טוב, תגובת תכ"ק.
[תוך כדי קריאה.]
היא ברחה מדמות בברדס לבן, את פניו לא היה ניתן לראות. נוצות נראו יוצאים לו מהגב ובידו החזיק חרב אימתנית שעלתה בלהבות. היא רצה כל עוד יכלה, לפתע מעדה. נופלת על האדמה החרוכה, הדמות בברדס מתקרב לאיטה, גוהרת מעלייה מוכנה להכות, הבזק שיניים לבנות מתוך כובע הברדס. הוא הניף את חרבו, והנחית... אני מבינה שניסית ליצור רושם תזזיתי וכו', אבל הסגנון כתיבה ממש "צרם" לי. זו דעה אישית שלי והכל, אבל זה די מסורבל.
אליס התרוממה לאט מהכרית מושיטה ידה לעבר שמלה כפרית פשוטה בצבע אדמה שנחה על כסא רעוע מעץ ליד המיטה. משפט מסורבל ממש. ממ, היית צריכה להוסיף שם סימני פיסוק, ובכללי לדעתי הוא מסורבל. בכללי, לא אהבתי את כל הפסקה. תיארת קצת יותר מדי לפרטים, וגם קראת "אליס" יותר מדי. לכתוב "היא" זה מספיק בהחלט בפסקה של 10 שורות. אבל בסיפור קצר, כמו שזה, אין טעם לפרט כ"כ הרבה על מראה חיצוני של דמויות. רוברט ג'ורדן הוא לא דוגמא! זו לא חוכמה לתאר בפרוטרוט מה הדמות עושה בכל רגע נתון.
"אליס בואי החוצה ותעזרי לי" היא שמעה את אותו קול שהעיר אותה. אליס יצאה לחצר קטנה מלאה בעשבים. שוב, פיסוק.
השמיים היו אפרוריים, וריח של דשא רטוב נישא באויר. הכפר הקטן שבו גרה היה שוקק חיים. אנשים שרק קמו החלו במלאכת היום-יום שלהם, וילדים קטנים התרוצצו בכל מקום. הכפר הורכב מבתי עץ רעועים למראה, הוא שכן ליד יער עצום שמעברו השני נמצאה העיר שאלייה היו אנשי הכפר צריכים ללכת בכדי למכור את תפוקות החקלאות שלהם. "יתחיל לרדת גשם בקרוב" אמרה אליס, קולה היה עדין ורגוע. "תמיד הייתה לך אינטואיציה טובה, אני סומכת עלייך. בואי תעזרי לי להוריד את הבגדים לפני שהם ירטבו". או! פסקה למופת. כתובה בהחלט טוב, חוץ מבעית פיסוק קלה. ובהחלט לא מפורטת מדי אבל אווירתית. ^^
אליס הייתה בסביבות ה-20 בחייה, היא נמצאה ביער כשהייתה תינוקת, עטופה בצרור בדים אדומים ורכים למגע. על רגלה קועקע סמל שדמה ללהבה זעירה. לא ידוע מהיכן הגיעה, אך אישה אלמנה מהכפר, שאיבדה את בעלה וילדייה במגפה, מצאה אותה. היא אימצה אותה וגידלה אותה כבת. והעניקה לה את השם אליס על שם בתה המנוחה. בתור תינוקת אליס מעולם לא בכתה, ויופייה היה מיוחד לא דומה לשאר בנות הכפר. היה לה כשרון מיוחד עם בעלי חיים, גם הארסיים ביניהם, וזיכרונה לפרטים קטנים היה מפתיע. אבל למה להרוס?
הפסקה הזו א. לא קשורה בעליל, ב. קצת משעממת. יותר כיף ללמוד את הפרטים האלו על הדמות תוך כדי סיפור, את לא צריכה להאכיל את הקוראים שלך בכפית.
