כל החברים. שיהיה בפורום , בפוליטיקה , באוטובוס, בבית כנסת , בשוק ,בלוח מודעות ובכל מקום אפשרי. האמת תצא - רק בבדיקה אישית.

דברי טעם - חבר

לחבר של כולם! דבריך דברי טעם הם, ואי אפשר שלא להסכים לך. אין ספק שפרסום מיותר ומפרגן למרקיד או לחוג הוא בסופו של דבר מהווה כדבריך "שירות דב", כי קהל הרוקדים די חכם ויווכח לדעת שהפרסום מגמתי ו"בא מטעם", ולכן "יצביע ברגליים" לאותו חוג או מרקיד שפורסם לשווא. עד כאן לגבי המהות ויש הסכמה מלאה ביננו. איני מסכימה עם משפט שכתבת : "הוא מושפל עד דקה". הרי דקה היא יחידת זמן, ובוודאי לא לזה התכוונת. אני חושבת שהיית צריך לרשום "מושפל עד דכא". "מושפל עד דכא" פירושו מדוכא ומסכן וזו כנראה היתה כוונתך. נכון ? ועוד משהו, חבר : כתבת ואני מצטטת "שמור אותי משונאי ועוד יותר מאוהבי". לדעתי היית צריך לכתוב: "שמור אותי מידידי, משונאי כבר אסתדר בעצמי" כי זה המשפט המקורי. ואתה "חבר של כולם" ממך איני צריכה להשמר כי חבר אמיתי אתה. מירי. אגב חבר, לחידת השבת הקרובה נדרש ידע תורני מעמיק, וזה ממש "בנוי עליך" להתראות ! מירי.

אני משתדל - בלשון בני אדם

נהדר להתמודד עם אשה שופעת אשכולות חוכמה - כמוך. (אנא , אין זו חנופה ואני לא מבקש שום צ´ופרים) נכון, את צודקת , התכוונתי - עד דכא ולא דקה - תודה על התיקון. על "שמור" - לא זכרתי את הביטוי המקורי . העיקר, שהובנה כוונתי. ואם הזכרנו "שמור" - את - בודאי לא צריכה להישמר ממני, כמו שכתבת. אנו כותבים בשביל הכיף , ולא כדי לחפש איש את רעהו בפינה או בכשל. אני נהנה מהידע שלך , ובאשר לחידות , אני איטי, והפותרים -זריזים כמו שדים. עוד אני עסוק בהבנת הנקרא - כבר יש חצאים ורבעים של התשובה. שוב תודה ,נרבה נחת מכתיבתך .

קורין1

New member
אם אני לא טועה (ואני לא).....

גם את טעית בכתיבת המשפט/פתגם/או חלק מהשיר של מרגלית צנעני... "שמור אותי מאוהבי כי משונאי אשמר לי בעצמי." באהבה

בהחלט עניין של טעם אישי

לא תמיד הרקדה שתשא חן בעיני X, תשא חן גם בעיני Y. לכ.א יש טעם שונה, דברים שהוא אוהב ופחות אוהב. וטוב שכך. העולם הזה היה מאוד משעמם לו כולנו אהבנו בדיוק את אותם הדברים.

avigal23

New member
אוקי אז קודם כל...

