פוסט שכתבתי בפייסבוק...

SupermanZW

Well-known member
קנדי לא היה עונה כמוך

אבל בדיוק כמוה, קנדי לא היה מספר מה עשה עם המעילים, הם לא רצים לספר אחרי שעשו מעשה טוב.

גם ההנחה שבגלל שלא סיפרה מה עשתה עם המעילים מרה אותם לעצמה היא לא הנחה שקנדי היה מניח, ממה שכתבת נראה עדיין לא אימצת את סגנון המחשבה הקנדי או את המנטאליות הקנדית.

ממתי ההנחה שמישהו לא נולד במקום כלשהו היא גזענות? יחס מפלה לאדם בגלל מ וצאו הוא גזענות, אבל ההנחה שלא נולד במקום כלשהו? זו הגזמה פרועה.

איבי5101

New member
סקרנות

תודה על התגובה

1. מה שהפריע לי זה ההתנשאות עלי כמו:
- "אין לי באמת יותר מעילים משיש לי גרביים זו צורת ביטוי."
- "אנשים ציניים שהחיים דפקו אותם הרבה"

2. אני ממש סקרן, לא באתי לשפוט פשוט סקרן, לא קרה לך שהייתה סקרן ושאלת שאלה שמדי פעם אתה נמנע מלשאול. גם שהוא יכול לכתוב לא רוצה להגיד.

SupermanZW

Well-known member
תשובה

ודאי שקרה לי, אבל לא נולדתי בקנדה, מה שלא קרה לי מאז שהגעתי לקנדה הוא שהאשמתי מישהו בדבר מה שהנחתי שסביר שעשה מבלי שהיו לי סיבות מוצקות להאמין שכך עשה. זו תופעה שנואה שקיימת בישראל והחלטתי להימנע מלעשות כן כשהגעתי לקנדה.

גם לי עזרו הרבה מעבר למצופה בימיי הראשונים בקנדה, אבל בניגוד לדובוני לא כתבתי במיוחד הודעה כדי לספר על כך בפורום כדי להימנע משאלות שאיני מעוניין לענות עליהן ומביקורות שיפוטיות. אני יכול לומר רק שכמו שעזרו לי גם אני עזרתי למהגרים חדשים ממני.

יש לישראלים הרבה ללמוד מהקנדים בנושא עזרה הדדית ואני משתדל לאמץ מנהגים קנדים שאני מוצא מועילים.

איבי5101

New member
לא מאמין שהאשמתי

אחרי שהוא בחר לא לשתף את סוף הסיפור בחרתי "hypothesis" שהיגעתי עליה מצורת התגובה שלו כלפי, ורשמתי שזה לא הוגן אם הוא ישאיר את המעילים אצלו והסברתי מה הוא צריך לעשות מנקודת מבט שלי, זאת כדי להסביר את עמדתי, לא אמרתי שזה מה שהוא עשה.

למרות שאני חייב להגיד שההתנשאות שלי כלפי מרמזת לי שהוא חושב שהכל מגיע לו. וזה מחזק את עמדתי כתוצאה איך הוא מפרסם בפייסבוק בשביל להראות כמה אנשים עוזרים לו וכמה אוהבים אותו וכמה הוא מיוחד.

הוא פרסם סיפור, קראתי ורק שאלתי מה הוא עשה עם מעילים, סה"כ רציתי לדעת את התוצאה. אם מפרסמים סיפור למה לא להגיד מה קרה בסוף, וסתם להשאיר אותי סקרן אחרי שקראתי את כל הסיפור, וגם להתנשא עלי כדי להרגיש יותר טוב עם עצמו?

SupermanZW

Well-known member
יש אנשים שלא למדו שלא יפה להתנשא על אחרים

אבל, אתה מכיר את האמרה הידועה "קשוט עצמך בטרם קשוט אחרים", אם אתה רואה בעצמך מהגר מוצלח, גם לישראלי המכוער עליך להגיב כמו קנדי.

אני שמח שהשרשור התמים התפתח כך, חיזק מאוד את דעתי לא לפרסם סיפורים אישיים באינטרנט בכלל.

איבי5101

New member
קשה לא להסכים איתך

לא מבין למה הוא מפרסם סיפור, כשמישהו שואל את הסוף הוא "יורד לפסים אישיים" ומתנשא.
&nbsp
אני מאמין שלא הגבתי לגמרי כמו קנדי, אבל אני רק שנה פה ומאמין שעשיתי שינוי מאוד גדול, מה שגם אף פעם לא הרגשתי שייך לתרבות בארץ.

SupermanZW

Well-known member
הסיבה - רצון לתשומת לב

על כל הודעה שאדם מפרסם הוא מצפה לקבל תגובות, עם זאת, קיימת בדרך כלל ציפיה (לא ריאלית) לקבל רק תגובות חיוביות, לא לקבל ביקורת כלל וגם לא להישאל שאלות שלא רוצים לענות עליהן. אנשים שלא סיגלו לעצמם את המנטאליות שכתבו על עצמם שהם מתחברים אליה נוטים גם להגיב באופן שהם שונאים שמגיבים להם בבחינת "הגמל לא רואה את הדבשת שלו".

