פותחת מחדש את נושא ההחזרים

doritmor

New member
יש כמה שיטות...

יש את שיטת גרישפן שעובדים איתה באוניברסיטת בר-אילן במרכז בייקר. שנקראת גם "FLOOR TIME". יש גם תרפיסטיות שמשלבות משחק בשיטות אחרות (לדוגמא: טיפול בתנועה+משחק). בכל מקרה לדעתי (ואני לא מומחית) הכוונה שהילד משחק (לבד או עם המטפל) במשחק סימבולי או דימיוני (עם בובות, מכוניות ושאר אביזרים) ותוך כדי זה עולים כל מני נושאים מעולמו. לדוגמא: הילד לוקח בובה ומרביץ בעזרתה לבובה אחרת וכועס עליה כי היא לא מקשיבה לו (דוגמא די שקופה...). אפשר לעשות מספר דברים: 1. לנסות לפתח את רמת המשחק של הילד (לגרום לו יותר לדבר, להביע רגשות, להעלות תכנים מגוונים, לסגור מעגל ולא לקפוץ מנושא לנושא וכו´) כשהמטרה כאן היא גם לימודית וגם העלאת יכולות חברתיות - איך לשחק. ילדים עם פידידי לא תמיד יודעים איך לשחק. ככל שרמת המשחק יותר גבוהה, המשחק נמשך יותר זמן, הוא משתף גם את המטפל ונותן לו להוביל - זה מראה על התקדמות 2. לנסות ולהגיע לתכנים רגשיים לצורך טיפול ריגשי. אני חושבת שגם פסיכולוגים המטפלים בילדים משתמשים בשיטה הזו.

נונינה

New member
תרפיה באומנות או מוזיקה הם טיפולים

ריגשיים ומקבילים מבחינת מהות לטיפול אצל פסיכולוג. אין לילדים פדד החזרים על טיפולים רגשיים כלל, אפשר לפנות לקופה ולבקש התיחסות חריגה, לא ניסיתי. בכלל אין במכבי הקצבה כלשהיא עבור ילדים פדד. ההחזרים עבור ריפוי בעיסוק וקלינאית תקשורת נוצרו ותקפים גם עבור ילדים רגילים, אנחנו רק רוכבים על האפשרות.....

Diana M

New member
סל שח"ם/ שרותי חינוך מיוחד

אחת התוצאות המהותיות והמשמעותיות של קבלת חוק חינוך מיוחד היא הקצאת תקציב המכונה סל שח"ם. במסגרת סל תקציבי זה התחייב משרד החינוך על מתן שרותי חינוך מיוחד לאוכלוסיית תלמידי ההחינוך המיוחד. על מנת לסבר את האוזן יש להבין כי תלמיד נחשב ככזה רק לאחר שעבר ועדת השמה והושם במסגרת של חנ"מ. מה כוללים שרותים אלו? ובכן, סל זה יצר בשנים האחרונות מציאות חדשה במסודות חנ"מ. לא עוד רק שרותי חינוך מיוחדים כי אם שרותים נוספים , ולהלן פרוט השרותים: מטפלים :- תרפטיסטים בהבעה ויצירה בתחומים השונים (אומנות, תנועה, דרמה וכד´) ומטפלים פרא רפואיים, ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת, פיזיותרפיה ועוד. שרותי משרד בריאות:- אחות במוסדות בהם ישנם ילדים סיעודיים. רופא (ילדים, אורטופד, פסיכיאטר וכד´) על פי צורכי המסגרת. עובדים סוציאליים. כל הנ"ל מרוכזים וטופלים באמצעות המתי"א (מרכז תמיכה ישובי אזורי) ,המסגרת החינוכית ובפיקוח המפקח על החינוך המיוחד. חלוקת המשאבים מהסל הנ"ל נעשית על פי צרכים. ובהתאם לשיקול דעת המסגרת החינוכית. מרבית הטיפולים נעשים בקבוצה ולא באופן פרטני, אלא אם כן מדובר במקרים קשים במיוחד. ילדים בעלי צרכים מיוחדים הלומדים במסגרות רגילות זכאיים לסיוע במסגרת סל שילובגם סל זה נמצא באחריות המתי"א, ומפוקח ע"י המפקח על החנ"מ והמפקח הכולל. סיוע זה כולל: תמיכה חינוכית של מורות/גננות שילוב. מטפלים לסוגיהם, כפי שפורטו, במידה והאפשרות קיימת, אין חובה של מתן טיפול במסגרות רגילות. כמו כן אין חובה של מתן הוראה מתקנת או מטפלת במסגרות רגילות. הכל על פי מצב המשאבים הקיימים במסגרת ועל פי שיקול הדעת של המסגרת החינוכית בשיתוף עם המתי"א. ילדים בעלי צרכים מיוחדים בעדיפות א´ הלומדים בחינוך הרגיל (ליקויי חושים, סי.פי. תסמונת דאון, ילדים שלמדו שנה קודם בחינוך המיוחד וילדים הלומדים בפנימיות לילדים בסיכון)זכאיים לשרותים אלה ראשונים. ילדים בעלי צרכים מיוחדים, בעדיפות ב´ (כל האחרים) הלומדים בחינוך הרגיל יהנו משרותים אלה במידה והוקצו לכך משאבים על פי שיקול דעת המסגרת החינוכית. אין בכלל צל של ספק כי מסגרות חינוך מיוחד מתוגברות ובצדק רב, הרבה יותר ממסגרות רגילות. כיום ניתן לומר בלב שקט כי ילדי חינוך מיוחד מטופלים היטב ויפה. דבר שלא ניתן עדיין לומר על ילדים בעלי צרכים מיוחדים בחינוך הרגיל. בענין קופות החולים והדיון שמתקיים כאן ובשירשור אחר. הטיפולים במשרד החינוך אינם באים להחליף טיפולים להם זכאיים הילדים במסגרת סל הבריאות. משרד החינוך אינו בא להחליף את משרד הבריאות.(ואינו מקבל תקציבים, כפי שכתבה אחת המגיבות, מקופ"ח) כל ילד אמור לקבל באמצעות קופת החולים את הטיפולים המצויים בסל ולהם הוא זכאי על פי סוג הביטוח בו הוריו מבוטחים.

