פורום תאוריה במוסיקה?!
וואו!

DrunkGoat

New member
שלום

אני אורי ואני בסיסט, מנגן ג´אז בעיקר, לפעמים קצת קלאסי. עוד משו?

matanbu

New member
היי גם אני

:) אני מתן, בת 16 (ביום שני) מאילת, מנגנת חצי שנה על גיטרה ו7 שנים על פסנתר, הלחנתי (הלחנה הרמון ותזמור) בערך 4-5 יצירות שעוד אי אפשר לקרוא להם יצירות. רוב היצירות שלי הם די בוסר, אבל ככה אני מתאמנת... מתישהו יצא משו שווה. שלום לכולם! :)

שלום גם שלום

זה בטח כבר לא יגיע למעלה הדף, ובכל זאת : לפני כשבע שנים, בכתה י"א, התחלתי ללמוד תופים אצל דורון גיאת (מורה נפלא, חבר לשעבר בלהקת הפיוז´ן הישראלית שאזאם). החזקתי שנה כשהוא לימד בכלי זמר. הוא עזב, בא להחליף אותו איזה דשא אחד, אז עזבתי את כלי זמר ולמדתי עוד שנה לסירוגין אצל דורון פרטי. תופים זה אחלה. בשנה השנייה של התופים כבר התחלתי לקשקש על הפסנתר בבית. קשקשתי ככה שלוש שנים אקורדים משולשים, ללא שום תכלית ברורה, תוך כדי שאני מעריץ את גרין דיי ואת המי במקביל. ואז, בנובמבר 1998 גיליתי משהו נחמד שנקרא רוק מתקדם, וכל חיי השתנו. שנה אחרי זה קניתי לי סינתיסייזר טריטון של קורג והלחנתי את היצירה "הרצינית" הראשונה שלי. מאז אני מחשיב את עצמי גם מלחין. בנובמבר 2000 התחלתי ללמוד הלחנה ועיבוד בבי"ס רימון. למדתי שם שנה פלוס סמסטר, זו היתה אחת התקופות היפות בחיי, ואז הפסקתי כדי להתפנות ולהתפתות לדברים אחרים. מאז שהפסקתי הספקתי להיות הבסיסט של הקוביאשי פורצלן (http://www.kobayashiporcelain.com) כשאני מנגן את תפקיד הבס ביד שמאל על הסינתי, ועם יד ימין עושה כל מני קולות נוספים. הספקתי גם להקים הרכב שהיו לו כמה גלגולים בשם סימפוזיון יחד עם חברי הטוב אלעד אברהם (http://www.stage.co.il/artists/eladabraham), שהוא גם הגיטריסט של להקת סנהדרין (http://planet.nana.co.il/sanedrin) ומלחין דגול בזכות עצמו. בנוסף אני מנהל כאן בתפוז את פורום רוק מתקדם ואת פורום מוסיקה מינימליסטית שנפתח זה עתה (http://forums.tapuz.co.il/minimalism), וגם את פורום המוסיקאים באתר במה חדשה (http://www.stage.co.il). אני מנגן גם על חלילית סופרן והחלום שלי הוא להיות יום אחד הבעלים הגאה של ויברפון נוצץ ורוטט. באתר שלי שמתי כמה מן היצירות שהספקתי להלחין, וגם תווים שלהן. אה, כן, ואני גם מאוד מאוד שמח שהפורום הזה נפתח בסופו של דבר, ואני מקווה מאוד שהוא ישגשג ויצליח - כראוי לנושא חשוב כזה.

elad2040

New member
אריק

איך מגיעים לפורום מוסיקה מינימליסטית? הוא לא נמצא בקהילות של תפוז מאיזה סיבה. אה, אגב, סחתין על "Coins", זאת ממש יצירה מגניבה.

The Exorcist

New member
גם אני צריך ../images/Emo13.gif

אני עומר, בן 20, התחלתי לפני כמעט 15 שנה לנגן על כינור, מאז עברתי לנגן גם על גיטרה,תופים,פסנתר,באס ומקווה להתחיל גם על סקסופון. אני מצפון הארץ (חור ליד עפולה), סטודנט לכלכלה ובזמני הפנוי אני מורה לגיטרה.

אני

ולדי 16 וחצי מכרמיאל מנגן בגיטרה וניגנת שנה וחצי בפסנתר.. לא מי יודע מה טוב בתיאוריה אבל כתבתי יחסית הרבה דברים.

