פורסם היום בידיעות טיזר לכתבה על לי קורזיץ

• פותח הנושא u999
  • פורסם בתאריך

u999

New member
פורסם היום בידיעות טיזר לכתבה על לי קורזיץ

בוא היא מספרת על המחלה ש"לייותה" אותה במהלך המשחקים.

אני חייב לומר שכל פעם שאני שומע עוד פרט על סיפור חייה, אני רק יותר מעריץ אותה. יש לה אישיות מעוררת השראה.

myaron

New member
קראתי את זה לפני חצי שעה

ואני עדיין בשוק.

כתוב שהיא התחרתה עם מחלת דם קשה ובטיפול של כדורים כימותרפים.
לא להאמין כמה האישה הזו מדהימה.

aaa123

Member
אם תעשו קליק על ידיעות אחרונות

בלינק שהבאתי בהודעה אליה אני מגיב תוכלו לראות שכתוב בידיעות:

חולה על הים לגבי לי קורזיץ, ויש כמה פרטים אבל לא יותר ממה שפורסם כאן ואני מבין שיפורסמו יותר פרטים ביום ששי.

pcper

New member
אכן - שתהיה לה רפואה שלמה!

אחרי שהמידע הזה מתווסף למה שכבר ידוע

על נכות הגב הצמיתה שלה, שההישגים שלה אם נשווה אותם ביחס למצב בריאותה שמים גם את פיסטוריס ולמעשה כל ספורטאי אחר כולל נכים אחרים שמוכרים בכיס הקטן.
קורזיץ במיוחד שלא דיברה על זה לפני האולימפיאדה אלא רק בצורה מאוד עמומה, היא לא רק ספורטאית גדולה במונחים ישראלים
אלא מתבררת כאחת הספורטאיות הגדולות בעולם.

הגדולות- בהקשר להתגברות על מכשולים גופניים

מדהימים.

ששמים עוד פרספקטיבה של פרופורציות על תלונות שנראות מופרכות ביחס למצבה של ספורטאים הנכנעים לחולשותיהם או מתרצים את חולשתם בכך.

מנקודת מבט של לוחם, קורזיץ היא לוחמת אמיתית ברמה הכי גבוהה.
אנשים העשויים מהחומר הנחוש כפלדה כשל קורזיץ, הם בדיוק עמוד האש שנותנים השראה לכולנו גם מעבר לגבולות הספורט עצמו.

BentzWatchJudo

New member
אכן פשוט אין מילים

מדובר לפי הכותרת על מחלת דם קשה, כאבים וכדורים כימותרפיים שלי נזקקה להם.
אני חשבתי לעצמי (כמובן לא בפעם הראשונה) כמה עיתונאים מסוימים כמו רון עמיקם יצאו קטנים מול גדלות הנפש של לי.

הלם גמור

ראיתי הבוקר את הטיזר ועוד לא עיכלתי
אח"כ יצאתי לנהיגה ארוכה לעבודה
חזרתי לחשוב על זה ופשוט התחלתי לבכות
דוהר בכביש שש ב-120 קמ"ש ומילל כמו ילדה
חשבתי על זהשגור שטיינברג ובן פינקלשטיין הנמיכו לפני האולימפיאדה ציפיות ודיברו על זה שיש לה איזו בעיה רפואית שבגללה קשה לצפות שתביא מדליה
גם בסיכומים, למרות שהחמיצה מדליה ברגע האחרון, הקפידו יהודה מעיין וגילי לוסטיג לציין שמבחינתם לי קורזיץ השיגה את המכסימום שיכלה
היו פרשנים שדיברו על זה שיש לה מבנה גוף שונה מרוב המתחרות שלה, כבדה יותר, יציבה יותר ברוחות חזקות אבל מוגבלת בחלשות
קיבלתי את ההסברים והנחתי שזאת הסיבה שמאמניה ומנהלי המשלחת מקבלים את זה שהיא פספסה מדליה ברגע האחרון בסלחנות כזאת
אבל עכשיו הכל נהיה ברור
אני אפילו לא יודע אם אני יותר גאה בה ומעריץ אותה או כועס עליה שסיכנה את החיים שלה רק בשביל לנפח את החזה שלי ושל עוד כמה מטומטמים כמוני, שמשום מה נורא לקחו ללב את היעדר ההישגים של המשלחת הישראלית באולימפיאדת לונדון
מצידי שישראל לא תזכר במדליות בעוד 5 אולימפיאדות, רק שלי קורזיץ תעבור את זה בשלום

trilliane

Well-known member
מנהל
הי, גם ילדים קטנים ממין זכר בוכים לא פחות

ואני חושבת שגם לו לא הייתה חולה אין פה מה לבקר על "מקבלים את פספוס המדליה בסלחנות כזאת"... סליחה, על מה בדיוק הם צריכים לסלוח לה? היא פשעה? חטאה? לא רצתה מספיק? מה האפשרות האחרת? לזרות מלח על הפצעים? להגיד לספורטאית איכותית כמוה שאוכלת את הלב "נו נו נו, איך לא זינקת כמו שצריך" ולדרוך לה על היבלות? אני באמת לא מבינה...