קודם כל אכתוב שבד"כ אני נכנסת רק בימי שישי ושבת, אבל אתמול כשהגעתי להרקדה של בתיה ביום שני היא סיפרה לי {ולא בגלל שהיא גולשת לפורום כי יש לה כל מיני סיבות שלא אפרט כאן אותם} שכתבו עליה ועליי בפורום...אז החלטתי להכנס ולענות לכל מי שכתב... אז קודם כל אני לא משבחת את בתיה בגלל שהיא נכנסת לפורום כי אני יודעת שהיא לא והאמת אני לא חושבת שיש איזה רוקד ביום שני או רביעי אצל בתיה שנכנס לפורום אלא אולי רק קורא ולא עונה וזה רק לאחר שירון פירסם את הפורום ביום שני בשבוע של עזריאלי. אז אני לא מנסה להתחנף ומצידי גם לא לפרסם את החוג, מי שרוצה יבוא ומי שלא אז לא, אני לא נשלחתי מטעם בתיה ולא מגורם אחר ,אני כותבת כאן בפורום את מחשבותיי ולגבי כל דבר לפי דעתי ואם אני "מפרסמת" או "משבחת" את בתיה זה רק משום שאני יודעת שהיא מלמדת ריקודים טוב, וממש מדריכה אחלה. אולי חלקכם ואולי רבים מכם חושבים אחרת ממני או ההפך ממני, וזו זכותכם, כמו שחלק ממשתתפי הפורום מזכירים שהם רוקדים אצל גדי או אצל כל אחד אחר אני חושבת שגם לי יש את הזכות להזכיר את בתיה. אולי אני מזכירה אותה יותר מידי אז זכותכם לא לקרוא את ההודעה,זה לא שאני מדברת לא יפה ומגיבה לא לעניין אני כותבת את דעתי ומשחילה מילה פה ומילה שם על בתיה, ואני חושבת שיש לי זכות! אולי אני מדברת עכשיו מהצד של בתיה שכאשר סיפרו לה מה כתבו עליה היא אמרה לי לכתוב שכנראה מי שכתב שהיא צרחה כנראה לא היה בהרקדה של יום שני ורביעי {וגם ראשון,אולם אני לא הולכת להרקדה של יום ראשון אז לא אוכל להתייחס ליום הזה}. וחוץ מזה איך היא צורחת? אולי באמת אני לא שמה
לצרחות שלה אבל עובדה, הצרחות בכלל לא מפריעות לי. ואני לא רוקדת רק אצל בתיה גם אצל אייל עוזרי וגם הוא מרקיד טוב אבל אני רוקדת אצלו בימי שבת כשהוא לא מלמד אלא מרקיד חופשי את הקהל, ובעבר רקדתי גם אצל מדריכה אחרת ואני שומעת על רבים וטובים אבל את בתיה מבין כל המדריכים אני מכירה הכי טוב ואני חושבת שמגיע לה "להתפרסם" כאן בפורום ובכל מקום אחר. אולי יש לכם זכרונות מרים ולא טובים מבתיה ואני לא יודעת איך היא רקדה או הרקידה פעם, אבל אני יודעת איך היא מרקידה עכשיו ואולי היא השתנתה,אתם לא חושבים? ובקשר לזה שאני בת 14 אז מה? גם אם הייתי יותר מבוגרת והייתי כותבת את אותם ההודעות כאן בפורום ומשבחת ומהללת את בתיה אולי הייתם עונים לי אבל לא מזכירים את עניין גיל ה-14. זה לא שאני מעריצה אותם או מתחנפת אליה...אפשר להגיד שבדרך הזו אני גומלת לה. לסיום, אכתוב שאולי אני כתבתי יותר מאחרים על מרקיד זה או אחר, ויש לכם דבר כלשהו נגד בתיה, אז הנה גם אתם מתבטאים,אז לי אסור? אביגל

אביגל יקרה !!!

מה שכתבת כאן בפורום על בתיה והחוג שלה, נכתב הגון ויפה מאד. את רוקדת אצל בתיה, וזכותך המלאה לכתוב דברי שבח והוקרה למרקידה שלך, ומבלי לחשוש שמישהי תחשוב שאת נגועה בפוליטיקה. אני מצטערת מאד בשבילך שפגעו בך !!! אביגל יקרה ! המשיכי לכתוב כל מה שעולה בדעתך בסגנונך היפה, ביושר, ובטוב טעם כמו שאת מבינה. באהבה אלייך. מירי.

לך בת ה-14 המתוקה.

צהריים טובים לך. תגובתך הייתה ממצה ועיניינית. נחמד לקרוא שרוקדים מחמיאים,מפרגנים ומעריצים את המדריכים שלהם.בדיוק על אותו משקל של,אנשים שעושים כך למפקדיהם בצבא,לבוסים שלהם בעבודה,או לרבי שלהם בבית הכנסת. אלא שממך זה נשמע אמיתי וכן.ודווקא גילך שימש לך עזר כנגדך, ולא שימש לך לרועץ. כי אז כתיבתך הייתה תמימה, וחסרת פוליטיקה.ולגבי בתיה,יצא לי להכיר את בתיה אישית, דרך סוף שבוע שאירגננו לרוקדים באילת, עם מדריכים נוספים.אשה מקסימה,טמפרמנטית,אוהבת ונושמת רקודי עם.איכפתית,ומאוד מעורה.גם כשהרקידה איתנו? עשתה זאת ללא דופי. לגבי צרחותיה? לבתיה יש קול גבוהה, וטיפה צעקני. כך גם היא מדברת. יתכן ואנשים שלא מכירים אותה, חושבים שהיא צורחת בהרקדה. ולדעתי לא כך הדבר. המשיכי לכתוב כאוות נפשך, ולפרגן למי שאת רוצה (מצרך נדיר היום.) העיקר שתאירי את עיננו בתומך. שיהיה לך יום טוב מיום טוב.

avigal23

New member
../images/Emo6.gif תודה רבה על ה"תמיכה" שאתם

נותנים לי,אני באמת לא מבינה באמת ובתמים אני אומרים את דעתי ומוסיפה מילה פה על בתיה,מה אסור? על הצרחות שלה ,אני בכלל לא מבינה. אולי בהרקדות יש קטעים מאוד נחמדים שאפשר להשחיל מילים או קולות והיא עושה את זה בשביל הכייף זה מאוד משעשע ונחמד ואנחנו נהנים מזה ואף צוחקים. אבל לצרוח? באמת שבתיה אמרה לי להזמין את כל אלה שחושבים שבתיה צורחת להרקדות העכשיוויות. מה אתם מסתכלים על העבר. תסתכלו קדימה אולי באמת תשתתפו ותשנו את דעתכם! אביגל

למעלה