Greenballs

New member
אהלן חבר´ה

אני נעם טמיר, בן עוד מעט 15, בסיסט כ4 שנים, בנוסף גם גיטריסט\קלידן\מתופף ברמה בסיסט. קאזויסט מקצוען. יודע סולם או שניים בסקסופון ובכל שאר הכלים בעלי אותו האצבוע... רוצה ללמוד קצת חליל צד, ובנוסף לכך אני גם זמר דיי טוב (פיתוח קול עצמי שכזה...) בעל ידע טיפה מעל בסיסי בתיאוריה... מלחין בעיקר רוק ורוק מתקדם. כותב טקסטים חביבים. מנגן כרגע בלהקת פאנק רוק מגניבה בשם ספייס טים. עוד מעט מתחיל לתופף (בהחלט!) אצל להקת רוק מנגן בזמן החופשי מעט ג´אז. ואם בעל הפורום וחבריו ללהקה יקבלו אותי בתור זמר אז אולי אני גם אשיר איתם... אבל בינתיים לא היה אודישן... אז בהצלחה! יום טוב לכולכם!!!! אני רץ להשתין...

שלווווום ../images/Emo13.gif

אוקיי אז החלטתי אחרי דחייה של שלושה ימים לכתוב פה: קוראים לי מעיין, אני בת 16 (כיתה יא´) ולומדת שנה שנייה פסנתר, ושנה שנייה בבית הספר יש לי שיעורי סולפג´, תאוריה, הלחנה ועיבוד, תולדות המוזיקה וקצב!
כיף רציני. אני מאוד אוהבת את התאוריה מאחורי המוזיקה, הצד המתמטי (ריאלי) שבי פורץ החוצה בחוזקה... אני מבינה ולומדת. חולה על הפסנתר אבל מתה ללמוד חליל!
גיטרסיטית גם אבל בקושי, שמאלית וגאה... טופ אני אפסיק עכשיו.

שלווווום ../images/Emo13.gif

אוקיי אז החלטתי אחרי דחייה של שלושה ימים לכתוב פה: קוראים לי מעיין, אני בת 16 (כיתה יא´) ולומדת שנה שנייה פסנתר, ושנה שנייה בבית הספר יש לי שיעורי סולפג´, תאוריה, הלחנה ועיבוד, תולדות המוזיקה וקצב!
כיף רציני. אני מאוד אוהבת את התאוריה מאחורי המוזיקה, הצד המתמטי (ריאלי) שבי פורץ החוצה בחוזקה... אני מבינה ולומדת. חולה על הפסנתר אבל מתה ללמוד חליל!
גיטרסיטית גם אבל בקושי, שמאלית וגאה... טופ אני אפסיק עכשיו.

הווו ... זה פורום נחמד אפשר להצטרף?

אז אני ניצן בת 14 וחצי אני מנגנת חליל צד 6 שנים ופיקולו 3 וחצי שנים ונהנת מכל רגע של נגינה ... מסביבי יש הרבה מוכשרים שכותבים ומעבדים יצירות ואני באמת באמת נדהמת כל פעם מחדש ממה שאני רואה ושומעת ... אממ מה עוד ... אני נבחנת לתלמה ילין בעוד 3 שבועות עם הקונצ´רטו השני של מוצרט לחליל צד והקונצ´רטו לכינור ב-D של חצ´טוריאן בעיבוד לחליל וזהו ..אז תאחלו לי בהצלחה ...

שלום לכולם...

אני חדש בפורום הזה... אז אולי קצת על עצמי... אני מוזיקאי...מלווה זמרים בעיקר בז´אנר המזרחי...עובד על תקליט אינסטרומנטלי אלטרנטיבי עם השפעות ערביות...אני מופיע מגיל 14... דברו איתי!!!

וואללה אחי...

קלידים...כל בדוגים(פסנתדר אקורדיאון אורגן) תופים...ואני עובד בחברה איטלקית ששם התפקיד שלי זה לסמפלר סאונדים לאורגנים חדשים..

elad2040

New member
אה

קיוויתי שאולי אתה מנגן על איזה כלי ערבי. די נדלקתי על מוסיקה ערבית קלאסית ובעיקר על העוד, שאני חושב שהוא פשוט יפהפה! איך עושים מוסיקה ערבית עם כלי מקלדת? הרי הסולמות הערביים (מקאמות?) מבוססים על מרווחים לא מושווים.

למעלה