פוליטיקה-מוסר-אתאיזם ושאר ירקות

תום30

New member
פוליטיקה-מוסר-אתאיזם ושאר ירקות

מעניין לקרוא מה עשתה לכם\ן המצגת. המלצה חמה אמיתית- קראו את עצמכם\ן שוב . ההאשמות הדדיות ממש כאילו הימניים,השמאלנים הם אלה שהפעילו\שלחו את המחבלים או לפחות סיפקו את טילי הקסאם הנורים לעבר יישובינו. יורים על עיר הבירה שלנו-חיילנו-אזרחינו ע"י רובים שאנו סיפקנו-זו אמת עובדתית. ססמאות הימין אותם קרעתי אני בידי כמו "אל תתנו להם רובים" "עראפת טרוריסט" וכו' מתגשמות לנגד עיננו. החיפוש אחר ה"אשמים" הוא בריחה מפתרון של אמת. לדעתי- אין כל הצדקה מוסרית להשארותינו בשטחים כבושים, ואם יציאתנו תוביל לקץ שלטונה של מד"י הרי שמחינה מוסרית זה אומר(לי..) שלא היתה מעולם הצדקה לקיומה . אלו כמובן רק "ראשי פרקים" לדעתי בנושא הפוליטי וגם לדעתי בנוגע לכל מה שקרה כאן עקב ההודעה+המצגת של "נערת הסרטים".

fima2001

New member
לעניות דעתי

ישראל לא סיפקה טילי קסאם לראשות אלה זה טיל תוצרת(אדום ירוק שחור) ואני חושב שיש לנו סיבה להיות בשתחים כי יש לנו סכות אבות. ואני חושב שהתחושה שלך שאנו רחוקים מהם מעבר לים מוטאת הם ממש קרובים ואם ניתן להם את הכל ,אז לנו לא יהיה כלום וגם אם ישאר לנו משהוא אז השתח יהיה מופצץ בטילים ומחבלים.

L7

New member
מקומות קדושים ואתאיזם

האם לא ברור כי לדתי יש רצון לשלוט במקומות הקדושים לו יותר מלאתאיסט? זהו הבדל מובנה ההופך את האתיסט למזוהה יותר עם הצד השמאלי. האמנם הזמן מוכיח את צדקת הימין? מדינה דו לאומית הוא חזון הלאומנות הערבית והוא חזון הלאומנות היהודית. תפילה ומלחמה קדושה הוא חזון הדת הקיצונית בשני הצדדים. הויתור על המקום הקדוש הוא מילה גסה לגבי הימניים של שני הצדדים.

תום30

New member
אין כזה דבר "זכות אבות"

זכות הוא דבר הקם מתוך מערכת כללים\חוקים המקובלת על 2 הצדדים. זכות האבות שלך (אם תפרש את התנ"ך כ"קושאן"..) היא שוות ערך לזכות של הערבים הנובעת מהקוראן.

preacher

New member
או, האתאיסט הגדול דיבר!

פימה, אתה יודע בכלל מה זה זכות אבות? זכות אבות זו ההבטחה שנתן הקדוש ברוך הוא, אלוהים, אדוני, איך שתרצה, לאבות - אברהם יצחק ויעקב - שהארץ שייכת להם ולזרעם. איך זה לכל הרוחות מסתדר עם האתאיזם שלך?????

neko

New member
מאוחר מדי. פעם היה אפשר לעשות כאלה

דברים. היום צריך להתנהג יפה. נקווה לטוב.

fima2001

New member
השוואת הקיצוניות.

למה השמאלנים מתנהגים בקיצוניות באידיוליה שלהם כשהם מדברים ששרון הוא סנדק ושצריך להחזיר הכל ולפנות התחלויות ברמה כזו שכאילו הם לא מחשיבים אותם לאנשים הוככה לכך היא דבריה של (שכחתי את שם המשפחה) תיקי שאמרה "שמצביעי הימין הם אספסוף" ומפרסים את הדברים שלהם ואת האידיוליה של הימין מצנזרים.

