פולמן אוהב תה מנטה, והדמון שלו הוא עורב

פולמן אוהב תה מנטה, והדמון שלו הוא עורב

וכל זה קראתי במאמר עם הקישור המצורף. מענין, אבל למה הוא יורד על ספריה של רולינג??? ושל טולקין??
(מקווה שהקישור יעבוד)

בדולח 13

New member
../images/Emo88.gif רבותי, לקחת את הדברים בערבון מוגבל

לפני שאתם שופטים, קחו בחשבון שעיתונאים לא בהכרח מדייקים, בדוק. עיתונאי, ע"י ברירת המילים בהן הוא משתמש, יוצר אצלכם את הרושם בו הוא מעוניין. הוא יכול ליצור אצלכם תמונה של המרואיין ששונה לחלוטין מהתמונה האמיתית, ולעיתים אפילו הפוכה. הכתבה מעניינת אבל לא הייתי מתייחסת אליה כתורה מסיני. לא רוצה להשמע כמו הקלישאות אבל : אל תאמינו לכל מה שכתוב בעיתון. הרבה פעמים זה סילוף של המציאות. נהנים מהספרים ? נפלא, זה מה שחשוב . רק טוב בדולח

Fairywitch

New member
פויה פולמן../images/Emo46.gif

כמו שכתבתי במקום אחר- עכשיו סימנתי אותו
הוא לא יכול לקרוא ספר אחד ולדבר ככה! מעניין מה תהיה הביקורת של רולינג עליו אם היא תקרא רק חצי ספר שלו, ומה תהיה דעתו על זה...

אבל הוא אומר במפורש שהוא קרא רק ספר אחד

ושהוא שופט רק לפיו ולא לפי כל הסדרה. אפשר להעריך יכולת של סופר גם אם קוראים ספר אחד שלו. מלבד זאת הוא לא סתם קרא אלא קרא אותו בתור שופט בפסטיבל ספרותי, כך שמן הסתם הוא קרא אותו בעיון ובקפידה. ובכל מקרה, זכותו לא לאהוב את זה, וזכותך לא להסכים איתו ועדיין זה לא אומר שאת צריכה לכעוס עליו בגלל זה. גם אני מאוד אהבתי את הארי פוטר וגם את שר הטבעות למרות שאותם פולמן לא אהב, וכפי שהוא אמר בעצמו- סביר להניח שטולקין לא היה אוהב את הספרים שלו. זה כמו שיכולים להיות לך שני חברים טובים, וגם אם הם שונאים אחד את השני עדיין אפשר להיות חבר של שניהם
בכל מקרה אם תשימי לב הוא מציין לטובה את העובדה שהיא מספרת סיפור מרתק שגורם לך לרצות לדעת מה הלאה, למרות שהכתיבה (לדעתו) אינה טובה, והוא אומר שהכישרון הזה הרבה יותר נדיר.

Fairywitch

New member
זה שהוא קרא רק אחד זה יותר גרוע-

ואפילו לא את הספר הראשון, כך שאי אפשר להבין כלום. אין לו זכות לשפוט על סמך ספר אחד שהוא אפילו לא הראשון! ועוד אחד הספרים הכי מפתיעים וטובים בסדרה (אבל רק אם מבינים את ההקשר). זה כמו שיתנו למישהו להעביר ביקורת על פולמן לפי השליש הראשון של "הסכין המעודן"! בקיצור- הוא לא הוגן כלפי רולינג. וגם אם הוא לא אוהב- הוא לא יכול להגיד שרולינג "לא מצטיינת בחיבור מלים יחד" על סאגה של שבעה.

היה מקום לכעוס אם הוא היה כותב ביקורת ספרות

וקוטל את כל סדרת הארי פוטר על סמך קריאה של הספר השני בלבד. אבל הוא בסך הכל עונה על שאלה ששאלו אותו בריאיון. הוא לא מחוייב לשום דבר והוא בסך הכל אומר את דעתו, ומציין מראש שהיא חלקית מאחר ולא קרא את כל הסדרה.

Fairywitch

New member
טוב, זה נכון.

לא קראתי את המאמר עצמו, אלא רק כמה ציטוטים. והתרגזתי, כי זה נשמע כמו ביקורת לא הוגנת. בכל אופן- גם אם זאת לא ביקורת- זה לא נחמד להגיד שהיא לא יכולה לחבר מילים יחד
קנאת סופרים תרבה חוכמה

האבק

New member
אני חושב שפירשת לא נכון את המושג

"לא יודעת לחבר מילים יחד"....

JustRain

New member
בדיוק מה שהתכוונתי לומר

הוא לא ישב לכתוב ביקורת אלא נשאל. ואפילו כתוב שהוא התחמק מלענות. חנה, אני שותפה מלאה לדעותייך החיוביות על הארי פוטר, את יודעת... אבל הכעס על פולמן נראה לי קצת מוגזם. זכותו לא לאהוב את הספר והוא לא סתם תקף אותו, כמו השטויות של אלו הטוענים שזה ספר רדוד או מה שהיה ב'יתד נאמן' (אני לא קוראת יתד נאמן
קראתי את התגובה של מאיר שלו). הוא הסביר למה הוא לא אהב, וציין כי קרא ספר אחד. לדעתי דעתו תשנה אם יקרא עוד, אבל גם אם אז הוא לא יאהב, אין לי ממש בעיה עם זה, שוב - כל עוד הוא לא תוקף.

Fairywitch

New member
אבל, אבל...

זה כמו שאני אקרא שני פרקים מ"הסכין המעודן", ואגיד שאני לא אוהבת את כל "חומריו". זה מציק לי. מה גם שבמקרה הספר שהוא כן קרא הוא הכי אהוב עליי

JustRain

New member
אבל הוא לא אמר שהוא כותב ביקורת!

שאלו אותו, האם זו אשמתו שבמקרה הוא קרא רק אחד? הוא לא התיישב לכתוב ביקורת!

dahoe

New member
למה להתעצבן?

הוא ממש לא ירד על רולינג. זכותו לא לאהוב את הארי פוטר ולא צריך עכשיו לשרוף את הספרים שלו בגלל שהוא לא מתלהב מפנטזיה. פולמן לא אוהב את הז'אנר מספיק בשביל לקרוא את הספר בעיון וזכותו. יש מספיק ספרים שלא הייתי טורח לקרוא בכלל.

למעלה