פורום תאוריה במוסיקה?!
וואו!

מיכלוש7

New member
פורום תאוריה במוסיקה?!../images/Emo79.gif וואו!../images/Emo8.gif

נשמע ממש אחלה! רעיון מצוין!
נעים להכיר, אני מיכל, בת 15, מנגנת על פסנתר אממ... 4 חודשים בערך! (אני יודעת שזה כלום... אבל המורה שלי אומרת שאני מנגנת ברמה של 3-4 שנים!) ומתעניינת במוסיקה והלחנה באופן כללי...
בואו נעשה שירשור הכרות! אוקיי? שכל אחד ירשום בן כמה הוא, מאיפה הוא בארץ (אני מראשל"צ אם שכחתי לכתוב) וגם על מה הוא מגנן!!! יש פה כאלו שהלחינו פעם שירים? חברה שלי הלחינה בערך 3 יצירות מדהימות! אני עוד לא... אבל אני מקווה שזה יגיע בשלב מסוים!

The WizardMan

New member
אני יוני

אני מחולון .. בן 17 יש לי ניסיון של משהו כמו 8 שנים על פסנתר אבל זה אם מחברים 7 שנים שניגנתי כמו תוכי יצירות של באך :) בלי להבין בלי ללמוד מזה כלום ... קיצר לא משהו שווה ולחנים .... הלחנתי קטעים קצרים לעצמי בעיקר ... לא ממש יצירה עם נושאים שונים.. אבל זה אפשרי אם יבוא לי :)

Kyen

New member
אוקי שיהיה

אני עמית ואני אלכוהוליסט "אנחנו אוהבים אותך עמית!" חחח טוב ברצינות, עמית בן 17 כרמיאל ומנגן בגיטרה מקווה שיהיה לי חשמלית עוד חודש-חודשיים כתבתי די הרבה דברים אבל אולי רק אחד מהם מושלם עד הסוף כל השאר זה קטעים ואני עדיין לא מבין את כל המושגים פה אני צריך מקורות מידע

Panoramix

New member
שלום

אני אמיר ואני אלכוהוליסט אני אוהב לנגן שאני שיכור אבל קשה לי לאלתר כשאני חושב על השביעי של תו מסוים וגם לנגן באותו זמן - זתומרת כשאני שיכור בכל מקרה אייל בהצלחה עם הפורום דרך אגב אני רוצה להתחיל ללמוד על לנגן על עוד או לוט איך שלא תקרא לזה וזיהו להית´

כולנו אלכוהוליסטים

טוב - מוזיקאי, אני לא אפרט את כל מה שאני עושה, רק אומר שיש כבר 20 שנה מאז נשלחתי לראשונה לחוג חלילית. אולי אני אעלה לכאן קטעים מייצגים (מנהל איך עושים את זה?) ולעינייננו -עוד - כלי מזרחי. לאוטה -גלגול אירופאי כמעט זהה של הכלי. משמש בעיקר לנגינת מוזיקה עתיקה. אז איזה כיוון מענין אותך?

Panoramix

New member
אין כיוון

הממ הלוואי והיה לי כיוון אחד שמעניין אותי :/ מוסיקה מושכת אותי מכל הצדדים קורעת אותי לגזרים ואני לא יכול להגיד שאני לא אוהב את זה :)

Bandersnatch

New member
גם אני אלכוהוליסט!

איזה מגניב! אולי נשנה את השם של הפורום?!
בכל אופן, אני Bandersnatch, מהרצליה, בן 16 וחצי. ההיסטוריה שלי קצת מסובכת: למדתי מכיתה א´ עד ה´ עם מורים פסנתר. ארבע שנים לא נגעתי בו ולפני שנה וחצי בערך חזרתי לנגן לבד, ורק חומרים שלי עם אקורדים. אני לא מנגן קלאסי! (מלבד פעם בשנה - בשביל ההרגשה הטובה
). מה חוץ מזה?! אני לא יודע תאוריה ואני מת לדעת.

