הבן שלי לומד בחינוך הרגיל ..אבל ממש ממש קשה לו הוא בן 9 וחצי ואני פניתי למתי"א וקיבלתי עברתי איתם מלחמות קשות הם תמיד טוענים שלא מגיע ויש תור ..ויש ילדים שזקוקים יותר ..אבל כשלוחצים אותם ועושים קצת בלאגן אז מגיע .. בכלל בכל הקטע של לקבל עבור הילדים שלנו ..שמתי לב שרק שאתה "הופך שולחן" ודורש ..לא מבקש אתה מקבל ..וחבל כי זה נותן הרגשה מאוד לא נעימה להיות לא מנומס ..וחבל שדורשים מאתנו ..להתנהג כך בהצלחה ואם תרצי לדעת עוד משהו אשמח לעזור
אז ככה, יש לנו מגן זהב במכבי. מגיע לילד בין השנים 6-10 החזר של 100 ש"ח * 45 טיפולים של קלינאית תקשורת ומרפאה בעיסוק, והידרו טרפיה. (לא 45 טיפולים לשנה אלא סה"כ 45 טיפולים.) הפרוצדורה היא הפניה מרופא המשפחה ודו"ח שממלא המטפל - דוח טכני במהותו. הכיסוי נועד בעצם לא לילדים חריגים דוקא אלא לילדים רגילים שמגלים בגין בית הספר סוג של קושי. הילדים שלנו יכולים לרכב על הכיסוי הזה רק שילד שמקבל פעמיים בשבוע קלינאית ופעמיים ריפוי בעיסוק גומר את המכסה ב....3 חודשים !!! אבל גם זה משהו.......
סיוע ובטח לא מקבלים בדיוק על פי צרכים אלא על פי שילוב של צרכים ומידת המשאבים הקיימים. ובנושא זה כבר מונח מזה מספר שנים דו"ח מלכה מרגלית על שולחן הכנסת העוסק בדיוק בסוגיה זו. בחינוך הרגיל יש מקום לקוות ליותר מסכימה איתך. אם גם שם יש "סדר בבלאגן" . דיאנה
בגיל שנתיים הבאנו את האבחון וקיבלנו קצבה רטרו מתאריך האבחון. היום הילד בן שש. אתם יודעים אם היום אנו יכולים לקבל קצבה רטרו מתאריך הולדתו של הילד. הבנתי מעלות שיש איזו פסיקה בנושא........ אני לא יודעת מה הקריטריונים.
אי אפשר לפנות אליהם שוב. זו התשובה שנתנו לי כאשר אני הגעתי עם פסק הדין שניתן באוגוסט שעבר לגבי ההכרה באוטיזם כפגיעה מלידה. אפשר אולי להגיש תביעה מסודרת ע"י עורך דין נגד ביטוח לאומי אבל אני לא יודעת מהם הסיכויים.
הדין שזה היה כ3 חודשים לאחר שהוא התקבל. זה מה שנאמר לי בביטוח לאומי. כמו שאמרתי, אפשר לקחת עו"ד ולהגיש תביעה. לי באופן אישי אין ממש כוח לזה. אולי בעצם אני אעשה משהו, אדווח לכם אם כן.
בנושא ההחזר של בטוח לאומי מיום הלידה כדאי לפנות לעמותת קשר או לאלו"ט שם יש את המידע גם לגבי התקדים של המשפחה שקיבלה החזר מיום הלידה בעקבות הגשת תביעה לבית המשפט . ואפרופו בטוח לאומי האם ידעת שהקצבה עבור ילד נכה גדלה ב-300 ש"ח בחודש????? אתם אמורים לקבל זאת רטרואקטבית מחודש מרץ 2002. אם לא תקבלו עד ינואר 2003 , פנו לסניף בטוח לאומי הקרוב למקום מגוריכם. ברבורית 1
אנחנו ביקשנו קיצבה רק כשהילד היה בן 6 למרות שאובחן כשהיה בן שנתיים וחצי. הייתי צריכה הרבה כוחות נפשיים כדי לפנות אליהם. כששאלתי בוועדה את הרופא אם נקבל רטרואקטיבית מגיל 90 יום (נדמה לי שזה מה שכתוב בחוק) הוא אמר לי שאנחנו יכולים לערער אבל ש"ניקח בחשבון שכל התיק יפתח ויתחילו לעשות חקירות לעומק". לא ברור לי למה זה כ"כ הפחיד אותי. הילד יחסית גבוה בספקטרום וקשה לראות עליו את הפידידי. אני תמיד מרגישה שאני צריכה להסביר מדוע הוא כן מאובחן כך (ולהתנצל ממש). השורה התחתונה היא שפחדתי ולא ערערתי. בסופו של דבר קיבלנו רטרואקטיבית מגיל 3 (אני חושבת - לא אמרו לנו מה החישוב אבל יצא כמה עשרות אלפי ש"ח). החלטתי שאני לא מסתפקת בזה וגם כך הרגשתי לא כ"כ טוב עם כל העניין. וכן, אני יודעת שזה טפשי וזה כסף שהולך על טיפול בילד ולא על פינוקים אבל בכל זאת משהו בחינוך שלי כל הזמן עושה לי צמרמורת לחשוב שאנחנו מקבלים קצבאות מהמדינה. דפיקות אני יודעת.
בטח שהפחידו אתכם בביטוח לאומי - כל שקל שהם לא צריכים להעביר נשאר אצלם בקופה ומועבר לצרכים אחרים. הקופה של ביטוח לאומי (כמו כל מוסד אחר במדינה שלנו) ריקה. באופן עקרוני ולמיטב ידיעתי - קצבת ילד נכה חלה על ילד שאובחן אוטיסט מתאריך הלידה ובלבד שבטופס של הרופא הוא/היא כתב/ה באבחנה "אוטיזם" ובמשבצת החל מתאריך הוא כתב "מלידה". ערעור על החלטת הועדה הרפואית ניתן להגיש עד 90 יום מקבלת ההודעה שלהם. ושוב אני מזכיר שאני לא בקיא בכל פרטי החוק והגדרותיו. אכן יש איזשהו תקדים משפטי של משפחה מול המוסד לביטוח לאומי. כדאי לברר במרכז למשפחה (בית לורן) ו/או באלו"ט.
אצלינו- מי שנתן עד כה את האישור עבור ההחזרים של ההדרותרפיה היתה הרופאה ההתפתחותית של מכבי. היא טוענת שבדוחות שכתבה המטפלת אין כל אינדיקציה רפואית שאכן בתנו זקוקה לטיפולים כאלו.ולכן כשתגמור את 45 הטיפולים- לא יאושרו יותר. לא עזר לנו מה שכתבנו לה שהמים מהוים עבורה סביבה מגרה הן לפעילות פיסית והן תקשורתית והיא עובדת כ"כ יפה בבריכה עם הטיפול המקצועי. האם אין איזה שהוא החזר עבור ילדים שבעיתם כרונית? הרי היא לא מקבלת את הטיפול העקבות פציעה וכדומה?