פוליטיקה-מוסר-אתאיזם ושאר ירקות

כתבתי בפירוש שיותר

מעניין אותי הצד המוסרי. אני בכלל לא נכנס לוויכוח אם אייבי נתן "הפר את החוק" במגעי השלום שלו. אני לא משפטן. מבחינה מוסרית אני דוחה את השוואתו עם אלה שמצדיקים רצח חפים מפשע ואף קוראים לבצע אותו, גם במקרה שהם לא הפרו אף חוק. אגב, אינני תומך ביציאה חד-צדדית. העמדה שלי היא, שאנחנו חייבים לוותר על הרצון לשלוט בשטחים הכבושים. שרון וממשלתו רוצים לשלוט בשטחים הכבושים, והבוחרים או רוצים זאת גם כן, או מאמינים ששרון לא רוצה זאת. בכל אופן "התפוררותה של מדינת ישראל" בעקבות ויתור על השטחים הכבושים נראית לי בלתי סבירה לחלוטין. לוגית וטכנית. ובעניין "מדינת חוק", אז זה לא בדיוק מדינת ישראל. לפעמים נוח לא לקרוא עיתונים, ולא לדעת דבר על מסיק הזיתים למשל, או על סחר העבדים והשפחות. זה גם מצחיק לפרש חוקים בצורה "גמישה". 224 מדברת בפירוש על איסור "רכישת" שטחים כתוצאה של מלחמה, וכן על הכרה בזכותן של כל המדינות המעורבות לגבולות בטוחים ומוכרים. אף אחד לא יבטל הנחות בסיסיות אלו. יכולות להיות רק תוספות והבהרות, כמו 338. מה שכן אפשרי, זה שהביריון העולמי יהפוך את האו"ם כלו ל"לא רלוונטי", לחסר כח מול חוקי הג'ונגל, כמו שהיה ביוגוסלביה.

תום30

New member
הערות

אני מכיר לא מעט אנשים שרוצים להיות מה שהם לא. אינני יודע מהו ה"רצון" עליו אתה מדבר. אדם, וקל וחומר מדינה אינם נמדדים עפ"י הרצונות\רטוריקה שלהם אלא על פי מעשיהם. ראה דוגמא כולם "רוצים" שלום, בזה אין לי ספק ! מה הם עושים להגשמת הרצייה זו דרך הבחינה שלי. אני לא אורי גלר ולא יודע מה "שרון רוצה" ולא נכנס לניחושים וכו' בדבר מהו "רצונו האמיתי" של האיש. לא טענתי שמדינת ישראל תתפורר בעקבות היציאה החד צדדית, אלא השבתי לכל המהלכים אימים בעקבות צעד שכזה - כל אלה הטוענים "אם נצא מהשטחים בזה יקיץ הקץ על מדי"י" וכו' . אני מוכן להכנס איתך לדיון משפטי על מהותן של 242 ו 338 ולהראות לך כיצד ניתן לפרש את הסעיפים גם בדרך שתגן על הימין (ה"מתון") בארץ: הסעיפים הנ"ל מדברים על מדינות בו בעת (עקרון החוקיות) שבשעת כתיבתם לא היתה מדינה פלסטינאית בשעת כתיבתם לא הוכרה מדינה פלסטינאית אלא "ישות פלסטינאית" "עם" וכו'. זוהי דרך פרשנות פרוצדוראלית וכל זה מבלי להכנס לדרך הפרשנית ה"אמפירית"\"מהותית"(שאגב מאוד חביבה על ה"שמאלניים" לסוגיהם) בדבר מדוע חוקקו החוקים האלה ויציקת פרשנות פוליטית כלל עולמית תוך ניתוחי המלהכים הפולטיים כמו לחצים כלכליים שהופעלו על מדינות העולם מצד המדינות הערביות, המלחמה הקרה בין 2 המעצמות(יש לה קשר הדוק!), וכו' . השאלה בדבר כיבוד החוק, במדינה דמוקרטית בעלת "מעין חוקה" כדוגמת חוקי היסוד וכדו', דעתי היא נחרצת יש לכבד את החוק. נקודה. הדרך להילחם בחוקים שאינם מוסריים היא באמצעות החוק שינויו וכדו' ודוגמאות ללחימה שכזו יש לא מעט. לפעמים אני תוהה להיכן נעלמה הצדקנות המוסרית שהשמאל מתגאה בה בכל הקשור לזכויות אזרח בעיראק-העינויים, הנשק הכימי, הביולוגי, וכו'. להיכן נעלם הכושר הנבואי השמאלני בדבר "אם לא נעשה X נביא עלינו את Y" בכל הקשור לעיראק ולשליטה הפסיכוטי שכבר הוכיח כמה וכמה פעמים את המתודה הנ"ל. תהיות סתמיות.

preacher

New member
לגבי סוף ההודעה שלך...

