פוליטיקה

sela v

New member
פוליטיקה

ההודעות האחרונות נשמעות קצת כמו ויכוח פוליטי, ולעניות דעתי חורגות מנושא הפורום. מה דעתכם? ואזרוק רעיון גם לשרשור שלי שלפי דעתי כל עוד סירוב הוא אישי אני די מזדהה איתו, אבל זה שקבוצה מסרבת, במיוחד מפריע לי על סירוב של כאלה שכבר בצבא מסובך מדי. מי שחושב שלא צריך להיות בצבא אני מקבל שיסרב לשרת בכלל, אבל ברגע שהתגייסת, אלא אם אתה רוצה לצאת מהצבא לא מקובל שאפשר להחליט מה תעשה ומה לא גם לימין וגם לשמאל. לגבי קבוצה, למה אף אחד לא מדבר על סירוב של החרדים ללכת לצבא? למה להם מותר + לעוד כמה קבוצות קטנות וגדולות? הצבא/מדינה לפי דעתי מנסה לדכא סירוב כזה, אבל אם קבוצה גדולה ומגובשת או סתם מספיק מגובשת הצבא לפעמים ינסה ולפעמים פשוט יוותר על הרעיון לגייס אותם.

אimר

New member
לא מקובל על מי?

על הצבא? על אלו שתכננו אותו כדי להפעיל באמצעותו את האלימות שלהם? בגלל ש"הם" החליטו ככה אז לא מקובל וזהו? מה קרה לחופש מצפון? מה קרה לחופש התאגדות? מה קרה לחופש בחירה? אז אם אני נכנס למקום עבודה, ובכך אכן מקבל עלי את חוקיו ותקנותיו, האם אסור לי להתקומם כשמקום העבודה משנה את עורו? ואולי אני שיניתי את עורי בזמן העבודה, אסור לי להתקומם? ובהנחה שאיני לבד בהתנגדות הזו, מדוע אסור להתארגן ולסרב ביחד? כי זה נוגד את רוח המשמעת והציות הצבאיים? אוי לא. יש מספר קבוצות שפטורות בפועל משירות צבאי, כל קבוצה והסיבות של למה המדינה ויתרה עליהם. יש פלסטינים, יש בדואים, יש חרדים, יש בנות מבית מסורתי, יש נשים נשואות ואו בהריון, יש עדי יהווה. למה להטפל לחרדים? מה עם הפטור הגורף לנשים נשואות ואו בהריון? זה מוצדק וראוי לכונן נשים לתפקידי ילודה במידה כזו שמבטלת באופן גורף שירות צבאי? טוב, הרבה שאלות, רובן הגדול יותר הצהרות משאלות.

sela v

New member
אפשר לחשוב

גם על סיבות הומניות. תאר לך שאתה באמצע קרב, ופתאום החבר שלך מחליט שלא מתאים לו מסיבה מסוימת לעזוב ומשכנע עוד שניים להצטרף אליו. מה דעתך עכשיו? ונקביל את זה לשוק האזרחי. גם אם אתה חבר הסתדרות, לא תצא נגד המפעל שלך אלא תפעל לשיפור תנאי העבודה שלך. אחרת אתה יורה לעצמך ברגל, לא? אם תחשוב שהמפעל מיצר משהו לא מוסרי, חובתך להתפטר, ואז מבחוץ להלחם בזה. לגבי הקבוצות שלא משרתות, רשמתי כבר שזה לא רק החרדים.

eviv

New member
אני חושב שיש קשר בין...