L7

New member
רובנו אגואיסטים

שמאל ימין דת ואתאיזם. רובנו מאמינים בדרך שתעשה לנו בעיקר טוב. ודי כועסים על מי שחושב אחרת. וכיצד עוצבה דרכינו? האם ע"י לימוד מעמיק של כל האפשרויות השוואה ומסקנה? לא ולא. בד"כ ההשקפות לא כל כך רצוניות. למרבה הבושה והתיסכול. פימה- צונזרת על הצהרה שכמדומני איננה חוקית. אדם שאומר מה שאמרת פסול למשל מלהבחר לכנסת.

fima2001

New member
אני חושב ש

שהצנזור פועל לתטבת השמאל את הדברים הקיצוניים שלהם מהללים ואת שלי להפך

L7

New member
מהללים זה דבר אחד מוחקים - אחר.

תמיכה בהפרת חוק בוטה זה דבר אחד תמיכה בדעה חוקית זה דבר אחר

תום30

New member
התכוונת לסרבני גיוס? ../images/Emo13.gif

עברייני חוק בשם הצדק\מוסר קיימים (גם הם..) ב 2 הצדדים.

L7, אתה מנסה להסביר לנאצי מוצהר

שיכבד חוק? הכי מצחיקה ההשוואה בין הפרות חוק של קריאה לרצח ורצח ממש, ובין הפרות חוק של אנשים המסרבים להרוג, או, כמו אייבי נתן, הפר חוק כנפגש עם האוייב לדבר אתו על שלום. לוּ זה היה פורום מקצועי של משפטנים אפשר היה להתעלם מתוכן החוקים ולהתייחס למילה היבשה בלבד. האמת שישנם חוקים שניסוחם שקרי בעליל. למשל שחרור תלמידי ישיבה משירות צבאי לעומת אי-שחרורם של פציפיסטים אדוקים, או "תלמידי ישיבות" לא יהודיות. או איסור פעילות עסקית בשבת בגלל... "הגנה על זכויות העובדים ליום מנוחה". שיגנו קודם על עובדי המחצבות העובדים עבודת פרך שעות רבות יום ולילה בפרוטות, ממוצאי שבת עד ערב שבת.

תום30

New member
אתה באמת טוען להבדל מהותי

בהפרות חוק ? ואגב...פציפיסט אדוק ולא רק פצפיסט לעניין מסוים (כדברי הנשיא ברק בפס"ד סרבני הגיוס- שאגב נדחה ברוב מוחץ ובפורום מורחב) מקבל פטור מהצבא בדיוק בגלל הפצפיזם שלו. כעת הבה נדבר ברחל ביתך הקטנה- החקיקה ה"דתית" מתבצעת כמו כל חקיקה רגילה אחרת ע"י לחצים פוליטיים ולובים בכנסת, כל המנסה לטעון לאי חוקיות של ההליך הנ"ל טוען למעשה לאי חוקיות ההליך הדמוקרטי בעניין הנ"ל. הלובי של המושבים והקיבוצים לדוגמא- כשהם ניקלעים לחובות (ועוד "אמת קטנה" תבתדקו את כיסוי החובות\גרעונות של הקיבוצים\מושבים בתקציב המדינה ותראו שאין כל הקבלה בינה לבין ה"תמיכה בבני ישיבות") וזה קורה המון הם פונים ללובי שלהם בכנסת המאורגן במפלגות וכו' ומתחיל הגועל נפש הפולטי של שמור לי ואשמור לך וכו' ובחקיקה או בחקיקת משנה (תקנות) הלובי מתגייס לעזרתם ע"י לחצים וכו'. כנ"ל לגבי חקיקת עבודה לסוגיה. לכל החבר'ה שקצת שכחו מה זו דמוקרטיה זה אמנם שלטון הרוב, אולם שיטת הבחירות של מפלגות בה לציבור יש זכות לבחור במפלגה שהוא חושב שתגן בצורה היעילה ביותר על האינטרסים שלו, שיטה זו מכוונת בדיוק לתוצאות שאנו מקבלים בכל בחירות. אם לצטט את פרופ' שלמה בן עמי "ש"ס היא המפלגה שמביאה לציבור הבוחרים שלה בדיוק את מה שהיא הבטיחה לו". לא חלילה שאני מזדהה עם ש"ס או מטרותיה\יעדיה, אולם היא פועלת ברשות החוק ע"י החוק ותתפלאו אבל גם למען החוק. מי שמחפש לתלות אשמה כדאי לו שיתלה אותה במפלגות שנותנות לש"ס ודומותיה לשחק גוגואים בכנסת, הליכוד "אשם" המערך "אשם" הם שקיבלו מקבלים וקיבלו את ש"ס ודומותיה לכל קואליציה שתורכב. מה לעשות...שליש\רבע מהעם בוחר במפלגות הללו, קצת קשה להתעלם מרוב כזה כשהמחשבה על הכסאות\וולבואים\ארוחות ע"ח הציבור מאוננות לך במוח. נכון שאני צודק אדון בן גורין\שרת\גולדה\שמיר\רבין\פרס\ביבי\ברק\שרון?

