פולין..

הכוסית16

New member
פולין..

חודש הבא אנחנו יוצאים לפולין.. זה עולה לנו משו בסביבות ה5000 ש"ח אמא שלי כבר חודשיים בבית מתאונת עבודה לא עובדת היא לא קיבלה כל החודשיים משכורת אבא שלי עובד במוניות והוא מקבל רק 2000 שקל בחודש.. בזה בינתיים אנחנו רק מסתפקים ב2000 שקל האלה אמרו לי שבבצפר לא נותנים שום עזרה לא מילגות שומדבר..ואני מתה לצאת לזה אוףף המחנכת שלי עושה לי "מי שיש לו כסף יוצא מי שאין לו לא יוצא" מזה הדבר הזה?!?!?!?!?חייבים לתת עזרה...!! לפני שנתיים ידידה של אחי יצאה מהבצפר שלי...גם לא היה לה אפשרות לשלם קיבלה עזרה וזה יצאה ב2000 שקל אוף כמה שנים שאני מחכה לזה

ישרון

New member
חמודה ממש לא טיול חובה

כמי ששלושה מארבעת ילדיו יצאו לטיול וגם אני אישית עשיתי זאת רק בגיל 50+ אומר לך כי באמת ובתמים אני סבור שזה לא טיול אלא מסע קשה ולטעמי ממש לא חובה. למרות זאת ברצוני לספר לך כי בני הצעיר עשה את המסע בשנה שעברה במימון מלא מכספו האישי ומחשבונו הפרטי מאחר ולא היה באפשרותי לממן באותה העת.הנער עבד לשם כך במשך למעלה משנה ובכל שעה משעות הפנאי שלו ,מילצר,גינן,חילק דאר ועוד ועוד מיני מלאכות. אכן בבית הספר שלו עזרו במידה מסויימת למי שקשה היה לו אך בני סירב בתוקף לכל עזרה או סיוע .

חייםלוי

Member
מנהל
העיניין הוא שבחודש גם היא תעבוד יומ

יומם ולילה היא לא תצליח לגייס את הסכום הדרוש. נכון שהיתה יכולה לחשוב על זה קודם ולעבוד ולחסוך במשך השנה.

ישרון

New member
לחיים לוי המסע לא בא במפתיע

ידוע לכל כי בשכבת י"א יוצאים למסע לפולין,זה יכול להיות בחודש אוקטובר או להידחות עד אוגוסט,על פי הקצבת המקומות הניתנת למוסדות החינוך ע"י משרד החינוך. אכן אני מצר על כך שנערה מתייסרת מחוסר כסף ולא יוצאת למסע חשוב זה ,אך למרות זאת אני עדיין סבור שלמרות חשיבותו הרבה בעיני עדיין איננו MUST. לגברת המתלוננת יש כניראה מצוקה אינני יודע ואינני מסוגל לבדוק באמצעות המדייה הנוכחית עד כמה,אולם לו היתה רואה חשיבות כה רבה בהצטרפות למסע היה עליה לגלות בגרות ולדאוג לחיסכון אישי צנוע,מדובר כאן בסכום לא אסטרונומי ,האם הגברת מחזיקה בטלפון סלולארי??שכן הויתור רק על מכשיר זה יביא לה את מחצית הסכום הדרוש לנסיעה וזאת בזמן של 12 חודשים בלבד.ידוע לי על מספר נערים מבני שכבת הגיל של בני שיצאו בחופשת הקייץ לבילוי של שבוע באילת בזמן שהוא עסק בכיסוח דשאים בחום של יולי ואוגוסט ובחודש ספטמבר טרחו להרשם לטיול ועמדו בתוקף על כך שיקבלו הקלות כספיות.אינני בא לקטרג כאן על נערה הרוצה לצאת עם חבריה לטיול ולא להסיק מסקנות אישיות כלפיה . אבל!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

חייםלוי

Member
מנהל
אין לי מחלוקת אתך. היא היתה צריכה

לחשוב על דרך להרוויח את הכסף למסע קודם. רק שבחודדש שנשאר אין, כנראה, הרבה מה לעשות וכפי שאמרת לא חייבים לנסוע למרות חשיבותו של המסע.

cohen shir

New member
גם אצלנו בשכבה יש מקרים דומים ו....

החלטנו שלא ימשך ככה. ומועצת תלמידים של השכבה מארגנת כל מיני פעילויות שמרווחים מהם כסף והם מדברים עם ספונסרים ואנשים שיכולים לתרום... כי אין רק בנאדם אחד עם בעיות כספיות.... ממש עושים הכל בשביל שכמה שיותר אנשים מהשכבה יצאו!

הכוסית16

New member
אבל..

