פורום!

פורום!

הגעתי למסקנה והייתי רוצה לחלוק אותה איתכם החלטתי שאני לא שטניסט אל תבינו לא נכון, לא שאני חושב שאני לא "מתאים" פשוט, אחרי שחשבתי הרבה הגעתי למסקנה שאם אני אינדיוידואליסט אמיתי, אני לא שטניסט אני לא יכול לקרוא לעצמי שטניסט כי זה בסה"כ עוד "עדר" כמו שאני לא קורא לעצמי פריק, ערס, סטיליסט, סקייטר, נורמאלי וכו´ וכו´ אני לא חושב שנכון לקרוא לעצמך שטניסט זה הדבר היחידי שיש לי בעיה איתו בשטניזם לה-ויי בעצם חולק על עצמו איך אני יכול גם ליהיות אינדיוידואליסת וגם שטניסט? לדעתי, אי אפשר. אם אתה אינדיוידואליסט אתה לא יכול להכניס את עצמך לתוך איזו שהיא קבוצה. Hail Me!

MGP

New member
נחמד, נחמד אמד!

מחכה לתגובה של ווירת´.

nepthys

New member
ואם כבר אני כאן...

קשה שלא להשתייך לזרם. השתייכות לזרם לא אומרת שאתה מוותר על כל התכונות הבולטות בך. מעצם קיומך, כרגע, אתה שייך לכל מיני קבוצות שונות. כל דעה שלך יכולה לסווג אותך ב"קבוצה של אלו שמאמינים ש...". ולקבוצה הזו יכולות להיות סטיגמות משותפות או עוד רעיונות דומים. אי אפשר שלא להשתייך לקבוצה כלשהי בעלת מכנה משותף ותכונות משותפות. זה שאתה שייך לזרם מסויים לא אומר שאתה מסכים עם כל מה שקיים בו ולא אומר שאסור שיהיו לך רעיונות חדשניים או שונים במקצת. ועצם כך שיצאת מזרם מסויים, אומר שאתה שייך לאלו שלא אוהבים להגביל עצמם לזרם אחד..:)

לא

זה אומר שאני חושב כמו אנשים אחרים אבל אני לא אומר שאני שייך לאיזה זרם... כמו כן, גם החלטתי שאני לא יכול לחיות לפי איזו שהי מסגרת, אני עושה מה שאני רוצה, אוקי, אני חושב ומתנהג כמו שטניסט נגיד, אבל אני קודם כל רוני לא שטניסט

ברור שאתה יכול להיות

גם אינדיבידואל וגם שטניסט. אנדיבידואליזם לא אומר שאתה צריך להיות שונה מכולם, אלא להיות מי שאתה באמת. אם אתה שטניסט, אתה שטניסט, וזה לא מנוגד לזה שאתה גם אינדיבידואל.

לא בידיוק...

אינדיוידואליזם אומר שאתה מי שאתה אם אתה אוהב ללכת רק עם בגדי סקיט עדיין לא אומר שאתה סקייטר זה בגלל שאתה אוהב כאלה בגדים אם אתה הולך עם בגדי סקייט בגלל שכל השאר הולכים עם כאלה אז אתה כבר מאבד את האינדיוידואליות שלך... אני הולך כמעט תמיד עם שחור אבל אני לא אומר שאני בלאקר אני לא מגביל את עצמי לשום דבר, אני אוהב ללכת עם שחור... אני לא יכול גם ליהיות שטניסט וגם אינדיוידואליסט, ברגע שאתה אומר שאתה שטניסט אתה לוקח על עצמך חוקים, מנהגים, וכו´... מה שהופך את שטניזם לעוד "עדר"... זאת לפחות דעתי...

כן,

יש בזה משהו. אבל בכל זאת - אם אתה קורא לעצמך בלאקר, זה לא בהכרח אומר שאתה "עדר". כמו שאומרים - if it walks like a duck... כלומר - אם אתה מתנהג כמו בלאקר, מתלבש כמו בלאקר, ו(נניח) מדבר כמו בלאקר - אז זה אומר שאתה אינדיבידואל, ואתה בלאקר. באופי שלך להיות בלאקר. זה לא סותר.

אבל ברגע שאני אומר

"אני בלאקר" אני מגביל את עצמי, אני מגביל את עצמי לסגנון לבוש מסויים, למוזיקה מסויימת, להתנהגות מסויימת וכו´... זה ההבדל...

../images/Emo13.gif אתה צודק, ובכל זאת

קשה לי להסכים איתך לגמרי
בכל מקרה, תעשה מה שנוח לך - אם נוח לך להיקרא שטניסט, תקרא לעצמך שטניסט. לא נוח לך, אז לא. אמרו לי הרבה פעמים שלא חייבים להיצמד לקטגוריות, וסך הכל באמת קטגוריות זה דבר מאוד מגביל.