יש בארץ שמאלנים שמתנגדים למלחמה? או שמדובר על השמאל באירופה? כי בארץ לא שמעתי הרבה מתנגדי מלחמה.

הערות קטנטנות.

1. מעשיו של שרון מוכיחים את רצונו להנציח את הכיבוש. למשל השקעות העתק בתשתיות בשטחים. גם בדבריו הוא מודה בכך בפרוש. במו פיו. מי מפריע לו לפחות להכריז: השליטה בשטחים היא לא מטרתנו. אם נהיה בטוחים ש...{[ השלם את החסר ]} נפנה אותם ברצון ונחיה כשכנים טובים! 2. לא הבנתי את יחסך להפרות הבסיסיות של זכויות האדם בישראל (סחר עבדים ושפחות) ובשטחים (למשל זלזול מוחלט בקניין הפרטי של הפלסטינים, עונשים קולקטיביים). על איזה "חוק" אתה מדבר בכלל? על ה"חוק" של אזרחי אתונה העתיקה למעט העבדים? 3. מה השתנה בעירק בהשוואה למה שהיה בה לפני שנה, שנתיים, שלוש, ארבע? מה פתאום נזכרתָ בדיוק עכשיו להגן על אזרחיה ושכניה מפני סדאם? למה שתקתָ קודם לכן? כי עכשיו ארה"ב החליטה לצאת למתקפה.

תום30

New member
תשובות ממוזערות

1. מעשיהם של כל מנהיגי המדינה מאז 67 מוכיחים את אותו דבר שציינת לעיל. 2. אני מדבר על החוק הקיים והשולט, ושוב אם תפסיק לקפוץ ותתחיל לקרוא תראה שלא טענתי כי החוקים הם ראויים אלא שיש לכבדם כל עוד הם לא השתנו ואף עודדתי ואני מעודד התנגדות במסגרת החוק למען שינוי חוקים לא ראויים.אני לא ימני לכן לא אכנס איתך לויכוח של מהו קניין פרטי (ע"ע בניה לא חוקית בכל רחבי השטחים, ע"ע כנ"ל אי תשלומי מים וחשמל וכו וכו) זה לא מענייני ואף לא מהווה הצדקה לשום דבר לא הזלזול בקניין מחד ולא אי התשלומים מאידך , אין לנו שום הצדקה מוסרית להיות שם. נקודה. 3. על ראש הגנב בוער הכובע- האם לדעתך לא היה כדאי להכנס לעיראק אדוני השמאלני ההומניסט גם לפני שנתיים שלוש ? הרי היו שם הפרות בוטות של זכויות אזרח כמעט רצח עם של הכורדים (כתבתי לך אפגנים בטעות בהודחה בפורום "תקשורת") , שימוש בנשק כימי וביולוגי , הודעות של הפסיכופט סדאם בדבר תמיכתו בארגוני טרור, התפתחות מואצת של טילים ויכולות מפחידות וטכו וכו ---האם אתה מתנגד למתקפה רק משום שזו ארה"ב? לא השתנה דבר בעיראק ואת התקיפה הנוכחית חבל שלא עשו הרבה לפני כן, ולגבי אין שום הבדל אם זו תהא ארה"ב\גרמניה\רוסיה\סין שתכנס לשם ותוריד את הפסיכופט או לפחותא משטרו. אתה טענת שאני בעד רק משום שזו ארה"ב - לדעתי אתה עושה השלכה\העתקה ממך -אלי. אתה נגד רק משום שזו ארה"ב. אחרת קצת קשה לי להבין להיכן האנושויות והמוסריות שלך נעלמה. ותסלח לי על יציקת הנימה אבל היא מבוססת על דבריך ב2 הפורומים..לדעתי ארה"ב היא באמת דגל אדום מול עיניך הנימה בה אתה משתמש כלפי ארה"ב היא ספוגה כמעט בשנאה. זכותך להיות פנאט. אבל חדל סדר העתקות פסיכולוגיות אח שלי. תתמקד. זה באמת משנה מי יעשה שם סדר? או לפחות יוריד את המשטר הפסיכוטי הזה משם? ואני מצטער שאירחתי בתגובה למרות שהבטחתי לך תגובות מהירות הייתי בפעם השנייה בסרט שר הטבעות 2 הצריחים, טולקין ידע לברוא עולם קסום בו הטוב והרע ברורים

יש התקדמות!

1. אני שמח שהסכמתָ סוף-סוף, שכל מעשינו בשטחים הכבושים מעידים על כוונתנו להנציח את הכיבוש, ולא להשיג שלום. זה באמת לא עקרוני מי יותר ומי פחות. 2. באמת לא הבנתי, למה התכוונתָ במילים "החוק הקיים והשולט"? לסחר השפחות בבורסה בר"ג? לגזילת יבול הזיתים ומטעי הזיתים של הפלסטינים בריש גלי? או שיש לך פרשנות משלך גם לקניין הפרטי? אתה קומוניסט?