"אני חושבת שנספיק להוריד הכל אמא" ענתה אליס לאמה, אישה מזדקנת עם שיער אפור ופנים בהירות, עינייה כחולות כהות, עמוקות כלב אוקיינוס. "בואי נכניס הכל פנימה... מתחיל לטפטף" ענתה לה אמה והרימה את סלסלת הכביסה, פונה לעבר הבית. שוב, פיסוק. כמו שאמרתי, בטא טובה תפתור את הבעיה. ואני חייבת לציין, ששילבת את "אמה" באופן נהדר. אם רק לא היתה הפסקה הקודמת שמפריעה, זה היה מעולה.
נשימתו מדודה מהתרגשות הרגע, חיוך זדוני מתגבש בזוית פיו. או, אני שונאת את סגנון התיאור הזה. אבל זאת רק אני.
הגשם הלך והתחזק, אך זה לא הפריע להם מכיוון שעלי העץ הזקן היו כסככה. לאחר שתיקה קצרה חבר דיבר, "אז מה עכשיו? נלך לקחת אותה?" הוא הפנה את מבטו לחברו שישב על ענף העץ נשען על קשתו האימתנית. שוב, בעיות סגנוניות ופיסוק. אופן הכתיבה נשמע קצת דרמטי מדי, אבל מתובל בשפה המונית יותר ("אך זה לא הפריע להם") וזה נשמע צורם משהו =/ ו, שוב, סרבול. המשפטים לא צריכים להיות כבדים, הם לא מהמאה ה16. תכתבי קליל, כמו שאת חושבת. אף אחד לא חושב ככה.
לאחר שתיקה קצרה חבר דיבר, "אז מה עכשיו? נלך לקחת אותה?" הוא הפנה את מבטו לחברו שישב על ענף העץ נשען על קשתו האימתנית. "לא! אנחנו צריכים לחכות להוראות. כמה שבני האדם נחותים אסור לנו לעורר מהומה." הוא ענה לו בשקט מדגיש את 'בני אדם' בחלחלה. שוב, בעיות קלות של פיסוק וכו' שאפשר לפתור בקלות.
הם ישבו על ענף בעץ גבוה בקצה היער, הם הביטו לעבר הכפר שם נראו אם אפורת שיער ובתה רצות לעבר הדלת עם סלי בגדים. "אבל צריך להגיע אלייה לפני שהם יגיעו." הוא ענה לו בחשש. "אתה דואג יותר מדי דמיאן, הם לא מודעים למה שהיא מסוגלת לעשות" ענה לו חברו בשעשוע, משחק עם קשתו. "אתה לפעמים מדהים אותי ברוגע שלך אלכסנדר, אתה יודע את זה?" דמיאן שאל את חברו, לא מצפה לתשובה. המשפט הראשון- יותר מדי "הם." מספיק לכתוב "הם ישבו והביטו" וכו'. וכמובן, פ-י-ס-ו-ק. את לא יודעת כמה פיסוק נכון תורם לסיפור. וזהו עם הקטנוניות. אוקי, אז הכתיבה היתה טובה, ובהחלט יש לך בסיס טוב. אבל, מה בעצם קרה? פגשנו 4 דמויות, וזהו. אין כאן עלילה, זה יכול להיות אולי פרולוג ליצירה ארוכה יותר, בפני עצמו זה לא עומד... [די להיות חרמנים!
] והייתי ממליצה לך על בטא מוצלחת, זה כ"כ יעזור לך. ושוב- העצה שלי, תכתבי כמו שאת חושבת. אל תנסי להתנסח "גבוהה גבוהה". כתיבה צריכה לזרום. ועם קצת תרגול גם זה יבוא, ויהיה איכותי כמו שאני בטוחה שאת יכולה לו
מצטערת אם פגעתי בך או משהו- ואם תרצי, אני אשמח לעזור לך
לא יודעת אם יהיה לי זמן לעשות ביטוא כמו שצריך, אבל באמת אשמח לעזור. ^^