פורקת..

Dalin

New member
פורקת..

קודם כל לא לראשי!

היי, פעם ראשונה שלי פה.. לרוב אני קוראת סמויה אך החלטתי פעם אחת בחיי לשתף ולקבל תובנות מאנשים זרים..

אני בדעה שלי נורא מתנגדת לכל ממסד הרבנות, יש לי סלידה מטורפת מהם למרות שאני נורא אוהבת את הדת
אמרתי לבן זוג מלכתחילה שרגלי לא תדרך שם בשום אופן והוא זורם איתי, אומר שלא אכפת לו מצידו נתחתן על הירח אם בא לי..
אבל אני בפחדים מהתגובה של אמא שלו... אני יודעת שהיא ממש תקבל את זה לא טוב ותעשה לנו את המוות בנושא..
בן זוגי כל הזמן אומר לי שאני אפסיק לחשבן להורים שלו, אבל אני חיה אצלהם בבית מן הראוי שאתחשב בדעתם.. והוא אומר שאין להם מילה בשום נושא בחיינו ..
אני כבר רואה מלחמת עולם שתבוא בעקבות הנושא שאני מתנגדת ורוצה חתונה אזרחית וחופה חילונית.. וכל כך אין לי כח לזה, ואני מתעסקת בנושא המון בזמן האחרון
אני כל כך בנאדם של פרטיות ולא אוהבת שמתערבים לי ונכנסים לי לדברים . ואני רואה את זה בא עוד לפני שזה בא בכלל..

יש למישהו עצות\תובנות\ סיפור דומה או סתם מילת עידוד?

תודה מראשש

ככל שאתה יותר תלוי באחר

ככה אתה צריך יותר להתחשב ברצונו.
העיצה שלי, לנתק תלות ולעבור להתגורר עם בן זוגך לבד.

אחרי שתעשו את הצעד הזה, תוודאי עם בן זוגך האם אכן חתונה אזרחית זה משהו *שהוא* גם יהיה שלם איתו.

אופציות נוספות זה להתחתן דרך צהר (פחות מחמירים) או בנוסף לערוך טקס וחוזה משלכם.

בהצלחה והרבה מזל טוב!

SupermanZW

Well-known member
סיפור דומה

אני ובת זוגי מתנגדים לכל אקט דתי ולדת אין מקום בחיינו כלל, לשנינו היה ברור מלכתחילה שאין סיכוי שנתחתן חתונה דתית, עם זאת אבא שלה שמרן (אפילו שהוא לא דתי בכלל וגם לא מסורתי) וטוען שבגלל שאנחנו חיים במדינה יהודית אין סיבה שלא נתחתן חתונה יהודית ומשתמש בטיעון "למה אתם צריכים להיות יוצאי דופן/לעשות דווקא?" ואמא שלי מסורתית וחושבת שאנחנו סתם אנטי, למרות הכל, ההורים שלנו השלימו עם השקפת עולמנו (לא הייתה שום מלחמה) ומעבר להבעת הדעה לא ניסו לשכנע אותנו לשנות את דעתנו ואנחנו יודעים שאם נתחתן זה יהיה רק בחתונה אזרחית.

אני לא צופה שתהיה לך מלחמה כלשהי עם האמא של בן זוגך והפחד שלך נובע מהעובדה שאף פעם לא יצא לכם לשוחח על הנושא, אני כמעט בטוח שאם תשוחחו על הנושא (ובשיחה גם את גם הוא וגם ההורים שלו יהיו מעורבים) תגלי שהשד לא נורא בכלל, הם יביעו את דעתם ויקבלו את דעתכם גם אם לא יסכימו איתה, עצם העובדה שהם מסכימים שתגורי איתם מראה שהם מכבדים אותך במידה שהם אפילו מוכנים להקריב בשבילך, לא נראה הגיוני שירצו לחרב לך ולבן זוגך את הקשר בגלל עניין ששניכם מסכימים עליו.

להתחשב בדעת הוריו לא אומר לקבל אותה אלא רק לכבד אותה וזה אומר שאם יאמרו לך שלדעתם מוטב שתינשאו בחתונה יהודית אמרי להם שאת מכבדת את דעתם אך לא תפעלו בניגוד להשקפת עולמכם (את מדברת גם בשם בן זוגך, מכיוון שהסכים איתך יש לך ראיה שקיבל את דעתך ואולי אף חשב כמוך מלכתחילה) ומניח שבן זוגך יחזק את דברייך.

