פורום!

לא

בשטניזם השטן הוא סמל כל שטניסט הוא האל של עצמו שטניזם זה אוסף של חוקים, תיאוריות לגבי החיים, מאגיה וכו´... אני פשוט החלטתי שאני לא חייב להקרא שטניסט בשביל לקבל את אותן התאוריות, אני אל לעצמי, אני חושב אותו דבר רק שאני לא מגביל את עצמי עם כל מיני חוקים של שטניזם ובכלל בשם "שטניסט" אם אני אומר "אני שטניסט" אני מרגיש שאני מגביל אותי ואת האינדיוידואליות שלי... אני כבר לא מרגיש שאני באמת אינדיוידואליסט

Nomaed Dominus

New member
הממ הממ... טעות נפוצה בקרב אנשים

שלא יודעים מה זה, ומסתמכים על שמועות... "סוגדי שטן" [satan/devil worshipers] הם לא שטניסטים! בפירוש - לא! שטניזם לא קשור בשום דרך להתעוללות בחיות, בעבודה של אלים כלשהם וכו´. שטניזם הוא נגד אמונה באל כלשהו, או נגד כל פולחן לאלים. השטניזם מטיף בעד אינטליגנציה ואינדיביאוליזם - הדבר היחיד שאתה סוגד לו, האמונה היהחידה - היא בעצמך.

יודע מה

צודק אני באמת לא מתאים ליהיות "שטניסט" אני לא צריך מסגרת או דת או פילוסופיה או איך שלא תקרא לזה בשביל לחיות איך שאני רוצה אני ניסיתי להראות לך ששטניזם כמו כל דת אחרת מגביל כך או אחרת אבל אתה פשוט לא היית מוכן להקשיב לי אתה יותר מדי בטוח בעצמך Hail Ronnie!

L e s t a t

New member
או שפשוט..

לא אכפת לי ממה שיש לך לומר על שטניזם. שטניזם מעולם לא הגביל אותי - להפך ובגלל זה אני לוקח הנאה מזה, ובגלל זה לא מעניין אותי מה יש לך לומר על שטניזם או מה זה עשה לך. אתה מהטיפוסים שמחפשים דרך חיים שתעשה הכל בשבילם? כי אם כן, באמת אין לך מה לחפש בשטניזם.

ShiVeee

New member
לסטט אם אתה כבר כאן...

עברתי בכל הארכיון.. ופתאום צצה לי השאלה שלא אצלחתי לבטא... למה לדת או לדרך הזאת שלפי לה ויי קוראים שטניזם? זה מתקשר לשטן ..שהוא שם של יצור מכוער ודום או סגול או ירוק עם נקודות חלודה או (אני מקווה שהעברתי את הנקודה שזה לא ממש משנה איך הוא נראה) והשטן הוא הבחור הרע לפי דעתי... אם קלטתי את הדרך שלך ... אני לא מוצא שום דבר שמבטא את השטן או את השורש ש.ט.נ למה לא קראו לדרך של לה ויי.. דת ההידוניזם הקדוש או משהו כזה... אני ראיתי כשהסברת ששטניזם ועובדי השטן==הקשר מיקרי בהחלט== אבל לא נקלט לי למה אותו השם ואני חושב שאתה תוכל להסביר הכי טוב כי אתה יודע הכי הרבה על דרכך (כפי שקראתי) תמחקו , תתנגדו, תגיבו, סבבה

השטן בשטניזם כפי שכבר הבנת הוא סמל

הוא מסמל את השטניסט עצמו למה? כמה סיבות, קודם כל הפירוש של המילה שטן - יריב, מחשול, ... שטניזם הוא הפוכה לנצרות, השטן הוא דמות שהנצרות יצרה, בתור מישהו "רע" אז בחרו בהיפך של ישו או אלוהים, השטן השטן אבל לא מסמל רוע, השטן מסמל מספר דברים: The Nine Satanic Statements from The Satanic Bible, ©1969 by Anton Szandor LaVey 1. Satan represents indulgence instead of abstinence! 2. Satan represents vital existence instead of spiritual pipe dreams! 3. Satan represents undefiled wisdom instead of hypocritical self-deceit! 4. Satan represents kindness to those who deserve it instead of love wasted on ingrates! 5. Satan represents vengeance instead of turning the other cheek! 6. Satan represents responsibility to the responsible instead of concern for psychic vampires! 7. Satan represents man as just another animal, sometimes better, more often worse than those that walk on all-fours, who, because of his “divine spiritual and intellectual development,” has become the most vicious animal of all! 8. Satan represents all of the so-called sins, as they all lead to physical, mental, or emotional gratification! דרך אגב, את השטן דווקא מציירים בתור חצי עז חצי בנאדם ראש ורגליים של עז, ושאר הגוף כמו של בנאדם