JonJon9

New member
תגידי את זה לעיתונאינו המהוללים

שרואים את מה שנוח להם

קטנונית

אני הייתי שם ואני יודע איך יללתי
ולגבי הסלחנות, אני פשוט משווה למה שאמרו הקולגות עמית ענבר ושחר צוברי שאולי לא ידעו מה מצבה והרשו לעצמם לפסוק שהיא פישלה בשיוט מדליות כי היא לא הייתה מספיק חזקה מנטלית

trilliane

Well-known member
מנהל
לא אכפת לי איך ייללת, נעלבתי בשם הבנות

אני לא זוכרת ביקורת מנטלית עליה, לא משחר ולא מעמית (והקשבתי לשניהם). שחר פרשן בזמן אמת והיה דווקא נורא זהיר (ובעיקר הרגשתי שהוא מתבאס מאוד בשבילה) ואת עמית שמעתי הרבה באולפן ערוץ 5 כמובן והוא דווקא היה מאוד בעד הספורטאים וגם בעדה, ממש לא שמעתי ביקורת כזו ממנו.

ר"ל: נעלבת כמו ילדה

טעיתי לגבי צוברי שדווקא אמר: "היא עשתה תחרות מדהימה ויפה בהתחשב במצב הבריאותי שלה"

אבל גל פרידמן סיכם: "היה לה זינוק לא טוב והיא לא יצאה מההלם. הלחץ כנראה הכריע אותה והיא לא הגיבה לשום דבר שקרה בשיוט. שום צעד טקטי. מאז 88 לא היתה אולימפיאדה בלי מדליה, וזה רע מאד לענף ורע מאד לספורט הישראלי"

ועמית ענבר אמר: "אי אפשר להתחבא מאחורי הלחץ. השיוט היה פשוט גרוע. הזינוק היה רע מאוד ומשם היא לא הצליחה לעשות קאמבק בחזרה למעלה. היא נראתה כבויה על הגלשן, ציפיתי לראות יותר אש בעיניים שלה ואני מניח שנשמע מה בדיוק קרה שם כשתחזור. מקום שישי הוא מכובד, אבל כגודל הציפייה, גודל האכזבה"

trilliane

Well-known member
מנהל
הלו!

ואת הביקורות האלה שמעתי ואני מסכימה איתן וזה לא כפי שהצגת את הדברים. גם היא עצמה אמרה שהיה לה זינוק גרוע והיא אכן לא הצליחה להתאושש ממנו.

uma cuica

New member
אתה מעוות את דבריו על ענבר

ובאמת היה ללי זינוק גרוע אף אחד לא מסתיר את זה באמת מה לעשות...
ועדיין הוא פירגן לה המון תאמין לי שמעתי אותו הרבה בערוץ 5 במהלך המשחקים.

trilliane

Well-known member
מנהל
איש מהם לא טען שהיא לא הייתה חזקה מנטלית

ושזו הסיבה להפסד. הקשר הסיבתי הוא שלך; הם רק ציינו מה שהם ראו, לא חיפשו סיבות לאי-ההצלחה (זה הניסוח של ענבר, והוא הדגיש שמקום שישי זה לא כישלון) ולא האשימו את החוזק המנטלי שלה.

אמרו לא אמרו, בואו נרד מהויכוח

ציטטתי אחד לאחד דברים שנכתבו בכתבה שסיקרה את התגובות אחרי שיוט המדליות והתפרסמה במאקו
אם הכתב הוציא דברים מהקשרם זה כבר דבר אחר
נתפסתם לטפל, לא באתי להאשים את הקולגות שלה בחוסר פרגון, אלא לנתח את מה שנאמר בין השורות לפני שהתפרסם שהיא חולה
לי קורזיץ חולה ולכן לא היה ריאלי לצפות ממנה למדליה
זה לא נחשף בצורה גלויה ולכן לא הבנתי למה מאמניה ומנהלי הנבחרת הנמיכו ציפיות למדליה למרות שזכתה בשנתיים האחרונות בשתי אליפויות עולם, ואיך זה שכשניתחו את כשלון המשלחת דיברו בשיפוטיות על ספורטאים אחרים ובסלחנות עליה
כשנודע שהיא חולה - הבנתי
זה הכל
מאחל לה החלמה מהירה מכל הלב

למעלה