Rastaman Chant

New member
אני דווקא לא מת על אלכוהול

לירן. חולון, בן 17, מנגן בערך 7 שנים גיטרה. אולי קצת יותר. מלחין לפעמים, אני לאט לאט לאט לומד תאוריה עם הזמן, זה חשוב. ניגנתי קצת ספרדי איפשהו בכיתה ח´ אבל לא אהבתי אז חזרתי לרוק לסוגיו. מנגן על כלים ברזילאיים (דרך לימודי קפואירה) 4 שנים, רובם כלי הקשה ואחד כלי מיתר(מיתר אחד).

אלכוהוליסט חדש בפורום

מה המצב ? אני אורן בן 17 מרחובות וזה הסיפור שלי התחלתי לנגן בערך בגיל 3 - אורגנית.. לאמא שלי היה ג´וק מוזיקה חזק.. מאורגנית עברתי לאורגן ולפסנתר וניגנתי עליהם ביחד משהו כמו 8 שנים.. בכיתה ו´ הבנתי שהכלי הזה פשוט לא עושה לי את זה ועזבתי אותו.. תוך חצי שנה בערך מצאתי את עצמי על החצוצרה.. ניגנתי 3 וחצי שנים והייתי בתזמורות למיניהן.. ולמרבה השוק גם את זה עזבתי.. (אל שני הכלים האלה דחפו אותי אנשים אחרים אז לא התחברתי אליהם מההתחלה) ואז.. לפני שנה וקצת מהיום.. קניתי את מערכת התופים שלי (כן כן תופפים זה כלי לכל הציניים שיקפצו לי פה) ועליה אני מנגן מאז בלי הפסקה.. לגבי הלחנה אני עוד מלחין מדי פעם קטעים קצרים על הפסתנר.. (לא משהו מסובך כי כבר איבדתי את הטכניקה) אבל אני עדיין מבין דבר או שניים ב"תאוריה של מוסיקה"
טוב זה היה יותר ארוך ממה שתכננתי.. אז לסיום.. היי לכולם והלחנה נעימה

אז ככה...

כבר רשמתי פעם אחת בעבר, אבל ארשום שוב ואוסיף קצת פרטים: מנגנת חליל צד 9 שנים, לפני כן חלילית.אוהבת מאוד להמציא עיבודים לשירים מגיל צעיר. באה מבית מוזיקאי, אוהבת מאוד מוזיקה, חלום חיי לנגן בתזמורת.תיאוריה ותולדות המוזיקה - צד חלש שלי, מה לעשות כשמדובר במורים שלא יודעים את השפה טוב.

xero1

New member
יאללה

שלום, אני רן, ואני מכור לחדר שלי (אה.. מה?) אני מנגן 5 שנים על גיטרה וגם על באס, ויודע קצת על כל דבר אחר (פסנתר, תופים, כמו כולם) יש לי כמה שירים מולחנים, אבל הכל שלי זה הדבר הכי לא מוצלח בהם, ככה שזאת בעיה. אני מנסה שתיהיה לי להקה, אבל לא יוצא לנו כמעט להיפגש, שזאת גם בעיה מפני עצמה, כי חוץ ממני (להישמע כמה אדיש שאפשר) לא לכולם יש פוטנציאל שם. זהו, נעים מאוד.

giladsh

New member
נעים מאוד!

אני גלעד, בן 28, מחיפה ורמת השרון (כן, בו זמנית!), לא אפרט את כל תולדותי כי זה יהיה מייגע. רק אומר שאני תלמיד שנה 4 ב"רימון" וגם עובד שם כמתרגל בקורסי תיאוריה. חוץ מהלימודים ההוראה אני מלווה בפסנתר זמרות, חבורות זמר, טקסים וכו´(לפרנסתי ובד"כ גם להנאתי). בהחלט אחלה רעיון לפורום ושיהיה בהצלחה!