ShiVeee

New member
אל תחשוב כאחד מעדר... ולא תהיה אחד

העובדה שאתה רוצה להפרד מאותו "עדר" מראה שאתה רואה את העולם כעדרים וזרמים... "עדר"-קהל, קהילה, קבוצת בני אדם, קבוצה של בהמות הרועות יחד . לפי מילון אבן שושן תיוג כמו "בלאקר" או משהו כזה לו דוקא אומר שאתה שייך אוטומתית לתנועה הזאת של האנשים... זה אפיון עליך ועל אישיותך... או "שטניסט"- זוהי דרך , זאת הדרך שלך לראות את עצמך ואת העולם... אוליי אתה רואה דברים כמו אנשים מסויימים אבל זה לא אומר שאתה והם ביחד באותה קבוצה... לפי דעתי , צורת המחשב של עדר זוהי צורת ראייה פרמיטיבית שתמיד צמודה ביחד עם סטראוטיפיות ודעות קדומות... אם אתה בלאקר .. או מה שאתה לא תהיה :) , אתה לא מגביל את עצמך... אלא מאפיין את עצמך... כשאתה אומר עדר אתה בעצם מתאר את מה שחושבים עלייך האחרים זה אומר שאכפת לך מה אנשים חושבים... עם זה אתה צריך להפסיק... תצעקו, תגיבו, תמחקו , סבבה

אבל אני מסתכל על

ערסים, פריקים, סקייטרים, בליידרים, בייקרים, בלאקרים, מטאליסטים, סטייליסטים וכו´... ואני רואה עדרים ואז אני מסתכל על שטניסטים ואני רואה טוב, בסדר... זה לא אותו דבר... אבל מה שאני אומר הוא שבשטניזם אינדיוידואליות היא דבר מאוד חשוב אבל כשאומרים "אני שטניסט" אתה לא יכול להגיד "אני גם אינדיוידואליסט" כשאתה אומר אני שטניסט אתה מיד משתייך לעוד עדר מה ההבדל?

ShiVeee

New member
תראה ...

אני לא מכיר אותך... אבל מה שאני כן יכול לאמר מנסיוני האישי זה אתה זה אתה אין אף אחד אחר כמוך אתה אדון של עצמך אתה מחליט בעצמך מה לעשות ומה ללבוש אתה מחליט על הדרכים שתלך בהן ועל אלה שלא... אם עד כאן מה שכתבתי היה נכון אז אתה אינדיוידואל אחד שמסתמך על עצמו.. ולא קוף שנגרר ע"י רצונה הדינמי של החברה.. אם ברצונך ללכת נגד החברה ואתה מתנגד לדברי החברה ... אתה עדיין מתייחס אל החברה בתור נון קונפורמיסט- אחד שלא הולך עם הזרם אחד שעושה דוקא בגלל שהחברה עשתה אחרת... אבל החברה היא עדיין קנה המידה שלך לעצמך... בקיצור ולעניין: פשוט לך בדרכך שלך בלי להתייחס לאלה שיגבילו אותך.. לך בדרכך עם הנפשות, האמהות והאבות (באשר הם בשבילך)שיעזרו לך לפתח את עצמך ושיעזרו לך למצוא את השלמות שלך .. לא נגד דרכה של החברה ... זה באמת מגביל אני מקווה שעזרתי לך להבין איך אני רואה את עניין האינדיוידואליות ואם אינך מסכים איתי אתה רשאי להגיב

Nomaed Dominus

New member
רגע רגע...

אתה אומר שזה לא טוב להיות בלאקר?!
אני אוהב ללבוש שחור, זה צבע יפה... נוח לי עם נעלי צבא... ובמקרה אני גם שומע בלאק-מטאל, אבל בנוסף, אני שומע עוד סגנונות מוזיקליים... אז אני בלאקר או לא? נראה לי שכן, למרות שאני לא מכיר עוד הרבה אנשים שאני יכול להגיד שדומים לי בטעם מוזיקלי ו/או באופי... (אולי בגדים כן יש, אבל לדעתי זה פשוט יפה
)

רמץ

New member
כולנו בני אדם. לך תתנתק מזה...

כשאתה שייך לקבוצה, אתה שייך אליה לפי הגדרתה. כל עובדי השטן הם שטניסטים (תקן אותי אם אני טועה, מעולם לא התעמקתי בנושא) - לכן, אם אתה עובד שטן, אתה שטניסט (אולי שמתם לב שאני לומד לפסיכומטרי בימים אלו). זה לא אומר שום דבר לגבי עם מי אתה נפגש, מה אתה לובש, מה אתה אוהב לשמוע ומה יחסיך עם חתולי השכונה. אסור להפוך את הסטראוטיפים לחלק מהגדרת הקבוצה. מה שחשוב הוא באמת להשאר נאמן לעצמך. כל עוד הגדרת השטניזם המילולית תופסת לגביך, אתה שטניסט. במידה והיא תשתנה, תצטרך לבדוק אם ההגדרה החדשה מתאימה לך ולא לנסות להתאים את עצמך להגדרה. זה לא קל כמו שזה נשמע - אבל אם אתה באמת טיפוס אידיווידואלי (קיבלתי את הרושם שאתה באמת כזה), תוכל לעשות את זה בקלות יחסית.

למעלה