המצפון שלי לשאלה מה אני רוצה שיהיה במדינה שלי. כלומר אי אפשר לומר שמפריע לי לשרת בצבא בגלל א' ב' ג' אולם אני תומך בפעילותו של צה"ל (מבחוץ) זה טיבעי שאני בתור סרבן שמצפוני אומר שהצבא מתנהג לא כשורה אפעל כי הצבא ישתנה ויפעל כשורה.

eviv

New member
לא אני אסביר

אני חושב שיש קשר בין המצפון שלי שאומר לי עצמי איך לפעול לבין הרצון שלי שכולם יפעלו כמוני וזה אומר המדינה. אם המצפון שלי אומר לי שאסור לרצוח, אני יפעל למען כך שהמדינה תחוקק חוק שאוסור יהיה לרצוח. אם המצפון שלי אומר שצה"ל פועל לא כשורה ואני לא אשרת בו אז אני גם אפעל בכדי שהמדינה תורה לו לפעול בצורה נכונה. וכו' וכו'. בגלל שההגדרה לאדם פוליטי היא אדם אשר פועל למען שינוי חברתי אז אני רואה את סרבן המצפון כאחד שקשור ישירות לאדם פוליטי וטוב שכך. כאמור אני לא חושב כי" זה בסדר שהצבא נוהג כך, אם אני לא חלק ממנו" אביב סלע

victoria777

New member
מזאת אומרת לא מתאים?

סרבנות זה לא נושא פוליטי? דרך אגב-במידה וכולם יסרבו להתגייס,מה יקרה למדינה הזאת??.

sela v

New member
לא הבנתי את השאלה

אם כולם יסרבו לשרת אז יהיה רק טוב.

victoria777

New member
אתה צריך להבין...

שכשהמדינה מוקפת מדינות שלא בדיוק אוהבות אותנו(ואי אפשר לעשות שלום עם מי שלא רוצה שלום)ללא צבא,המדינה לא תתקיים.פשוט מאוד!

sela v

New member
בין כל מדינה למדינה

אין אהבה. אני גר עם בחורה איטלקיה, ולפני שבוע נסעתי לסוף השבוע לצרפת, והיא סיפרה לי שהם לא אוהבים את הצרפתים, וזה לא מונע מהם לחיות זה לצד זה. למה הם לא רוצים שלום? עם ישראל רוצה שלום? הם כמונו אומרים שהם רוצים לעשות שלום, אבל יושבים ולא עושים כלום בדיוק כמונו.

victoria777

New member
מספיק צד אחד שיסרב לשלום

כדי שזה לא יקרה.לא נראה שהערבים מעוניינים בזה כרגע.

sela v

New member
ישבת פעם ודיברת עם ערבים

שאת כזו מומחית? ממה שקראתי בעיתון גם הישראלים לא רוצים ששרון יחזור לדבר עם אסד. אז תגידי לי את מי לא רוצה ללכת לדבר על שלום.

victoria777

New member
לא אמרתי שהממשלה שלנו בסדר

אבל הבעיות עם הערבים התחילו הרבה לפני זה.

sela v

New member
ואת זו שצריכה להבין

לא אני. לפחות תגידי לעניות דעתי... אם ככה אז ככה. האם את אלוהים שאת מבינה הכל?

victoria777

New member
אני אמנם לא אלוהים...

אבל כל מי שלא עיוור יכול לראות שכרגע צבא חיובי להשרדות של המדינה כי תרצה או לא תרצה-ללא צבא המדינה לא תמשיך להתקיים.הצבא מגן בין היתר גם עליך מהתקפות של טרוריסטים ואתה צריך להגיד תודה על זה במקום להתלונן.