לגבי השורה האחרונה בדבריך, אני מזדהה איתך מאוד. גם אני תופס את עצמי לפעמים לא מגיב כמו קנדי ואז עובד על עצמי לתקן זאת וגם אני מעולם לא הרגשתי שייך לתרבות בישראל. אז אולי לי קצת יותר קל, כי אני שנתיים וחצי בקנדה, עכשיו אני רק סופר לאחור את הזמן עד שאוכל להגיש מועמדות לאזרחות קנדית, להתכונן למבחן, לעבור אותו ולהגיע לטקס האזרחות.

איבי5101

New member
אני מסכים שהוא רצה תשומת לב ולהרגיש מיוחד

ואני מסכים עם "הגמל לא רואה את הדבשת שלו", פשוט חבל שנשארתי סקרן וזה עוד אחרי שהעליבו אותי על זה שאני מעז לשאול שאלה על איך הסתיים הסיפור, במקום להתייחס לשאלה רק התייחס לגופו של אדם ואיך לפגוע בוא.

חבל שקנדים שעזרו לו, חושבים שעזרו לאדם טוב שגם היה נוהג כמוהם, ולא משתמש בהם בשביל תשומת לב בפייסבוק.

שוב, לא קראת מה שכתבתי

לומר ששאלת מתוך סקרנות זו היתממות. כאשר השבתי על שאלתך בשאלה מדוע זה חשוב לך לדעת, בחרת לתקוף אותי ולייחס לי דברים שאין שום הוכחה שחשבתי או שהרגשתי ועדיין אתה ממשיך לעשות כן. בחוק הישראלי זה נקרא דיבה. העובדה שתקפת אותי מעידה כאלפי עדים על כך שמראש הנחת דברים שליליים לגבי הגם שאינך מכיר אותי כלל. למעשה אתה מתייחס אלי כפי שהתייחסו אלייך כאשר אתה עלית לישראל וייחסו לך עמדות והתנהגויות שליליות מעצם מוצאך.

כמו כן אתה קופץ בראש ותוקף ומייחס לי עמדות גזעניות כאשר בסך הכל כתבתי שאינך יליד הארץ. מה גזעני בכך?

ישראלים רבים שמגיעים לקנדה בטוחים כי הקנדים קרים, אדישים ובסתר ליבם לא אוהבים מהגרים. הסיפור שלי בא לתת זווית שונה ולכן המעילים עצמם לא רלוונטיים

איבי5101

New member
אם את מתביישת לענות אז פשוט אל תעני לא חייבים להתנשא

במקום להגיד שאת לא רוצה לענות את ממשיך לתקוף אותי ולהתנשא עלי כמו:

מכיוון שלא שיתפת אותי בסופו של סיפור שבחרת לפרסם בפייסבוק בשביל תשומת לב, נאלצי לבחור "hypothesis" שהגעתי עליה מצורת התגובה שלך כלפי, ורשמתי שזה לא הוגן אם את תשאירי את המעילים אצלך והסברתי מה את צריך לעשות מנקודת מבט שלי, זאת כדי להסביר את עמדתי, לא אמרתי שזה מה שאת עשית. למרות שאת לעולם לא הכחשת שאת ניצלת את טוב הלב של האנשים, כדי להרגיש מיוחדת ולקבל תשומת לב בפייסבוק, שלא לדבר איזה מסכנה נתנו לך מעילים בכוח.

"כפי שהתייחסו אלייך כאשר אתה עלית לישראל", כן אלו אנשים כמוך שלצערי לא נישארו בארץ.

מה גזעני בכך? רשמת:
- "הופכת את מי שחי בה למחוספס שרק מחפש לבדוק איפה דפקו אותו ואיפה רימו אותו ואיך הוא בתורו ידפוק אחרים"

את לא רואה שום גזענות פה (וזה אחרי שבמפורש שרשמת אחרי שהבנת שאני לא יליד ישראל)?.

"סיפור שלי בא לתת זווית שונה ולכן המעילים עצמם לא רלוונטיים"
אז אותי זה כן מסקרן, קיבלת את התשומת לב שלך בפייסבוק ופה בפורום, אז לפחות תעני על שאלה אחת, זה לא הוגן שאת מפרסמת את הסיפור ולא יכולה לענות על שאלה 1. מה יש לך להסתיר, ורק לתקוף.

מאיפה החוצפה הישראלית להחליט בשבילי מה כן רלוונטי בסיפור, אנשים שונים, וזה זכותי להיות סקרן. מפרסמת סיפור ומפחדת לענות על שאלה קטנה, תתבגרי מה נסגר איתך.

למעלה