ערב טוב

הכל נכון. השאלה היא רק מה הנושא. משפטנות או נאציזם. גם הנאצים שלנו, נגיד, אינם מפירי חוק. הם רק מציעים מצע "פוליטי" של רצח קרובי משפחה או רצח עם שלם כאמצעי הרתעה (כדי שהאחרים ישלימו עם הכיבוש). דוגמה נפלאה ל"מדינת חוק דמוקרטית" היתה דרום אפריקה בתקופת השלטון הגזעני. או באתונה העתיקה. היתה "דמוקרטיה" למיעוט קטן, העבדים לא נחשבו. אם כבר מדברים עלינו, אז אנחנו מפירים בריש גלי את החוק הבינלאומי בהקמת ההתנחלויות, שולטים במיליוני אנשים ללא זכות בחירה וללא אזרחות, ואף ללא זכות לקניין פרטי (ר', למשל, ערך "מסיק זיתים").

תום30

New member
טלמון מה הקשר?

דעותי בקשר לשטחים ידועות. אולם ההשאלה ששאלתי נבעה מדבריך בקשר להאי הקבלה בין פורע חוק ימני ופורע חוק שמאלני. אתה מביא דוגמאות מגרמניה הנאצית על כך שלפעתים אסור לכבד חוק, רוצה לנהל דיון בדבר "דמוקרטיה מתגוננת" בבקשה. אולם אין שום קשר כזה או אחר בדבר העובדה כי סרבני גיוס בשטחים הם מפירי חוק בדיוק כמו מתנחל שזורק אבנים. הצדקות מוסריות סובייקטיביות להפרה חוקית הן מטופשות כי הן חרב פיפיות. החוק הבינ"ל לא מעניין אותי, ימניים יכולים לשאוב "הצדקות" לאי כיבוד חוק זה מהתנהגותן של ארצות "נאורות" כמו צרפת באלג'יריה, אנגליה באירנלד וכו. ניתן גם לשאוב הצדקות חוקיות להתנחלויות (ואם תרצה ארחיב את הדיבור גם על זה) ולשאר ההתנהגויות הימניות שאגב מומשו כובדו ונמשכו גם תחת ממשלות השמאל לסוגיהן. החוק במישור הבינ"ל הוא תלוי פרשנות פוליטית. אין לנו הצדקה מוסרית לישיבה בשטחים. נקודה. וכמו שכתבתי לא פעם- בגלל חוסר הצדקה זו גם אם יציאה חד צדדית ומיידית מהשטחים עלולה לגרום להתפוררותה של מד"י אז...LET IT BE מחר ארה"ב תחת שלטון רפוליקני "תשלוט" באו"ם והחלטות האו"ם 242, 338 יבוטלו...ואז מה?.

למעלה