פורים חג אנטישמי?

פורים חג אנטישמי?

רצח וחגיגות על רצח.משלוח מנות לכבוד תליית המן אישתו והילדים .אח"כ מתפלאים על האנטישמים...

lollapalooza

New member
החגיגות,

הן על כך שנמנעה השמדת היהודים. הרג המן ומשפחתו היה חלק מזה. היהודים לא הרגו אותו סתם כי התחשק להם, אלא מתוך הגנה עצמית... בראייה יותר עדכנית, אם כאשר היטלר גזר על השמדת היהודים בזמן שלטונו, מישהו היה מצליח לבטל את הגזרה הזו ובכך להציל חיים של שישה מיליון יהודים, זו לא סיבה לחגוג? ואתה באמת חושב שזה בן אדם שראוי להמשיך ולחיות?

אופירA

New member
מנהל
ברור!

ומה רצית? לתת לו את הלחי השנייה? אולי עם ישראל היה צריך להתאבד התאבדות המונית כדי לחסוך להמן המסכן את המאמץ? וגם האנטישמים מאד צודקים: עם ישראל חרת על דגלו להשמיד, להרוג ולאבד את כל הגויים בכל הדורות, ולכן האנטישמים שונאים את עם ישראל ומבקשים להשמידו. בהחלט אפשר להבין אותם.

lollapalooza

New member
זה לא רלוונטי ../images/Emo31.gif

אין לי הרבה מה לשמוח על תלייה של אייכמן.. הגיע לו- קיבל. למה זה ישמח אותי? זה יחזיר לחיים את מי שהוא רצח? זה נותן לי משהו? לא. אבל השמחה בפורים היא על (או צריכה להיות על) ביטול הגזרה, ולא על הריגתו של רוצח כזה או אחר.

tamarhp

New member
אבל בפורים אנחנו שמחים על

ביטול הגזרה, לא על הריגתו של הרוצח (אם כי זה חלק קטן ושולי)... ואת בעצמך ענית את זה.. :) רק מה, אם הוא כבר העלה את הנושא, זה מעצבן שהוא מתייחס לזה בצורה כזו..

lollapalooza

New member
זה בדיוק מה שאמרתי,

את דיברת על תליית אייכמן ושאלת אם זה לא שימח אותו. אני עניתי שאין פה מה לשמוח על תלייתו, ושהשמחה בפורים אינה על התלייה עצמה אלא על הצלת חיי העם היהודי. וברור שזה מעצבן, אבל אולי הוא פשוט לא מסתכל מהפרספקטיבה הנכונה...

tamarhp

New member
זה לא רלוונטי לפורים אבל

זה רלוונטי למה שהוא כתב..

תריג

New member
רצח עם...

קשה לקבל את דיברי הכותב הראשון . אך היהודים ביקשו עוד יום בשושן הבירה להרוג ולאבד את המקומיים הרוצים להורגם. מזה יש ללמוד להיום כשקם איש כמו רעד סאלך ואומר מה שאמר צריך להרוג אותו או לפחות לגרש אותו לצמיתות מכאן.

אופירA

New member
מנהל
נשאלת השאלה...

איך תגיב אתה, אם יאמרו על דבריך בפסקנות: שטויות. האם הטיעון הזה כלפי דבריך ייראה לך אינטליגנטי? ענייני? אם הייתי גסת רוח, הייתי מגיבה על הודעותיך הבאות במילה: שטויות - ומנסה לראות איך תגיב... אבל אינני מסוגלת... בעיני, זו חוצפה פשוטה לומר על דבריו של מישהו, סתם ככה, בלי סיבה: שטויות.

אני תוהה

אם לתלות את קיומו של חג במותו של איש זה או אחר - אין זו אמירה שטויות. אבל לך לא יאה להתייחס לדברי, אלא רק ללואי העולה מהם.

למעלה