פורסם המסלול של הטור דה פראנס

פורסם המסלול של הטור דה פראנס

באתר הרשמי של הטור. קצת מאכזב מבחינת חובבי ההרים, אבל בטח יהיה מעניין.

במבט ראשון, היום המרתק ביותר

יהיה היום בו הרוכבים יעברו: בקול דה טלגרף, קול דה מדליין ויסתיים בגליביה. עכשיו צריך ללמוד את המסלול, המשך יבוא....

yossi113

New member
במבט שני

נראה שהטור יוכרע ב-16 וב-17 ביולי - שני סיומים בעליה לפני יום המנוחה השני.

אני לא בטוח בזה

ההרים מתחילים בקטע העשירי. אמנם יש רק שלוש סיומים בפסגה, אבל אפשר להרוויח זמן ולפרק את היריבים גם בקטעי הרים שלא מסתיימים בפסגה. ואסור לשכוח את הנג"ש ביום הלפני אחרון (55 ק"מ). אני לא בטוח בזה (מחייב בדיקה) אבל אני חושב שזה אותו נג"ש שהיה ב-2003.

אבל הגליבייה קרוב לסיום...

יחסית לשנים קודמות, וזה יפה - יש סיכוי שהוא יהיה משמעותי, למרות 40 ק"מ של ירידה מהפסגה לסיום. איפה אלפ-ד'ואז מישהו שאל? שימו לב לשלב 14: שני טיפוסים מאד תלולים וגבוהים. בעיני השלב המעניין. לגבי מכריע, נדמה לי שמוקדם מדי.

טיראן מ

New member
40 ק"מ זה המון ...

אין אלפ-דואז. אין נג"ש בעליה. לה-מונז'י ? שם ? שיא המהירות של הטור הולך להישבר ובגדול.

40 ק"מ בירידה זה לא כל כך הרבה

זה יום רצחני, הקבוצה הקטנה שתגיע ראשונה לפסגת הגאליבייה, יכולה להחזיק מעמד עד הסוף.

Mont Ventoux

New member
במבט חטוף

קודם כל, שלום לכם
במבט חטוף נראה לי שהמסלול השנה קצת יותר מעניין משנה שעברה שבה רוב האקשן נשמר לשבוע האחרון. נתחיל מזה שכבר מן היום הראשון השענים יכניסו הבדלי זמנים (יש להניח, שזה גם יוריד קצת את רמת העצבנות בפלוטון). ההרים מתחילים קצת מוקדם יותר ובמקום הקטע ללה מונז'י, אנחנו מקבלים (פרופיל "דומה") את הקטע לקורשבל: גם יותר טיפוס מצטבר וגם דלילות חמצן רבה יותר. בהחלט מייק אור ברייק. מעניין לראות שיש לא מעט קטעים מאד ארוכים. כך לדוגמא (באופן סימבולי?)הכניסה והיציאה מגרמניה, ו-239 ק"מ בקטע 17 אחרי שבועיים וחצי של מרוץ. על אף הקטעים הקשים באלפים (10,11), עושה רושם שכרגיל (עם כיוון השעון) הפירנאים (14,15) יכריעו, כשה-ITT בסנט אטיין שומר על הזכות לשובר שיוויון. בסה"כ המסלול ארוך יותר משנה שעברה ב-200 ק"מ בקרוב. אבל מכל זה, נראה לי דווקא הבלון באלזס. ככה, קצת טיפוס ומזון משובח.

miko1810

New member
חבר'ה! הם עוברים אצלי ע"י הבית!!

יום שמיני ותשיעי, אצלי ליד הבית!! העלייה ל Col de la Schlucht זו עלייה ענקית!! של הרבה קילומטרים! פעם אחת עלינו אותה, קשה מאוד. והם הולכים כנראה לעשות את אחת העליות האחרות ביום למחרת!! שיגעון!! הטור אצלי ליד הבית!! מי שרוצה להזמין מקום בסוף העליה שייצור קשר!!

yossi113

New member
מיקו, באיזה יום הם אמורים

לעשות את העליה הזו? מה האורך והשיפוע שלה?

miko1810

New member
כתבתי, ימים שמיני ותשיעי

אורך כולל של העלייה הוא 18 קמ. אני לא יודע את השיפוע, אבל במפה הוא מסומן עם שני חיצים שזה אומר עלייה קשה! אני יודע שהיא קשה, כי היא הייתה קשה ביותר עבורי!! האמת שאיני יודע את המסלול המדוייק שבו הם יעלו. אנחנו עלינו בכביש ה"רגיל" אבל הם אולי יעלו דרך מקום אחר, בכל מקרה, משטרסבורג לגראדמר, חייבים לעבור בבלון ד'אלזס (לבוז') שזו רצועת הרים גבוהה. אז לא משנה מהיכן שהם יעלו, זה קשה !! ויש להם גם למחרת לחזור למולוז שזה אומר לעלות שוב פעם ולחצות שוב את אותה רצועה.

miko1810

New member
המשך

למחרת אין אפילו חימום, כי העלייה מתחילה 100 מטר אחרי גראדמר! מעניין ביותר.

yossi113

New member
מאיפה יש לך נתונים?

כי באתר של הטור אין נתונים טכניים של הקטעים הללו.

miko1810

New member
זה ע"י הבית. אנחנו עושים את ההרים

בכל יום ראשון, כל פעם עלייה מכיוון אחר. יש לי את המפה של מישלין ושם יש נתונים. שוב, אני לא יודע מהיכן הם יעלו, אבל יש מספר עליות, וכולן קשות מאוד.

miko1810

New member
נכון! אנחנו עוברים ליד מונסטר

היכן שמייצרים את הגבינה הכי מסריחה שאתם מכירים!! אבל גם אחת הטעימות ביותר.

למעלה