תום30

New member
אתה באמת פסיכי?

1. על מה אתה מדבר..הרי אחת מההודעות הראשונות לי בפורום כבר הראתה את דעתי בנושא השטחים. אז על מה את מיתמם? אני לא מעיד על כוונתינו להנציח כיבוש ולא עוסק בחקר המוח של שרון\ביבי\פרס\רבין ולא טוען שאני יודע מהן מניעיהם\כוונותיהם הסמויים. אמרתי כבר לא מעט פעמים עוד הרבה לפני שדיברנו על הנושא הזה (ותבדוק!) כי אין לנו כל הצדקה מוסרית להיות בשטחים לכן עלינו לצאת. לא חשוב מה תהיינה ה"תוצאות". ואני שמח להגיד לך ששמחתך עקרה ומטופשת היות והסקת המסקנות שלך מטופשת אף יותר. כיצד הגעת למסקנה כי אני חושב כי"כל מעשינו בשטחים כוונתם להנצחת הכיבוש"? איפה אתה חי? 2. החוק הקיים הושולט הוא החוק של מד"י , שפחות בבורסא כדוגמא היא דוגמא מעולה הלפרת חוק או לאי אכיפתו. מה עניין מחט לתחת? ומה יש לך ממסיק הזיתים וקניין פרטי? מה הקבעון הזה? אתה לא מבין שבכל פעם שאתה מנסה לבסס אי חוקיות ע"י הצבעה על מעשים לא חוקיים האיש שדוגל בעמדה הפוכה מדעתך יראה לך דוגמאות לאי כיבוד החוק גם אצל הצד השני? ממתי זה העניין? הרי כבר כתבתי לך שהימני המצוי יספר לך על פגיעה בזכות קניין של המדינה ע"י אי תשלומי חשמל\ מים מצד הפלסטינאים במשך עשרות רבות של שנים וכו וכו ואתם תכנסו לוכיח עקר ומטומטם של "מי פגע במי יותר" מבחינה "קניינית" וכו' כשכל הנושא אמור להיות מנותח על שולחן הניתוחים המוסרי העקרוני. תחזור לעצמך, בחייאת.

ציטטה בלבד ל"שפוי":

הערות קטנטנות. טלמון סילבר 1. מעשיו של שרון מוכיחים את רצונו להנציח את הכיבוש. למשל השקעות העתק בתשתיות בשטחים. גם בדבריו הוא מודה בכך בפרוש. במו פיו. מי מפריע לו לפחות להכריז: השליטה בשטחים היא לא מטרתנו. אם נהיה בטוחים ש...{[ השלם את החסר ]} נפנה אותם ברצון ונחיה כשכנים טובים! • תשובות ממוזערות תום30 1. מעשיהם של כל מנהיגי המדינה מאז 67 מוכיחים את אותו דבר שציינת לעיל.

תום30

New member
כנראה שאינך מבין ציניות מהי

בפרט לאחר שבהודעה קודמת שלי מזו שהבאת אני כותב מפורשות : "לא ניחנתי כמוך, בתכונת קריאת מחשבות לכן אינני יודע מה כוונותיו של אריק שרון" התגובה שכתבתי לך ב1. היתה צינית היות וכל ראשי הממשלות כולל פרס (שהוא היחידי מבין כל אלה מ 67 אותו אני מעריך) עשו מעשים שניתן לפרש אותם כ"הנצחת הכיבוש" . אני ""ממש"" מצטער שלא הכנסתי את כל השורה למרכאות כפולות הייתי משוכנע שזה ברור. בפעם הבאה ובפרט לאור הבנת הנקרא שלך כפי שהיא "באה" לידי ביטוי בהתחמקויות החוזרות ונשנות שלך מהנושא העיראקי, אני מבטיח להכניס ולא לסמוך עליה.

תום30

New member
עוד אורי פאקינג גלר?

או שאמ אני אמור להעלות בפניך את הלו"ז שלי בעבודה ובבית+שעות ההתחברות בכל יום? אם תבחן דברים נכוחה (וכמו שכבר הדגמנו אתה מתקשה בכך..) תראה כי אני מתחבר ועונה על כל הההודעות שאני מוצא לנכון בשעת ההתחברות גם הודעות בהן לא היה למר טלמון מה לומר. ידעתי שאתה קונספירטור מוסווה...
אין קונספירציה ואין שיהוי בתגובה ואין חייזרים. הירגע זו עוד אזעקת שווא פרי מוחך הקודח. צא מהמקלט