אני ממליץ לך להתייעץ עם בן זוגך כיצד ומתי לפתוח בשיחה על הנושא הזה עם אמו או עם שני הוריו ולתכנן מראש מה תאמרו, אני סבור שתגלי שהם לא ירצו לריב על הנושא ויקבלו את בחירתכם.

בהצלחה.

Dalin

New member
SupermanZW היי

קודם כל תודה רבה על תגובתך!

שנית, הקטע שההורים שלו לא מסורתיים בכלל ולא קרובים לדת לא שומרים שום חג ולא שבת ולא כלום
אבא שלו בוודאות יפרגן, אבל אמא שלו הבעייתית.. זה לא רק בנושא הזה, בכל דבר שאנחנו מחליטים היא אף פעם לא מפרגנת ותמיד עושה פרצוף
ולדעתי בנושא הזה היא תתפוצץ כי "מה יגידו" אני רוצה חתונה חילונית \ רפורמית שיש שיווין ולא לעבור דרך ממסד אטום שימרר את חיי, היא טיפוס לא קל לעיכול.. והבן זוג שלי בכלל לא סופר אותה, אבל אני ממש רוצה שהיא כן תתן לנו את ברכתה כי לי זה חשוב..

SupermanZW

Well-known member
אם אמא שלו אף פעם לא מפרגנת ותמיד עושה פרצוף

אין סיבה שהפעם זה יהיה שונה, מצד שני אני מניח שהיא גם לא "מתפוצצת" עליכם על כל אי הסכמה ביניכם לבינה (אחרת היא לא הייתה יכולה לסבול את העובדה שאת גרה אצלה, לכן אני מניח שהיא יודעת להבליג).

אני מציע לך לשוחח עם בן זוגך על הנושא ולתכנן יחד שיחה עם אמו על הנושא. הוא בוודאי יודע איך להשיג שיתוף פעולה מאמו, הוא הבן שלה ומכיר אותה יותר טוב משאת מכירה אותה. אני לא צופה שהיא "תתפוצץ" עליכם אלא תקבל את בחירתכם גם אם לא תמצא חן בעיניה. את ברכתה היא כנראה לא תתן לכם מכיוון שאתם מתכוונים לפעול בניגוד לדעתה אבל היא גם לא תנסה להרוס לכם או להפריד ביניכם, היא תחיה עם העובדה שאינכם חושבים כמוה והיא תבוא לחתונה האזרחית שלכם כי יהיה לה חשוב לשמור על יחסים טובים איתכם, לכן אני לא חושב שאת צריכה לחשוש, אלא רק להיות מוכנה.

בהצלחה.

DANIEL088

New member
אנשים נילחמים

להתחתן בחתונה אזרחית
לא מוצא כאן בעיה
רק דבר אחד יש לברר
האם הילדים לא נפגעים
דהיינו לא תהיה להם בעיה להינשא כדת וכדן אם יבחרו??

SupermanZW

Well-known member
בדיחה גרועה

איך אתה יכול לשאול ילדים שעוד לא נולדו ואפילו עוד לא תוכננו כיצד ירצו להינשא? נראה לך הגיוני?

Hermineh

New member
אין שום בעייה. נישואים אזרחיים ברוב המדינות

המערביות (וגם לא מערביות) מוכרים בישראל והזוג נרשם כנשוי לכל דבר.
הילדים שיוולדו להם, יש להם את אותו מעמד מבחינת הדת של זוג אחר שהתחתן ברבנות.

AlabamaW0rley

New member
כשאתם גרים אצלה, אמא שלך יכולה לבקש ממך

לעשות כלים, לשלם את חלקך בהוצאות הבית, לא להרעיש בשעות מסויימות, להשתתף בארוחות משפחתיות וכו'. היא לא יכולה לבקש ממך לעשות החלטות שתהיה להן השלכה על כל החיים שלך והיא גם לא יכולה לצפות ממך שתתאימי את עצמך לרצונות שלה מחוץ לבית שלה, בחתונה. בן זוגך אמור לחצוץ בינך ובין אמא שלך במחלוקות כאלה. תנסי להזכר איך הוא התנהג במקרים דומים? אם הוא אף פעם לא נתן לך להרגיש רע בקשר לאמא שלו, אין סיבה שתדאגי.