doritmor

New member
לא הבנתי../images/Emo4.gif

דיאנה, לא הבנתי - האם הבן שלי שנמצא כיום בחינוך מיוחד, זכאי ב נ ו ס ף למה שהוא מקבל בגן, לקבל ממתי"א טיפולים נוספים? אם כן, מה הפרוצדורה? למי פונים? האם מדובר במטפלים שלהם או שאפשר להמשיך בטיפולים הפרטיים ולקבל החזרים? לגבי סל הבריאות - גם לי נאמר במפורש במכבי שהיות והבן שלי מתוקצב בגן המיוחד, הם לא מקבלים עבורו תקציב ולכן אם הם נותנים לנו החזרים זה "לפנים משורת הדין" (בקיצור אני צריכה להגיד תודה אלף פעמים). מה קורה לגבי הביטוח המשלים שאני משלמת כל חודש לא ברור לי .

דורי 7

New member
מצטרפת!!!!!

מכבי וגם מתיא לא נותנים כשהילד בחינוך מיוחד ביזיון

Diana M

New member
מנסה להסביר

מרכז תמיכה ישובי אזורי, מתי"א= משרד החינוך=הטיפולים שניתנים בגן. אין טיפולים נוספים באמצעות מתי"א על אלה הניתנים בגן. הטיפולים הניתנים בגן מתוקצבים באמצעות סל שח"ם וזה נמצא באחריות המתי"א. להורים זה לא ממש משנה, שכן המתי"א תומכת מוסדות חינוך ועובדת מול מוסודות חינוך ולא מול הורים. יחד עם זאת גם הורה יכול בהחלט ליצור קשר עם מרכז התמיכה על פי שיקל דעתו. שרותים פרא רפואיים ואחרים באמצעות קופת חולים. עד לפני זמן לא רב ילדים היו זכאיים לשרותים הנ"ל במסגרת המכון להתפתחות הילד עד גיל 6, לאחרונה הורחב החוק עד גיל 9 . מספר הטיפולים בהתאם לקבוע בקופה בה מבוטחים ובהתאם לביטוחים המשלימים של ההורים. ילדים הנמצאים בגני חנ"מ, בדרך כלל אינם מקבלים טיפולים שכן הטיפול נעשה בגן. יש גם היגון בכך, אין צורך בכפילות של מטפלים באותו תחום. הורה שמתעקש על טיפול נלווה בנוסף לטיפולים שניתנים במסגרת החינוכית, לדעתי יכול לקבל, שכן אין קשר לזכאותו של הילד לשרותים אלה במסגרת חוק חינוך מיוחד לבין זכאותם של ההורים לקבל תמורה לכספם במסגרת הביטוחים המשלימים שהם משלמים לקופה. משרד החינוך אינו בא להחליף את משרד הבריאות ואין בכלל מה להשוות טיפולים מסויימים אשר ניתנים בתנאי קליניקה לעומת תנאי גן או כתה שם לא תמיד קיים הציוד או התנאים המתאימים לכך. מה שכן, לצערנו הרב קופות החולים בהחלט מנצלות פרצות אלה ומנסות לחסוך במתן טיפולים. ושאלה שאני מהרהרת בה, מדוע חייבים לדווח לקופה שהילד בחינוך המיוחד, לצורך הענין? בימים הקרובים אנסה להביא סריקה של הוראות מנכ"ל משרד הבריאות, בנושא זה.

דורי 7

New member
דיאנה

כשבקשנו השתתפות בקלינאית היינו צריכים למלא טופס ובו שאלות לגבי המסגרת בה הילד נמצא וזה עובר לאשור של קלינאית תקשורת מחוזית.(אולי כדאי לשקר
) היתה תקופה שבגן לא היתה קלינאית אז הבאנו מכתב מהגן ואז עשו טובה ולפנים משורת הדין קבלנו השתתפות. אני לא חושבת שיש הגיון בכך שילד שנמצא בחינוך מיוחד לא יקבל השתתפות, כי בדר"כ הטיפולים במסגרת החינוכית לא מספיקים במיוחד אצל ילדי ה-PDD שהאינטנסיביות מאד חשובה להתקדמות שלהם. מאד אשמח אם תוכלי למצוא משהו שיכול לעזור בפניה לקופ"ח , אני אוספת את הקבלות ומחכה לימים טובים יותר... תודה

Diana M

New member
יש לי בעיה עם הסורק, אך אשתדל

מאוד להביא סימוכין בימים הקרובים.

למעלה