פורקת..

SupermanZW

Well-known member
לקליפורניה אין דרישת תושבות

ולגבי קנדה אחד החריגים הוא שמי שהתחתן בקנדה יכול להתגרש בקנדה גם אם לא היה תושב קנדה במשך שנה וזה דווקא חל על סטרייטים.

B L I M P

New member
שוב אתה טועה

תראה מה רשום בלינק של משרד המשפטים הקנדי. יש דרישה שהמדינה שלך לא יכולה לגרש אותך.

וגם לגבי קלי יש דרישת תושבות. ראה כאן:

http://www.courts.ca.gov/1224.htm

SupermanZW

Well-known member
בהחלט מפתיע, ב2011 זה לא היה כך

זו הפעם האחרונה שבדקתי.

Hermineh

New member
ממזר פסול חיתון זה ילד שנולד לאישה נשואה

מגבר שאינו בעלה. אם שני אנשים רווקים עושים ילד - אין לו בעייה מבחינה הלכתית. כלומר, הילדים של ידועים בציבור הם לא ממזרים ולא פסולי חיתון (!!!).

Hermineh

New member
זה חשוב שאנשים ידעו שאין שום בעייה הלכתית

עם ילדים שנולדו לזוג שנישאו בחו"ל או עם ידועים בציבור. חשוב להבין דברים כאלה לפני שמתעסקים עם הרבנות.

AlabamaW0rley

New member

Berethor

New member
אכן זה משהו שחשוב לדעת

בורות בהלכה בדרך כלל מובילה לעוד צרות.

רואה 6 6

New member
כן,אני חיה ללא נישואין עם בן זוגי וילדינו.

אני לא רציתי להתחתן בשום מוסד,גם לא אזרחי,הוא גרוש שעוד לפני זה לא רצה לעבור ברבנות ואחרי שעבר הלוך חזור גם נשבע שלא יעשה זאת שוב.
אני חושבת שאפשר לוותר על כל הסיפור הזה,נישואין אבל מאידך אני גם חושבת שאם את כבר מתכוונת להתחתן אז לכי לרבנות ודי. גם ככה לגירושין חס ושלום,טפו,טפו כל ה"אזרחיים" צריכים לעבור ברבנות. זה החוק.

אבל בן זוגך צודק. לחשבן להם זה לגבי אורחות החיים באותו בית לא לגבי תוכניות העתיד שלכם.

Berethor

New member
גם על מילה אתם מתכוונים לוותר אם כך?

כי אם כבר לא רוצים קשר לרבנות ולטקסים דתיים, אז למה לא לוותר על הטקס הכי פוגעני וכופה שיש בדת היהודית? לדעתי אם זה חשוב לכם אל תכנעו ללחצים, לכו עם מה שאתם מאמינים בו.

דבר ראשון

מבחינת החוק היום בישראל אין הבדל בין זוג נשוי ברבנות ובין זוג שחי כ"ידועים בציבור". הזכויות והחובות שווים ואף לעיתים יש יתרונות במס הכנסה כאשר את רשומה כרווקה.

דבר שני-
מגיע רגע בו את תצטרכי להחליט שאת אדם בוגר העומד על דעתו.
האם גם בנוגע לתכנון חייכם את תעשי מה שאמא שלו אומרת?
האם גם בנוגע לחינוך ילדייך תעשי כדבריה?
אם שניכם לא רוצים להתחתן- אז אל תתחתנו!
אמא שלו תלמד להתמודד עם הבחירות שלכם כזוג- ויפה שעה אחת קודם.

B L I M P

New member
כמה דברים

ראשית, אם את רוצה שלא יתערבו לך בחיים צאי להם מהבית. אם את גרה אצלהם את אומנם לא חייבת להם כלום מלבד לציית לחוקי הבית, אבל כל עוד את שם הם ירגישו שמגיע להם. שלא לדבר על זה שהרבה יותר קל להציק לכם כשהם לידכם כל הזמן.

מבחינה עקרונית - אני ממליצה לך לדגל זוג ביצים וללמוד לעמוד על שלך מול הורים ובני משפחה שלא מסכימים. עכשיו זה חתונה ובהמשך זה יהיה חינוך הילדים או החלטות אחרות בנוגע למשפחה הגרעינית שלכם. אין ספק שצריך להקשיב לבני משפחה בכבוד ובהערכה, כי הם בד"כ רוצים את טובתנו, אבל צריך ללמד אותם בשלב מוקדם שההחלטה הסופית היא שלך/שלכם ושאם הם רוצים לשמור על יחסים תקינים כדי מאוד שהם יכבדו את זה.

Dalin

New member
קודם כל תודה לכולם

אני מאוד מודה על ההתייחסות שלכם,
ברצוני להבהיר מס' דברים ולהגיב על התגובות, אנו גרים אצל הוריו במטרה לחסוך לבית, אנחנו בדעה שאין טעם לשלם כסף למישהו זר כשיש לנו אופציה לחיות בבית ההורים ועובדה שב-3 שנים הצלחנו לחסוך סכום מכובד שהרבה זוגות לא מגיעים אליו.
אין לי לרוב בעיה עם ההורים שלו, אני אוהבת אותם אבל יש תקופות שאני פשוט לא יכולה לראות אותם זה קורה,
העניין הוא עם חמתי לעתיד שהיא נורא מקובעת בדעותיה, כלומר חס וחלילה הכל לא ילך לפי איך שזה אמור ללכת לפי דעתה..
למזלי בנזוגי נורא תומך בי והולך איתי בכל דרך שארצה.
אני פשוט רוצה שברגע שנספר להם , הם ישמחו בשימחתנו (לגבי אביו אני בטוחה שיפרגן ולא יתייחס בכלל) ויפרגנו ולא יעקמו פרצוף
זה הכל , ברור שאני אעשה הכל בדרכי שלי ולא אזוז מההחלטות שלי, פשוט נראה לי ממש מבאס להתחיל ברגל שמאל את כל הסיפור..

תודה על ההקשבה והעצות, מודה לכל אחד ואחת!

ivgy1980

New member
אתם גרים בבית של אנשים אחרים

זה אומר הרבה - את לא חופשייה לבטא את עצמך, וזה מציק לך. זה נורמלי!

למעלה