אגב, לא יודעת על איזו חתונה אזרחית אתם מדברים, אבל אם אתם רוצים להתחתן בחו"ל ושניכם רשומים במשרד הפנים כיהודים וחלילה תרצו להתגרש - תצטרכו לעבור דרך הרבנות בכל זאת. כך הבנתי. יכול להיות שאני טועה, אז תבדקי את העניין. יש גם אופציה אחרת, ארגון "משפחה חדשה" שהם תכלס רוכבים על הקטע של ידועים בציבור + חתימת חוזה זוגיות. במקרה כזה שום איש דת לא מתערב בתהליך הנישואין או הגירושין. מצד שני, יש את כל עניין הממזרות (ממזרים פסולי חיתון ואין מה לעשות עם זה), אז תבדקי הכל טוב-טוב ותעשי את השיקולים שלך.

טוב, אני אעצור כאן לפני שאני ממש מתעצבנת. אתם הצבעתם למפלגות שהצבעתם, לכן תאכלו את הדייסה שבישלתם.

SupermanZW

Well-known member
אפשר גם להתגרש בחו"ל ולהביא אישור למשרד הפנים

כך לא צריך לעבור ברבנות גם במקרה גירושין.

להיות ידועים בציבור זה פתרון טוב יותר אבל פותחת השרשור כתבה שהיא מעוניינת בחתונה אזרחית.

ילדים של נשואים בחתונה אזרחית או של ידועים בציבור אינם נחשבים לממזרים ולכן אינם פסולי חיתון. ממזרים הם ילדים של אישה נשואה מגבר שאינו בעלה או של גבר נשוי מאישה שאינה אשתו.

לגבי העצבים שלך, מה אם הצביעו למפלגות שהביעו תמיכה בחקיקת חוק נישואין אזרחיים בישראל ולא לאף אחת מהמפלגות היושבות בקואליציה?

AlabamaW0rley

New member
אז על המיעוט הזה אין לי עצבים :)

איך אמר מאיר אריאל? המיעוט הגדול.
הייתי אומרת משהו על שלטון העם, אבל זה אפילו לא קשור. השיטה הדמוקרטית לא מאפשרת לחוקק חוקים אנטי-דמוקרטיים כמו זה שמפלה אנשים בנושא החתונה. לעומת זאת, השיטה שלנו...

SupermanZW

Well-known member
את צודקת

ולמרות הכל אנשים משלים את עצמם שישראל היא מדינה דמוקראטית.

רואה 6 6

New member
זה מקובל על הרבנות?נדמה לי שזה לא עובד כאן.

יש לך את לשון החוק?
לינק?

SupermanZW

Well-known member
זה מקובל על משרד הפנים ולכן זה מספיק

מדינת ישראל מחויבת להכיר בדיני האישות של מדינות זרות ולכן כפי שבנישואין ניתן לעקוף את הרבנות אם עושים זאת בחו"ל כך גם בגירושין. הסיבה לכך שמדינת ישראל החליטה להיות מחויבת להכיר בסטאטוס משפחתי על סמך חוקים של מדינות זרות היא כדי לאפשר רישום סטאטוס משפחתי של מהגרים לישראל אך מכיוון שהוחלט לא להפלות את ילידי ישראל לעומת אזרחי ישראל שלא נולדו בה ואפילו תושבי ישראל שאינם אזרחי ישראל מכירה מדינת ישראל הן בנישואין בחו"ל והן בגירושין בחו"ל.

B L I M P

New member
מרביתן המוחלט של המדינות

לא יסכימו לגרש אותך אלא אם כן יש לך קשר אליהן (בד"כ שאחד מבני הזוג אזרח/תושב). זה נכון גם לגבי מדינות שיסכימו לחתן אותך. ככה שלא הייתי סומכת על זה.

B L I M P

New member
אתה טועה ומטעה..

הנה דוגמה לגבי קנדה:

http://www.justice.gc.ca/eng/fl-df/divorce/app.html

אתר של משרד המשפטים הקנדי אומר שצריך לגור בקנדה לפחות שנה כדי להתגרש בה. וקשה לי להאמין שאדם שהחליט להתגרש יעבור לגור בקנדה לשנה. יש חריג - אבל הוא לא חל על סטרייטים, כי בניגוד להומוסקסואלים שלא יכולים להתרגש בישראל, בני זוג ששניהם יהודים כן יכולים להתגרש ברבנות.

והנה עוד דוגמא לגבי מדינת ניו יורק שבארה"ב:
http://www.divorcesource.com/ds/newyork/residency-requirements-for-a-new-york-divorce-839.shtml

גם פה יש דרישת תושבות.

לא יודעת לגבי שלוש האחרות, אבל בגלל ענייני מדיניות מדינות לא רוצות לגרש זוגות שאין למדינה אינטרס בנישואין שלהם..

אם אתה לא מאה אחוז בטוח, כדאי לא לתת עצות. אנשים פה מסתמכים על העצות שניתנות להם..

למעלה