השטן בשטניזם כפי שכבר הבנת הוא סמל

הוא מסמל את השטניסט עצמו למה? כמה סיבות, קודם כל הפירוש של המילה שטן - יריב, מחשול, ... שטניזם הוא הפוכה לנצרות, השטן הוא דמות שהנצרות יצרה, בתור מישהו "רע" אז בחרו בהיפך של ישו או אלוהים, השטן השטן אבל לא מסמל רוע, השטן מסמל מספר דברים: The Nine Satanic Statements from The Satanic Bible, ©1969 by Anton Szandor LaVey 1. Satan represents indulgence instead of abstinence! 2. Satan represents vital existence instead of spiritual pipe dreams! 3. Satan represents undefiled wisdom instead of hypocritical self-deceit! 4. Satan represents kindness to those who deserve it instead of love wasted on ingrates! 5. Satan represents vengeance instead of turning the other cheek! 6. Satan represents responsibility to the responsible instead of concern for psychic vampires! 7. Satan represents man as just another animal, sometimes better, more often worse than those that walk on all-fours, who, because of his “divine spiritual and intellectual development,” has become the most vicious animal of all! 8. Satan represents all of the so-called sins, as they all lead to physical, mental, or emotional gratification! דרך אגב, את השטן דווקא מציירים בתור חצי עז חצי בנאדם ראש ורגליים של עז, ושאר הגוף כמו של בנאדם

Nomaed Dominus

New member
אכן אכן. ובנוסף על כך,

בגלל ההתנגדות הרבה לדת של השטניזם (אגב, שטניזם זה לא רק מה שלה-ויי המציא. כיום יש בערך מספר זמרמים של השטניזם כמספר האנשים שהולכים בדרך העליונה הזאת) - לקחו דווקא את סמל השטן, שהוא האנטי-אלוהים בכל הדתות. הוא ישות הרוע, הישות שהולכת נגד האלוהים. בקיצור, השם "שטן" עומץ גם בשביל שזה יהיה כלעג לדת ורמה הירודה של אינטליגנציה שהדת מאופיינת בה. ה-"שטן" בא בשביל להיות נגד הדת!

Nomaed Dominus

New member
טוב, אתה לא שטניסט, ולא יכול להיות

בגלל ששמת את דגל ההומואים בסוף... שטניסט לא יכול להיות הומו, כי זהו פגם, ופגמים בד"כ לא מתקבלים בשטניזם... אנמון לה-ויי גם כן לא היה משהו... סה"כ הוא עשה משהו שקרא לו שנטיזם, אבל בעצם זה עוד מוסד שיש בו חוקים, כמו איזה דת... אני לא רואה את השטניזם כמשהו שצריך להיות דת. זאת אידיאולוגיה. אנטון לה-ויי בעצמו עשה דברים שנוגדים את האידיאולוגיה שעליה הוא דיבר... הוא אמר שצריך להיות אינדיבידואליסט, אבל סה"כ הוא עשה חוקים, וזה מונע ממך להיות אינדיבידואליסט. אני בעצמי גם די לא יודע אם להחשיב את עמצי לשטניסט. מצד אחד, אני לא חושב שזאת תהיה הגדרה נכונה. אני מאוד מזדהה עם הרבה מרכיבים של שנטיזם וכו´, אבל יש הרבה דברים שמאוד מפריעים לי. מצד שני, רוב העקרונות כן נכונים לגבי... ואני די חושב שכל אחד יכול לבחור לעמצו את הדרך שבה הוא יתנהג או יעשה, ויבחד לעצמו את החוקים... אם הרעיון המרכזי הוא עדיין לא נוגד את הרעיון המרכזי של השטניזם, אז כן אפשר לקרוא לעצמך שטניסט... אתה גם יכול לקרוא לעצמך איל שאתה רוצה, אחרי הכל, אתה הוא הזה שקובע מה שהוא רוצה, אתה מרכז היקום, אתה האלוהים... (או משהו כזה
) בקיצור, זה נושא די בעייתי לדעתי...

למעלה