hello

היי לכולם, שמי דניאל אני בת 20, מנגנת בפסנתר כבר שמונה שנים ולומדת בשנה האחרונה גם פיתוח קול, למדתי במגמת מוסיקה בבליך שם טחנו לי למוח הרמוניה תיאוריה ותולדות המוסיקה החל מכיתה ט´ עד כיתה יב, במגמה הייתי ארבע שנים בסדנת קומפוזיציה ויש לי קלסר עב כרס של יצירות לתזמורת קאמרית, קווארטטים של כלי קשת, דואטים של כלי נשיפה ועוד שאר ירקות פרי עטי אבל לצערי הגעתי להבנה שאין לי כל כך מה לעשות עם זה. בכל אופן אני חזקה בענייני ניתוחים הרמוניים, אז מי שיצטרך עזרה, בכיף.

אם אנשים כמוכם...

מה צריך יותר, עלה במוחי רעיון, המשכילים שפורום מה דעתכם, לכתוב כל יום מושג או שניים בתיאוריה? (לגבי קלסר עב הכרס שלך (מלכתהעולם) אם אין לך מה לעשות איתו, את מוזמנת לשלוח לי אותו!)

MIND THE GAP

New member
שלום!

קודם כל אני יציג את עצמי: אני נטע, בת 14 ניגנתי בעבר המאוד רחוק באורגנית וגיטרה, והיום אני מנגנת במיתרי קולי, מתחילה שנה שניה פיתוח קול..ורק השנה התחלתי ללמוד תאוריה(לא זכרתי כלום מהתאוריה שלימדו אותי אז).. וחוצמזה אני אוהבת מוזיקה בכללי...שירה ומוזיקה זה כל החיים שלי (של מי לא?)...ואממ...זהו בערך.. אולי לא יצא לי להכנס לפה הרבה, כי יש הרבה לחץ עם חוגים ולימודים אבל אני ישתדל כשיהיה זמן נטע

שלום...

אני דורון בן 17 ניגנתי כשלוש שנים גיטרה בס ואז עברתי לדברים גדולים וטובים יותר - קונטרה בס ( כן כן חזרתי ל"איך להחזיק את הכלי" וכבר מלא זמן אני טוחן את הקשת וזה מעיק - חפיף ). אני מסיים עכשיו שנת לימודים אחרונה במגמת מוזיקה - בי"ס סטנדרטי ( לא אומנויות ) ומגמה בינונית פלוס... מה שכן יש מוים טובים והרכב חלש וזה די בעסה. יש לי ידע בסדר, אחרי שיעורי תיאוריה קלאסית מסודרים, לעומת זאת התיאוריה של הג´אז זה משהו שאני צריך כבר להכיר וללמוד... מן הסתם אחרי שתהיה לי רמת נגינה נורמלית... אני לא מתכוון לזה שטוב יש אקורד, נקמבן לו סולם וננסה שזה ישמע מעניין כי זה בסיסי. אני מתכוון לכל מיני יציאות ושיגועים : שמעתי ממש טיפה על תורתו של אורנט קולמן - ה-הרמלודיה, ומה ששמעתי מסקרן... וישעוד מלא רעיונות מגיבים שאני צריך להבין עד הסוף.. למשל לדייב ליבמן ( סקסופוניסט סופרן ענק ) יש קטע כזה שאתה מלביש על אקורדים סולמות שלא היית מקשר.. וואלה נשמע מעניין וככה גם באילתורים של הבן אדם - תמיד הוא נשמע OFF אבל אחו שילינג מתלבש ובא לבכות... טוב בכל מקרה סחטיין על היוזמה ואנימקווה שכולנו נחכים.. תהיו בריאים וביי.

sigaliot

New member
היי לכולם ונעים מאוד../images/Emo70.gif

אני ניגנתי בריטון בתזמורת כלי נשיפה כ-7 שנים וגם נכחתי בשיעורי תיאוריה מפרכים. כיום אני לא מנגנת כי אין לי על מה אבל מאוד מתגעגעת לתקופה ההיא. מקווה לזכור משהו ולהיות עזר למתעסקים במפתח סול.

למעלה