בעיר שאני גרה בה אין מספיק עבודות שאפשרות לעבוד בהם ורוב העבודות זה מ18 בחופש הגדול קרעתי תתחת בשביל למצוא עבודה ולא מצאתי מה לא עשיתי ולקראת סוף החופש סופסוף מצאתי עבודה בבייביסיטר שגם זה בקושי יש אצלינו ועבדתי שבוע... הבעייה שרק עכשיו התחילו לספר לנו על פולין יום ראשון הזה יהיה המפגש הראשון וב28.2 המסע

Pukipsey007

New member
יש עוד הרבה הזדמנויות../images/Emo24.gif

אפשר לצאת דרך הצבא, דרך כל מני פרויקטים של שותפות 2000 [ערים אחיות בארה"ב, לדוג'
כרמיאל פיטסבורג וכו'], דרך מקום העבודה וכך הלאה. אם לא הפעם אז בפעם אחרת..

cohen shir

New member
שותפות 2000 זה אחד הפרויקטים הטובים

אני לוקחת בו חלק כבר... מממ... 3 שנים בערך.

משהו לא ברור לי......

נראה לי מאוד לא הגיוני שהתחילו לדבר איתכם על יציאה לפולין רק חודש וחצי לפני היציאה עצמה איתנו התחילו לדבר על פולין משהו כמו חצי שנה לפני היציאה (ז"א תאריך ההרשמה עצמו ותחילת ההכנה..... אבל תכלס עוד מ-י' דברו איתנו על פולין ומי שקשה לו וזה שיימצא עבודה וזה) אם עכשיו ההרשמה מתי תספיקו לעשות הכנה יסודית והכל????? זה נורא מוזר לי לא יודעת

נורא מוזר

באמת נורא מוזר שהתחילו לדבר איתכם על הנסיעהלפולין לפני חודש וחצי... איתנו התחילו לדבר על זה יותר מחצי שנה לפני הטיסה... אני מציעה לך שתכתבי מכתב ותגישי אותו לראש הקבוצה שלך... ותכתבי שאת לא יכולה לממן את הנסיעה.. ואם הם יכולים לעזור... משרד החינוך נותן מלגות לתלמידים שקשה להם לממן את המסע לפולין... חברה מאוד טובה שלי עשתה את זה והיא נסעה עם תשלום סמלי בלבד... ואני חושבת שתור אחת שנסעה לפולין שאסור לפספס את זה... זה לא אותו דבר בצבא או אחרי זה... תעשי כל מה שאת יכולה בשביל לנסוע עכשיו עם החברות והשכבה שלך... ב ה צ ל ח ה

הכוסית16

New member
תגובה

איזה ראש קבוצה?חח וכדאי לי להתקשר למשרד החינוך ולברר מה באמת הולך פה?

אין לכם ראש קבוצה/רכז משלחת?????

ואי איזה מוזר שאין לכם אדם אחד ספציפי שמרכז/מנהל את המשלחת הזאת

הכוסית16

New member
אולי יש..

אבל עד אנחנו לא יודעים כלום על זה..רק מחר יהיה מפגש ראשון שיסבירו לנו הכל

...

ראש קבוצה זה המורה מבית הספר שהוא אחראי על הכל... תדברי איתו... תספרי לו מה הבעיה שלך... ותגידי לו שאת מעוניינת להגיש מועמדות לקבלת מלגה... לנו במפגש עם ההורים ומתי שחילקו לנו דפים עם הסכומים ואיך לשלם , חילקו גם דפים שצריך למלא כדי שיבדקו אם יש לך זכות לקבל מלגה.... צריך להגיש תלושי משכורת של ההורים ולמלא עוד כל מיני פרטים... משרד החינוך מעודד תלמידים לצאת.. אני בטוחה שיש מלגות ממשרד החינוך אם אין מבית הספר...

ישרון

New member
חמודה ממש לא נורא

האמיני לי כל כך רציתי בנסיעה הזאת לאורך שנים רבות וארוכות.כשבני כיתתי נסעו לגרניה סירבתי מטעמים אישיים ,זה היה במסגרת חילופי נוער נסיעה ממש כמעט בלא הוצאות.ואכן מימשתי את החולום ואת המסע הזה רק בגיל 50+ קבוצות לפולין תצאנה בכל שנה ושנה ובכל מיסגרת גיל .ואכן אם זה המצב בבית ממש לא נורא לדחות.אכן מסע "חוויתי"עד מאד אבל קשה מאד נפשית . אם אכן את באמת רוצה לסוע לשם את לא מפסידה את פשוט דוחה את הנסיעה.

הכוסית16

New member
תראי

אני מכירה את עצמי ואני יודעת שבשבילי לא יהיו עוד הזדמנויות כאלה בחיים..כאילו למה שבעתיד דווקא לפולין אני יטוס אם יש לי עוד מלא ארצות שאני יכולה לטוס אליהם...וזה לא אותו הדבר כמו במסגרת הבצפר עם החברים וזה

למעלה