פפו

New member
ייתכן והצלחתי להבין מה הבעיה

שלכם הסרבנים. אתם קיבלתם הכל מוכן ללא טירחה. מדינה מוכנה על מגש כסף,מדינה כובשת ששולטת על פלשתינאים מיסכנים,זו התמונה שנגלתה לעיניכם. אילו לתמונה הייתה נלוות מורשת כל שהיא המציגה מקרוב את אשר קדם לתמונה הזאת ייתכן ולא הייתם מגיעים להיכן שאתם היום. בריפרוף אספר לכם את שאני חש ואולי תבינו צד אחר של העניין. ערב מלחמת ששת הימים 1967 כל ארצות ערב קמות עלינו מאיימים על המדינה בכל גבול. תקופת המתנה ארוכה ובה כל צבא המילואים מגוייס, הכלכלה נעצרת,כולם פוחדים שזה הסוף והעולם לא נוקף אצבע אך מחלק לנו סימפטיה מקיר אל קיר. כן העולם אוהב מיסכנים ושונא חזקים. מבחינה בין לאומית מצבינו היה הטוב ביותר,עמדנו בפני חיסול. פה התחושה הייתה על הפנים,השכנים היכריזו ללא בושה שהם עומדים לחסל אותנו. רצה הגורל וניצחנו הוכרחנו ליכבוש שטחים,פשוט לא הייתה ברירה ולפתע הפכנו ממסכנים שגורלם נחרץ לכובשים רעים ואפילו ידידינו הצרפתים הטילו עלינו חרם ולא מכרו לנו נשק.(אז החל ירח הדבש האמריקאי). מלחמת יום כיפור,סכנת השמד,מלחמה ארוכה 18 ימי לחימה רצופים מחסור בציוד ותחמושת,ארה"ב מבקשת לסייע אך אף אחת ממדינות אירופה לא מוכנה לאשר נחיתת בניים למטוסים אמריקאים עם ציוד. לבסוף קיבלנו ציוד ממחסני הצבא בגרמניה. מה שרציתי להדגיש שאיננו יכולים ליסמוך על אף אחד מלבדינו ומלבד הצבא שלנו. אתם לא חויתם את הימים הנוראים האלו את ההרגשה הנוראה שהקץ בפתח,אתם פתחתם עיניים וראיתם עם כובש עם צבא קשוח ולא היה מי שיסביר לכם את צידו השני של המטבע. אגב מדינות אירופה,חיות בשלום,איחוד כלכלי,מטבע אחד,גבולות פתוחים לרווחה, האם מישהי מהמדינות פרקה את צבאה? לשם מה הצבא? חישבו על כך.

sela v

New member
אתה ככה

ואני מכיר אנשים עוד יותר מבוגרים ממך, שלא קיבלו את המסר שאתה קיבלת. זה שאתה סבלת לא אומר שגם אני צריך לסבול כמוך, ואם אנשים כמוך מנסים להמשיך את הסבל על דור ההמשך. מה שקורה, שכבר מאות אלפים כמוני ארזו את המזוודה ועזבו את הארץ, ובסוף תשאר עם הפלסטינאים, ועם אנשים שלא רוצים לעבוד, ויודעים שגם בחו"ל בגלל שהם לא עובדים מצבם יהיה גרוע אף יותר. זה מה שאתה רוצה? לגבי צבאות בסופו של דבר הם קמים רק ממניעים כלכלים. למשל לאיסלנד אין צבא והם חתמו עם האמריקאים על הסכם שהם מגינים עליהם. לגבי צבאות נראה לי שהיום בכל אירופה המערבית אין חובת גיוס. לגבי מי עוזר לנו ומי לא. היום האמריקאים עוזרים לנו, מי מבטיח שמחר הם יעזרו? היום אתה אוהד אותם ואנשים שונאים את הצרפתים, אולי מחר הצרפתים יהיו החברים הכי טובים של ישראל? הפורום הזה עוסק בסרבנות, ורוב הסרבנות היא כנגד כיבוש, ולא בכלל שלא יהיה צבא.

NightElf

New member
בדיוק חשבתי על זה לאחרונה, שהדור

"הצעיר" לא מודע למה שהיה לפני שהוא נולד (באופן מעשי), ולכן ההשקפה "ההומנית" נגד "הכיבוש". לא שאני מצדיק התעללות בפלסטינאים, אבל מנגד אני לא חושב שצריך לצאת כנגד המדינה שמנסה להגן על האזרח הקטן.

sela v

New member
דוגמא אחת

גוש שלום, מאילו אנשים הוא מורכב? מצעירים או מבוגרים?

למעלה