פוליטיקה

פפו

New member
אין אף מדינה בעולם שקמה

ללא שפיכת דמים. אם זה מלחמות עם שכנות אם זה מלחמות פנימיות לאורך כל ההיסטוריה מדינה ללא צבא או עם צבא צעצוע סופה שנפלה. לך נדמה שאם ניסוג ונפרק את הצבא נתקיים יותר מחודש? גם אם יהיה שלום רק כושר ההרתעה של צה"ל ישמור עליו (לפחות ב 100 שנים שלאחר חתימת הסכם).ובמיוחד כשאתה מוקף במישטרים רודניים בם כל הפיכה יכולה לשנות קווי מדיניות. העובדה שהחלטת שמקומך לא פה,מן הסתם יש רבים השבים לפה. יום אחד תפגוש באנטישמיות פנים אל פנים ורק אז תבין עובדות להן אתה מנסה להתכחש. ואני הייתי ברחוב הזה,אמנם קצר (שנתיים) אך מספיק כדי להבין שכיהודי מקומי רק כאן עם כל הקשיים

sela v

New member
לא אכנס איתך

לנושאי הגירה ואנטישמיות כי אני לא חושב שזה קשור לפורום הזה. הנה אתה מודה שרק בדם משיגים מלחמה, אז למה אתה שולל את מה שהפלסטינאים עושים?

פפו

New member
אני לא אמור להיות אובייקטיבי

בנושא הזה. לנו אינטרסים שלנו,להם אינטרסים שלהם. לא בהכרח אמורים האינטרסים להשיק וזו התוצאה. אין הבדל בין מה שקורה לאורך כל ההיסטוריה העולמית. הכל אינטרס משותף או נוגד.

sela v

New member
כאן מתחילה הבעיה

אתה מצפה שהם יתחשבו באינטרס שלך בלי שאפילו תחשוב או תבין את האינטרס שלהם. זה הליכה עם הראש בקיר, וככה לא יהיה אף פעם שקט, לא לנו, ולא להם.

victoria777

New member
איפה כבר האנשים...

שמוכנים באמת לעשות דברים בשביל המדינה שלהם? וחבל שהסרבנים רואים רק את הערבים המסכנים ולא את החיילים האלה שעומדים שעות ועוצרים אנשים שמנסים להעביר מטעני נפץ ובכך מצילים את החיים של אזרחי המדינה.

sela v

New member
לידיעתך

אני ישבתי חודש בשער של ישוב בבקעת הירדן לפני קצת יותר משנה, ויותר מעשרה חיילים שמרו על כ-30 איש. הייתי שמח גם שבערים כמו חיפה, יהיו כל כך הרבה שומרים מפני גנבים על הבתים. איך בדיוק עוזרים המחסומים בתוך השטחים? חוץ מכמובן להגן על מתנחלים שמטרתם היא לחיות בזול על חשבון שאר תושבי המדינה, ולגרום סבל לאנשים שגרו במקום לפניהם?

victoria777

New member
המחסומים מאוד עוזרים

הם מסייעים לחיילים למנוע כניסה של חומרי נפץ למקומות אחרים בארץ.

victoria777

New member
דווקא אתה זה שמחשיב את עצמו לנביא

איך אתה יכול להיות בטוח שאם לא יהיה צבא המדינה תהיה במצב טוב?

כמה הבהרות:

קודם כל אנחנו לא יכולים להבין את הערבים הערבים לא נלחמים בצבא שלנו כדי להקים מדינה הם רוצחים אנשים חפים מפשע! לעומתם אנחנו פוגעים רק במי שעשוי לפגוע בנו ואם נרצחים בדרך עוד כמה אזרחים בטעות--זה שווה את זה עדיף שהם ימותו מאשר שאנחנו! אתה יכול לומר עכשיו שאני גזענית אבל הם רוצים שמותי יותר משאני רוצה במותם! והם גם עוזרים למחבלים! ועוד דבר מטרתם של המתנחלים היא לא לגור על חשבון המדינה כמו שאמרת המתנחלים הם אנשים אידואולוגים! ורק בגלל זה הם גרים בהתנחלויות כמובן שיש בודדים שחיים שם בגלל הבתים הזולים אבל אלו הם אותם אנשים שעכשיו לא מתנגדים לעזוב את גוש קטיף! ואלו הם בודדים לא כמו שמציגה אותם התשקורת!

yeshgvul

New member
ואם אתה חושב ששרות באזור מסויים

הוא בלתי חוקי בעליל ?

למעלה