תום30

New member
אני רק מפנה אותך לעצמך

ע"ע תגובתך בהודעה בנושא אחר :"זה תלוי בשעות מחשב וכו'", מסתבר ש...מה אתה יודע....אתה מכיר במגבלות גם כן, רק שכנראה שאתה חושב שאתה היחידי המוגבל בהן. מבזק חדשותי קצר- מקורות יודעי דבר מדווחים כי לאחר הסרת החסיון על חייהם של רוב בני האדם נחשפו כמה יונקים הולכים על 2 שניחנו במגבלות מקבילות למגבלותיו של טלמון, הייצורים החדשים עדיין נחקרים תחת מעטה כבד של סודיות במרתפי השב"כ בדבר טענותיהם כי גם הם עובדים,לומדים,מלמדים,נהנים מאובייקטבים אחרים נטולי מסך+מקלדת+מחשב=מודם.

../images/Emo13.gif ואללה! באמת לא הבנתָ ../images/Emo35.gif

אני בטוח שכל האחרים הבינו מצויין למה התכוונתי, והסחת הדעת שלך מהציטטה לא עושה רושם על אף אחד. נעשה משאל בין משתתפי הפורום?

תום30

New member
כנראה שאני דביל

ולא לא הבנתי. ועדיין לא הבנתי מה הקשר בין השרשורים שלך לבין מצב זכויות האדם בעיראק . אתה באמת טוען כי מצב זכויות האדם ביגוסלביה קשה מזה של עיראק? וגם אם כן...כשסופסוף מטפלים במדינה בה מצב האזרחים הוא קצת פחות רע מהמצב של אזרחים אחרים במדינה אחרת...אז אתה נגד מיגור אותו שלטון בגלל "קדימויות"? הומניסט אתה?! קשקשן אתה!

תום30

New member
../images/Emo13.gif וואללה אתה עדיין מתחמק?

ולא לא הבנתי. ועדיין לא הבנתי מה הקשר בין השרשורים שלך לבין מצב זכויות האדם בעיראק . אתה באמת טוען כי מצב זכויות האדם ביגוסלביה קשה מזה של עיראק? וגם אם כן...כשסופסוף מטפלים במדינה בה מצב האזרחים הוא קצת פחות רע מהמצב של אזרחים אחרים במדינה אחרת...אז אתה נגד מיגור אותו שלטון בגלל "קדימויות"? הומניסט אתה?! קשקשן אתה! ואגב אתה יודע כמה דוחו"ת של ועדות או"ם וארגונים של זכויות אזרח (אבל ארגונים אמיתיים ולא להטוטני זכויות כמוך..) קיימים בנוגע למצב בעיראק מאז עליית סאדם לשלטון? אם נעשה "תחרות" שרשורים בנוגע לדוחות של ארגונים לא פוליטיים וגם דוחות ועדות המשנה של האום (האמנה הכחולה והאדומה וכו') בנוגע למצב זכויות האדם והאזרח בעיראק, הפורום יסתם. אני מלא פליאה שבכל פעם אתה מוצא כותרת חדשה להודעות שלך במקום לענות לעניין. וסקר בפורום גם מראה קצת על רמת התגובה שלך . במקום סקר בפורום תענה בבקשה על השאלות שהצבתי למעלה או שתראה כיצד ענית עליהם באופן ישיר בההודעות כותבות...כי טלמון..נמאס לי לכתוב אותן.

תום30

New member
תגיד..אם אני אצא עכשיו לבר

לשתות גלאן ליווט ולכן לא אענה על ההודעה שאתה בטח תמהר לכתוב לי (תוך אותן התחמקויות ידועות מראש)..אתה שוב תסיק כי "הייתי צריך זמן לכתוב את ההודעה" מאחר ואגיב על ההודעה ההיא שלך רק מחר? חומר למחשבה על הרטוריקה שלך. ואולי גם על התוכן ה"ענייני".
אגיב לך מחר. בהצלחה במציאות כותרת ממוחזרת שונה

אתה לא מצליח להתאושש מהציטטה?

הסבר לתינוקות: אחרי "ההסבר" המסכן שלך לציטטה שהבאתי מדבריך, שאלתי אותך בציניות בלתי מוסווית, אם "לקח לך הרבה זמן" לחבר את תשובתך המתחמקת והמגמגמת, כמובן בלי כל קשר למשך הזמן הפיסי בין הציטטה לבין תגובתך המסכנה. זה כמו שילד קטן אמר איזושהי שטות, ושואלים אותו: "לקחת לך הרבה זמן להמציא את זה"? בלי שום קשר למונח הפיסי "זמן". יש מבין, חכמי?

תום30

New member
מה עם ניתוח אישיות אסטרולוגי?../images/Emo13.gif

יש בנוסף? כי אתה ממשיך להנתח בפסיכולוגיה בגרוש...(זוכר את ההמלצה"תתבגר"?)

למעלה