פולמן אוהב תה מנטה, והדמון שלו הוא עורב

האבק

New member
מצחיק דווקא

את אפילו לא קראת את כל המאמר וכבר "סימנת" אותו. עצוב לשמוע שאת "מסמנת" אנשים רק לפני מידת החיבה שלהם לה"פ. בייחוד אחרי המחמאות שהוא אמר על הסופרת (כישרונית, נחמדה...)

Fairywitch

New member
לא סימנתי אותו לגמרי-

הרי אני מתה על "חומריו"... אבל באמת לא קראתי את כל המאמר, מודה בהכנעה ומתחבאת בפינה. והיא אלוהים- אני רגישה
תראה איך אתה מגיב אליי שכעסתי עליו...

האבק

New member
לא כועס ../images/Emo13.gif

פשוט קצת הרגיזה אותי התגובה שלך ושל אנשים נוספים מפורום ה"פ לבוגרים. אני לא חושב שצריך להפסיק לקרוא ספר של סופר בגלל דעתו על ספר אחר, מה גם שהוא בסה"כ אמר את דעתו על הכתיבה שלה בספר השני מנקודת מבט של שופט. הוא לא ביקר את הספר... וחוץ מזה, אלוהים מת

נועה ob1k4

New member
אודי, לך לקרוא שוב את "חומריו"!!

וחוץ מזה, לא הקשבת בהרצאה שלי... הסמכות מת, לא אלוקים!! וחוץ מזה, לפי המאמר המדובר פולמן מאמין שהאל ברא את העולם אבל כעת נמאס לו מאיתנו והוא הלך לחפש "צעצועים" אחרים...

חבר'ה, רדו מחנה P:

אמרה את דעתה, אין צורך להתחיל לירות בה... ריאיון מעניין. לא חידש הרבה, את הכל הוא כבר אמר בראיון זה או אחר... אודי, הספסל שהוא יושב עליו- זה "ה"ספסל?

קראתי בעיתון

אני קם בבוקר ואבא שלי אומר לי: - יש ריאיון ב"הארץ" עם הסופר הזה של הספרים שלך אני משיב בקול מנומנם- איזה? - נו משהו עם המוזהב... - אה, פיליפ פולמן! ומיד טסתי למעלה לקרוא
סה"כ אחלה ריאיון, פולמן אכן מתגלה כאדם נחמד כפי שמעידים אודי ויעל. התפלאתי שפולמן מציין שהוא דווקא כן אוהב את הכנסיה: "כל זה לא אומר שאני לא אוהב את הכנסייה", הוא אומר. "נולדתי לכנסייה האנגלית, סבי היה כומר, ובילדותי הלכתי לכנסייה בכל יום ראשון. ידעתי קטעים שלמים מהתורה, מספרי הנביאים, ממזמורי תהילים. זה עושה אותי למי שאני. אבל אני לא מאמין באלוהי התנ"ך. בעיני הוא חלק מהדמיון האנושי". לדעתי הוא מתכוון שמאחר והכנסיה היא חלק מזכרונות הילדות שלו יש לו יחס חם אליה, אך הוא מתעב את הממסד הכנסייתי ואת העריצות שלו. מה דעתכם?

נועה ob1k4

New member
כל ראיון משכנע אותי יותר-

אם הספרים לא הספיקו... פולמן סתם נהנה להיות ה"ילד המופרע" של הכיתה, זה שתמיד מתחצף למורים ו"משגע" את המערכת. ולחשוב שהוא היה מורה בחט"ב...

dahoe

New member
../images/Emo51.gif

יופי של ראיון לדעתי. למה להתעצבן אם הוא לא אוהב את הארי פוטר? גם אני לא מסכים עם מה שהוא אמר על שר הטבעות, אבל שיחשוב מה שיחשוב.

../images/Emo32.gif הדמון של טוני קוסטה

"המצפן" לא אצלי כרגע (השאלתי אותו לסבתא שלי שהחליטה לקרוא את הטרילוגיה אחרי שראתה את "חומריו הבהירים"), מישהו אולי זוכר או יכול להסתכל ולהגיד לי אם צויין איזו דמון היתה לטוני קוסטה (הבן הגדול של אמא קוסטה, לא זה שנחטף), ואולי גם צויין השם שלה? תודה מראש

האבק

New member
בדיוק קראתי את זה ובאתי לפרסם בפורום!

אחלה של ראיון. מדהים שכמעט בכל ראיון שאני קורא איתו לאחרונה אני רואה את אותן תשובות שהוא ענה לי וליעל כשנפגשנו איתו
אני מרגיש כאילו הוא חבר שלי
אני לא מבין מה העניין פה עם הארי פוטר. זכותו של בן אדם לא לאהוב ספר. כמו שאור אמר, הוא קרא את הספר השני בתור שופט ספרותי. פה בראיון הוא לא ביקר את העלילה של הספר (כי אז זה באמת לא היה הוגן, אם הוא לא קרא את הראשון) אלא את הכתיבה שלה. זו זכותו וזו דעתו... מצד שני הוא אמר בעצמו שהיא אישה נפלאה. גם טולקין ולואיס היו חברים טובים מאד אבל טולקין שנא (!) את נרניה ואמר שזה ספר גרוע.

orar1

New member
יופי של מאמר!

נותן לך להרגיש כאילו אתה שם איתו
נורא הצחיק אותי הקטע בסוף שלואיס וטולקין היו שונאים את הספרים שלו כמו שהוא שונא את שלהם.. מעניין מה באמת הם היו אומרים על זה... ואני לא חושב שההערה על רולינג הייתה נורא פוגעת... הוא בכל זאת אמר שהיא נורא מוכשרת, בתחום מסויים של כתיבה. בתחום אחר טיפה יותר חלשה. מבחינתי היא עדיין מעולה

למעלה