פולין..

ישרון

New member
זה בדיוק מה שחשבתי

את לא יחידה טענתי בפני שרת החינוך כי רבים וטובים לא היו יוצאים לפולין לולא היו הם ביחד עם ה"חברא" יוצאים כאילו לטיול שנתי בשביל להיות ביחד ,לצערי זה ממש לא זה לא טיול שנתי זה גם לא טיול לחו"ל זה מסע להכרת העם היהודי שאיננו זה מסע להכרת תולדות עם ישראל בגולה זה מסע להבנת מאורעות השואה. ואם כך את מעריכה את עצמך אכן אולי באמת מוטב שלא לטוס לפולין.

הכוסית16

New member
החלטתי

כמו מפגרת עשיתי תמוות להורים שלי כשאין להם כסף להביא לי לזה..ולא שהם אשמים..פשוט זה המצב והם כועסים עלי עכשיו רצח עם מה שעשיתי להם בזה... החלטתי שאני לא נוסעת ואני לא עושה עוד בלאגן ושאני צריכה להבין אותם אולי עוד כמה ימים הם יסלחו להם על מה שעשיתי להם.. אולי בעתיד או דרך הצבא אני יטוס אבל עכשיו לא משנה מה אני לא טסה

חייםלוי

Member
מנהל
כמו שאמר ישרון לא חייבים לטוס ל

לפולין. המסע לפולין אינו (וגם פה אני חוזר על דבריו) טיול שנתי לחו"ל. אם באמת תרצי לערוך את המסע (לא הטיול) לפולין יותר מאוחר תוכלי לערוך אותו במסגרות אחרות או לבד. חבל שאת לא יכולה לנסוע אבל ההורים שלך באמת לא אשמים.

ישרון

New member
הורייך לבטח לא כועסים עלייך

גם אני לא הצלחתי תמיד לתת לילדי את אשר חפצו.לא אחת נאלצו לדחות בקשות ורצונות למועד בו רווח מעט. אנא גשי להורייך ונסי להתנצל בפניהם את הרי מבינה שאין להם אחרת לא היית מגיבה בפורום כפי שהגבת. הם לא כועסים עלייך אלא באים בטענות לעצמם על חוסר האונים בו הם נתונית ברצונם להעניק לך יותר מול חוסר האפשרות שלהם.אם תגלי כלפיהם אמפטיה-הבנה למצבם תקבלי מהם מלא חופניים אהבה .חיבוק שלך רק יעשה להם טוב ולך שבעתיים.

הכוסית16

New member
זה בדיוק מה שעשיתי:)

אתמול הרגשתי כל כך אשמה וחרא עם עצמי...כי צעקתי עליהם והתעצבנתי כי כל כך המון זמן רציתי לטוס לשם..וכן דווקא לשם רציתי תמיד אבל הגעתי למסקנה שמה יצא לי מזה שאני רק צועקת ומתעצבנת עליהם..כסף לא יכול לבוא משמיים זה או שיש כסף או שאין כסף..ואכן הלכתי היום אליהם והתנצלתי אמרתי להם שאני לא רוצה לטוס השנה..מקסימום דרך הצבא אבל מה שכן...אין מצב בחיים שאני לא טסה לשם מתישהו..

ישרון

New member
ח"ח לך מעל גבי הפורום

יפה עשית פתחתי את הפורום בשעת בקר ושמחתי לראות את תגובתך אמנם אין לנו קשר או היכרות אבל "עשית לי את היום" איחולי הצלחה בכל אשר תפני ותקווה שמהשעור הזה תלמדי כי את יכולה להשיג כל דבר גם אם להורייך קשה להשיגו בעבורך.

הכוסית16

New member
וואי תודה:)

וההורים שלי מזה גאים בי והבטיחו לי שאם אני לא יוצאת לפולין אז אני יצא לטיול השנתי גם חודש הבא לפני פולין...ובעזרת ה' בחופש הגדול אני יצא לאיזה טיול גדנ"ע כי לא יצאתי השנה..:)

ישרון גם אני חשבתי כמוך בתחילה

ואם אתה זוכר גם אני צעקתי והתעצבנתי על אנשים שאמרו שצריך גם את החברה ואת החברים אבל עכשיו בדיעבד זה כל כך נכון שצריך את החברים ואת החברה עצמה....כי לבד זה באמת בלתי אפשרי התמיכה שאתה מקבל מהוסבבים אותך היא מדהימה אתה נעטף בים של אהבה,תמיכה ואם רואים שמישהו עומד להישבר או ליפול לא נותנים לו ומחזיקים אותו חזק בטוח שלא יצא לך לערוך את המסע במסגרת בית ספרית ולכן אף פעם לא תבין את חשיבות הדבר של להיות כקבוצה ואת החשיבות של החברה שנמצאת שם איתך!! אז אל תשפוט לפני שהתנסת!! אני מדבר מתוך ניסיון עם המשלחת שלי.לא יודע איך זה במשלחות אחרות

ישרון

New member
גיא יקירי

כמי שגדל בבית של ניצולי שואה,בית בו השואה היתה טאבו-לא נושא לשיחה בית בו השואה ריחפה בחלל יום ולילה ובעיקר בלילה עם ביעותי הלילה של אימי היה חשוב לי בחשיבות עליונה להגיע ולגעת במקומות הללו על מנת לסגור מעגל מתוך תובנה. אכן את המסע לפולין בלתי אפשרי לעשות לבד,וממש בלתי אפשרי לעשותו ללא תמיכה גם בגיל 50+ כאשר הנך עומד במאידנק מול אסקופת האפר או באושוויץ בירקנאו מנגד לקרמטוריום המפוצץ אתה מתפרק נפשית ולעיתים גם פיזית.ואכן לצידי עמדה קבוצה תומכת ומגינה שהיה לי הכבוד להיות חלק ממנה. אני לא בא מעמדת שיפוט כלפי אותה נערה שאכן מאד רוצה לסוע לפולין אך המצב בבית אינו מאפשר. אני כואב את כאבה והאמן לי לו יכולתי הייתי בשמחה רושם המחאה לטובתה.

גרוברית

New member
יש מלגות!

www.milgot.org.il אני מקווה שלא טעיתי... אבל גמאני חושבת שהמסע הוא לא חובה אפילו שהוא ממש חשוב,תלוי למי. אם את באמת מבינה את החשיבות העמוקה שבמסע וחשוב לך לצאת-תעשי כל מה שאת רק יכולה!!

למעלה